На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 160
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
здравейте страшно много ми се иска да ида на пазар в Одрин, не съм била до сега... гледах тези екскурзии които правят рекламни някакви но всички дати се падат събота ... някои мнение да има за тях? в събота какво да очаквам аз повече дрешки сам готова да взимам а от мнения разбрах че дрехи в петък има

# 76
  • Пловдив
freezy, като за първи път може да отидеш като на опознавателна екскурзийка. Съботния пазар в Одрин е почти като нашия "Руски пазар" (виждам, че си от Пловдив) , за времето което ти дават е напълно достатъчно. Туроператорите организират събота, защото е по-вероятно да съберат хора. В П-в "Ана травел" пътува и в петък, но рядко - само като събере желаещи. (В сайта им не пише,  но скоро бяха напускали брошурки по пощ. кутии)
Това е моето мнение, ако не купуваш промишлени количества  (дрехи) има достатъчно и в събота - и по пазара и по центъра, където ще те заведе автобуса.
Di_Mer
В Турция магазините и пазарите не работят само по байрямите- тогава и дъвка не може да си купиш. Първи май си е като при нас - празник и всичко си работи.

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 22:12 от makak

# 77
да ви следя  Peace

# 78
makak, благодаря ти   bouquet
Мъжът ми предложи да отидем до Лозенград, един съсед го "зариби", не сме ходили до сега и благодарение на тази тема научих доста. Като се върнем и аз ще споделя впечатления.

# 79
freezy, като за първи път може да отидеш като на опознавателна екскурзийка. Съботния пазар в Одрин е почти като нашия "Руски пазар" (виждам, че си от Пловдив) , за времето което ти дават е напълно достатъчно. Туроператорите организират събота, защото е по-вероятно да съберат хора. В П-в "Ана травел" пътува и в петък, но рядко - само като събере желаещи. (В сайта им не пише,  но скоро бяха напускали брошурки по пощ. кутии)
Това е моето мнение, ако не купуваш промишлени количества  (дрехи) има достатъчно и в събота - и по пазара и по центъра, където ще те заведе автобуса.
Di_Mer
В Турция магазините и пазарите не работят само по байрямите- тогава и дъвка не може да си купиш. Първи май си е като при нас - празник и всичко си работи.

а те празниците им кога са този месец имат ли нещо

# 80
  • Пловдив
Рано им е още.

Мюсюлманското вероизповедание ще отбележи Рамазан байрам на 7, 8 и 9 август и Курбан байрам на 14, 15 и 16 октомври.

# 81
  • Plovdiv
Да дам и аз отчет за петъчния Одрин с малко закъснение.За първи път отидохме на големия пазар в петък.Много и разнообразен е от към дрехи за деца най вече.Повече дрехи и домашни потреби видях на доста добри цени спрямо БГ.След това отидохме на борсата,към която не съм настроена много положително лично аз.Цените не са мръднали от една година поне насам.Маслини от 3,4 и 5лири,кори 2 и 3лири доматите още са скъпи.Перилните препарати ние лично ги купуваме от склада които е след моста в дясно.Цените са едни и същи със складовете,обаче там има всичко на едно място и ни е по удобно.Первол 11т.л персил 10кг.-28т.л омекотител Юмуш 6литра 10т.л доместоса 5литра- 8.5лири,паста за зъби колгейт 0.75лири мокри кърпи 0.75лири.След това паркирахме на паркинга до джамията и хоп на центъра.Лалетата и цветята вече бяха цъфнали и в момента е много красиво за разходки,а и времето беше супер готино.Разходихме се взехме се бадемовото езме по препоръка на макак за което съм и благодарна.Хапнахме в едно ресторантче точно под джамията срещу  магазин Марги(понеже всеки път когато отидем сме хапвали джигер решихме този път да сменим)препоръчвам то на всеки,то не бяха разядки гарнитурки пуфчета и екмеци страшни салтанати ни донесоха докато доиде яденето почти се бяме наяли.Цените са им добри спрямо другите подобни заведения,единствено е малко мястото отвън на заведението.Цените на паркинга са малко странни.за едно и също време на едната кола взеха 7лири а на другата 5 .На първата с касов бон  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes.От там се пуснахме в КИПА,за там стандартните покупки Булгур подправки,десертчета за малката лимонада сок от нар и други.Беше вече към 20часа и минахме за бързо през Марги аутлет нищо ама наистина нищо интересно.На границата бяхме към 21.30 минахме за 30-40 мин. заедно с безмитния Hug Hug HugМисля си ,че в петък се минава по лесно от съботата понеже в събота има повече българи които се прибират от пазар.Имаше и коли които бяха отбити за проверка на БГ територия,но спрямо съботите които сме ходили направо беше рай.Еми това е което се сещам и дано не ви е доскучало от дългия разказ.На тези които им предстои в скоро време пазар им пожелавам сполучливо пазаруване и леко минаване на митница.

# 82
Здравейте на всички,

може бие странно да пише татко, вместо мама, но това е положението  Laughing

Искаме да отскочим с колата сега в първата седмица на май до Одрин, с главна цел да напазаруваме детски дрешки за дъщеричката ни, която е на година и 4 месеца.

Още не съм изчел цялата тема, но ще го направя тези дни, тъй като още не знам къде точно е пазара, и въобще нищо не знам. Без ГПС дали ще се оправим?

Доколкото разбирам по-добрия вариант за нас е да отидем в петък, тъй като тогава е баш пазара за дрехи, така ли е?

Алкохол и цигари няма да купуваме (не пием, не пушим), но ни интересува има ли някакви ограничения за другите неща - памперси, перилни препарати, дрешки.

Ще извадим зелена карта за колата, нещо друго ако трябва като документи?
Ще минем през ГККП Капитан Андреево.

Като попрочета темата ще има и други въпроси вероятно, но засега толкова.

Благодаря предварително  Wink

# 83
  • Димитровград
Привет, и татковци има - не си само ти Sunglasses. Отвори картата на Одрин на 1 страница. Пътя от Капитан Андреево излиза на пресечката преди D - точно след моста на входа на града завивате вдясно. После Е - петък пазара, F - складовете за прахове, памперси, маслини и т.н. С буква I - магазин KIPA , по пътя към него ще видите и аутлет Марги. Това е в общи линии. Не е голямо градчето, а с питане и до Цариград се стига. Само се притеснявам дали няма да е лудница на границата заради празниците! Sunglasses Зелена карта, и собственика на колата да е с вас - иначе пълномощно. Ограничение за памперси, перилни препарати - не прекалявайте повече от 1 до 2 пакета на човек и няма проблем. За дрехите също няма проблем, ако не внасяте промишлени количества.

Последна редакция: вт, 23 апр 2013, 17:13 от papaone

# 84
  • Пловдив
Ако не сте собственик на колата и той не е с вас.
-голям талон, преведено пълномощно и копие и пак доста ще те мотаят докато проверят колата.

Организирай се тази седмица или след празниците, ако не искаш да прекараш поне 3 часа на границата.

Другия вариант е да проучиш маршрута през "малката граница" с Гърция - Орменион-Свиленград, там става по-бързо, но малко се удължава пътя в замяна на това не гледат за памперси и т.н.

# 85
Някой знае ли как се отива от центъра на Одрин до Марги аутлет с автобус?  Praynig
има безплатна линия от Марги супер маркет до Марги аутлет ,а иначе срещу хотел Султан има спирка хващаш 1 а и следиш спирките спира малко след Марги .Преди да стигне до спирката питат има ли за слизане  Grinning

# 86
Малко тъпичък въпрос , ама ще го задам  Embarassed
За влизащите от Лесово, след като слезем от пътя за Чанаккале, подминем Марги Аутлет, къде е най-удобно да паркираме на платен паркинг, за да се разходим по главната им улица и да разгледаме Джамията?  Hug

# 87
  • Пловдив
срещу входа на джамията 2лири/час

# 88
срещу входа на джамията 2лири/час

Благодаря! Hug

# 89
Мдам ...., хич не включвам, че е точно преди нашия Великден и наистина народа ще се юрне натам ...
Как мислите, ако мина през Лесово, дали ще има по-малка опашка на ГКПП-то?
Ще подхождам или откъм Тополовград или откъм Елхово, така че дали Капитан Андреево или Лесово, не  е голяма разликата - в единия случай ще карам повече в БГ и по-малко в Турция, през Лесово ще е обратното  Grinning
Собственик на колата е жена ми, която ще е с мен.

Относно варианта през Лесово ме притеснява да не огелпим нещо пътя в Турция между Лесово и Одрин  Grinning
Ще гледам да си набавя и някакъв GPS за всеки случай, макар че аз такова не ползвам.
Започвам да разучавам картата на Одрин.

Общи условия

Активация на акаунт