Баща му се намеси...

• 33 343
  • 631
  •   1
Отговори
# 240
Тоест още в момента на придобиването, то да е на името на трети лица. това трябва да става тайно, или с баламосване на половинката. Ако жилището е придобито по време на брака и не е наслествено, как ще се избегне делбата?

Няма какво да я баламосва. "Ето го жилището, живей в него и не питай". Вярвай ми, че масово не питат и не протестират. Това разбира се не са случаи, когато и жената вади пари за да плати жилището.

# 241
  • Плевен
Тъй като темата се превърна в "за и против брака" и аз да се изкажа.
Който си мисли, че брака гарантира нещо е в голяма грешка.
Също така са в грешка и тези, които си мислят че като живееш с някой и нямаш брак си "чужд" човек за семейството и си "никой", а като подпишеш се превръщаш в "обичаната" снаха и по закон получаваш уважение от цялата рода.
Аз живях почти седем години без брак и с човек, който и до ден днешен ме уважава, въпреки че се разделихме. Сега си имам  друг и дете. Но пак нямам брак. На първия роднините и до ден днешен след повече от 5 години раздяла ме обичат. Даже майка му постоянно ми праща някакви неща за детето. Той има и имущество, което все още е на мое име, уважава ме и ми вярва.
Ако някой кара една жена да се чувства като "никоя", само защото няма брак, толкова по-жалко за него.
Обикновено хората без брак изобщо не ги е грижа за плюсовете и минусите. Наблюдавам само у бракосъчетаните някаква постоянна пресметливост какво губят и печелят.
Както и стигам до извода, че женените непременно държат и другите да се женят, сякаш им се иска да има и други прекарани.

# 242
  • Пловдив
Както и стигам до извода, че женените непременно държат и другите да се женят, сякаш им се иска да има и други прекарани.

Разбира се,няма само на нас да ни е зле,я  Joy

# 243
В случая все пак е важно да знаем какво е отношението на авторката на темата, на нейния приятел и на родителите към брака. За някои хора бракът изобщо не би бил съображение, за други - това наистина може да има решаваща роля. Ако те по принцип са на мнение, че не смятат някога да се женят, не мисля, че това изобщо има отношение към техния проблем.

# 244
  • София
ох, за последен път казвам, че въпросът не е за или против брака, а в това да се знае кой кой е в цялата картинка! През оная Минка ми е кой живее с брак и кой без брак. Но явно има достатъчно много хора, за които е важно да се изяснят нещата и държат на това. Може Х да не стане по-обичан, но традициите и ритуалите имат голяма сила, защото ролята им е да легитимират отношения и да подредят играчите по местата им най вече на психологическо ниво. Това е като да свържеш един обект с името му - като кажеш името, и в главата ти изниква цялата информация, свързана с него, включително вярванията ти, свързани с този обект. А всичко това накуп определя най-вероятното  ти поведение, свързано с обекта. Същото е с отношенията между хората - като кажеш "приятел", в ума ти изниква едно, като кажеш  "любовник/любовница" - друго, а като кажеш "снаха" - трето. Ако не знаеш един обект точно в коя категория попада, и не знаеш как да се държиш с него, което е много объркващо и изнервящо. Затова хората най-общо казано, искат да знаят кого как да нарекат, за да знаят и как да се отнасят към него. Това е пряк път, спестяващ ценна енергия и недоразумения.

# 245

Разбира се,няма само на нас да ни е зле,я  Joy
ДЪЛГ НА ВСЯКА ОМЪЖЕНА ЖЕНА Е ДА ОМЪЖИ ПОНЕ ОЩЕ ДВЕ СЛЕД СЕБЕ СИ  Mr. Green (пиша го с главни букви, не защото крещя, а да не вземе някоя да изпусне Simple Smile)

# 246
  • София
А на някой да му прави впечатление, че авторката Шош поизчезна?  newsm78

# 247

Какво да прави жената? Тя сподели, че отношението на приятеля й се е променило след разговор с баща му, ние я докарахме до "за и против" брака и последиците от унищожаването му.  Laughing

# 248
Стига де Андариел, не си права в случая. Това, че някой е омъжен днес, не значи, че утре няма да се разведе, или че днес са си изяснили статута, не значи, че утре няма да се промени същия този статут. Твърде принципна позиция си заела, а от опит, много хора знаем, че не е точно така. И да е мислил да се жени, или да е мислил, че е в сериозна връзка с евентуално развитие в посока деца, това нищо не означава, всичко може да се промени от днес за утре. И аз бях в сериозна връзка много години, планове правехме и какво ли още не(кола купихме заедно, обзавеждахме и т.н.), в един момент осъзнах, че с този човек няма да се получи, оставих го и година по-късно се омъжих. Не съм мислила, че ще стане така.

# 249
  • Пловдив

Чете,но не пише

# 250
  • Плевен
ох, за последен път казвам, че въпросът не е за или против брака, а в това да се знае кой кой е в цялата картинка!
Добре де защо закона трябва да ти казва кой, кой е в картинката. Ти като видиш детето ти как се отнася с човека до себе си не можеш ли да се светнеш кой какъв го играе и какви са му намеренията.
Ако не знаеш един обект точно в коя категория попада, и не знаеш как да се държиш с него, което е много объркващо и изнервящо. Затова хората най-общо казано, искат да знаят кого как да нарекат, за да знаят и как да се отнасят към него.
Е стига. Значи, ако сина ти каже това е "снахата" ти почваш автоматично да я обичаш и да се държиш уважително с нея. Ама ако каже "това е едно гадже" не ти пука и грам за нея. Аз пък си мислех, че отношението към отсрещния човек е продиктувано от същността му като личност, а не от родствените връзки.
Отношенията на хората търпят развитие и няма как да са със ясен статут.

# 251
  • София
За кое точно не съм права? Разказът ти е по-скоро потвърждение на думите ми, че не може да се стои в безтегловност, докато не се предприемат определени действия, които да очертаят границите. Ето, че ти самата си живяла в дълга връзка, правила си сметки и намерения, а накрая си взела, че си се омъжила за друг! Защо? Щом човек не предприема стъпка към женитба, значи нещо все пакк го спира. Това създава несигурност в положението - какви сте точно с този човек - любовници или семейство? И в един момент на човек му писва от несигурност и къса. Изчерпването на връзката в такова несигурно положение е едно на ръка.  Peace

# 252
  • Плевен

Разбира се,няма само на нас да ни е зле,я  Joy
ДЪЛГ НА ВСЯКА ОМЪЖЕНА ЖЕНА Е ДА ОМЪЖИ ПОНЕ ОЩЕ ДВЕ СЛЕД СЕБЕ СИ  Mr. Green (пиша го с главни букви, не защото крещя, а да не вземе някоя да изпусне Simple Smile)
Thinking
А дълг на всеки разведен мъж е да разведе поне още двама след себе си.

# 253
Разбирам идеята на това, че проблемът може да идва от това, че бащата се чуди какво по-точно е това момиче и какво прави в къщата му (въпреки че според мен самият факт, че синът я е довел там говори, че той има сериозни намерения спрямо нея). Но също така не приемам, че развитието на една връзка трябва непременно да отиде към намерения за брак. Моят мъж никога не е имал намерение за брак и не е криел никога от мен това. Това ни най-малко не е поставило връзката ни в застой, а имаше едни 4-5 години, в които бяхме заедно и преди да се роди детето. Преди това имах друга дълга връзка, в която той много настояваше да се женим, но това ни най-малко не спаси отношенията ни...

# 254
  • София
Станислава, не е задължително да е законът, вече го казах! Достатъчно е ритуално мъжът да хване жената за ръка, да отиде при родителите й, да се представи и да каже, че от днес нататтък са семейство. Същото да направи и при своите родители. Това под различна форма присъства във всички култури и е начин да се легитимира новото семейство.

Да, има значение за мен как синът ми ще представи момичето, което води вкъщи! защото по това ще разбера и какво е неговото отношение към момичето. Това ще бъде доста добър ориентир за мен каква е ситуацията и какво евентуално мога да очаквам. Уважение ще проявя към всеки гост в дома си. Но искам да зная като какъв тип гост ми се явява - просто гадже, което просто минава за малко и ще си ходи, или бъдещ роднина. Не ми се вярва ти еднакво  да третираш всички хора, независимо в каква роля (айде, да не е статут, щом толкова  страшна изглежда тази дума) ти се представя.
Това са елементарни неща, дори човек да не е чел и да не се е интересувал от тях, на интуитивно и съвсем житейско ниво се сеща за тях! Възрастни хора сме, какво се правите на утрепани!

Общи условия

Активация на акаунт