На море в Турция - тема 21

• 93 343
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Еха,каква тренировка-до Одрин и обратно Grinning
Само така!

# 616
Нотариално заверено да,няма как. И преведено на турски език, казват че става и на английски ама има случай се заяждат. Ставаше дума дали да  е заверено  и в турското консулство, не  само при нотариус.  
А явно поспорти ще вадим нови,не ми се рискува и на мен излишно пък и има време. Експресната поръчка станала 200 лв Shocked егати скъпотията честно.
Пътували сме с лизингова кола с нотариално заверено пълномощно на български  и английски език, но допълнително го преведохме и на турски в преводаческа фирма макар , че така и не разбрахме дали беше необходимо  да бъде преведено. #Crazy Това беше преди 2 години и сме минавали през Лесово.

# 617
 Какво ли не прочетох покрай тази почивка.... пълномощни,легализация,преводи,забрана за коли над 20 години да влизат в Турция,не качват автомобили с АГУ на фериботите...каквото ти роди главата изобщо. Уж интернета няма граници пък никъде не намерих,колко пари е пропан-бутана  и колко често го има на бензиностанциите.

Предлагам с таз годишните почивки ,да обновим темата подробно
-хотели /кой където е бил/
-пътя,маршрути,горива,карти,ограничения, пътни такси
-фериботи,разписания
-агенции,хубавото и лошото

# 618
Надявам се поне това да ми спестят,че то цяла одисея....ще го убия този мой мъж,че направо не си прехвърли колата на негово име, ами сега си пълня главата с глупости Crazy Абе правим
Имате време да прехвърлите колата,...чиста работа Peace

# 619
Момичета, здравейте! Някой бил ли е края на юли, или края на август в Анталия? Ние имаме малка възможност да избираме дати- живеем в чужбина, август ще сме в България и искаме да съчетаем полета към Турция с един от полетите за Париж, тоест края на юли ( на идване) , или края на август ( на връщане). Освен избор на място и хотел, който ми се стува висша математика, като за човек никога не стъпвал в Турция, се чудя дали е ужасно топло в този период? Знам, знам, в нета пише, че е топло, но понеже няма никакъв вариант да идем по друго време, искам да питам, ако сте били там баш през лятото, как се понася жегата? Мерси

# 620
  • на Морето
Да попитам и аз - интересувам се от добър и не супер скъп хотел, смятам да ида със самолет ('щото с автобус 1200 км направо ме сбъркват   #Crazy) и през агенция, въобще не държа да е ултра ол инклузив, тъй като няма много да ми липсва разнообразие от алкохолни напитки, но пък предпочитам хубава плажна ивица с пясък и хотела да е близо до нея. И да няма много стълби, т.е. да не е на някакво скалисто място където да се изкачваш надълго и нашироко. Да кажа, че до сега не съм ходила на море в Турция и ще се радвам на вашите предложения.
Надявам се да предложите и някоя читава агенция - Бохемия направо ми пропаднаха в очите, много, ама много са зле и за съжаление се доказаха нееднократно.
Препоръчвам ти хотел Марти Делукс-намира се в Ичмелер,което се води квартал на Мармарис!Предлага се както на ол инклузив,така и нощувка със закуска!За мен това е най-добрия хотел в Мармарис!Има пясъчен плаж и хотела е на брега на морето-има и снимки от него в албумчето на темата на 1-ва страница.

# 621
Този сезон отваря врати един нов,луксозен хотел в малко познат у нас район-Сеферихисар. Хотела се казва-EUPHORIA AEGEAN RESORT & SPA - 5 *.Работи на база Luxury All inclusive. Общия брой на стаите е 455 с 6 асансьора и 4 етажна сграда в основната сграда на хотела. Подходящ за семейства. Собствен пясъчен плаж с безплатни чадъри, шезлонги и матраци. Безплатно ползване на хавлиени кърпи. Хотелът има и VIP плаж за възрастни, на който чадърите, шезлонгите и матраците се заплащат допълнително. Хотелът има стъклен тунел, през който се минава от хотела до острова с транспорт .1 основен басейн с площ от 2100 м2,Релакс басейн,Аква басейн с 3 водни пързалки,Вътрешен термален басейн,Luxury All Inclusive включва: • Закуска, обяд и вечеря на шведска маса; • Късна закуска, а ла карте закуска; • Сладолед по време на обяда и вечерята; • Снаксове; • Късна вечеря; • Сладкарница с кафе, чай, фрешове и пресни торти и бисквити; • 4 a la carte ресторанта с предварителна резервация- Морски деликатеси, Турска кухня, Интернационален и Австрийски шницел (с малка такса като вход); • В a la carte ресторантите се сервира органично вино; • Сезонни био плодове; • На басейна и плажа се предлагат напитки и снаксове през деня; Барове в хотела: • 24 часа отворен бар; • Вносни и местни напитки се предлагат на гостите на хотела; • Напитка за `добре дошли`; • 8 бара,: * Piano Bar; * Тераса бар; * Бар край басейна; * Релакс бар; * Aqua бар; * Бар на плажа; * Снек- бар; * Витамин бар; * Дискотека; • Mini bar, replenished every day with water, soft drinks & beer • Kettle coffee & tea service is available in all rooms Simple Smile

# 622
  • в зоната на здрача
И още един нов в Кушадасъ:
http://www.apollobg.com//?page_id=31&record_id=1420

# 623
И аз го гледах този хотел EUPHORIA AEGEAN RESORT & SPA - 5 *, но когато правихме резервация нямаше нищо писано за него. Не го видях и в списъците  на ТО. Доста по-близо е до България. Само си мисля, че през месец май и след средата на септември, времето ще бъде нестабилно, защото е доста на север в сравнение с Кушадасъ и Бодрум. Предлагат ли го някъде? Интересуват ме цените.

# 624
Момичета, здравейте! Някой бил ли е края на юли, или края на август в Анталия? Ние имаме малка възможност да избираме дати- живеем в чужбина, август ще сме в България и искаме да съчетаем полета към Турция с един от полетите за Париж, тоест края на юли ( на идване) , или края на август ( на връщане). Освен избор на място и хотел, който ми се стува висша математика, като за човек никога не стъпвал в Турция, се чудя дали е ужасно топло в този период? Знам, знам, в нета пише, че е топло, но понеже няма никакъв вариант да идем по друго време, искам да питам, ако сте били там баш през лятото, как се понася жегата? Мерси

В края на август е маааалко по-добре, отколкото през юли. Топло е, често температурите превишават 36-38 °C, но като се има предвид, че хотелите са пълни и през двата месеца, значи не е непоносимо горещо.

# 625
Марги, благодаря за отговора! Така чуденките и неизвествните намаляват наполовина! Сега ще трябва да се ориентирам с курорт и хотел Sunglasses

Ако е само 38 градуса , не ме плаши Laughing Ние , и без друго, ако не сме на море, ще сме в пловдивско при майка ми, където си е същата жега, ама се печеш насред полето, няма наблизо море!

# 626
Moмичета,
 от къде мога да видя температурите на въздуха и водата  в Анталия (Лара) през юни?

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 09:33 от darinaa83

# 627
  • Варна
Moмичета,
 от къде мога да видя температурите на въздуха и водата  в Анталия през юни?

http://tourism.gismeteo.ru/c_turkey.asp

# 628
благодаря..  bouquet

# 629
Moмичета,
 от къде мога да видя температурите на въздуха и водата  в Анталия (Лара) през юни?

Аз обикновено гледам графиките на HolidayCheck.

http://www.holidaycheck.com/climate-wetter_Lara-ebene_oid-id_6773.html

Тази е за Лара, но можеш разбира се да си избереш и други райони.

Общи условия

Активация на акаунт