Баща му се намеси...

• 33 360
  • 631
  •   1
Отговори
# 210
 Andariel - моята за това се ожени, заради селския манталитет у дълбоката провинция... Година живя с гаджето, направиха си бебе и сега ги чакаме да го изтръскат... а е само на двайсе ...
Такъв е живота на село... Да са живи и здрави, ама колко и говорих ... ама чу ли ме ... хич...
Като я гледаш отстрани щастлива ли е с този ранен брак?
Ако е много лично, не отговаряй.

# 211
  • Пловдив
klodia ,дано да са щастливи младите.Ранното раждане има и своите предимства.

# 212
  • София

Я ми кажи ти тогава, като си толкова ербап, твоята щерка (не зная дали имаш такава, но ако нямаш, само си го представИ) така ще я оставиш ли шест години да живее с някакъв, че и година и половина в бащиния му дом, при положение, че мъжът постоянно пътува, дъщеря ти остава самичка в къщата на родителите му в някакво село на двайсет и пет километра от града, че и на всичко отгоре да не са женени? Айде, за себе си можеш да решаваш всичко, това си е твоят живот, но кажи ми, за най-милото си - дъщеря си - ще бъдеш ли готова да го приемеш, че и одобриш като нормално положение като при авторката? Мани го ти секса! Тук става въпрос за други отношения, а не колко е морален сексът в брак и извън брак! Когато някой те пита за дъщеря ти, как би обрисувала ситуацията? Не за да спазиш някаква морална норма, а за да се чуеш ти самата!

Нямам деца, но зная аз как съм възпитана и достатъчно дълго време съм мислила над това и най-вероятно ще постъпя според собствения ми модел, а той е, че моя нос няма работа в чаршафите на дъщеря ми - особено, ако е образована, изкарва си сама парите и най-вече не ме е питала. Ако има нужда ще помагам, защото така са постъпвали с мен и никой копче не ми е казал или натоварвал с очакванията си след като 7 години съм живяла в грях/неморално  Laughing, а за деца все още нищо не съм споменала и това не е попречило на моето семейство да възприема мен и съпруга ми като едно цяло и да не си вре носа, където не му е работа.

Моята майка не е държала да се омъжа, ние сами си взехме решението и го заявихме, аз исках само подпис с кръстници. Съобразих се с желанието ѝ да има рокля и костУм и до там, защото има едно дете и няма друг шанс да види същото като булка.  Wink За сватба никога, никога не си е позволила и дума да каже.

Ако можеше само с една вълшебна пръчка да видя и чуя май ка ти какво е приказвала през всичките седем години твое съжителство! Още повече, че ако сега си на 27, тогава си била на 20! Имало е нещо, щом ти толкова наблягаш на "живеенето в грях", колкото и да твърдиш, че не ти е пукало. Нещата никога не са толкова безпроблемни, колкото ги описваш. Сега, подозирам какво ще напишеш в отговор, но до момента аз лично не съм попадала на описаната от теб идеална ситуация.

# 213
  • Пловдив
Ние също бихме искали дъщеря ни да се омъжи.Консервативни сме,какво да се прави.

# 214
  • град-държава
...

Там е работата, моите проблеми са си мои, родителите ми нямат място в същите освен, ако лично не се обърна към тях.
Живеенето в грях е моята усмивка към вас и нищо повече. Wink

Последна редакция: ср, 02 яну 2013, 22:28 от ahasver

# 215
  • гр.София
 Андариел,аз живея в такава ситуация. Какъв грях,какви са тези драматизации?
 Да са живи и здрави родителите ми и "мнимата" свекърва за мъдростта. /А, от здрави семейства са,впрочем/

А по въпроса ти за притесненията-естествено,че ще ги мисля децата. И мнението си ще кажа,ако ме попитат ,няма да се сдържа. Но да им се меся,освен ако не искат да легнат на плещите ни-абсурд.

# 216
Мене неомъжването никак не ме тревожи. Ако ме питат (едва ли), предпочитам децата ми да живеят с партньорите си без брак. Професионално изкривяване, предполагам. Не знам обаче защо темата отива в тази посока. Струва ми се, че става дума за проблем възникнал при съжителстване под един покрив с родители, а не дали е с брак или без.

# 217
  • София
Защо ли не се учудвам на общото мнение в темата? Точно така стоят нещата и в действителност. Уж се имаме за широкоскроени, обаче като опре до децата ни, ставаме консервативни и хипер морални. Нормално е. Няма да забравя как се заливах от смях с баба ми по повод на моето 3-годишно съжителство с настоящия ми съпруг. Та жената с много жар твърдеше, че съм "незаконна" и това било "срамота". Peace

# 218
Аз не съм изобщо крайна-нека си живеят без брак.Едно такова съжителство има куп предимства при евентуалното му прекратяване.Но да си живеят самостоятелно и да си се издържат като семейство.

# 219
  • София
Въпросът не е дори в женитбата като женитба, а в неизяснените роли - кой какъв е. Бракът като възможност би сложил ред в отношенията при създалата се ситуация. Ако авторката наистина иска да разбере как стоят нещата, нека да повдигне въпроса за брак, и да види как ще реагира партньорът й. Ако досега е искал да се жени, щеше сто пъти да го е предложил. Но той не е и май няма намерение. И докога ще я кара така мацката? Нека да разбере той какво мисли, пък ако на нея не й се жени, винаги може да откаже.

Изобщо не драматизирам. Сори, ама на приказки "няма да им се меся" не вярвам. Няма родител, който да не се намеси по някакъв начин - дали ще е с мълчание, дали с намеци, дали с прав текст, дали с нещо друго, но се меси, особено ако ситуацията не му харесва. Особено ако става въпрос за години наред. Има и нещо друго - децата, дори порасналите, колкото и да твърдят, че не искат никой да им се меси в живота, всъщност се интересуват от мнението на родителите си, а щом се интересуват, значи това мнение им влияе. Дори като възрастни си остават деца на родителите си и търсят одобрението им, а ако усещат, че са сгафили или че родителят няма да одобри някакво решение или постъпка, се стараят да избягват въпроса или заемат много твърда позиция. Но така или иначе си проличава.  Peace

# 220
Защо хората, които държат на брака или разбират отношенията м-у двама души по този начин винаги се наричат консервативни и какви ли още не?
И се смята, че са само тинки и лелки на по 40-50г.?

Сестра ми, на 23г., живееща, учеща и работеща в Германия ще сключва съвсем скоро брак с приятеля си, който също от години живее и работи там.
Не е задръстена, не живее на село, няма роднини, родители или който и да било покрай тях, че да се съобразяват с някого.
Ама явно и те са задръстени и консервативни.

# 221
  • Пловдив

Така се приема,да.Аз сама казах,че сме консервативни.Новата мода шантиклер е да се живее без брак.Всичко друго е демоде.
Та и ние не сме стари,не сме от село,с професии и за двамата брака беше естествено развитие на връзката ни.Да не говорим,че жената в брак при евентуален развод е в по-изгодна позиция

# 222
  • град-държава
Защо хората, които държат на брака или разбират отношенията м-у двама души по този начин винаги се наричат консервативни и какви ли още не?
И се смята, че са само тинки и лелки на по 40-50г.?

Сестра ми, на 23г., живееща, учеща и работеща в Германия ще сключва съвсем скоро брак с приятеля си, който също от години живее и работи там.
Не е задръстена, не живее на село, няма роднини, родители или който и да било покрай тях, че да се съобразяват с някого.

Аз самата нямам проблем нито със задръстените, нито с консервативните  Laughing, имам проблем с тези, които си позволяват да определят морален или аморален е сексът, който правя и да ми слагат рамки на взаимоотношения, които изобщо не ги засягат. Това не е консервативно, това е простотия в най-елементарния ѝ вид.
Както стана ясно аз съм вече омъжена, не намирам това нито за консервативно нито за нещо друго, както и мисля, че един брак не трябва да се случва в никакъв случай поради причина извън човека, който засяга.

# 223
  • София
Стана ми интересно, дали ще има реална разлика в описаната ситуация, ако имаше брак  Laughing

"Я ми кажи ти тогава, като си толкова ербап, твоята щерка (не зная дали имаш такава, но ако нямаш, само си го представИ) така ще я оставиш ли шест години да живее с някакъв, че и година и половина в бащиния му дом, при положение, че мъжът постоянно пътува, дъщеря ти остава самичка в къщата на родителите му в някакво село на двайсет и пет километра от града, че и на всичко отгоре да не са женени?"

# 224
  • гр.София
 Не смятам ,че сте консервативни.
 Войнстващото налагане на даден модел не приемам.
 И се спомена,между другото,че има родители,които приемат избора на децата спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт