Не обичам празниците.......

• 29 285
  • 529
  •   1
Отговори
# 120
  • София
По това време разбирам, че почти нямам приятели...Аз не забравям никого...Дори да замина, дори да ми е трудна комуникацията, дори почти да е невъзможно да се обознача....А хората около мен изчезват - разбира се, имат право на това и не аз им го давам.....Уважавам щастието им...умението да се справят с правилата....
Болезнен е начинът, по който отпадаш от света на много хора, с настъпването на някакви празници и почивни дни...

Saule - винаги ще се възхищавам на умението ти да замъкнеш приятел със себе си зад граница, без да го помръднеш от мястото му....Това е то - да носиш в сърцето си другарчето!!!! Благодаря ти! Искаше ми се да го напиша публично - трябва да знаят хората тук, че освен невероятен писател, терапевт и журналист, си повече от всичко човек и приятел!!!! Hug

И още нещо по темата за неприязънта ми към празниците:
Днес, докато разхождах кучето, гледах с ужас преливащите кофи....Ей, на тва му се казва да живееш, за да ядеш! Преливаща, разноцветна, воняща купчина от вързани на възел пликове, пълни с хранителни отпадъци и техните опаковки....А до 27-и що време има.....

Последна редакция: сб, 22 дек 2012, 21:02 от GENTIL

# 121
много самотно време са празниците, а още по-тъжно е, когато си с близки хора, а всъщност си сам!

# 122
Празникът не е виновен, че някой се чувства самотен, неразбран или депресиран. Просто ако си тъжен заради някакъв съществуващ проблем и виждаш доволните физиономии на другите, които са щастливи, съвсем ествествено е да ти се скапе още повече настроението. Което пак ме връща на първоначалните ми твърдения, че хора които не обичат празниците обикновено са депресирани или самотни.

# 123
  • на майната си
Благодаря за темата Simple Smile, около мен няма ни един, който да мрази празниците и си мислех, че тотално съм се сбъркала.
Всички ги мразя, включая и РД, ако не е детето нито ще украсявам, нито маси ще правя и яйца няма да вапцам. Ако е Сатурнова дупка явно ме държи от поне 30 години.
Празник ми е лятната отпуска Simple Smile, и сега съм отпускарка, но мразя и зимата-  та не се брои.

# 124
Което пак ме връща на първоначалните ми твърдения, че хора които не обичат празниците обикновено са депресирани или самотни.

Аха, имаме и диагноза. Нищо че всеки каза защо точно не обича празниците или част от тях. Явно обаче поредният профайлър е решил, че защото не всички готвят един път годишно С Любов!!! и не умират да раздават подаръци заради евентуален рожден ден на трето лице, или не обичат роднински софри, няма начин да не са депресирани и самотни.  

# 125
  • Ямбол
И аз имам диагноза за вечно нахилените хора, така да се каже в настроение, но не я поставям, вече обясних поради каква логика.

# 126
Не знам дали знаеш, но откровените идиоти са в пъти по-щастливи от депресираните хора. Naughty

# 127
Не знам дали знаеш, но откровените идиоти са в пъти по-щастливи от депресираните хора. Naughty
Що пък - някои хора може да са щастливи когато са депресирани.. и да не ги кефи да им е празнично Simple Smile

# 128
При мен е по учебник - детството и родителите ми са причината за ненавистта ми към коледните празници. С годините се мятам в двете крайности, от идеята да направя всичко както си му е редът 'за компенсация' до това абсолютно да игнорирам датите, да не се занимавам с украси и дори доброволно да ходя на работа, когато никой друг не би пожелал.
Честно казано, успокояващо е да видиш, че не си сам сред всенародната коледно-новогодишно-молова радост.

# 129
Мили Снежанки, по повод пазаруването, молуванети и прочие искам да ви споделя, че аз съм банков служител, а последният работен ден преди Коледа, плащанията бяха 6-7 пъти повече по обем от всеки друг ден. Мисля, че е излишно да казвам, че повечето бяха заплати, аванси и прочие. Та народът пазарува в последният момент не само за да дразни всяка от вас поотделно  Mr. Green А  някои искат прясна храна. Сигурна съм, че повечето тук пазаруват още от юли за Коледа.

А, и последно - за по-голяма достоверност на темата предлагам една от дамите да си махне блещукащият дедоколеда. Иначе проверих и другите и съм склонна да им вярвам, че действително на душата им не е много украсено по тия празници.

# 130
  • София
 Специално Коледа ме натъжава.
Имам семейство и 2 деца. Искам да запомнят този празник с миризмите и уюта, който аз помня в моето детство.
 Искам да приготвя сладките и гозбите, които приготвяха моите баба и леля/не съм живяла с мама и татко/.
 А баба и леля не са между живите.
 На Коледа отварям тефтера с рецепти с техния почерк..... и плача, плача, плача, много ми липсват. Пипам и галя листата с техният почерк, много ми липсват. И така е от много Коледи. Паля свещичките на Бъдни вечер и от както ги няма сърцето ми плаче.

# 131
И аз мразя Коледа, зимните празници като цяло. Нямам идея защо-пълна къща, имаме украса, ...дандания голяма...имам си и работа, опитвам се да не натрапвам собственото си настроение на домашните, но не мога да скрия досадата. Търся Коледния дух-ми не е край мен.  Чакам си любимите пролетни празници Heart Eyes

# 132
  • София
И аз мразя Коледа, зимните празници като цяло. Нямам идея защо-пълна къща, имаме украса, ...дандания голяма...имам си и работа, опитвам се да не натрапвам собственото си настроение на домашните, но не мога да скрия досадата. Търся Коледния дух-ми не е край мен.  Чакам си любимите пролетни празници Heart Eyes

Вуди пепевуди, /така го изговаря малкият ми син Laughing/ имаш страшни красоти в подписа си....

# 133
  • в очите на дъщеря ми
 И сякаш, за да се потвърди , защо не долюбвам празниците, болестите  само чакат празник, за да се развихрят с пълна сила.......детето започна да кашля, гърлото го дразни, мен от два дни ме боли бъбрек Cry/а как боли/ нощеска даже си  мислех, дали да не скокна до "Пирогов"....е как да ми е празнично Close :.....а иначе имаме и сготвено ....що ли пък не ми се празнува Thinking...

# 134
хора които не обичат празниците обикновено са депресирани или самотни.

Нито съм депресирана, нито самотна..
Не обичам празниците, защото ми напомнят, че това, което искам най-много - няма как да го получа..И това ме вбесява и изнервя адски много, защото иначе всичко постигам..
Освен това истински ненавиждам цялата тази лудница, блъсканица и тълпи народ навсякъде..
Дразня се, че и нищо приятно не мога да извърша в тези дни, защото фитнесите и Спа-центровете също почиват, а на вън е студено за по-дълги разходки..
Сатурновата дупка също подсилва всички тези усещания..Wink

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 14:56 от magarcho

Общи условия

Активация на акаунт