Не обичам празниците.......

• 29 038
  • 529
  •   1
Отговори
# 405
Aз много завиждам на хората, които успяват да си спретнат истински празник. При ме е насилено и винаги несполучливо, но не ми е хрумнало да виня празника. Той, сам по себе си е ок. При мен и при моето семейство е вината.
не става дума за религиозност, традиции или дори възможности.
Празнуват добре, хора, които се чувстват добре и не се вълнуват от истерията наоколо.
Аз искам да достигна момента, в който не ми пука, но детето още уж празнува с нас, та съм "вързана".
А още повече ми се ще да празнувам, защото ми се празнува, но за съжаление, не ми се е случвало от 2000 година.
Та така, стига дъвкане - всеки по различен начин приема празниците. Със или без сарми и боб, важното е да се чувстваме добре.

# 406
  • Най-сетне у дома
Приберете си тоягите и квалификациите. Ако сте прочели добре навсякъде писах ние и съвсем ясничко се поясних. Винаги ми е било интересно как се чете избирателно, само това, което не ни изнася. Та, какво друго ви е тагаво, идва Нова година? Да съм тон, щото нормален диалог с различни уклони освен основният едва ли ще има. Най-много да ме освидетелствате.
Толкова сте снизходителни, умопомрачително е, обаче и забавно. Благодаря ви. Wink

п.п. Джен сори. Темата е интерсна и от двете гл. т. , но тук не се приема другата , за да намерим златната среда.

Касита, а това добре ли да се обединяваме около отрицателното, отколкото около положителното. Пиша по принцип не конкретно за някого. Темата като се прочете това впечатлява общият отрицателен заряд. Нормално ли е това да ни обедини? Защо?

Fortune, винаги съм те харесвала, даже - ако не ме лъже паметта - мъжете ни имат една и съща професия, което налага определен стил на живот на цялото семейство, с много местене из света. Обикновено включванията ти в темите са премерени, интелигентни, на място и в контекста. Начинът, по който тропаш с крак, назидаваш и ни образоваш в момента ми е компенсаторен и няколко идеи по-яростен от нужното, а на моменти откровено невъзпитан. Не съм в позиция да ровя какво стои зад това поведение, както ти си позволяваш да го правиш, дори адресирайки конкретни потребители. Нямам представа защо е така и темата не е за това. Просто се надявам скоро да те чета такава, каквато те харесваме много хора тук.  

# 407
О, най-после хейтърска тема за Коледа. Жива да си, GENTIL!
Засега само се записвам да следя, по-късно ще се включа с пост на тема "10 неща, които мразя в Коледа-та". Не празнувам тези празници. Сериозно.

Joy Joy Joy Joy

Яяяяяя,ква чудна темичка имало..Аз тоя линк,го пльоснах в една друга тема,ма баш те тука му било мястото..Ето ви малко доза"фантасмагории"относно окултната същност на коледа и на вакханалията наречена Дядо Коледа и внучка hahaha hahaha hahaha

http://www.parallelreality-bg.com/index.php/statii/ezoterika/443 … -25-13-00-32.html

SANTA or SATAN  Mr. Green
забавна анаграма

# 408
Aз много завиждам на хората, които успяват да си спретнат истински празник. При ме е насилено и винаги несполучливо, но не ми е хрумнало да виня празника. Той, сам по себе си е ок. При мен и при моето семейство е вината.
не става дума за религиозност, традиции или дори възможности.
Празнуват добре, хора, които се чувстват добре и не се вълнуват от истерията наоколо.
Аз искам да достигна момента, в който не ми пука, но детето още уж празнува с нас, та съм "вързана".
А още повече ми се ще да празнувам, защото ми се празнува, но за съжаление, не ми се е случвало от 2000 година.
Та така, стига дъвкане - всеки по различен начин приема празниците. Със или без сарми и боб, важното е да се чувстваме добре.

newsm10

Saule, невъзпитана ставам, когато насреща ми опонират така. Изразих недоумение от силното отрицание на празници от всякакъв вид. Може би темата отключи едно мое всеобщо впечатление от форума. Не съм адресирала към никого нищо, коментирала съм постове на конкретни потребители в контекста в който и те са писали. Моля те не ме ме обрисувай , защото става доста тегаво и лично. Редно е като се чете да се прави разлика кое е съвет, коментар или просто общ коментар по темата. Ако е неясно се реагира, не се охарактеризира в стил "къш от темата". Не съм си позволила да охарактеризирам персонално никого. Постовете са ми винаги в тона на общият план и впечатления. Конкретни нападки не си позволявам, ако преди това не са си позволи такава волност към мен.
 Винаги на всеки празник има теми за това , колко тъпи са те всъщност, сякаш някой насилва хората в Бг да ги тачат и опорочава душата им/образно/.
Никога не съм приемала мрънкането като изход от нещо и отрицанието на нещо заради личните ми тегоби като такова. Down Under, го е написала доста по-ясно и кратко от мен. Аз реагирах, защото това е поредната година с поредната тема на отрицанието на някой празник. Сега идва и 3-ти март и там ще има същото, за измислената ни история и т.н. винаги сме отегчени недоволни, мрачни, отричащи.  Не това не е човешката природа. Това е продукт, който позволяваме да се развие в нас. Просто си разсъждавам, но това подразни мнозина, което е добре, защото и това е начин да се реагира различно. Peace

п.п. пък аз конкретно не ви коментирам, ако водя диалог с някого го цитирам. Не виждам смисъл, ако на някого не му допадат моите писания да ме коментира. Игнора е доста добра реакция, всеки я проумява. Използвайте я, когато не ви допада поста на конкретен потребител.

# 409
Понякога игнор не помага, нямам конкретно теб предвид, но да игнорваш през пост, през 2 е малко неприятно, особено ако следиш темата.

# 410
Янечек, мен ли имаш предвид?
Ако нещо съм пропуснала, не е било умишлено. Не чета и не пиша редовно, так че ме извини.
Форума ми е като празник, хем не му се връзвам и не участвам често, хем от време на време сама разстилам софрите  Simple Smile

# 411
Начинът, по който тропаш с крак, назидаваш и ни образоваш в момента ми е компенсаторен и няколко идеи по-яростен от нужното, а на моменти откровено невъзпитан.

хахаха, сега компенсаторно невъзпитано, също и поучително ще ти кажа: събудете се бре, та това е форум!
 Всеки може да си изока каквото му е на сърцето.

Аз не видях Фортуната нито да обижда, нито да поучава. Ти за сметка на това...си размахала едно пръсТТТТче...леко да не извадиш очите на някой чукча-читател.

# 412
  • София
Но за сметка на това Фортуната е упорита.  Wink

# 413
Но за сметка на това Фортуната е упорита.  Wink

Лошо няма. Това даже е много полезно качество. Party

# 414
... Joy тук ли е моментът да склоня примирено глава/шегувам се да поясня, че пак ще има разни квалификации/? Laughing

Скрит текст:
п.п. Джен, разбуних разни "духове" душко/да се разбира като своеобразно извинение към към теб Джен, че пак не са разбрали правилно и сега пък в друго бидех набедена - голем смЕх/, но пък инак как ще върви темата. Hug
[/i]

Последна редакция: чт, 27 дек 2012, 16:04 от Fortune

# 415
Не харесвам Нова Година като празник. Не ме питайте-не знам защо. Някак си ми се вижда тъпо с тези безкрайни бомбички,пиратки,гърмежи като че ли сме на бойното поле. За сметка на това обожавам Коледа. От дете имам прекрасни спомени и се старая да предам тази обич и на детето си. Това ми е любимия празник. Не е нужна цялата суматоха с наплюсквани,пиене и подаръци. Повече гледам духовната страна на празника-всъщност това е Рождество Христово. Има за мен някаква магия в този празник и много неща допринасят за това-украсите,подготовката,цялата атмосфера. Живяла съм известно време в чужбина и там Коледа се празнува изключително. Жалко,че някои се чувстват без празнично настроение на такъв хубав празник,но и за тях има достатъчно поводи да празнуват и да се почувстват добре. Весела Коледа!

# 416
  • София
Форчън, стига вече! Много се ласкаеш с това разбунване на духовете! Досадно е! Дори не казваш нищо смислено, та човек да има върху какво да поразсъждава, а само се заяждаш и дразниш! Каза достатъчно. Ти и мен надмина по досадност!

# 417
Това битка между Коледа и нова година ли е ?
ха ха Андариел, скромна си -  Hug - шега е

# 418
За да съм по темата, ще ви кажа, че аз мразя нова година. #Cussing out

Обичам Коледата, защото си я правя каквато на мен ми харесва - уютна, топла, светла, с много любов и точно толкова ядене, колкото да преядем Crazy. Обаче сме си в къщи с моето семейство и друго не ни трябва.

Обаче новата година е кошмар: като се почнат планове за едни партита, събирания, тормоз. Готвенето и децата са разбира се на мой (и на другите жени) гръб.
После висиш като умрял кон на чаша вино, защото ако изпиеш повече и си се кътурнал под масата в блажен сън и старата гидина щяла да си замине без теб.
Голяма работа.
че и децата да я чакали тази нова година, като че ли много разбират - само им се разбива режима на другия ден.
Та, да си изокам и аз: мразя новата година.

# 419
  • България-Швейцария
Това битка между Коледа и нова година ли е ?
По-скоро между истината и псевдоморала и лицемерието.

Общи условия

Активация на акаунт