Баща му се намеси...

• 33 412
  • 631
  •   1
Отговори
# 135
 Е хубаво де, Новата година е била явно с бизнес партньори и там когото си водят. А нашата авторка не е искала да отиде на такова мероприятие. Като жената на Плевнелиев. Може да е отишла у майка си, или някъде другаде. В края на краищата не е толкова важно, много хора не отдават толкова голямо значение на една вечеря на Нова година...

Много традиционно сте се настроили, хората вече не се вживяват толкова , посрещат нови години по летища, в самолети, на майната си, или пък на улицата. Не е задължително всеки да се е лепнал до половинката  си, особено пък за по млади и активни хора.

По интересното е, че мъжът толкова много държи да живее в къщата на техните и приема трагично изнасянето, та чак се сърди и страда. Но сигурно си има обяснение - може да не му се дават пари за квартира, да е свикнал, да му е по-удобно, да са строили някаква двуфамилна къща и прочие... има ред възможни причини.
 Както и да е, явно баща му не иска момичето да живее там, особено ако мъжът през цялото време го няма, един вид му се мотае чужд индивид из къщи. На мен ми звучи логично.

# 136
  • София
Всяка жена да си знае гьола! Ако мъжът вземе да прекарва и празниците с разни други жени, то вече съвсем е излязъл от релси. Колкото и да е тъпо, хората държат на дори фалшивото благоприличие.

# 137
  • Пловдив
А да, тези всички ги знаем.
И аз познавам поне десетима такива, а съм виждала още повече.
Ама, ако питаш жените им е недопустимо на нова година да са с бизнес партньори, ама бизнес вечерите /с чужди дами придружителки/ през всичките останали дни, за тях си затварят очите.

А,всяка друга вечер с другата затова на НГ с жената.Пък нека другата да ходи при майка си  Joy

Всяка жена да си знае гьола! Ако мъжът вземе да прекарва и празниците с разни други жени, то вече съвсем е излязъл от релси.

Peace

# 138
  Много е странно, как не си представяте никакви ситуации, които дори минимално излизат от вашия стереотип. Например на една моя позната, шефът им покани хората от работната им група на една къща, която наел в Рибарица, на някакъв много голям празник беше, не Нова година, но може би Великден. Или нещо подобно, на което обикновено човек си е със семейството. Да, обаче е голяма екстра тоя шеф да те покани с другите и това е много желана покана, за тия които, дето се казва горят в работата си, ще напредват и прочие изпълнения. Пък и ако не отидеш да държиш ситуацията под око, там се коват интриги, зреят позиции и благосклонности, сближават се мирогледи, цари надпревара и подмазвачество и прочие неща, известни на кариерно настроените хора.
   Забравих да уточня, че шефът, бидейки разведен за н-ти път не притежаваше в момента половинка, и като така, хич не го е еня и за чуждите. Общо взето - идваш, или губиш, твоя си работа.
 И жената отиде, пък мъжът и си остана у дома с децата - две на брой и свекървата.

Това са нормални неща.

Не казвам, че в този случай е същото, но понеже сте се фиксирали в Новата година... някой път за човек е по-изгодно да прекара празника с хора от службата, просто така се случва.

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 15:57 от Iris04

# 139
  • Пловдив
 Много е странно, как не си представяте никакви ситуации, които дори минимално излизат от вашия стереотип. Например на една моя позната, шефът им покани хората от работната им група на една къща, която наел в Рибарица, на някакъв много голям празник беше, не Нова година, но може би Великден. Или нещо подобно, на което обикновено човек си е със семейството. Да, обаче е голяма екстра тоя шеф да те покани с другите и това е много желана покана, за тия които, дето се казва горят в работата си, ще напредват и прочие изпълнения. Пък и ако не отидеш да държиш ситуацията под око, там се коват интриги, зреят позиции и благосклонности, сближават се мирогледи, цари надпревара и подмазвачество и прочие неща, известни на кариерно настроените хора.
  И жената отиде, пък мъжът и си остана у дома с децата - две на брой и свекървата.
  Това са нормални работи.

Едва ли ги е поканил без половинките на Великден.Ако е всеки друг ден,е нормално да са си в работна среда.На туй му си вика тиим билдинг.Нямам нищо против такова нещо.Аз също си имам ангажименти,но си има моменти,за които и двамата не си представяме семейството ни да е разделено.
И разбира се,че всеки изхожда от собствената си камбанария и опит.Няма как да се поставим на мястото на авторката.

# 140
  • София
Нищо нормално няма в това на най-големите празници някой да си прави тийм-билдинги и да принуждава хората да са с колеги, вместо със семействата и приятелите си. Защото на такива места семействата само развалят билдването, и започва цепене на групи и групиички, човек изпада в конфликт дали да е с колегите или със семейството. Затова се прави без семейства, но е почти сектантско - да отделиш човека от семейството му, за да ти бъде предан на теб. Само това оставаше, да ближа трибуквието на началника, защото ме бил поканил на Великден, белким ми подхвърли някое кокалче от трапезата! Разбирам човек да е дежурен като в професиите, при които произвоственият процес е непрекъснат, пък то заради кефа на шефа!

