Коледна звездичка грее, Октомврийче все повече се смее!

• 25 901
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
     Относно качването на килограми: вторият месец качи около 400 гр., педиатърката се позачуди, но реши  да не даваме добавка. На 8-ми бяхме на консултация- 900 гр. третия месец  Heart Eyes
     За акането- не се след всяко ядене вече, дори и да минат 24 часа, не се притеснявам

# 601
  • София
Да споделя и за моя режим на хранене: и преди да забременея, и по време на бременността и сега най-често имам едно ядене - вечер, и то не винаги храна: понякога ям само салата или плодове. Изключение (и сега, и докато бях с корема), правеше пицата - нея мога да я ям по всяко време  Simple Smile През другото време на деня понякога дъвча нещо - солети, ябълки или нещо друго, но нито закусвам, нито обядвам, нито взимам някакви добавки или витамини. Да чукна на дърво, не съм боледувала от години  Peace

# 602
Преди малко говорих с една позната на майка ми. Та нейната сестра е с близнаци на шест месеца. Едното - момченце, вече е със 7зъбчета, а на четири месеца е било с четири зъбчета. Дани закъснява   Weary smile3518

# 603
Рени, хич не се притеснявай, колкото по-късно толкова по-добре за зъбчетата.
За апетита - в жегите като бях бременна хич не ми се ядеше и живеех само от диня и пъпеши  Laughing, откак родих обаче и кърмя, ела да видиш    Laughing ям от сутрин до здрач и се наливам с течности. Все съм жадна и гладна, ама не съм качила, имам някое и друго кило да свалям, но не ми личат, по-скоро от дрехите си правя извод.

# 604
  • София
Ох, какви зъбчета!  ooooh! Аз се моля да се забавят малко  Peace

# 605
Абе как ще закъснява Simple Smile
Това е индивидуално.
Майка ми каза, че е рано още за зъби, а тя е стоматолог и по-скоро е аномалия, ако се появят по това време.
Мен ако ме питат, предпочитам да изникват и да се свършва по-бързо с мрънкането Grinning
От друга страна казват, че когато зъбите никнат по-рано, децата реват повече, защото някак си още не са достатъчно подготвени за това, което се случва. И пак...Някои деца много тежко го изживяват, други пък не.

Косата още не ми пада, но със сигурност си е същият мазньоч като преди. На 48 часа трябва да я мия, иначе ми се лепи за бузите  Blush

За фонтанелата - не мога да преценя. Днес педиатърката каза на сестрата нещо от сорта: Фонтанелка - 2 на 2..Сигурно 2 на 2 см.
Каза да продължавам с Биогайата, но че мога да разредя инфакола.
Кирил е 6 кг и 61.5 см. Качил е 900 гр. - супер си е. Няма признаци на рахит, изобщо е в добро здраве. Биха му ваксина, ама нещо не беше много възхитен. Вкъщи като се прибрахме един рев. Продължава да си е леко мрънлив, но поне най-накрая заспа, че...Явно вчера е бил кофти ден на всички. Поспа от 16.30 до 19 часа и после до 2 не заспа, а след това се събуди в 4.30 и така в общи линии до 8 си будувахме с него. Голям мерак за внимание и игра, голямо нещо. И такъв проверява дали го забелязваме и ако не реагираме надува гайдата. Хахахах. Ще ми се откъснат ръцете, казвам ви. Пробвах да го сложа в кенгурото, то пък ми се откъсна гърбът. Лемава история.

Храненето ми е толкова безразборно и никакво, че и аз не знам как имам кърма. Аз по принцип не ям много - нещо като Деси, да не кажа баш като нея, ама сега пък вече...Дори помен няма от мисъл за храна през деня. Само с Кирил се занимавам. Ей го -днес току що изядох една Активия и това е, ама после ще хапна още. Вечерта някой като се прибере, го взима и аз хапвам набързо, ама каквото има, което обикновено не е нещо полезно. Аз плодове не обичам, за разлика от теб, Деска Simple Smile Дори вода не пия, която по принцип не обичам и гледам като се сетя, да изпия повече, че да имам резерв като забравя Grinning
Всички кг от бременността изчезнаха, но те не бяха много. Тазът ми може би се прибра, защото ми стават дьнките или пък съм с по-широк таз, а с по-малко гъз или пък съм увиснала, защото не съм спортувала от не знам кога и мускулите ми са спихнали GrinningVery Happy
Имуностимуланти не приемам, но аз като цяло съм си здрава от едно известно време насам. Разболявам се най-често при смяна на сезоните, защото ме продухва вятърът например.

# 606
Здравейте!
Да се поразпиша и аз..
Днес бяхме на консултация-биха ни втората част от ваксината-плака доста...,сега я следя как ще я понесе..Към момента е спокойна даже гледа Тв WinkКачили сме 680г и сме вече 5770 и сме с 3 см напред т.е 59!Мисля че е добре !Вдигнаха ни дозата на вит.Д от 2 на 4 капки и това ме притесни..Било защото главичката и била мека.. Rolling EyesНякой тук също беше с 4капки-може ли да питам кой беше за да обменим инфо?
За косопада -след първото раждане беше на 6-тия месец-пак кърмех тогава ,сега също взе да се омазнява повече и чакам да дойде и косопада-нормално нещо е!През бременноста някакви хоромин от матката  я пазят да не пада, но след раждането  се почва  усилено падане..
За килограмите -върнах си старите но аз малко ям  и често кърмя..пък и умората си казва думата!
За акането -един път на ден ,а понякога и през ден!
За зъбките -таткото ни в 4-ти месец е имал вече ,така че натам вървим...досега съмя чесала а тя се плюнчи зверски и венците са подути..
За цикъла-нямам още..кърмя  и скоро явно няма и да имам..
За захранването-педито днес каза -в  началото на 5-тия почваме..
Фонтанелката ни -маже би колкото левче е и нашата..ама мисля че е нормално.. доколкото съм чела..
И сега въпрос към консултантите-от няколко дни моето момиченце се дърпа от гърдата..извива главичка на другата страна и писка..аз я придърпвам пак но тя упорито отказва..а знам и виждам че е гладна...да не би да се касае за т.нар кърмаческа стачка?С аккаво може да съм я предизвикала?позасилих яконсумацията на риба тези дни..дали нещо не се променя във вкуса на млякото?Забелязвам че като започна да и разтривам краченцата тогава се поуспокоява и спира да писка и започва да яде..-във всеки случай не яде интензивно  и бързо както по-предните дни.. newsm78

# 607
ciao-ciao, и на мен педиатъра ми каза, че главичката била малко мека отзад . Така и не обясни, това начална форма на рахит ли е, защото според мен е Sad Започна да ми разказва, как сега нямало такива рахити като преди, че с увеличаване на дозата вит. Д ще коригираме нещата... Честно казано не съм търсила инфо за "мека глава", че пак ще изпадна в шок и ужас Simple Smile
За фонтанелата ми каза, че била малко вече, но че и по принцип не била голяма.
По проблема с кърменето - аз доскоро имах такъв, всъщност все още го имам, но отшумява. Така и не установих на какво се дължи. Успявам да кърмя Александра с много търпение и малко въображение  Laughing Най-лесно ми се получава, когато е в сънено състояние, за това в последно време я приспивам, за да я нахраня. Друг вариант ми е да й дам биберон, и след няколко минути, когато вече започва да се успокоява да го заменя с гърда. Трети вариант е да я люшкам, докато суче.... Понякога и ставам да се разхождаме из стаята, пак сядаме да се кърмим, и така по няколко пъти... Въобще шоуто е пълно  Laughing

Ох, момичета, направо  не мога да се понасям. Как може да съм толкова ревнива и така да се дразня, когато някой се завира в детето ми... Определено не съм майка- орлица, по- скоро държа на личното пространство, но ... Embarassed
И накрая да си помечтая - искам да идва пролетта!!! Ще мога да си разхождам детето на воля, да се виждам с повече хора и да се движа повече. В тази връзка имам предложение към варненските майчета - хайде да си организираме една пролетна среща с рожбите. Не че трябва да е точно една, но ще ми е много приятно да се видим, пък и децата да се запознаят  Laughing

Последна редакция: чт, 10 яну 2013, 20:40 от tsveti_do

# 608
Съжалявам, че съм се изразила толкова неясно. Пошегувах се, че зъбчетата на Дани закъсняват. Но истината е, че не е толкова ненормално в 4-ти месец да излизат зъбки. Лошото е, че скоро ни минаха коликите и не си почина много след тях.
Аз не спирам да ям, каквото и да е, по всяко време  Grinning, и си личи.
Цвети, и аз съм по същия начин. Сякаш само имам право на нея  Simple Smile.
Аз не съм от Варна, от Добрич съм, но всяка седмица идвам до Варна поне по веднъж, така че с удоволствие бихме се включили с Дани във вашата срещичка пролетта.

# 609
Аз и Дани 2 също с удоволствие ще се присъединим. Simple Smile Поне да се запознаем и да си махаме като се засечем в морската.

# 610
  • София
Ето ме и мен, тъкмо си приспах таласъма. Днес голям рев, голямо чудо. Направо ми взе здравето. А както съм с температура и едвам гледам, тоя рев ме разби. Изпада чак в нещо като истерия, започва да се извива като за мост, тресе се, става червен като варен рак и се слюнчи обилно, от което започва да се дави. Защо е толкова неспокойно това дете не мога да си обясня...И в такива моменти, ако ще на челна стойка да застана, не се успокоява.
За зла участ тази вечер мъжът ми беше на някаква служебна вечеря и аз сама с него, направо откачих. Какво ли не го правих, никаква реакция. Рева три часа без прекъсване. Разбира се, на фона на предишни 12-13 часови маратони, днешното е китка. Поне имаше няколко следобедни прекъсвания за по час, колкото да спи по малко.
За целия ден яденето ми е един сладолед и 3 сладки. Сега ще пия чай, мислех да готвя, но нямам нито сили, нито мерак. И пак ще го отложим за утре.

# 611
ciao-ciaоo, ние сме с меката глава и на 4 капки Вигантол.И аз не съм ровила в нета, че със сигурност ще се психясам пак.Ние на 17-ти сме на консултация и тогава ще питам по-подробно и ще пиша.
Fortuna, сори аз въобще не съм прочела, че си с голяма щерка  EmbarassedЕми ще я карам на усет!
За акането: днес ходих до аптеката за пробиотик и фармацефтката ми каза, че ако аз имам проблем се предава и на детето.Не се бях замисляла за това.Всъщност след раждането се появи нередовност  при мен, а преди си бях редовна всеки ден, така че може и в мен да е причината.
За косопада: и аз не съм забелязала да се е увеличил при мен, но пък си омазнява редовно  Grinning
За кг: уви, аз не съм отслабнала много, да не кажа никак и все съм гладна и жадна.Надявам се, като станем по-редовни с разходките да ги сваля  Praynig

# 612
  • Бургас
Милинка, пробвай да шъшкаш и да полюшваш леко... при нас е чудодейно. Гледах го на клип в нета и не вярвах Flutter Като почна да шъшкам чак слюнки хвърчат Simple Smile От д-р... не мога да се сетя за името...
Цикъм имах и то 2 пъти, но е само прецапване, а се кърмим (ха ха ха! Де да можеше и мъжа ми да кърми) Странна работа, надявах се да се размина без цикъл  Laughing
За косопада: вече е факт и се подстригах и смятам пак.
И на Иво днес му биха петкомпонентната Sad Много е неспокоен. Лепнах пак от охлаждащите лепенки и стискам палци да мине леко  Praynig
Нашето чудовище беше най- неревливото бебе в началото, но сега реве за всичко. От това- как го държим до това, че му се спи  #Crazy и на цица реве и като закъснея с 5 минути да му я дам пак... Поне навън мълчи  Joy
Нашите колики бяха разминали и от миналия петък се върнаха със страшна сила. Явно няма да има почивка между колики и зъби  #Cussing out
Чета ви редовно, но нещо нямам желание за писане  newsm78
Лека вечер момичета и да се наспите с бебоците   bouquet

# 613
  • Варна
ciao-ciao,
И накрая да си помечтая - искам да идва пролетта!!! Ще мога да си разхождам детето на воля, да се виждам с повече хора и да се движа повече. В тази връзка имам предложение към варненските майчета - хайде да си организираме една пролетна среща с рожбите. Не че трябва да е точно една, но ще ми е много приятно да се видим, пък и децата да се запознаят  Laughing

Бройте ни и нас с Маги  Simple Smile

# 614
Да се включа и аз в отбора на стачкуващите кърмачета
 baby_neutral за щастие като че ли този период отминава вече трети ден се кърмим без рев.  Praynig В случая Amorevole много помогна, пробвах да се носим да сменям гърдата накрая помогна да се кърмим голички и легнали под одеалото. Бях се отчаела ама с търпение и спокойствие нещата почнаха да се оправят. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт