Баща му се намеси...

• 33 288
  • 631
  •   1
Отговори
# 480
Мерси за такава откровеност "сори, ама не знам дали ще сме заедно цял живот, затова не искам да се женим, обаче искаам да живеем заедно и да ми народиш деца"! Познай как ще живея с него и ще му раждам деца на такъв!

Все се чудя на израза "раждам му деца". Не по-малко от раждам деца на държавата.

# 481
  • София
Не паля, а отказвам да слушам врели-некипели за това как ще седне един млад мъж да лъже, че иска да се жени, пък като му омръзне ще си ходи! Не им стиска да говорят за женитба, а тези, които лъжат, те го правят с всички жени и то не дори с женитба, а с по-тривиални неща. Не че няма Алфонсовци, но са малко, а и мъж, който налита да се жени на бърза ръка, много подозрително изглежда.
Ако трябва да съм откровена, повечето жени се съгласяват на живеене без брак, защото са патки.  Да, да, зная, че такива тук няма! Няма нужда да скачате!

Ок, да не е раждям му деца, а "раждам деца от него". Сега, сори, ама ако ще е съзнателно решение за раждане на дете от този мъж, то трябва мъжът да заслужава! Не се ражда от всеки льольо, защото това е ангажимент за цял живот, скъп ресурс! От държавата няма как да родиш деца.

# 482
  • гр.София
 Aндариел,спокойно,бре. Само твоят е мъж на място,смел е,има дар слово,заслужили сте се.
 Къде по-важни качества търся в мъжа от това да се изтъпани пред нашите и да ги пита,може ли.
 Да ме взима на 18-да пита. Ама на 30-то аз не питам,та той ще го прави.
 За мен пък това са глупости.

# 483
  • София
Мен ме е  взел на двайсет и малко. И на трийсет да бях, пак щеше да е така. Това е нещо като тест - дали му стиска да се изправи пред зоркия поглед на бъдещия си тъст. Като в компютърните игри е - докато не мине първо ниво с определения брой точки, не го пускат на второ. Няма гаранция, дали ще мине успешно второ ниво, но поне се знае, че е минал първо, а не е получил наготово точките, без да се е бил за тях. Мъжете вече никой за нищо не ги тества - жените им идват на тепсия. За какво им е да се борят на мъжете за жени, като не им се налага? И после защо се вдетинявали и били безотговорни и инфантилни!
Разбирам хората, които са разведени, че не искат да се женят втори път, особено на по-късна възраст, защото се объркват доста неща, особено ако и другият има деца, а нямат намерение тепърва да раждат нови. Ако сега бях разведена, нямаше да искам да се женя, но никога да не съм имала собствено семейство и деца, и да не исках да се омъжвам, това не би могло да стане.

# 484
  • гр.София
 Не ти вярвам. За себе си може и да си приложила теориите си,но ако ти се наложи за децата или внуците в бъдеще -ще си нарушиш стереотипите. Умна жена си и и ще проявиш гъвкавост.
Ама говори си,де.

# 485
  • София
Дотогава пак ще се е върнал консерватизмът. Хората имат нужда от правила и граници, и след всеки период на сваляне на табутата идва период на консерватизъм. Нашето поколение свали табутата за себе си, преживя своята сексуална революция, включително отричането на брака като символ на соца (а той дори не е символ на соца, ама карай), поколението на набор 80+ е това на тоталната липса на правила и сега е такова поколение възрастни. Нашите деца ще са консервативното поколение, но като пораснат, след завършване на училище. Поколението на внуците ще е консервативно по възпитание и ще запази статуквото, и евентуално техните деца ще са бунтарите. Очаквам поколението на нашите деца да е по предложенията за брак и женитбите, а не по съвместното съжителство без брак.

# 486
Докато израснат, ще са дотолкова свикнали с разнообразните двойки около себе си, че дори няма да съществува опозиция предложение за брак=консерватизъм срещу съжителство без брак = разкрепостеност. Всъщност, според мен, дори в момента не съществува, но очевидно това е моето субективно усещане.

# 487
Това е нещо като тест - дали му стиска да се изправи пред зоркия поглед на бъдещия си тъст.
Това ми напомня на традициите от родния край на баща ми. Понеже там са известни с ракията си, по-специално сливовата, затова и навремето въпросният тест се е провеждал между бащата и кандидат-зетят на четири очи, като двамата са изпивали шише ракия. Това шише ракия е от реколта, която се слага в годината, в която детето (дъщерята) се е родило - разбирай, поне двайсетина годишна домашна ракия Simple Smile. Бащата в случая, е гледал, разбира се, да остане по-трезвен, но целта е била да види как ще се държи зетят като се напие Simple Smile

В нашия случай, аз не знаех за тази традиция, но когато заживяхме заедно с мъжа ми и се задържахме по-дълго време, баща ми взе да ни посещава често-често. И току да ни носи по някое шише от "моята" ракия. Доста по-късно ни разказа за въпросната традиция и аз много бързо направих сметка, че човекът е видял, че сватба няма да има, ами поне да си свърши той работата  Mr. Green
Та, въпросният тест пак може да се случи, и без някой да се кълне във вярност до гроб и да бъде представян официално Simple Smile

# 488
  • София
Е, да, предложението за брак ще е върхът на романтиката. Определено няма да му казват консерватизъм, може би "ретро" или "класика", или "ретро-нео-романтизъм". така или иначе цикличността ще се запази, пък дали ще я наречем с термини като консерватизъм и либерализъм или разкрепостеност, не знам, може дотогава ва им избислят други имена.

# 489
Не, аз нямах предвид самите термини, а това, което стои зад тях. Според мен изобщо няма да са в опозиция - едните да се имат за носталгично-традиционно настроени, а другите за освободени; няма да са разделени в категории, защото докато растат, виждат около себе си, че има и така, и така на горе-долу равни съотношения, и все е двойка.

# 490
  • София
Може и да стане, но в момента, в който романтичните сапунки станат отживелица. Докато има сапунки, ще има и предложения за женитба. Peace

# 491
Да си призная и аз казвам на един човек: „не вярвам вече в брака”. Ама всъщност си допълвам на ума едно „с теб”. Пък всеки да се спасява, както може и кой както му е най-лесно.

# 492
  • В заешката дупка
Мерси за такава откровеност "сори, ама не знам дали ще сме заедно цял живот, затова не искам да се женим, обаче искаам да живеем заедно и да ми народиш деца"! Познай как ще живея с него и ще му раждам деца на такъв!

Предполагам ще живееш и ще му народиш деца точно толкова, колкото на друг с реплика: "Не знам дали ще сме заедно цял живот, но ще се оженим за пред хората/нашите, а ти ще ми народиш деца" И двата примера са идиотски реплики, които не знам какъв идиот трябва да си, за да ги кажеш. Отвратително отношение към партньора, което няма нищо общо с това "вярваш" или не в брака.

# 493
А да ти се закълне във вечна любов, и да реши, че иска да се жени.... докато му омръзне, и да не е сигурен дори дали иска деца? Не, мерси - за мен това не е вариант. Naughty Предпочитам да знам, че мъжът ми е с мен, защото иска да бъде с мен, защото иска да имаме деца, които да гледаме заедно, отколкото защото някакъв подпис в гражданското го впримчил в хомот, от който се чуди как да избяга......
Защо смяташ, че мъж, който предлага брак на една жена, го прави само заради подписа в гражданското и да си надене хомота?    Simple Smile
Бреей, кви жертви правели мъжете заради една жена......      Joy
Може да не я обичат достатъчно, да си мислят "Ама аз след 1 година може да я намравя дори....", ама готови да се жертват, бе, слагат подписа и хомота...... Mr. Green
Извинявай, ама ти срещала ли си мъж, който не е сигурен (поне в момента на предложението), че иска точно тая жена, обича точно тая жена, не знае дали няма да му омръзне, ама все пак е готов да "надене хомота"?    Laughing
Щото аз не съм.
Мъж, който откровено заявява, че не е сигурен в жената и любовта към нея, нито предлага брак, нито иска деца.
А мъж, който предлага брак и семейство на една жена, го прави съвсем доброволно, с идеята, че обича точно нея, иска да прекара живота си с нея, иска децата му да са от нея и с нея.

# 494
  • София
Ама сте интересни хора  Laughing В обкръжението ни има точно една двойка, които са с брак (освен нас де) - всички останали живеят без брак от години. Никога по никакъв начин в съзнанието си не съм правила разлика. Виж, правя разлика, ако нямат или имат деца.
Брат ми и приятелката му живеят заедно вече над 15 години, без брак. По едно време направиха годеж, за да се успокоят майките и от двете страни  Laughing, но дотам си остана. Тяхното съжителство надживя целия ми първи брак - и какво като се бях подписала??
Имам още едни такива приятели, те пък вече може и 20-така да удариха съвместен живот.
Не ме разбирайте погрешно, аз харесвам брака като институция и съм за него (толкова го харесвам, че го направих цели два пъти  hahaha). Но да смяташ, че има разлика във връзките на хората, които живеят с брак и без е просто ... от миналия век.

Пък, Анди, навремето може и да е било връх на геройството да се изправиш през бъдещия тъст (макар че и тогава са пращали сватовници, да не си правим илюзии, че големи герои са били, ама хайде да не затъваме в буквалистика) - но в днешно време на един сериозен мъж му се налага да се сблъска с толкова по-трудни неща от един тъст, че това е толкова далече от доказателство за сериозност, че няма накъде. Че той с един лекар да се пребори да ми обърне внимание като съм болна се налага да се мобилизира много повече, от това да седне да пие ракия с приятния ми баща  Grinning Да не говорим за шефове, данъчни и тям подобни гадове.

Та да ходиш да искаш ръката на девойката, хеле ако тази 'девойка' като авторката на темата от години живее самостоятелно и се оправя с живота, ми е абсолютен парадокс на мен.

Другото, което ме изненада много да прочета, е, че не искате да се запознавате с гаджетата на децата си, докато не тръгнат да се заженват. Сериозно ли бе хора? Как няма да искате да познавате човека, с който детето ви прекарва по-голямата част от времето си? Това за мен е пълен абсурд, който граничи с тотална безотговорност. Може би защото сина си го чувствам още малък, не знам, ама не мога да си представя да е с някоя и аз да не се запозная с нея да я видя каква е що е и да си имам едно наум какво може да му причини. Впрочем, сетих се, че навремето като тръгнахме с брат ми към София да студентстваме, и мама така приказваше, пък после бързо-бързо обърна палачинката като си хванахме гаджета  Laughing Как няма да иска да види кой е човека, с който съм по цял ден (и то в друг град), това е абсурд.
То сигурно и затова никога не се е налагало да ходим да искаме ръце де, винаги сме се познавали с родителите и те са били в течение как върви връзката, кога се изнасяме да живеем заедно, планираме ли деца и т.н. Ходенето да представиш някой дето да ти иска ръката ми се вижда да е като за по-студените и дистанцирани семейства, където родителите не са толкова в час. Надявам се и с децата ми да сме в същите отношения, както и с нашите родители и да познаваме хората в живота им, не да ни застрелят някой хубав ден с искане на ръка  Laughing

Не съм съгласна впрочем и че следващото поколение ще е по-пуританско и традиционно. Ще поживеем и ще видим, но при толкова възможности просто не вярвам младите зорлем да се върнат назад. Вярвам, че ще са по-умни, в смисъл, че ще ценят повече образованието, ще живеят по-здравословно, ще спазват повече правилата и ще са по-граждански активни. Не вярвам, че такова нещо като традиционния брак обаче ще се върне като някаква огромна ценност.

Олях се да пиша, ама така е като се чете накуп  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт