Баща му се намеси...

• 33 427
  • 631
  •   1
Отговори
# 150
не са виснали вкъщи под елхата на всеки празник ,носят се по света и у нас и въобще не си съобразяват календара с традициите на семейната обредност.

Егати, много съм изостанала, ама този празник под елхата, е един път в годината. Не е за всяко семейство по различно време.

# 151
  • София
Малко вероятно е такива връзки да просъществуват дълго. Влюбените имат нужда да са заедно, включително и особено по празници, защото трябва да се утвърдят като двойка и да очертаят границите между тях като двойка и "другите". Празниците са идеалеен повод, още повече, че са официално възприети от общността и традиционно биват уважавани. Неслучайно има търкания между "млади" и "стари" къде да се празнува - старите искат да е при тях, за да се утвърдят като авторитети, а младите искат да празнуват отделно или при тях, за да могат те на свой ред да се утвърдят като отделна семейна единица със своите права. Ако партньорите в двойката свикнат да поставят индивидуалните си интереси и напредъци над интересите на двойката (цялото), то това не е двойка влюбени а... нещо друго.

# 152
  Е, индивидуалния служебен напредък на мъжа(а вече и на жената), обикновено е от полза за семейството и е обща кауза, но кой както го разбира.
 На авторката явно Новата година не и е проблем, решила е да не отиде, не знам защо се опитвате да я убедите, че точно това и е най-важното нещо във връзката.

Според мен  е по- интересно от какъв зор мъжът и е държал толкова да се връщат у техните, и защо  си разваля отношението към нея във връзка с изнасянето. Но това го казах вече.

# 153
  • София
Тц, ако този напредък означава охотно или след кратък театър да липсва от семейните празници, няма да стане!

# 154
   Еми може, имам пък един колега дето не можа да отиде на една много готина презентация в Барселона, защото бил рождения ден на жена му, и отиде един друг.
 Ако беше отишъл, можеше да и купи по свестен подарък, но хората си имат разбирания. Все пак странно беше и определено загуби точки.

# 155
   Еми може, имам пък един колега дето не можа да отиде на една много готина презентация в Барселона, защото бил рождения ден на жена му, и отиде един друг.
 Ако беше отишъл, можеше да и купи по свестен подарък, но хората си имат разбирания. Все пак странно беше и определено загуби точки.

Разни хора , разни идеали. Пред мен би спечелили точка.

# 156
  Пък аз ще му помахам на самолета и после ще го посрещна на летището.
   Но и в двата случая хората са си мили и са си добре, щом разбиранията им се схождат, нали така.
  В случая авторката не се оплаква от нищо в съвместния им живот, и командировките и Новата година не са и проблем, общо взето май си е била добре, въпросът е защо а) бащата не я иска у тях и б) защо мъжът и го приема толкова трагично.

Впрочем мотивите на хората обикновено не са много сложни, вероятно просто бащата не иска чужд човек да му се мотае в къщи, а пък синът иска да живее там, а не на квартира,дори да си развали връзката Rolling Eyes

# 157
Авторката казва за Новата година - явно й е направило впечатление. Никъде не видях, че бащата не я иска вкъщи. 

# 158
Така твърди, че не й пречат отсъствията му, но дали е така?И със сигурност ще й писне когато се затвори с едно дете в къщи.Сега обаче проблема, върху който се акцентира, е бащата.

# 159

Иначе имам приятелка, която доста често не е на Нова година с приятеля си. За едни това са семейни празници, за други - не.

Е, да де. То там е разликата между семейството и гаджета, които живеят заедно. И не става въпрос за подписа, а за отношението - дали градиш семейство с дадения човек, с общо жилище, бит, деца след време...
Ако наричаш човека, с когото живееш, приятел или приятелка, за какво семейство говорим?

# 160
  • София
Останах с впечатление, че авторката хич не е била хепи от ситуацията на Нова ггодина. Иначе защо ще пуска тема баш на първи януари? Ако всичко беше ОК, щеше да се кефи на почивката примерно, нищо че е била сама, или щеше да наточи зелева чорба за махмурлука на миуото.

# 161
 newsm78 Ами така пише - бащата е строг и деспотичен, господар в къщата си и понякога навиква грубо жена си. По отношение на нашата авторка изразява мнение - защо е доведена в къщата му, тя няма място тука, излишна е, на всичкото отгоре и мъжът и е постоянно в командировка и го няма, демек тя стои самичка в чуждата къща.
 Според мен е съвсем ясно, че просто не я ще, а не че дъртия желае младите да се оженят, ако това му беше изискването сигурно щеше да си го каже или даже казва многократно.
 То си личи когато възрастните хора не приемат съжителство, дори и тука Grinning

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 17:16 от Iris04

# 162
  • София
Аз се чудя изобщо тя защо стои наистина в чуждата къща! Дори хората да я бяха приели радушно, тя дори не е с мъжа си, защото той отсъства често. Лично аз не бих се навила на такова нещо, особено ако няма официален брак и всичко по реда си, или пък да съм с бебе и да имам нужда от помощ.

# 163
Е, значи пак ще се изнесат на квартира и всичко ще е баклави и рози.

# 164
Аз се чудя изобщо тя защо стои наистина в чуждата къща! Дори хората да я бяха приели радушно, тя дори не е с мъжа си, защото той отсъства често. Лично аз не бих се навила на такова нещо, особено ако няма официален брак и всичко по реда си, или пък да съм с бебе и да имам нужда от помощ.

Сигурно защото са на 25 километра от града.

То хората и с официален брак много страдат от тоя пусти втори етаж, я вижте свекървенската тема.
  Има и хора разделили се, защото единия не ще да напусне  бащината къща и да дава пари за квартира, че и с деца...

Общи условия

Активация на акаунт