# 141
  • До морето :)
Всяка жена да си знае гьола! Ако мъжът вземе да прекарва и празниците с разни други жени, то вече съвсем е излязъл от релси. Колкото и да е тъпо, хората държат на дори фалшивото благоприличие.
Звучиш като бившата ми кандидат свекърва. Все ми повтаряше: "Един мъж не трябва да се пуска, да излиза сам! Винаги трябва да си до него!" Оказа се, че той не трябва да ме пуска да излизам без него.  hahaha
Ние с приятеля ми тогава живеехме с техните, но нямахме никакви намерения да се женим, нито за деца. Просто си живуркахме заедно. Аз исках на квартира по едно време, той - не! След това се преместихме да живеем вкъщи и след 2 месеца го изгоних.  Mr. Green

# 142
  • София
Определено не съм на мнението на свекърва ти, твърде крайно ми е. Но точно на празници да ми се врътка по "служебни вечери", ще има да взема! ако кръшка, да е в работно време!  Laughing
Защо така злобно се изразяваш за някакво бивше гадже и майка му?

# 143

Едва ли ги е поканил без половинките на Великден.Ако е всеки друг ден,е нормално да са си в работна среда.На туй му си вика тиим билдинг.Нямам нищо против такова нещо.Аз също си имам ангажименти,но си има моменти,за които и двамата не си представяме семейството ни да е разделено.
И разбира се,че всеки изхожда от собствената си камбанария и опит.Няма как да се поставим на мястото на авторката.

Какви половинки, това са тридесетгодишни хора, чийто половинки са също млади, мобилни хора и не са виснали вкъщи под елхата на всеки празник ,носят се по света и у нас и въобще не си съобразяват календара с традициите на семейната обредност.
  Сигурно сте ходили на такива неща и знаете, че точно в такава неформална обстановка човек може да създаде впечатление, което да му е полезно и т. н.
 Ако пък не сте, да знаете Joy

# 144
  • София
В такъв случай тези млади хора в любовна връзка ли са, или ей така, съквартиранти?

# 145
  • Плевен
ако кръшка, да е в работно време!  Laughing
Joy точнокакто казва една моя приятелка - кръшкането в работно време не се брои, защото е кръшкане от работа, а не от семейството.

# 146
  • Пловдив
Определено не съм на мнението на свекърва ти, твърде крайно ми е. Но точно на празници да ми се врътка по "служебни вечери", ще има да взема! ако кръшка, да е в работно време!  Laughing

На същото мнение съм.Да си съобразява работните вечери в удобно време,моляяяяяяяяя  Joy

# 147
  • До морето :)
Защо така злобно се изразяваш за някакво бивше гадже и майка му?
Просто се сетих той как излиза с приятелите си, а тя веднага в стаята: "Тръгвай, тръгвай при него! Един мъж не трябва да излиза сам! Тръгвай! Тръгвай!"
Иначе така се изказвам, защото тогава бях малко по-млада, даже малка и много по-глупава, и търпях разни работи, които сега даже и не мога да си помисля.  Grinning

Иначе имам приятелка, която доста често не е на Нова година с приятеля си. За едни това са семейни празници, за други - не.
При нас например Бъдни вечер си е семеен, традиционен празник с трапезата и ала-бала. Коледа - пак същата работа, а Нова година - джумбаре в приятели, примерно. При един познат е обратното - по Бъдни вечер и Коледа обикаля дискотеките, а на Нова година е трапезата и семейството.
Хора всякакви. Това, че на Нов година не са били заедно за мен не е кой знае колко показателно.

# 148
  • Шумен
Баща му се намеси с разговор и отношенията ви се промениха. Това го преживях преди няколко години, татенцето реши да се прави на глава на семейството на 4 очи със синчето проведе "важен" разговор с убеждението че ще му влее акъл да ме "прати при баща ми". С тази разлика, че ние живеехме сами от 3 години имаше и причина ясна за мен бременността ми. Предлога, че мисли за мен като съм болна как ще износя бетата и т.н. и т.н. Знаех, че за него съм просто "поредната" приятелка щом нямаме брак, той максимално ме игнорираше през годините. Но видя че нещата тръгнаха насериозно и си показа рогцата. Доста ме подразни това, че не ми го каза в очите тогава. Чак години по-късно разбирам, че не е било нищо лично тогава (по същия начин реагира на приятелката на другия си син и без да чакат бебе). Тогава също не ми бяха ясни много от мотивите, пък и хормоните си казаха думата и на инат игнорирах баща му а с мъжа си станахме още по-близки. Та мисълта ми е, че някои бащи никога не приемат синовете си за големи мъже способни да имат сериозни отношения с жена. Това го написах от опит.
Но я има и обратната страна, проблема да е в приятеля а да се крие зад родителя като по-лесно така да те накара да си тръгнеш сама от дома и живота му. Много причини за това ако искаш можеш да си намериш.

# 149
В такъв случай тези млади хора в любовна връзка ли са, или ей така, съквартиранти?

Защо да не са в любовна връзка, това не пречи. 
  Доста млади хора наистина искат да се доказват, да растат в службата, да ги отличат и други подобни неща, които с времето стават досадни. И аз сега се чудя, чий съм го дирила преди години всяка отпуска почти всеки ден в работата, даже наскоро питах една приятелка и колежка помни ли тез безумни времена... ама на.
 Та на такъв човек наистина му е гот да отида на бизнес Нова година, вместо да прави цуни гуни с милото, което занимание, така или иначе, няма да избяга.
   И освен това неминуемо като се посгрухаш вече не ти се мърда и всеки празник е със семейството, задължително.

Общи условия

Активация на акаунт