Не обичам празниците.......

• 29 296
  • 529
  •   1
Отговори
# 90
Аз само някои празници не обичам.
8-ми март ми е най-омразен. Специален ден да се почувстваш жена, специален ден да кажеш на майка си, че я обичаш. Ега си и пародията.

Свети Валентин или Трифон Зарезан също не ми е по сърце, може би щото така и не става ясно какво се празнува и все се пада в разни делнични, работни дни.

Такива празници, дето не се почива на тях, не ми ги хвали.

Заради това и не си харесвам рождения ден, че то през повечето години се пада ако не първия, то втория работен ден след празниците. На хората им е едно мързеливо, омърлушено, преяло и препито, а аз рожден ден имам, който ме знае. Ха де! Майка барем да беше постискала още мъничко, милата, ама то колкото и да стиска, целият януари до март направо са ми кафа, бактън и супер неподходящи от рождени и именни дни, имайки предвид и останалите от родата кога са се пръкнали на белийо свят. На всичкото отгоре се оказва, че съм се родила в мръсните дни, както стана известно скоро в клюкарника и сега трябва да ходя да ми баят, за да не се превърна в караконджул като умрем.

Иначе Коледа я либим, макар и малко да си падам депресе през зимата. Баща ми винаги се радва като снежен човек за Коледа, украсява, пуска си празнична музика,  само той ми е достатъчен да ме зарази.
Нова Година предпочитам да си я карам со кротце, со блгаце. Тия с пиратките и оливките много ме дразнят, стряскат ме и ми лазят по нервите. Ще речеш, че за края на годината трябва да оставят потоп след себе си и да се удавят в алкохол. Не, че ми пречат, енка си пията, ама да не подканват другите. И онова новогодишното хоро, Дунавското много трагично ми звучи, толкоз ли не измислиха нещо по-весело, се чудя.

Но най-най-най обичам Великден. Това ми е най-любимият от всички празници. Зеленина, пролет, цветенца, зайченца, яйчица, агънца-багънца в тавата, ммм... Flutter И 3 почивни дни все пак. Ох, бабачкоо!

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 13:21 от Анонимен

# 91
Не,че не обичам празниците,но ме дразни задължителното ''приповдигнато'' настроение.Понякога ми ми е празнично по празниците,понякога ми е просто нормално.Без излишни усилия.Радвам се,че са няколко почивни дни.С най-близки хора се виждаме обикновено лятото,тогава прииждат от далече и пак ми е весело и празнично.Също ми е било върховно весело на непринудени сбирки и концерти.
Много противно ми беше при настъпването на новото хилядолетие.Ама трябваше да е мнооого специално,ама да е много шумно...дрън,дрън мина и замина.Е,няма да го разказвам на внуците си Mr. Green

# 92
  • Варна

И 3 почивни дни все пак. Ох, бабачкоо!
От две години са вече 4. Grinning

# 93
  • София
Уютно мий на душата...като ви чета... Mr. Green
С помощта на голямата група сладки хейтъри, тази Коледа ще вземе пък да ми хареса Laughing

не сме хейтърки! Naughty Просто отсяваме плявата от зърното!

# 94
И аз не обичам празниците...8-март и на мен ми е най безумния възможен празник. Не обичам задължителните събирания със семейството....през цялото време е хаос, тичане, приготовление.... за да се напият и да почнат да се ядат роднините..... Naughty
Тази година съм отказа да ходя където и да е. Няма да отида на нито едно роднинско събиране.

# 95
Не обичам задължителните събирания със семейството....през цялото време е хаос, тичане, приготовление.... за да се напият и да почнат да се ядат роднините..... Naughty

И аз това не обичам !
Също и подаръците .
Нищо не искам да ми подаряват , нито искам да купувам , защото трябва . Crazy Crazy

Дразни ме комерсиалната страна на празниците .
И задължителното плюскане и препиване на хората ! Rolling Eyes Rolling Eyes
Защото за преобладаващата част , празниците са повод основно  за това .
Никой не се замисля за духовната страна и смисъла  на Коледа , гледа се украсата , яденето и подаръците .
А това не е същността на празника . Naughty Naughty

Искам като Богинята - да няма никакви гости , да ми е тихо и спокойно , да си пусна хубава музика , така чувствам празника , не са ми нужни хора за да имам настроение .
Напротив , наличието на хора ми създава напрежение и нищо празнично не чувствам ...

