Баща му се намеси...

• 33 369
  • 631
  •   1
Отговори
# 225

Да не говорим,че жената в брак при евентуален развод е в по-изгодна позиция

Да бе, да. В голяма изгода изпадат българките след развод.
Който иска да постави жена си в неизгодна позиция не му е никакъв проблем да го направи и го правят постоянно. Същото и с който иска да подсигури по някакъв начин приятелката си. В неизгодна позиция би била жената, ако партньорът й почине, но при проявена предвидливост и за това има решения.

# 226
  • София
Ако обичаш, ahasver, посочИ къде и кой се е изказал относно темата,която толкова много те вълнува, а именно "колко е морален или аморален сексът", който ти или авторката правите! Лично аз не помня някой да е давал морални оценки за секса в брак или съжителство. В темата се обсъждат съвсем други неща.

Кремито, поне щеше да се знае кой какъв го играе в цялата картинка! В момента авторката го играе "едно чуждо момиче, което спи със сина ни и живее под нашия покрив", те.е е никоя, момиче от улицата, което няма никакво право на нищо - ни по морал, ни по закон.

Бланк, войстващо налагане на модел няма. Просто животът твърде често се оказва доста гаден и е добре човек като е в ролята на родител да обмисли ситуацията, защото децата не винаги успяват да защитят интересите си било от наивност, било от любов. В случая с авторката, бащата на момчето може да не изглежда симпатичен, но е напълно в правото си да води сериозни разговори, защото момичето е в неговата къща, а не на филанкешията. Аз не бих искала детето ми да изпадне в ситуация, в която домакинът да поставя под съмнение присъствието му в този дом и с какъв статут е  там.

# 227
Ако детето попадне на хора, които не го искат, остави го статута. С нищо няма да му помогне, даже драмата ще е по-голяма. Затова - като искат семейства, да го правят тогава когато са си взели живота в ръце и могат да се гледат сами, а не да зависят от родителите си. И самото съжителство в общ дом ги поставя в зависимост, ако ще и да си плащат тока и да си купуват храна. А дали ще се женят си е тяхна работа. Не виждам това как променя "статута" им на двойка.

# 228
  • София
За енти път казвам, че нямам предвид статут като брак, а в най-общия смисъл като статут - че за общо шест години, година и половина от които тя е в чуждата къща, няма никаква яснота кой на кого какъв се пада, в случая тя каква е на бащата на момчето и на майка му - снаха ли е, квартирантка ли е, дъщеря ли е, храненица ли е (не в смисъла на осиновена, а като на отглеждане), приятелка ли е, каква е. Ако продължаваха да си живеят отделно, нямаше да се стигне до разговори на бащата със сина. И явно синът не е заявил нищо категорично, щом сега е запял песента да се изнасят.

# 229
  • Пловдив

Движимо и недвижимо имущество по време на брака се продава само с подпис от двамата.При развод се поделя.Не знам как ще осъществи решението си да ме остави без нищо.Не говорим за мижавата издръжка,която могат да получат и припознатите деца в съжителство

# 230

Движимо и недвижимо имущество по време на брака се продава само с подпис от двамата.При развод се поделя.Не знам как ще осъществи решението си да ме остави без нищо.

Благодаря за разясненията и ти пожелавам да не ти се налага да разбираш как се осъществява. Елементарно е и съвсем законно.  Wink

# 231
  • София
 С баламосване да подпише?  прехвърляне ужким заради по-малко данъци на фирмата?  newsm78 На мен ми стана интересно какво да си имам едно наум.

# 232
Ако продължаваха да си живеят отделно, нямаше да се стигне до разговори на бащата със сина. И явно синът не е заявил нищо категорично, щом сега е запял песента да се изнасят.

Именно, ако в нечии глави съществуват подобни на описаните от тебе неясноти, няма как да се стигне до подобна ситуация, ако не бяха се събрали да живеят заедно. При съвместно съжителство на две поколения може да има всякакви конфликти независимо от това дали статутите на субектите са ясно регламентирани със свидетелства издадени и подпечатани от държавни институции. В случая явно не са харесали момичето и са се изказали. Можеше да се случи дори и брак да имаха и да беше ясно кой кой е. За справка - темата за свекървите.

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 23:16 от Анонимен

# 233
  • Пловдив

Благодаря за разясненията и ти пожелавам да не ти се налага да разбираш как се осъществява. Елементарно е и съвсем законно.  Wink

Светни ме,плиииз.Свидетели бяхме на няколко развода на приятели.Такъв специален похват не беше употребен.

С баламосване да подпише?  прехвърляне ужким заради по-малко данъци на фирмата? 

Е,тва пък е толкова плоско.Не бих се вързала

# 234
С баламосване да подпише?  прехвърляне ужким заради по-малко данъци на фирмата?  newsm78 На мен ми стана интересно какво да си имам едно наум.

Е то по презумпция става въпрос за "придобиване по време на брака". Като не иска да придобие човекът, значи няма да придобие. Може да придобиват ЕООД-то му, майка му, сестра му, баща му и т.н. Примери бол. Даже си е практика в последните години. Търговското и облигационното право са много съществена част от семейното право, каквото и да означава само по себе си последното.  Mr. Green Отделно, че сега могат да се подписват и брачни договори, така че нежеланите загуби на средства могат да се редуцират до минимум.
Става дума за случаи, когато съпругът не желае да остави нещо на жена си, не за общия случай, когато делят панелката, където пак не виждам каква е изгодата.

# 235
  • Пловдив

Е то по презумпция става въпрос за "придобиване по време на брака". Като не иска да придобие човекът, значи няма да придобие. Може да придобиват ЕООД-то му, майка му, сестра му, баща му и т.н. Примери бол. Търговското и облигационното право са много съществена част от семейното право, каквото и да означава само по себе си последното.  Mr. Green

Това е ясно.Но след като двамата сме семейство и се трудим придобиваме и двамата,а не фирмата му.Никога не е говорил да се записва нещо на фирмата му.Всичко се пише и на двамата на името.Но виж някоя мацка могат и да я подлъжат.За негова нещастие не съм от тези  Joy
Аз говоря в ситуация да се придобива семейно имущество.А не той да си ги пише на фирмата.

# 236
  • София
Тоест още в момента на придобиването, то да е на името на трети лица. това трябва да става тайно, или с баламосване на половинката. Ако жилището е придобито по време на брака и не е наслествено, как ще се избегне делбата?

# 237
  • Пловдив
Тоест още в момента на придобиването, то да е на името на трети лица. това трябва да става тайно, или с баламосване на половинката. Ако жилището е придобито по време на брака и не е наслествено, как ще се избегне делбата?

Купува,пише го на който си иска /майка,баща,брат/ и така жената е пред свършен факт вече.Това е схемата

# 238

Никога не е говорил да се записва нещо на фирмата му.

Такива неща не се говорят.  Mr. Green Не се впрягай, не става дума за твоя мъж, а за тези, които са решили че съпругите им няма да бъдат облагодетелствани след развод. Защото тук се каза, че жената след развод била в по-изгодна позиция. Друг път ще е изгодна, ако решат да я прекарат. Да не говорим, че и да остане жилището за нея (масовият случай), тя трябва да плаща половината на мъжа си, точно както при всяка друга делба и то в кратки срокове, не на вноски за години напред. А в масовия случаи с нашенските доходи и 60-100 лева издръжка за дете как става този номер?

# 239
  • Пловдив

Такива неща не се говорят.  Mr. Green Не се впрягай, не става дума за твоя мъж, а за тези, които са решили че съпругите им няма да бъдат облагодетелствани след развод. Защото тук се каза, че жената след развод била в по-изгодна позиция. Друг път ще е изгодна, ако решат да я прекарат. Да не говорим, че и да остане жилището за нея (масовият случай), тя трябва да плаща половината на мъжа си, точно както при всяка друга делба.

Е,па за чужди мъже ли да говоря.За моя си говоря  Joy

Да,разбира се,че жилището се дели.Аз също говорих за подялба.Най-добре да са две,за да остане едно целичко. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт