Не обичам празниците.......

• 29 277
  • 529
  •   1
Отговори
# 150

Наели сме 6 филма и с тях ще почетем почивните дни.

Ние за без пари изтеглихме към 15, за два дена изгледахме 6-7 и досадата вече е пълна. Време за пазарене не като да няма, тъпотията е в самото пазарене за повод, който за някои от нас не значи нищо. Готвенето си е като всеки ден. Украсата по Коледа няма как да не е кичозна, самата идея е кич.

Не разбирам хора, които се опитват на всяка цена да ти обяснят, че ако не обичаш коледните празници, повредата е в твоя телевизор. Това е все едно да ми обясняват, че като не обичам чалгата, нямам музикална култура. А може да се дължи и на коледния дух, който ги владее.

# 151
Дааа, и аз така, включвам се чак на 11 страница... Празниците у дома са се заредили от края на ноември до средата на януари, всяка седмица рожден ден, имен ден... Коледа и Нова година са по средата. Crazy Поводи за ядене и пиене, за купуване на подаръци, колкото искаш!
Но предпочитам да отпразнувам рождените дни на децата, пред Коледуването и чакането на 12-ия час!  За капак съпружието е на работа на поне един от двата "големи" празника, а тази година е надалеч и за дълго и го няма на нито един празник. А на мен ми е "празничноооо"!
И преди да се омъжа така  съм празнувала, баща ми почти винаги беше на работа точно на празника.  Tired
Иначе украсила съм елхата и лампички съм закачила, но заради децата, и съм разсипана и фалирала - подарък за рожден ден, за дядо Коледа в градината, за дядо Коледа вкъщи по две. Утре чакам бабите и дядовците, ще дойдат с тенджерите и тавите, и ще се гледаме с таткото в скайп-а.
Весели празници! Празнувайте, както си искате!

# 152

Не разбирам хора, които се опитват на всяка цена да ти обяснят, че ако не обичаш коледните празници, повредата е в твоя телевизор. Това е все едно да ми обясняват, че като не обичам чалгата, нямам музикална култура. А може да се дължи и на коледния дух, който ги владее.

Кой въобще ти говори за обичане на каквото й да е било.
Кой както си организира живота така и ще го прекара. Включително и празниците.

# 153
Явно хората не разбират, че на други може да не им се празнува.
И не е въпроса в това - "каквото си го направиш". )
Аз не искам да си го правя весело, празнично, или някакво тъпо измислено настроение да си създавам.
Тъпо ми е, скапано и хич не ми дреме, че бил някакъв си там празник.
Който както го чувства, така да го прави.
Ама да тръгнат да ме убеждават как не съм в ред и не съм си го "направила", хайде няма нужда.

# 154
  • Costa Rica
Айде и аз при празнуващите насила Laughing

Още не съм купувала подаръци, "елхата" ми е гол клон с няколко хартиени играчки, религиозната еуфория ми е през оттатък, а от перспективата да прекарам няколко часа в компанията на пърдящи и оригващи се роднини пред  поредния жалък опит за "празнична" ТВ програма ми иде да си направя сепуку.

# 155
  • София
Някой назад писа, че му е болно детето. Винаги това ме е държало нащрек през празниците, особено като се съберат много почивни дни като сега - ЛЛ почива и той, има уж договор с център или нещо друго да му поема болните, обаче дежурният ни го знаеш, ни го  познаваш, а и баш тогава става навалица; всичко е затворени, включително и аптеките, и да се чудиш откъде да купиш лекарства като се наложи. И като се случи така, съвсем се обърква всичко, сякаш не е достатъчно, че някое дете се е разболяло!

# 156
Някой назад писа, че му е болно детето. Винаги това ме е държало нащрек през празниците, особено като се съберат много почивни дни като сега - ЛЛ почива и той, има уж договор с център или нещо друго да му поема болните, обаче дежурният ни го знаеш, ни го  познаваш, а и баш тогава става навалица; всичко е затворени, включително и аптеките, и да се чудиш откъде да купиш лекарства като се наложи. И като се случи така, съвсем се обърква всичко, сякаш не е достатъчно, че някое дете се е разболяло!
Аха, ние я отметнахме тази задача (да чукам на дърво за дъщерята). Синчето си изпи антибиотика между рождения ден и височайшето посещение на дядо Коледа в градината... Но са мнооого дълги тия зимни почивки...

# 157
  • София
Не обичам празниците.

Преструвам се, включвам се в софри и подаръци, за да не обидя роднините. Не искам подаръци, аз знам от какво имам нужда, но не мога да го искам за подарък - все скъпи неща са Mr. Green и си ги купувам сама. А трябва да приемам и да се радвам на неща, от които нямам нужда.

Не обичам зимата, студа, тълпите в магазините, всеобщата лудост и лицемерното коледно настроение на разни дами, които ще те прегазят като див бизон, за да те прередят на опашката.
Само като дете съм се радвала на тези празници - вероятно заради подаръците и това, че стояхме будни до късно, а и не се ходеше на училище.

С две думи - благодаря за темата - видях, че не съм социопат или поне не съм единствена Wink

# 158
Еееее, Делфна, разбирам те. И аз ако имах като твоите роднини, сигурно нямаше а искам да празнувам.

Леле. Оглупях.

# 159
  • София
Делфинче, голем си сладур - днешният ми тъп ден приключва с хилеж над твоята мъка, разпъваща се между тъпо ТВ и пърдящата рода..... Joy Joy Joy

За боледуването по празници и почивни дни дори не ми се споменава..... Confused

# 160
Аз ако трябваше и с родата да празнувам щях да съм в командировка по Коледа. Само с майка ми и баща ми се събираме и то е обикновено на 1 януари.

# 161
  • София
Еееее, Делфна, разбирам те. И аз ако имах като твоите роднини, сигурно нямаше а искам да празнувам.

Леле. Оглупях.

Ти да мълчиш - от групата на малцинството си тук! Laughing Laughing

# 162
Да, обаче съм от приемащото малцинство. Само от време на време влизам да разясня некоя ситуация, то зер без мене може ли?  Mr. Green  Ситуация за обективност!

# 163
И аз мразя Коледа, зимните празници като цяло. Нямам идея защо-пълна къща, имаме украса, ...дандания голяма...имам си и работа, опитвам се да не натрапвам собственото си настроение на домашните, но не мога да скрия досадата. Търся Коледния дух-ми не е край мен.  Чакам си любимите пролетни празници Heart Eyes

Вуди пепевуди, /така го изговаря малкият ми син Laughing/ имаш страшни красоти в подписа си....

Благодаря! С това се спасявам и в делник , и в празник, май в празник  повече Simple Smile

# 164
  • в очите на дъщеря ми

Ние сме, ние Sadтака се кашля цяла нощ, че сега просто се чудя към кой МЦ да тръгвам....а като  ги знам дежурните. Rolling Eyes....и аз съм съм Т. и болки в бъбреците, а не знам какво ми е......бе все съм знаела, че са гадни тези празници, но тази година "надминават" себе си......а ТВ бълва призиви за всенародна радост и веселие, трапези и традиции Close..народни носии и ухилени баби направо ще ме удавят....... и после "бъдете щастливи и радостни", заразете се с "коледния дух"....айде нЕма нужда...

Общи условия

Активация на акаунт