# 96
  • София
Никой не се замисля за духовната страна и смисъла  на Коледа , гледа се украсата , яденето и подаръците .
А това не е същността на празника . Naughty Naughty

Не се замисля никой, защото за да празнуваш Рождество трябва да си вярващ. А такива са 5 процента сигурно.
Останалите празнуват комерсиалната Коледа - с изкупуването на моловете, клането на прасето, изпиването на сто кила ракия и т.н. глупости. Все едно имат по 9 стомаха. И сутринта ги гледах в Кауфланд - къде ще го съберат този плюсък, не знам. Дали е празник или делник моят стомах събира едно и също.

Да, ама като казах, че аз няма да готвя 11 манджи за Бъдни вечер и че няма да сготвя сто неща за Коледа и че ще работя на всички празници, защото искам да си подпомогна бюджета, за да посрещна разходите - направо ме качиха на кладата. Господ щял да ме накаже.
Е, да ме наказва де, не че ми е зор. Но това е положението. Българинът не празнува духовното никога. Гледа да има време за ядене и пиене. Показателно е, че на година средният българин купува средно по 1 книга. Друго е излишно да казвам.

# 97
(Анти-)Коледен поздрав за всички:
http://vbox7.com/play:54547b50

# 98
  • София
(Анти-)Коледен поздрав за всички:
http://vbox7.com/play:54547b50

Joy Joy Joy

# 99
  • София
Уютно мий на душата...като ви чета... Mr. Green
С помощта на голямата група сладки хейтъри, тази Коледа ще вземе пък да ми хареса Laughing

не сме хейтърки! Naughty Просто отсяваме плявата от зърното!

Ъ...пардон.... Embarassed Laughing Така  де.....

# 100
Странно ми е как не ви харесва да празнувате, да се съберете с любимите си хора, да си размените хубави подаръци, да имате време да си помързелувате, да ходите по гости, да има вкусна и с любов приготвена храна.
Много обичам преди Коледа да се мотая по магазините с приятелка, да пазарувам и да изненадам приятелите и семейството с нещо, което знам, че искат да имат.
Дъщеря ми чака дядо Коледа, през нощта оставяме ключ на едно дърво, правим стъпки в снега  около къщата и на сутринта тя се побърква от радост при вида на купчината подаръци под елхата. През нощта ставам тайно от мъжа ми и оставям и неговите подаръци под елхата. А той кога става не ми е ясно, но и моите ги намирам там. Още не сме се засичали.
Подаръци започвам да купувам още от началото на декември и всеки път с удоволствие си мисля за човека, когото ще зарадвам. Е, накрая се получава, че всеки е с по 5 подаръка, но няма лошо.
Цялата къща е украсена отвън с лампички, елхите отпред също, вътре , ествествено. като се
връщам от работа и всичко свети ми е едно топло на душата. По цялата ни улица съседите се надпреварват да украсяват . На Коледа идват с по бутилка вино или сладкиш.
Спомените от детсвото ми са подобни - една бумтяща печка, мирише на вкусно и много страхотни подаръци. Баща ми мъкнеше всичко от София - дори банани, които през 1980 година не се намираха под път и над път. После сурвачките, събраните пари, с които си купувахме каквото искаме поне два месеца след това...
Как може такива приятни изживявания да не ви харесват и да не ви завладява коледния дух. Кое му е лошото? И за какви организирани празници говорите? Тъкмо по Коледа се размазвам, има много дни ваканция и утре смятам да прекарам деня като си довърша зимния пъзел от 4000 части на пода в хола. Явно съм едно старо дете на 43. Grinning
Е, не ме кефи поста  ти .  Обичам да празнувам , но не и Коледа .
Всеки ден приготвям храна с любов  за любимите си хора  ,  защо  да  е само по Коледа ? Че аз  си ги  обичам всеки ден .Подаръци  им купувам  и без повод  и  с повод  , кога то ми е  кефско   , за  да ги зарадвам . Защо  точно по Каледа?
Виж  , многото дни  ваканция ми харесват . В къщи   ,  почивам  си  от ангажиментите в службата . Супер ! За  украсата  хич и   не помислям  от две години . Децата  са по-големи от мен , мен не ме впечатлява кича от смесени златни , светещи  и други топки и гирлянди  ,  да не говорим за пеещите лампички , които ме докарват до лудост. А коледните песни  ,  все едни и същи до  втръсване -ужас просто  ooooh! ooooh!.
Само като  си помисля , че навън има премръзнали и гладни  хора и животинчета  ,  всичко  отива по дяволите . Какво ти коледно настроение , какъв весел дух , при това положение. Ей това ме тормози най-много . Нещастието  на много безпомощни  душички  по света . Такава съм  си  , зная , че на някои  ще му се стори смешно  и непонятно  ,  но така стоят нещата при мен .

# 101
  • София

Само като  си помисля , че навън има премръзнали и гладни  хора и животинчета  ,  всичко  отива по дяволите . Какво ти коледно настроение , какъв весел дух , при това положение. Ей това ме тормози най-много . Нещастието  на много безпомощни  душички  по света .

Описала си моите размисли по тези въпроси.....Радвам се, че обръщаш внимание на това....
Дори да си купя дреха от магазина, докато стигна до вкъщи, срещам по улицата всякакви смазващи гледки и загубвам желание да нося купеното с такъв кеф....
Искам всеки да е доволен като мен в този момент....Ама не може....И понеже тъгата винаги е повече от радостта в този свят, моята капчица щастие се разтваря в безкрайните води на тъгата....
Добродушно завиждам на хората, които рационално и философски гледат на живота и успяват да поставят разумни граници на емоциите и чувствата си.....

# 102
Харесва ми това , че съм в къщи , ще си почина и ще се наспя . Детето е във ваканция , аз и мъжа ми също почиваме -  това е ОК ! (
Но и аз ужасно мразя този хаос , пазаруване , като че ли ще свършат продуктите в хипермаркетите и това невероятно плюскане  ooooh! Направо имах чувството днес като гледах хората в Карфур , че наистина се подготвят за края на света  Rolling Eyes С роднини мразя да се събирам и няма да го направя . Не искам и никой на гости - нямам желание да слугувам и да готвя като ненормална . Ще си гледаме филми , ще спим до късно и ще си хапваме вкусотии тримата ...
След Нова Година отиваме 10 дни на ски - това за мен вече е празник  Laughing

# 103
     ................
     Единственият любим празник освен рождения ден на децата е Великден. Тогава сякаш живеца отново се заражда в мен и с радост угаждам на синовете ми и племенницата, за украси и веселби.
еха, Великден ! Както писах по-напред  и аз го чакам с нетърпение. Тогава сякаш живота и природата се пробуждат . Във въздуха и в сърцето ми  звучи музика и кипя от щастие .
Като минат  предстоящите празнични дни   ,  бързо  зимата  ще се претъркули  ,  ще  видите . Винаги  така се успокоявам . Още малко  и  идва  пролетта !

# 104
GENTIL, благодаря  за темата.

Явно  има и други чувствителни  и раними  души  като мен. Бях изгубила вяра в добротата и състраданието  у хората . Станали  сме скотове и чудовища  сякаш .Що  за същества  са някои ?
А сега по-ведро . Навън  почти  няма сняг  в моя град ,  остава  и слънчицето  да  пробие  ,  ама  не .
Утре ще пътуваме семейно до  една служебна станция , където  ангажирахме места  за няколко дни  . Ще бъдем с родителите и ще се разтушим поне на воля .

Общи условия

Активация на акаунт