Не обичам празниците.......

• 29 037
  • 529
  •   1
Отговори
# 420
Това битка между Коледа и нова година ли е ?

Много интересно какъв ще е резултатът. Може би една анкета ще помогне Peace

# 421
  • София
Това битка между Коледа и нова година ли е ?
По-скоро между истината и псевдоморала и лицемерието.

Точно така. Поне за мен.
Както неведнъж написах - нямам нищо против хората, които наистина вярват в Христос и празнуват Рождество.
Имам против тези, които идея си нямат нито от Христос, нито от рождеството му, но ми четат лекции и държат сметка защо аз не празнувам. Че и диагнози ми поставят.

# 422
  • София
...
Както неведнъж написах - нямам нищо против хората, които наистина вярват в Христос и празнуват Рождество.
Имам против тези, които идея си нямат нито от Христос, нито от рождеството му, но ми четат лекции и държат сметка защо аз не празнувам. Че и диагнози ми поставят.

Да, разликата между първите и вторите е доста голяма. В полза на истински вярващите.

# 423
Аз наистина се пошегувах.
 За мен Коледа или Рождество са мил спомен от детството. Мама криеше подаръците, аз се радвах.
Аз не мога да се определя като атеист, защото празнувам Коледа и Великден.
От друга страна не ходя на църква всяка неделя.
Религиозността и спазването на традициите са различни неща. А и между видовете релогиозност има  Outta Jointразлика.
ПРАЗНИЦИ СА ХОА - ПОЧИВНИ ДНИ  - прекарайте ги какт ви е добре.

# 424
Андариел, в темата пишат много други, забрави за мен и досадата , която посях в душата ти.
 Не е нужно всяко мое включване да коментираш. Бъди любезна и възпитана. Предварително ти благодаря.

# 425
този нос се е появил не по мое желание  Grinning

# 426
  • София
Бях! До тази сутрин.Уф, ти и горещо задмина! Айде, пиши си, не ми пречиш!

# 427
Дори на мен ми се прииска да се включа в темата.
Като ви е противна Коледата, що не идете на почивка в ислямска даржава? Хем и по 5 кила свински врат никои няма да купува пред взора ви.
Аз ако съм, цяла година ако трябва ще пестя, за да отида в Саудитска Арабuя примерно и да си спестя сговнясването.
Или си вземете отпуск от 1.12 още и не излизаите от къщи, да не ви натрапват звънчета и звездички, изключете си и телефоните и се наврете под одеалото с купища трилъри примерно.
Натрапвал ви някои празник! Точно толкоз натрапва, колкото вие натрапвате вкиснатостта си.
Кои ви пречи точно да се изолирате от света през тези дни?
Ако вече имате проблем с казването на НЕ на тоз или онзи близък, дръзнал лицемерно да ви покани, псевдохристянин, непостил, ухилен глупаво и т.н.,  проблемът си е ваш.
Едва ли ще ви гилотинират заради отказа ви.
Спецuaлно за Нана, да споделя, че пълних колички в магазините от началото на декември още, едно за да избегна навалици, но наи-вече за да не ми се налага да излизам за пазар през двете седмици почивка. Със сигурност не съм единствената, които процедира така. И не, не сме се тъпкали с храна, но и не ми е присъщо да вечерям с копърче, морковче и половин орехче.

# 428
  • София
И на кого точно натрапваме вкиснатостта си? Изпратили сме лични съобщения на половината форум ли? Или сме нахлули във всяка тема? Стоим си тук тихо и кротко, приказваме си, дори темата беше много спокойна, ведра и с проява на хумор, докато не нахлуха войнстващи джингълбелси, дето барем една изповед в църквата да бяха направили, че да има за какво да ми дуднат! а те, същите чревоугодници като всичкото население, дето влиза в църква на сватба, кръщене и погребение!
Абе, хора, какво ви става, ужким ние тук депресираните и вкиснатите, пък най-празуващите и в добро настроение, са изнервени като стари моми! Май нещо празниците не са ви понесли добре!

# 429
Не понасям не само Коледа, но и въобще всякакъв тип семейни празненства. За мен голяма част от тези празници са панаир на лицемерието и съм щастлива, че не взимам участие в подобни циркове. С хората, които са ми важни се виждам през цялата година, а не на определени дни.
В допълнение не съм религиозна и всичко това допълнително буди смях в мен.

# 430
  • София
Спецuaлно за Нана, да споделя, че пълних колички в магазините от началото на декември още, едно за да избегна навалици, но наи-вече за да не ми се налага да излизам за пазар през двете седмици почивка. Със сигурност не съм единствената, които процедира така. И не, не сме се тъпкали с храна, но и не ми е присъщо да вечерям с копърче, морковче и половин орехче.

А като не си се тъпкала защо се припознаваш?  hahaha

# 431
  • България-Швейцария
В течение на десетилетия съм свидетел как официално празнуват хора, чиито истински партньор е различен от този, записан в документите им и, ей-богу, няма по-голямо лицемерие.
Но тук е семеен форум, не е обсъждат на глас тези неща, колко по-удобно е да се сметат под килима (по Сауле) - до следващия празник.

# 432
по малко буквализъм, моля:)
това, че някой изневерява на жена си не значи, че трябва да подложи врат под гилотината. Защо да не празнува Коледа, що за логика?
Аз мисля, че всеки е свободен да прави и вярва в каквото иска, вкл. да си избере и едно парченце от нечия чужда традиция, и пак да е доволен. Нима трябва да съм мюсюлманка, за да ям баклава , да съм християнка, за да ям постна храна на Бъдни вечер, да съм девствена, за да се омъжа с бяла рокля или да съм англичанка за да ям английски коледен кекс?
Всеки има право на лични традиции, в 21 век сме, могат да бъдат избрани, а не наложени.
Ако не си харесвате семействата не се събирайте с тях в крайна сметка, какво толкова сложно.

# 433
Аз пък не разбирам това вторачване в на хората чаршафите....и кой, с кого си го слага.
Какво сега, да не празнуват, щото били любовници?. ) Ми като им е кеф, празнуват....пък другите, на които не им е се чудят за кое по-напред да се захванат.

# 434
  • България-Швейцария
Намирам за абсолютно лицемерно да се празнува с роднини на жена, която ти се води такава само по документи (или още по-лошо - вече официално бивша) и/или да имитираш щастливо семейство само за празника било то заради деца, имоти заради това какво ще кажат хората или пък защото възрастни роднини могат да получат инфаркт, ако бивша и настояща седнат заедно на една маса.
Тъпо е, откъдето и да се погледне.

Общи условия

Активация на акаунт