Баща му се намеси...

• 33 380
  • 631
  •   1
Отговори
# 180
  • София
За мен още от начало ултиматумът - "местим се или се разделяме" е бил някаква преломна точка в отношенията им.
Мъжа явно дъжи да става на неговата и не признава много чуждо мнение. А сега, едва ли не притиснат от баща си да се изнесе, е решил, че не си струва тази "жертва" заради жената, с която е.

Сигурна ли си, че този разговор се е състоял и то точно във вида, в който ти е предаден? Остави баща му, проблем имаш със сина, за съжаление.

+1 Peace

# 181
  • гр.София
и за да не плащат наем и режийни, че и манджичка ще имат всеки ден. Волни птички лекокрили, които разчитат все още на родното гнездо да е пълно с червейчета. Ще имат много здраве! Ако искат да си играят на семейство - да го правят под техен си покрив!

А ако имаш на три ката къща и синът си ходи 4 години стабилно с момичето? Защо да не им предложиш етаж?
 Авторката каза,че делят разходите.
 Тя може и да се е зарадвала на предложението да живеят там. То е знак за ново ниво в съжителството им.
 Но да минат година и половина и да не последва нито брак,нито деца-аз бих си събрала багажчето вече от чуждата къща.

От поведението на младежа най- ми вади очи не служебната Нова година, а че е  изплескал пред Шош казаното от баща му за нея.  Да не е малко дете,та да не прави сметка,какъв ще е ефекта от " искреността" ?  

и ползва баща си като параван  Sick

Peace

# 182
  • София
Какво означава "стабилно"? Чука я редовно, а тя му пере дрехите? Ми, като е стабилно, да се оженят и всичко да си дойде по местата! Какво ми е това момиче на мен ии аз каква съм му на него? Както се казва в един стар филм "аз зная ли го кое е, кои са родителите му! А неговите родители знаят ли ни нас какви сме - цигани ли сме, българи ли сме!". Макар и на двайсет години (пълнолетен човек, демек), тази млада жена живее вкъщи (може и мъж, ако е гадже на другото ми дете), ако утре дойдат родителите на това момиче/момче и похлопат на вратата ми аз какво ще им кажа? Всичко се случва, и аз нося отговорност за всеки човек, който спи под моя покрив, а и моят дом не е нито хотел, нито хан, нито общежитие, че гаджетата на децата ми да живеят в него. Нека съм старомодна, нека да съм закостеняла, но аз искам да има ред и да зная кой живее в дома ми, защо живее там и в каква формална връзка сме с него. Ако ще да имам къща като прогимнназия, пак няма да съм съгласна да живеят вкъщи без да смятат да се женят. Нито аз съм живяла у родителите на мъжа ми като сме били гаджета, нито той у нас, а си наехме жилище и се оправяхме сами. Тогава дали сме гаджета, дали сме семейство, си беше наша работа.

# 183
  • До морето :)
Добре, на мен не ми е ясно, защо съвместното съжителство го свързвате само с брак и деца? Хората имат и кариера, може да имат някакви си техни планове и децата засега да са на заден план.

# 184
  • София
а с какво да го свързвам? С благотворителност да давам покрив на бездомните, с бизнес, със съквартиранство, с наемни отношения...? С какво?

Само искам да добавя, че не бих била съгласна и моите деца така да живеят под чуждия покрив без ясен статут. Унизително е, и не бих искала после като авторката да чуват приказки с недомлъвки, и по всичко да личи, че гледат на тях като  на натрапници. Че и не се знае тези хора какви са, що са, какви са им моралните ценности. Човек трябва да има достойнство.

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 18:59 от Andariel

# 185
Добре, на мен не ми е ясно, защо съвместното съжителство го свързвате само с брак и деца?
Сериозното съвместно съжителство свързвам с общ дом, деца и т.н.
Ако ще си живеят като гаджета, ще градят кариера, и нямат никакво намерение да "усложняват" отношенията си, както писа назад една потребителка, всеки да си живее сам.
Или щом толкова не могат да спят нощем разделени, да се събират , ама не у дома.
Както писах и назад, не ща всяка година ново гадже на сина ми да се мотае из къщи.
Както писа и Анди, у дома не е нито хотел, нито хан, че всеки, който му скимне, да идва, да преспива по някой друг месец/година....после следващата....

# 186
  • гр.София
 Вие си знаете.
 Ако не сме в общо домакинство и си живеят самостоятелно на друг етаж-не ми пречи.

# 187
Абе аз няма да ги приютя, ако ще със свидетелство за брак да ми се явят. Не че нямам етаж, където могат да живеят. Тези неща се обсъждат предварително от двете страни. Няма как синът ми и приятелката му да решат, че в нас е по-топло, хладилникът по-пълен, слугинята е безплатна и просто да се пренесат. Не бих искала и дъщеря ми да се намести по този начин в чужда къща. Като ще си правят семейства с брак или без брак, да се грижат сами за тях. Да се помага е едно, а това е съвсем друго.

Още не ми е дошло до главата де, разсъждавам си просто. От време на време го правя и на глас, така че им е ясно на дечицата. Майка ми и баба ми и те така правеха.  Sunglasses

# 188
Напълно готови сме да станем свекървотъщи, смятам!  Mr. Green И аз не бих приела у дома да се редуват мома след мома, докато детето се наиграе.

# 189
Аз стигнах до страницата с кариерата и не можах да довърша, че бързам да си кажа каквото имам.
Значи тези мъже хем искате да ви обичат, гледат в очите, да са с вас по празниците, хем да носят пари и да плащат за всичко. Не става така, ако искате мъж със сериозна кариера, определно трябва да отпуснете от някъде.

# 190
  • Пловдив
Аз стигнах до страницата с кариерата и не можах да довърша, че бързам да си кажа каквото имам.
Значи тези мъже хем искате да ви обичат, гледат в очите, да са с вас по празниците, хем да носят пари и да плащат за всичко. Не става така, ако искате мъж със сериозна кариера, определно трябва да отпуснете от някъде.

Става,става,но не на всеки му се получава

# 191
  • София
Да, аз съм готова и свекърва, и тъща да бъда, но да зная, че съм свекърва или тъща, и смятам, че би било честно и към момичето, и към момчето нещата да са ясно заявени и уточнени. Нали я има приказката човек да се отнася към другите така, както би искал да се отнасят към него, а в случая да се отнаеса към чуждите деца така, както бих искала и другите хора да се отнесат към моите, а именно да се седне на масата и да се каже как смятат да им се развиват отношенията, какво ще правят. А не като в случая на автората почти шест години съжителство, година и половина у чуждите хора, и накрая да се чудят как да я разкарат. Защото тя на практика е никоя, дето се вика, утре могат да се окажат гадняри да викнат полиция да я изсели от къщата и да я набедят, че се е самонанесла. От хората всичко може да се очаква.

# 192
  • Плевен
А не като в случая на автората почти шест години съжителство, година и половина у чуждите хора, и накрая да се чудят как да я разкарат. Защото тя на практика е никоя, дето се вика, утре могат да се окажат гадняри да викнат полиция да я изсели от къщата и да я набедят, че се е самонанесла. От хората всичко може да се очаква.
А бе те и да са женени пак могат да я изгонят. Аз познавам и случаи, в които свекърите гонят съпругата без да им мигне окото и още преди да се е развело синчето, посрещат любовницата с хляб и сол.
Брака няма значение. В 99% от случаите на който е къщата и който изкарва парите, той поръчва музиката.

# 193
  • гр.София
 В случая момата е отдавна пълнолетна,не се очаква майка й да дотърчи да търси сметка защо е пристанала някъде . Работи,печели,живее 4 години с пълнолетния син. 
ДАли им един самостоятелен етаж-ей,голяма деморализация.

# 194
  • София
Може да я изгонят и с брак, но тогава ще се знае, че са изгонили снаха си, а не някакво момиче, с което синът им спи. И точно защото не се знае на какви хора ще попадне, и как ще се обърнат в един момент, затова да си стяга багажа и да се маха овреме! На мен ми е интересно родителите на авторката как се отнасят към цялата история. Дали са спокойни, че дъщеря им е у чуждите хора година и половина, а ощо шест години живее с мъж, който много не се задържа вкъщи, пък дори и заради естеството на работата си? Познават ли се с родителите на момчето, говорили ли са какво се случва и какво ще се случва? изобщо, знаят ли дъщеря им къде живее, ходили ли са там поне за един час? Не че тя ще отговори, но се надявам, ако прочете написаното, да се замисли.

Бланк, не е до морализация или деморализация! Хора сме, всеки човек има семейство, родители, и щом са отишли нещата толкова далеч, не зная кой родител ще спи спокойно и да знае, че дъщеря му, макар и пълнолетна, живее у някакви чужди хора, и нито е омъжена за сина, нито нищо. Ти ако си, ще приемеш ли такова нещо за своето дете? Няма ли да искаш да видиш хората? Какви са й отношенията на авторката с тези хора? Ако им е наемател, има право на предизвестие. Ако им е снаха, важат моралните закони, а на практика тя е просто чужд човек, който живее под собствения им покрив. В по-лошо положение е и от наемател. Поне наемателят може да подаде заявление в полицията, ако го изгонят, а тя нищо не може да направи, ако ще утре да я оставят посред нощ на улицата.

Общи условия

Активация на акаунт