Проблем със секса

• 1 460
  • 5
  •   1
Отговори
С приятеля ми преди 2 седмици правихме за първи път секс. Аз бях девствена...първо имахме няколко несполучливи опита, след това стана, изпитах доста силна, остра болка и имаше доста кръв. Следващите дни правихме секс още 2 пъти, но мен продължава да ме боли доста при самото проникване и по време на самия акт. Ако някой е по-запознат ще съм много благодарна, ако може да ми каже на какво се дължи това и дали е притеснително и дали трябва да отида на гинеколог. Благодаря предварително!!  Simple Smile

# 1
Нормално е да те боли. Хименът не се разкъсва изведнъж, а постепенно. Окончателното му разкъсване става чак при раждане.  Simple Smile
Не се притеснявай, просто помоли приятеля си да бъде по-нежен и внимателен.
А на гинеколог никога не е излишно да се отиде. Не казваш на колко години си, но щом си започнала полов живот, трябва да започнеш да се грижиш и за интимното си здраве. Не е зле също да обсъдиш с лекаря начините за предпазване (не само от забременяване, но и от всевъзможни болести), които са най-подходящи за теб.

# 2
На 19 години сме и двамата...благодаря много за отговора Simple Smile

# 3
  • Пловдив
Към авторката - не се притеснявай, нормално е. И няма нищо, нищо чудно, ако известно време или повече, не успяваш да се отпуснеш, стягаш се и дори изпитваш дискомфорт. И сексът, като всичко останало в живота, се учи. Понякога удоволствието в него идва бавно и постепенно.

# 4
  • Linz
Нормално е да те боли. Хименът не се разкъсва изведнъж, а постепенно. Окончателното му разкъсване става чак при раждане.  Simple Smile
Човек се учи докато е жив... А ако раждането е със секцио? Да не се окаже, че след 2 деца още имам химен? Embarassed

Колкото до болката- би трябвало да отслабва постепенно, но може да усещаш дискомфорт още известно време. Не мисли за това, концентрирай се върху приятните усещания.

# 5
Човек се учи докато е жив... А ако раждането е със секцио? Да не се окаже, че след 2 деца още имам химен? Embarassed

Теоретично е възможно. Ако е по-еластичен и не е разкъсан напълно...  Laughing
Но даже и родила със секцио, предполагам, че все си ходила на гинекологичен преглед. Щяха да ти кажат, ако си още девствена.  Mr. Green

Скрит текст:
Обикновено при първия полов акт хименът се разкъсва до основата на едно или няколко места. Когато хименът е много месест (hymen carnosus), той може да затрудни половия акт и при разкъсване да се получи по-силно кръвотечение. Когато е назъбен или широк и ненормално разтеглив, хименът може да не се разкъса при сношението. При първото раждане хименът се разкъсва така, че остават малки висулки (на латински: carunculae hymenales s. myrtiformes).

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 21:24 от Как` Сийка

Общи условия

Активация на акаунт