Не обичам празниците.......

• 29 300
  • 529
  •   1
Отговори
# 330
Абе хора, само по празниците ли забелязвате, че народът тъпче количките и телата си с евтина, промоционална, нискокачествена, но в огромни количества храна? Това е културата, която идва от големите вериги - да се търси количество, а не качество. Не количеството трябва да е признак на благоденствие, а качеството.

# 331
Ами като те гледам - наистина не можеш да се забавляваш. И тотално си се смахнала на тема храна.
А може би има опашки, защото на хората са им платили в последната минута. При нас опашки няма.

# 332
И да факт е, че 99,9999 на сто от всички, които чакат Коледата с такова нетърпение е именно заради софрите до 2-3-4 часа през нощта и изкупуването на моловете.

Извинявам се, че се намесвам в приказката ви, ама това, горното, е пълна глупост.
Хората, които обичат и празнуват Коледа, едва ли го правят поради тази причина.

# 333
  • София
Абе хора, само по празниците ли забелязвате, че народът тъпче количките и телата си с евтина, промоционална, нискокачествена, но в огромни количества храна? Това е културата, която идва от големите вериги - да се търси количество, а не качество. Не количеството трябва да е признак на благоденствие, а качеството.

По празниците е извънредно - аз лично освен по празници не съм виждала дебел чичко да купува 3 кг свински врат, 3 кг пържоли и 2 кг "каймичка" - да имало от всичко от масата - цитат!

Горещо - живея до Кауфланд и пазарувам основно там. Така че имам много добър поглед върху това как се пазарува в обикновена седмица и как преди Коледа.  Stop А дали съм се смахнала - не ми се прави на психолог - имам си  Mr. Green

Izma - а за какво? Колко от тях са вярващи? Колко от тях са постили преди Рождество? Колко от тях знаят какво точно празнуват? Колко от тях са влезли в книжарница, за да купят книга? Те не вечерят ли със семействата си и не купуват ли подаръци на децата си през останалите 364 дни в годината?
Не знам къде живеете и какво виждате в тези празници, но аз виждам по-често показност и лицемерие. И това си е моята истина. Вашата може да е различна.

# 334
Нана, ти колко години беше дебела лелка, пълнеща количка? Хайде спри с обидните квалификации за другите.

# 335
  • София
Нана, ти колко години беше дебела лелка, пълнеща количка? Хайде спри с обидните квалификации за другите.

Слава богу лелка никога не съм била. А и никога не съм пълнила колички. Въпрос на манталитет.  Wink

# 336
Нана, стига с това плюскане и с тези молове. Никой не може да те вкара в такава матрица, освен ти самия. Не сме някакви свине. А пък команди от типа " ай марш" може би са подходящи за твоето семейство. Ние тук и на кучетата си не говорим така, още по малко на Коледа.
На Коледа имахме боб, содена питка, салата от моркови, люто зеле, фурми. Дали много сме плюскали според теб?

Ами тона, който ти ползваш в темата нямаше начин да не доведе до команди от типа на "ай марш". И не знам защо си мислиш, че точно в тази тема някой се интересува вие "там" как говорите на кучетата си по Коледа и с какви треви се тъпчете.
И все пак не разбрах мисълта ти, както и на другите две. Защо точно нямаме право да не обичаме коледа и всичките малоумщини покрай нея?

# 337

Айде пак опряхме до личните нападки ! Tired Tired

# 338
  • София

Е, разбира се. То като няма какво друго да се каже, винаги се стига до личните нападки  Grinning

Защото е трудно да се мотивираш аргументирано защо някой друг трябва да прави нещо, което ти считаш за редно.

# 339
  • Ямбол
Такова мрънкане и толкова лични нападателни определения не успявам да измрънкам за цяла година с всичките и религиозни празници, колкото горещо успя да изсипе в последните си няколко поста в тази тема.
Толкова ми е приятно, когато не се съобразявам с никого и не робувам на измислени ритуали, че направо се размазвам от кеф. Добре че и в обкръжението ми са все разбрани хора от моята порода, които не се вторачват в традиционните буламачи и са ми спестени приказките ала фейсбук, които прочетох в темата.

# 340
Нана, аз също писах в темата, че не обичам коледните празници. От година на година, за мен се превръщат в едно клише.
Но много хора си празнуват и едва ли е само заради яденето и пазаренето.
Явно намират някакъв смисъл.

# 341
Нана, стига с това плюскане и с тези молове. Никой не може да те вкара в такава матрица, освен ти самия. Не сме някакви свине. А пък команди от типа " ай марш" може би са подходящи за твоето семейство. Ние тук и на кучетата си не говорим така, още по малко на Коледа.
На Коледа имахме боб, содена питка, салата от моркови, люто зеле, фурми. Дали много сме плюскали според теб?

Ами тона, който ти ползваш в темата нямаше начин да не доведе до команди от типа на "ай марш". И не знам защо си мислиш, че точно в тази тема някой се интересува вие "там" как говорите на кучетата си по Коледа и с какви треви се тъпчете.
И все пак не разбрах мисълта ти, както и на другите две. Защо точно нямаме право да не обичаме коледа и всичките малоумщини покрай нея?

Значи аз съм виновна, че Нана използва команди "ай марш"?
И пак аз обяснявам как ДЕБЕЛ чичко си купил 3 кила пържоли? Ами има право да си купи и то без оторизация от Нана. И каква е връзката, че човека бил дебел?
Никого не мотивирам - само казвам, че всеки сам си е матрица и никой не може да те вкара там насила.

# 342

Е, разбира се. То като няма какво друго да се каже, винаги се стига до личните нападки  Grinning

Защото е трудно да се мотивираш аргументирано защо някой друг трябва да прави нещо, което ти считаш за редно.

Аз не мога да си представя колко малко количество акъл трябва да има някой за да влезе в такава тема и да обяснява разпалено, че всички пишещи в нея "са изтрещяли" и т.н. Все едно да връхлетя във форум на вегетарианци, да им се накарам и да им обяснявам, че причината да не ядат месо най-вероятно се корени във факта, че като са били деца са ги хранили с развалено месо.

# 343
  • София

Аз не мога да си представя колко малко количество акъл трябва да има някой за да влезе в такава тема и да обяснява разпалено, че всички пишещи в нея "са изтрещяли" и т.н. Все едно да връхлетя във форум на вегетарианци, да им се накарам и да им обяснявам, че причината да не ядат месо най-вероятно се корени във факта, че като са били деца са ги хранили с развалено месо.

Ей да не си психо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green терапеФт имах предвид  Mr. Green Mr. Green

# 344
Значи аз съм виновна, че Нана използва команди "ай марш"?
И пак аз обяснявам как ДЕБЕЛ чичко си купил 3 кила пържоли? Ами има право да си купи и то без оторизация от Нана. И каква е връзката, че човека бил дебел?

Хич не ме интересуват чичковците. И моят мъж така пазари и само той си яде пържолите, а даже не е дебел.
Кажи накрая, но по-спокойно. Защо който иска да мрази или просто да недолюбва празниците и по-специално коледните да не може да го прави? Защо е нужно да му се казва, че е изтрещял, какви филми да си тегли, с кого да се вижда или да не се вижда и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт