На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 980
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Миналата седмица ходихме до Турция по работа. Минахме през Чорлу, където направихме основния пазар. Хубавото е, че с нас беше един турчин, който ни превеждаше. Заведени в маркови магазини и ни показа кои турски стоки на него му харесват. От това което, купихме всичко ми хареса: шампоан, ароматизатори, омекотител /аз по принцип последните две не ползвах, защото не виждах смисъл от тях/, маслини. Относно цените на дрехите им са като в България с тази разлика, че са маркови. В интерес на истината  бях подготвена  да са по евтини, но въпреки си купих два чифта хубави бикини за по два лева, тук струват 8 лв. единият и една блуза за 6 лв. /беше намалена от 29 лв./. Моят мъж не можа да си купи нищо, защото е по едър и това, което си хареса нямаше номера му.
Вече плануваме следващото си пътуване до Одрин.

# 286
здравейте, виждали ли сте такъв тип хавлии на пазарите или по магазините в Одрин или Лозенград.

Голяма е доста, подходяща за плаж

# 287
Здравейте!
Бихте ли ми казали къде се намира т.нар. "син пазар" в Одрин?
Интересува ме за купуване на сирене и точени кори.
Благодаря   bouquet предварително.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 16:14 от Alleisha

# 288
За децата на границата освен червен паспорт, друго искат ли? Акт за раждане например?

# 289
  • Бургас / UK
За децата на границата освен червен паспорт, друго искат ли? Акт за раждане например?
Акт за раждане НЕ искат WinkАко пътува с един или без нито един родител,заверено пълномощно на името на лицето,което ги придружава.
Здравейте!
Благодаря   bouquet предварително.
Не знам на кое викат син пазар,но такива можеш да си купиш от много места в Одрин  Mr. Green

# 290
  • София
Чефи, сигурна ли си за акта за раждане? В паспорта на детето не пише кои са родителите и поне за Гърция знам, че носят копие от акта. Така се разбира, че детето е с родителите си, а не с други хора. Е, ако има съвпадение на фамилиите не е проблем, но в днешно време много семейства са без брак и с различни фамилии. Тогава мисля, че е задължително да се носи.

# 291
  • Бургас / UK
Танче,ихформацията ми е съвсем прясна  Wink.Преди няколко дена се върнахме от Кушадасъ.Бяхме аз,майка и племенницата ми.Носихме само заверено пълномощно от родителите на името на майка.Акт за раждане не са ни искали.
Преди две седмици ходихме до Лозенград с брат ми,снаха ми и малката ми племенница,също не им искаха акта за раждане.Това е границата при Малко Търново,не знам по другите как е,но едва ли ще има разлика Mr. GreenАма който иска може и да си го носи,за всеки случай.

# 292
  • Димитровград
Здравейте!
Благодаря   bouquet предварително.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=41.663334&lon=26.58070 … amp;search=edirne
Cumartesi pazarı .Синьото на картата - намира се зад Margi outlet!

# 293
  • София
Чефи, пълномощното на името на майка ти и предполагам еднаквите фамилии при другото пътуване са били решаващи. Цитирам от гръцката тема:

Цитат
Документи за пътуване:
....
3. Ако родителите нямат брак или са с различни фамилии - копие от акт за раждане на детето.
4. Ако пътува с един родител - нотариално заверено пълномощно от другия+копие от акта.

Тъй като въпросните обсъждани документи касаят напускането на България и българските служители на границата, мисля, че правилата за децата са едни и същи за всички страни. Турците, гърците и останалите ги вълнуват само валидни паспорти, а не кой извежда детето. Wink

# 294
Ние нямаме брак с половинката ми и когато пътувахме с малката до Турция ни искат акт за раждане.

# 295
Винаги могат да ти поискат акт за раждане, така че си носете поне копия. На мен са ми искали (фамилията ми е с тире) даже оригинала на летището в Бургас веднъж, а имах цветно копие. Е, с много молби и връзки ни пуснаха, но за малко да пращам мъжа ми да се връща за оригинала. От тогава винаги нося всичко и понякога ми искат, друг път не ... Преди 1 месец точно излизахме с колата през М.Търново и не ми искаха изобщо, но все пак си бях "въоръжена" с копия,че и оригиналите.

Редактирам се, защото видях по-горе разказ за пазаруването в Чорлу. Ние бяхме в Анталия, летяхме през Истанбул и на връщане трябваше някъде да направим почивка децата да се поразходят, така решихме да се отбием да видим какво интересно има в Чорлу. Последно бяхме там точно преди 3г. ( ходихме поне 2-3 пъти годишно преди това) и си купихме доста неща. Сега имахме време само за магазина на Колинс към фабриката и за Авантажа. В Колинс нищо не ми хареса, а цените бяха много високи. В Авантаж липсват няколко от хубавите магазини, почти нищо няма и там. Аз се сдобих с 3 тънки блузи с дълъг ръкав, които са за всеки ден, цената им беше по 25 евро, купихме си с ММ и по тънка жилетка, но те стпруваха доста повече - май за двете дадох близо 100 лири. Нищо друго не ми "грабна окото". Много високи цени, а качеството е доста занижено. Оказа се,че вече в Бс имаме по-добри магазини, че и на по-нормални цени. И по-горе пише,че били маркови стоките - такива бяха част от тях преди години, сега наистина повечето са боклуци.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 00:34 от kristalka

# 296
  • Бургас / UK
Да,при нас фамилиите са еднакви,може би за това не искат акта за раждане  Wink

# 297
Благодаря   bouquet

# 298
Здравейте!
Може ли някой да ми каже,има ли близо до Одрин КПП към Гърция и дали се минава по- бързо от колкото през България.И дали на излизане към Гърция ровят в колите?
Благодаря предварително!

# 299
  • Димитровград
Има малък граничен пункт между Гърция и Турция до селцето Кастаниес. Минавали сме няколко пъти. На влизане в Гърция митничарите питат за цигари и проверяват колата както на всички митници. Ако няма много коли се минава бързо.
https://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=41.650533,26.485891& … &t=h&z=14
На картата са селцето и граничния пункт! Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт