Не обичам празниците.......

• 29 280
  • 529
  •   1
Отговори
# 135
Почти никой не обича празниците. Дори и тези, които твърдят, че ги обичат. много стрес, много емоции, пък било и положителни.  Аз се мъча вече години наред и си обещавам следващите празници да ги прекарам далеч от домът и друг да готви - все едно какво.

# 136
Май си даун днес - що за твърдение?

# 137
  • София
Пет часа прекарах в магазините за детски играчки....Върнах се с празни ръце....Единият иска костюм на Спайдърмен, а другия - зеро гравити лазер....Нищо не открих от тези неща...И ми се сговняса настроението....Трябваше да бързам, защото бях оставила децата на майка ми -те с друг просто отказват да стоят и изпадат в истерия....Тя пък гледа и много болната ми леля...Напрежение, стрес, тичане, бяло петно в главата от към идеи....
Пълно с невероятно скъпи и глупави играчки навсякъде....
Решила съм да ги заведа сами да си изберат нещо - дядо Коледа да го духа, с извинение.....

# 138
Когато се навиваш, че всичко е гадно, то се получава и гадно.
Аз в един ден излизах с две различни приятелки , в един и същи мол и намерих страхотни подаръци като по поръчка. Навсякъде звучеше коледна музика, украсено и много празнично. Намерих всичко, което ми трябваше. Обаче излязох в добро настроение и не ми беше в главата "Да го духа дядо Коледа".
От описаното не виждам той да го духа, а ти.

# 139
  • София
Оффф...моля те....
Не ходя в темите за пушачи, защото съм непушач.....

Ти си щастлива и те радва всичко - защо си тук всъщност?
Да ни подскачаш с еленски рогца и да ни дразниш ли?  Wink
Мен успяваш.....Не виждам обаче каква ти е на теб ползата от това - скучно ли ти е?
По-добре да не се включваш повече и да си разваляш хубавата празнична нагласа! Не си очерняй Коледния дух!

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 17:42 от GENTIL

# 140
  • Най-сетне у дома
Когато се навиваш, че всичко е гадно, то се получава и гадно.
Аз в един ден излизах с две различни приятелки , в един и същи мол и намерих страхотни подаръци като по поръчка. Навсякъде звучеше коледна музика, украсено и много празнично. Намерих всичко, което ми трябваше. Обаче излязох в добро настроение и не ми беше в главата "Да го духа дядо Коледа".
От описаното не виждам той да го духа, а ти.

Горещо, ти на какво си, че изля толкова нерви в тази тема? Всеки втори пост е твой, а всеки - следващ - по-нервен и яростен. Досадно е и направо плаче за модераторска метла. GENTIL, тук е, за да се скара с някого и да си излее прекрасното настроение, ама вече писва.

А иначе това, което не ми харесва в Коледата, е елементът на задължителност. Например, аз никога не ям повече, отколкото ми е нужно, за да се заситя. Задължителното преяждане и "ама моля ти се, ще ме обидиш, хапни поне малко" (и това на всяка следваща тръсната на масата чиния) ме убива. Ми, няма да преяждам и препивам и да се вредя само, за да не се обиди някой, пък било това и родната ми майка (е, точно тя за такива глупости не би се обидила).
И какво, ако точно на 24-ти съм в настроение за пътуване или тиха вечер пред телевизора със семейството ми? Не, не можело, трябвало да се празнува Коледа с намсиколко си ястия. Не можело ли?!  Wink

# 141
  • София
GENTIL, тук е, за да се скара с някого и да си излее прекрасното настроение, ама вече писва.

Коледното настроение - бъди по-коректна, моля те! Mr. Green

# 142
  • София
Дайте да не й обръщаме внимание на Горещо, че само й подхранваме огъня! Нека си пише каквото иска - като никой не й отговаря и не й се връзва, сама ще спре. Явно си е такава, нека бъдем снизходителни по Коледно време!

Джентил, ако рискуваш да ги заведеш те да си избират подаръци, ще се охарчиш и изнервиш още повече. Децата много лесно поддават точно на най-глупавите и най-скъпите играчки, и после ще трябва да хабиш време да ги "отговаряш" да си изберат друго. Сигурна ли си, че не са гледали някоя от рекламите на детските канали, и не са се зарибили по тях? По-добре сама да им купиш нещо, те така или иначе ще се зарадват, защото са малки и обичат изненадите. Моите вече пораснаха достатъчно, че сами да си казват какво искат и дружно да го избираме и купуваме, но пак им крия по някое дребно подаръче за закачка.

# 143
  • София
Точно рекламите свършиха мазалото.....
Тати ги заведе преди малко - казахме им, че имат точно определени парички и трябва да се съобразят с тях...Те не се тръшкат в такива ситуации, така че, може и да сработи плана....
А за дребни подаръчета - скрила съм две, които са евтини и съм сигурна, че ще играят много с тях Wink

# 144
Абсолютно равнодушна съм към  празниците и аз, а не искам да е така.
Знам  обаче,че  само до преди няколко години   не бях  такава...  Tired
Повредата  е в собственият  ми телевизор  Confused

# 145
Темата навъртяла 10стр. а аз чак сега я виждам...)
От известно време не понасям празниците....дразнят ме, изнервят ме....редовно все нещо ще има из къщи, което допълнително да ми скапе настроението.

# 146
Не се оправдавам за това, че не ме кефят празниците. Нито се чувствам виновна. Нито пък съм в депресия. Напротив, в чудесно настроение съм. Най ми е хубаво от това, че мъжът ми е на моята вълна. Тия дни се чудехме дали да не поканим някого на гости, дали да не приемем нечия покана, но накрая дружно решихме, че ще си мръхтим у дома, ще хапнем набързо нещо, а после ще се метнем на дивана и ще гледаме някой хубав филм. Принципно у нас храна има достатъчно и винаги, та затова признак на "празничност" не може да ми бъде пълната трапеза. Вкъщи се храним, за да живеем, а не живеем, за да се храним. Ето как един много основен елемент за празничното настроение автоматично отпада.
Коледната украса пък за мен е изключително кичозна, не се вписва по никакъв начин в обстановката вкъщи, страшна прахосъбирачка е и затрунява ежедневното почистване. Великденската е малко по-поносима, ама пак не ми е на сърце. Не съм и дълбоко вярваща - отпада и религиозният екстаз.
На всичкото отгоре детството и младостта ми минаха в мрачните години на развития социализъм, когато да празнуваш беше задължително, ритуалите бяха съблюдавани от контролиращи органи и нямахме право да не приветстваме светлата дата. Е, сега имам възможност да избирам. И избирам аз да решавам кога, как, какво и с кого ще отпразнувам.
И, извинете, ама що за празник е това - да купуваш глупави подаръци на един билюк народ, да се наплющиш като за световно, три дни да се лашкаш като пиян морков по разни сбирки, на които да демонстрираш веселост, защото нали все пак е празник... Айде, нЕма нужда! С когото искам да се срещна, се срещам, когато съм в настроение. Не е нужно да го правя по задължение, защото такава била традицията.
Но и хората, които изпадат в празнична еуфория не ме дразнят. Даже ми е приятно, защото настроението някак общо е по-ведро и по-често срещаш усмихнати, отколкото навъсени граждани. И улиците малко се разхубавяват заради светлинките и украсите.

# 147
Не виждам къде съм се изказала нервно или агресивно. Единствената ми цел в тази тема е да се опитам да ви създам малко добро настроение и да ви заразя с коледния дух, да се забавлявате. Но щом това ви дразни - оттеглям се в будоара си.  Grinning Бъдете здрави и позитивни, за да ви се случват хубави неща!

# 148
  • София
Не виждам къде съм се изказала нервно или агресивно. Единствената ми цел в тази тема е да се опитам да ви създам малко добро настроение и да ви заразя с коледния дух, да се забавлявате. Но щом това ви дразни - оттеглям се в будоара си.  Grinning Бъдете здрави и позитивни, за да ви се случват хубави неща!

Благодаря от свое име и искрено!

# 149
Не искам да ви просветлявам мрачното настроение Mr. Green, а само да вижа, че сами сте си виновни Sunglasses

Коледната украса е такава, каквато си я направиш. Ако я направиш кичозна, такава ще гледаш.

Купуването на подаръци в последния момент не е довело до нищо хубаво. Моите са купени още преди месеци, даже на намаление. Никакъв стрес и в това отношение.

Готвенето и яденето пак са въпрос на избор. Преяждането също.

Наели сме 6 филма и с тях ще почетем почивните дни.

А утре е големият ден за нас. Да видим Дадо ви Коледа какво ще ни донесе  Laughing

Весели празници.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт