Време е за Икеа! - Тема 16

• 76 353
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Благодаря! Доста се замислих за тях сега. Притеснява ме, че имат някакви дупки все пак, не са плътни, а отдолу ще се събират боклуци. Харесаха ми като идея иначе.

# 691
Някой може ли да покаже тез декинг плочки какво представляват? Grinning

# 692
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=81397
това всъщност са дъски за външна употреба

# 693
Мерси Simple Smile
Готино изглеждат, ще ги имам предвид за балконите  Grinning

# 694
  • софия
Ама плочките директно ли се слагат върху цимента? Без нещо да се маже, кове? И как се почиства, мога ли да изсипя кофа с вода върху тях?
С нищо не ги залепяш, като решиш можеш да си ги прибереш по обратния ред Simple Smile

И две кофи можеш да лиснеш!  Laughing

ето снимки от нашата тераса:

В ъгълчетата се вижда къде съм рязала. Иначе реда по продължението на стената пак съм го рязала, защото ми трябваха по-мънички плочки за да пасне добре!

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 14:38 от Амели

# 695
  • гр. софия
Благодаря! Доста се замислих за тях сега. Притеснява ме, че имат някакви дупки все пак, не са плътни, а отдолу ще се събират боклуци. Харесаха ми като идея иначе.

Това ме притеснява и мен  newsm78 . Може ли снимки  Praynig

# 696
акацията, като и тиковото дърво, което обаче е доста скъпо Sad се използват за външни облицовки, скари и пр. Тоест те са доста водоустойчиви при правилна поддръжка. Трябва редовно да се мажат с препарат - импрегниращ за дърво - в Икеа си има специален. Височината на плочката е такава, че да може да се оттича водата и да не се задържа. Разбира се, ако терасата ви е с неправилен наклон в един момент дървото ще започне да страда от влагата. Хубавото на този тип под е, че може да си го прибереш зимата Simple Smile))

# 697
  • София
Ама плочките директно ли се слагат върху цимента? Без нещо да се маже, кове? И как се почиства, мога ли да изсипя кофа с вода върху тях?
С нищо не ги залепяш, като решиш можеш да си ги прибереш по обратния ред Simple Smile

Всъщност, като се замисля може би това е варианта с почистването отдолу - да ги разкача от въпросната мрежа.  Thinking Във всеки случай много ми хареса идеята.

Мама на Мишо,  препарата със сигурност ще е необходим, той не ме притеснява, ще ги мажа. Лошото е, че терасата не е остъклена, на голяма улица е и се събират какви ли не боклуци. Това ми е дерта  Simple Smile

mts69 , едва ли ще има снимки, нали са продали апартамента вече  Laughing
Редактирам се, сега ги видях. Терасата е божествена.  bouquet

# 698
# 699
  • софия

Това ме притеснява и мен  newsm78 . Може ли снимки  Praynig
Напротив, бих казала че терасата беше по-чиста от всякога- точно защото като на скара праха се събира под декинга. Два пъти в годината нищо не ти пречи да го вдигнеш и да си изметеш и измиеш.  По-малко е от чистенето преди това  Peace когато едва ли не всяка седмица метях и миех, защото не се тъпваше от прах, пясък (как ги вдигаше вятъра до 6-тия етаж).... И не можех да си помисля че ше простря прането, ще духне вятър и айде наново пери. На мен поне ми беше в пъти по-практично с декинга!

# 700
Страхотни са ти терасите  newsm10. Аз точно такъв ефект търся Simple Smile А с какво ги ряза? Аз имам една остъклена и една само с ролетни щори, така че боклуците много много не ме притесняват.

# 701
  • софия
Благодаря, момичета   bouquet това всъщност е една обща терса- дълга, което я прави ощюе по-хубава. На задния балкон сложихме само един килим, пак Икейски който си купихме от залата за намаления- не помня точно колко намален ( но явно достатъчно за да го купим) -ние го взехме за 80.
Жалко, че нямам снимка на ножовката с която ги рязах - едно малко трионче дълго 10 см Mr. Green
Моята тераса беше абсолштно открита- имахме покривче дървено-сачак. Даже когато я направихме с декинга се ядосахме, че не сме я направили по-рано (мъжа ми от години искаше декинг, аз все мрънках че е много скъпо).
Честно да ви кажа не ми се продаваше апартамента, заради терасите. Исках да си ги взема с цялата гледка наоколо на която бях свикнала. ( и апартамента беше бижу направен  Cry)
Ето снимка и на задната тераса:

и малко спам:
Скрит текст:
Любимата ми спалня, самичка съм си правила мебелите, затова си позволявам да оспамя - да се изфукам един вид  Mr. Green

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 14:58 от Амели

# 702
Амели,
по-хубав ще си направиш Simple Smile Аз все още се притеснявам, че моите тераси са доста криви - ЕПК строителство, но що толкова лесно се режат, хуквам в събота към Икеа за плочки  Mr. Green. Декингът струва между 70 и 100 лева на метър, така че цената е СУПЕР! Аз мечтая много отдавна за декинг, но си имам апартамент от 4 месеца и сега се вихря в него.

# 703
о, този гардероб съм го виждала в една друга тема Simple Smile
Скрит текст:
всъщност аз много се вдъхновявам от нея Simple Smile Страхотни неща творите там   bouquet Simple Smile Щом можеш такива чудеса да създаваш сега в нова къща ще можеш да се развихриш Simple Smile

# 704
  • София
Амели, страхотна спалня си направила   bouquet

И за тези, които се интересуват : http://www.ikea.bg/DefaultLM.aspx?page=activities
Дали няма да има и на други отдели, че много ми трябва  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт