На море в Турция - тема 21

• 93 355
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Харесали сме си LYKIA BOTANIKA BEACH & FUN CLUB 4*  във Фетие . Ако някой е бил моля да сподели инфо за самия хотел . И има ли някакви интересни забележителности , които могат да се посетят , че половинката обича да обикаля .

# 271
  • Plovdiv
Предложете моля 5* в Кушадасъ с хубав пясъчен плаж и хубави забавления за деца.  Praynig  bouquet
На мен ми предложиха новия хотел в Кушадасъ които го откриват месец май.Бил на същия собственик които е и на Веноса в Дидим.Palm Wings Beach или нещо подобно беше.

# 272
Харесали сме си LYKIA BOTANIKA BEACH & FUN CLUB 4*  във Фетие . Ако някой е бил моля да сподели инфо за самия хотел . И има ли някакви интересни забележителности , които могат да се посетят , че половинката обича да обикаля .
Ние бяхме м.09.2012-много ни хареса хотела и Фетие .Има много забележителности и красиви места за посещаване.Препоръчвам го спокойно,и ще отговоря на конкретните ти въпроси.

# 273
  • София
Здравейте пак от мен!  Grinning

Аз понасъбрах малко информация и влизам с молба за мнения и съвети!

Помолих 3 агенции да ми пратят оферти за май, за семейства с деца 3-6г, спрямо нашия бюджет.

Първата ми изпрати оферти за Rixos Lara и Alva Donna Belek, от прочетеното на 1стр. ми се стори, че този в Лара е за предпочитане. Вие ще кажете дали е така. Не съм стъпвала в Турция.

Втората фирма ми прати оферти за хотели като само за два намерих отзиви, дори с търсачката. Кофтито е, че повечето са с голям трансфер 70-80км. Не ги виждам тия малки деца да издържат.  Rolling Eyes

Много моля все пак за коментар по тях:

1. Club hotel Turan prince world
2. Voyage sorgun
3. Marti Myra hotel
4. Guran premier Belek
5. Cesar Tempel de luxe

И на двете фирми офертите са до края на януари, като втората иска пълно заплащане.  Shocked Мислех, че се плащат 30-50% при записване. Не знам, кой ще навия в това време да плати всичко накуп.  Confused

Очаквам само третата фирма да ми прати оферта.

Моля ви, помогнете ми в избора!

# 274
  • sf
Ние ходихме преди две години в един Туран в Анталия, ама дали това му е цялата име не помня  Joy
беше готино, храната страхотна, лунапарк, аквапарк- децата се размазаха от кеф ,  само анимацията не ми беше по вкуса.

# 275
Съгласна съм че не си струва да се ходи два пъти на едно и също място, но понеже ни хареса и някак ние страх да не би да не ни хареса. Повече информация и мнения за Дидим ако може който е ходил , по точно Верона и Дидим бийч, ще ви бъда благодарна  В едната агенция пише че тенис корта се заплаща а в другата не ако някой знае , ще му бъда благодарна

# 276

2. Voyage sorgun
3. Marti Myra hotel
4. Guran premier Belek
5. Cesar Tempel de luxe

Здравей,ще се опитам да помогна с каквото мога.Мога да коментирам само  Voyage Sorgun
-Трансфера до хотела беше 1-1,5 ч.,зависи колко хора има за други хотели преди този
-за територията и хотела има много описания и те до едно са верни.Ние го избрахме именно защото е близо да Сиде и водопадите и няма много руснаци в него  Mr. Green .Има наистина огромна територия и то много зелена и красиво поддържана. Рядко в Турция има толкова зелени хотели.Но ние в средата на м. Септември едва издържахме -беше много горещо и  със страшно висока влажност, през м. Май трябва да е  по-добре.
Има 5-6 басейна,вкл. такива само за възрастни/над 16 г. / и такива ,само за деца-избора е огромен,ние не успяхме да полежим край всичките.Ресторантите също са 2-за възрастни и със деца,но във външната част разделение няма.Има луна парк и водни пързалки,9-10 ала карта и много забавления.За храната няма смисъл да пиша-повече от отлична,алкохола наистина е само марков,сокове,коли и т.н.Всеки ден зареждаха мини-бара с по 5-6  безалкохолни,и накрая имахме доста голяма колекция.
Анимацията е забавна, денем е около основния басейн а една вечер направиха цял селски панаир на игрището,смаях се какъв реквизит извадиха,всяка вечер има и различни групи,които свирят на живо в един от баровете.Вечер има детска програма,която беше много посещавана.
За плажа-той е огромен и със хубав пясък,винаги има свободни места,както и край басейните.Но имаше големи камъни в началото на морето. Ако не ви мързи като нас,то по-вляво пред съседния хотел морето е много добро на 100-200 м.Всъщност съвсем в началото на 2-3 м. от брега е добре и ако не искате да плувате навътре ,може да се поплацикат децата. Скоро четох ,че били почистени камъните,но не знам доколко е вярно / погледни и отзивите на руснаците/.Мога още много да ви описвам,защото там изкарахме прекрасна почивка,но да не досаждам.
Пожелавам ви да направите добър избор,ако мога да помогна с още нещо-заповядайте  . Simple Smile

# 277
И разгледах офертите за Voyage sorgun. Как ви се струва 2000лв на човек за началото на септември? И имам въпрос към medlab. Знаеш ли дали тенискортовете се заплащат и колко?

# 278
Zdraveite, pak da pitam za hotel Majesty Club Tarhan Beach v Didim. Nqkoi bil li e tam? Kak e obslujvaneto i obstanovkata, 4e edno e da go gleda6 na kartinka, drugo e v deistvitelnost. Znam, 4e ne e do centara na Didim i dali naete s kakvo se stiga do tam i kakva e cenata na prevoza. Predvaritelno vi lagodarq  bouquet
MAMMA66,
Хотелът, за който питаш има нови собственици от две години. Старото му име беше само Тархан Клуб. Има отделни къщички, а във всяка къщичка има по няколко стаи с отделни входове. Някои от стаите обаче ми се видяха доста малки и тесни, незнам дали това е важно за вас. Има пясъчен плаж, но е доста малък, за сметка на това има два големи басейна с много шезлонги около тях. Ресторантът е достатъчно голям. Като цяло е доста спокойно и тихо наоколо, но според мен в околностите на хотела не става за разходка, а само вътре в комплекса. За обслужване не мога да дам мнение, защото със смяната на собствениците са се променили нещата предполагам. Доста е далече от центъра на Дидим, до там се стига с долмуш (маршрутка) като цената е 1,50 - 2 лири за около 30 минути. Сравнително близо има пазар - на 2-3- спирки с долмуша, ако ти допадат такъв тип пазари де Simple Smile  Пак сравнително близо се намира и храма на Аполон, който си заслужава, ако отиваш за първи път Simple Smile

Съгласна съм че не си струва да се ходи два пъти на едно и също място, но понеже ни хареса и някак ние страх да не би да не ни хареса. Повече информация и мнения за Дидим ако може който е ходил , по точно Верона и Дидим бийч, ще ви бъда благодарна  В едната агенция пише че тенис корта се заплаща а в другата не ако някой знае , ще му бъда благодарна

SLYNCE,
Може би имаш предвид хотел Веноса. За него има доста изписано назад по темата, не искам да повтарям едно и също, ще ти кажа само за тенис корта - през деня е безплатно, като е необходима предварителна резервация, а през нощта се заплаща, заради осветлението.

# 279
За хотелите в Дидим има 9 коментара на 1-ва страница, а така също и на стр. 5, 6, 12, 14, 16

# 280
  • София
petia_tag, Rixos Lara и Alva Donna са с по-малка територия. Двата хотела са много подобни. Била съм в Alva Donna и имам добри впечатлелия от него (хубава храна, хубав плаж, нов добре поддържан хотел) , но няма голяма градина като Voyage sorgun и Guran premier Belek. Marti Myra е в Кемер, т.е. повече път от летището. Там бях преди реновирането му - 2010 г. Храната и обслужването са хубави, но плажа е леко каменист (дребни камъни и насипан пясък). И има доста отдалечени от плажа и басейните бунгала (дори се ползват колички). Като цяло е хубав, но  Voyage sorgun повече ми хареса.
Другото което трябва да изберете е дали искате да почивате във вилни селища ( Voyage sorgun, Guran premier Belek и Marti Myra) или в една основна сграда и басейни както са Rixos Lara и Alva Donna. Но и петте хотела са много добри и няма да съжалявате, който и да изберете. За другите 2 нямам информация. Peace

# 281
  • Beyond the Frontiers

Помолих 3 агенции да ми пратят оферти за май, за семейства с деца 3-6г, спрямо нашия бюджет.

Първата ми изпрати оферти за Rixos Lara и Alva Donna Belek, от прочетеното на 1стр. ми се стори, че този в Лара е за предпочитане. Вие ще кажете дали е така. Не съм стъпвала в Турция.

Втората фирма ми прати оферти за хотели като само за два намерих отзиви, дори с търсачката. Кофтито е, че повечето са с голям трансфер 70-80км. Не ги виждам тия малки деца да издържат.  Rolling Eyes

2. Voyage sorgun
3. Marti Myra hotel
4. Guran premier Belek
5. Cesar Tempel de luxe

И на двете фирми офертите са до края на януари, като втората иска пълно заплащане.  Shocked Мислех, че се плащат 30-50% при записване. Не знам, кой ще навия в това време да плати всичко накуп.  Confused

Очаквам само третата фирма да ми прати оферта.

При различните агенции е различно - предполагам това е със самолет пътуване. Тез тур например изискват 100 плащане, но пък срокът за анулация без неустойка е 21 дена преди тръгване, което при малки деца е супер. Всъщност искат 150 евро на човек при записване и доплащане до 30.01 на 100%

При Астрал е различно за всеки хотел като процент капаро и доплащане, сроковете на анулация също.

# 282
Цитат
И разгледах офертите за Voyage sorgun. Как ви се струва 2000лв на човек за началото на септември? И имам въпрос към medlab. Знаеш ли дали тенискортовете се заплащат и колко?
[/quote]

Ами множко ми се виждат,дори и с включени лет. такси,но тази година май всички цени са нагоре  Naughty,като съдя по ранните записвания.За тениса -не знам,но би трябвало да е като навсякъде-заплаща се само вечер.

# 283
Не бих препоръчала центъра на Гюмбет за почивка с дете на 4 г. Много е шумно. Денонощен купон. Незнам дали това няма да пречи на детето. Но нека и други да споделят... newsm78
В кой хотел сте били през 2003г. за да преценя какво ви харесва?
Аз бих препоръчала ISIS HOTEL & SPA (има една стръмнина при входа на хотела, но има и шатълки за да не се качва и слиза пеша). Той е в Бодрум. По-скъп е, но ако изместите датата за средата или края на септември може да се вместите в бюджета, още повече че дори и края на август температурите могат да стигнат 40 градуса.
мила хиляди благодарности не му бях обърнала внимание на този хотел ISIS HOTEL поразгледах го ,но ще трябва да се посъветвам и с другите от компанията ,че нали знаеш когато са повече от едно семеиство малко е по сложна ситуацията един едно друг друго.Когато ходихме 2003 бяхме в grand efe ,тогава ни хареса ,но като се има изпредвид ,че 10 години са минали от тогава и много отдаличен от Кушадаса ми се стори като се замисля ох ще видя може би ще се спра на твоя вариянт newsm78ако нещо друго се сетиш предлагай до края на януари има още време Laughing

# 284
Тенис кортовете навсякъде са безплатни през деня. Заплаща се за осветлението вечер и тенис ракети и топки, ако не си носите.

Общи условия

Активация на акаунт