Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 6

• 66 425
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • София
При мен ТСХ-то е 2,5, Андреева ми каза, че ми е в норма и е ок.  Rolling Eyes
А сега като ви чета, че трябва да е под 2, явно при мен не е с нормална стойност този хормон.

# 511
 newsm78 Много е нисък записът с Милачич, само при мен ли е така?

# 512
В какъв смисъл нисък? Аз си го изслушах- нормално се чуваше звука.

# 513
 Tired Страшно нисък, увеличих докрай и пак се напрягах да чуя. Ще си проверя микрофона и интернета  Thinking Щом при теб е нормално, грешката е в моя телевизор  Mr. Green

# 514
Здравейте,
за ТСХ-то явно в различните клиники имат различен подход. Аз също доста се притеснявам да пия л-тироксин, за да поддържам ТСХ под 2( моето беше 2.9), но се зачетох в разни чужди статии и форуми и явно практиката навсякъде е такава. Много ще се радвам, ако някое момиче е било на консултация в Истанбул да каже какво мислят лекарите там за щитовидните хормони.

# 515
  • София
Специално моят лекар в Истанбул явно много държи да няма проблеми с жлезата, защото един от първите му въпроси беше как съм с нея, после и при прегледа ми опипа гушата. За щастие, когато бях при него ТСХ-то ми беше 1.6, демек ниско - най-ниско за последните 15 години, откакто се следя. Но в досието ми пише и старите резултати през годините, които варират между 2-2.7. Начев ми е писал предписание, при ТСХ над 2.5 и предстояща ин витро процедура, да пия 0.25 Ел-тирокс, но не съм го правила досега.
Ако не забравя, мога да подпитам докито каква е практиката при тях при високо (т.е. колко за тях е високо) ТСХ

# 516
Изглежда, това за ст-та на ТСХ, за някои клиники в БГ се е превърнало в цифромания, мое скромно мнение. Моето ТСХ се движи  около 2.4. В "Надежда" искаха да ми го свалят - непременно да е под 2, в Щерев не го искаха, никой не се сети да ми го поиска. В Мемориал клиник ми казаха добре, като видяха изследванията и повече не стана въпрос за него. При д-р Карликая - каза добре, като видя изседванията. Попита ме дали имам проблеми или съм имала проблеми с гушата - казах НЕ(което си е така). Понеже нищо повече не каза за ТСХ, аз изрично го попитах трябва ли да е под 2. Отговорът му беше- не се вторачвай толкова в цифрите, ТСХ-то ти е не е проблем за нашата цел. Това беше при мен. Какви са им изискванията за ст-тите на  ТСХ не знам.

# 517
  • гр. София
Във връзка с проблемите с щитовидната жлеза бих искала да споделя нещо.
Навремето в училище, може би в 8 клас, идваха да ни преглеждат щитовидните жлези. Прегледът беше само мануален - с опипване. На мен и още един-двама човека установиха уголемяване и ни казаха къде да отидем за обстоен преглед и назначаване на лечение. В резултат на този преглед ми изписаха едни хапчета, Йодид 100, които навремето трудно се намираха. Пих ги около 2 години поне. На един от контролните прегледи лекарката събра мен и още няколко момичета (бяхме с майките си) и специално ни обясни колко е важно щитовидната жлеза да е добре, в противен случай може да се препятства зачеването един ден като пораснем.
При първата ми бременност казах на лекарката ми за някогашните си проблеми и тя веднага ме прати на ендокринолог. Всичко ми беше наред с хормоните (независимо че бременността приключи без време). Ендокринологът (д-р Начев) силно наблегна на важността на ЩЖ при зачеване и каза, че е много хубаво, че съм отишла да се изследвам.

Казвам всичко това просто като споделяне на опит. Личното ми мнение е, че хормоните на ЩЖ трябва да се следят, защото наистина са важни при опитите за зачеване.

# 518
При мен ТСХ винаги е пускано като изследване, но коментар след това за него не е имало. Може и над 2 да е било, от тази тема научих всъщност, че има голямо значение. Благодаря, че споделихте и със сигурност ще обърна внимание на това при следващия преглед.

# 519
аз да уточня защо питах - аз винаги съм си била около 3-3.5 т.е. в норма /никога никой не ме е пращал на лекар за това/, но откакто ходя по клиники се говори че трябва да е под 2 и аз съм на л-тироксин от 1 година, но сега въпреки че цяла година се следях и беше под 2, изведнъж ми е скочило на 3.00 и вероятно ще ми отложат процедурата, която трябваше да почне др.седмица . много ме е яд и смятам да настоявам на мой риск да почваме, та исках да проследя как действат различните клиники, защото определено като че ли има "мода". ..и на мен ми беше интересно за истанбул

# 520
Момичета някой има ли информация вече за физиотерапията колко струва?
stefka.1982,вече има ценоразпис за цените на физиотерапиите. Но трябва с лекаря да уточните кое е подходящо за теб.   bouquet

# 521
Благодаря Биси 13 Hug

# 522
Здравейте ,
сигурна съм, че е обсъждано, дори имам спомен, че аз питах нещо подобно преди време, но нямам нерви да го търся ..
та въпросът ми е: ако жена си следи бременността само в Щерев (без да е записана по зк някъде успоредно), от Щерев издават ли всички необходими документи-болнични, ако се налага, направление за хоспитализация, обменна карта и пр. Какво става, ако например, жената тръгне да ражда твърде рано и Щерев не е подходящия избор в този случай? Навсякъде ли може да иде? Или ако си доноси, но по някаква причина се наложи да ражда другаде? Има ли проблем с документите? И има ли вероятност да я върнат от друга болница с думите да ходи, където се е следила? мерси за инфото   bouquet

# 523
Здравейте, момичета! Бихте ли споделили, тези от вас, които са правили цветна снимка в клиниката на д-р Щерев, кой ви я е правил и как е минала процедурата. Ще съм ви много благодарна.
Аз вчера бях на преглед за първи път и докторката ми назначи цветна снимка, но няма да я прави тя, а д-р Билчев. Исках да прочета за него, но нищо не можах да открия. Моля, ако имате впечатления от този доктор да споделите.  Simple Smile

# 524
  • гр. София
Да, той е човекът, който прави цветните снимки в Щерев. Аз днес се обаждах да си запиша час при него за цветна снимка с анестезия, но ми отказа и затова ще я правя във Вита.
macherie кой ти е лекуващият лекар?

Общи условия

Активация на акаунт