Баща му се намеси...

• 33 372
  • 631
  •   1
Отговори
# 255
Не знам, аз ако не харесвам момичето, това няма да се промени от факта, че синът ми е казал "Мамо, това е Тя". И обратното, може просто да харесвам някакво момиче около него, без да знам (вероятно и те) до къде ще стигне връзката им. Отделно от горното, при всички случаи няма да ми хареса факта, че идват да живеят при мене. В случая на авторката ми се струва, че точно за това става въпрос, щом преди това в продължение на 4 години не е имало проблем с родителите.
Андариел, твоето възприятие явно е въпрос на характер и не е общовалидно.

# 256
  • Пловдив
Да, има значение за мен как синът ми ще представи момичето, което води вкъщи!

Да
И за мен би имало значение.

# 257
Да, има значение за мен как синът ми ще представи момичето, което води вкъщи!

Да
И за мен би имало значение.

И какво значение има самото представяне? Интересно ми е просто. Аз самата никога не съм била представяна по някакъв специален начин, нито аз съм водила някого за представяне. Не сме живели и при родители де, ако това има значение, но вие тук говорите за изграждане на отношение на база на това като какъв и как ви е бил представен човека. Малко странно и объркано ми звучи, не знам.

# 258
Напротив, много си ми беше изяснен статута, за мен беше ясно, че в един момент, когато се позакрепим и двамата в работата ще се вземем и ще си направим бебе. Причината за приключването на отношенията ни не беше безтегловността, за която говориш. От друга страна, не мисля, че са много хората, които така си довеждат по някое гадже вкъщи и следващата и следващата. Още повече, че те са били заедно 4 години, щом се е решил да я заведе и вкъщи, ясно е, че нещата между тях са сериозни, не виждам нужда да я хваща за ръчичка и да я представя пред родителите си, те слепи ли са?!

# 259
  • София
Няма нищо странно в представянето. Много ясно се усеща отношението. Само като пример, едно е да се сблъскаш с някоя девойка в коридора и синът ти да промърмори едно "това е Ани" и да побърза да се скрие в стаята си, съвсем друго е да ти я представи с ясни и точни думи. Момичетата го усещат и се обиждат, когато им стане ясно, че биват представяни мимоходом.

Откритото заявяване пред най-близките има особен заряд. Едно е двама помежду си да си приказват в леглото след секс как ще се вземат и ще си народят десет деца, съвсем друго е да отидат при родителите и да го изкажат гласно. Затова и тези, които имат някакви вътрешни резерви, макар и неосъзнати, избягват гласното заявяване "ние се вземаме и ще си народим деца".

# 260
....................... И аз бях в сериозна връзка много години, планове правехме и какво ли още не(кола купихме заедно, обзавеждахме и т.н.), в един момент осъзнах, че с този човек няма да се получи, оставих го и година по-късно се омъжих. Не съм мислила, че ще стане така.
Ето я разликата.
В твоята връзка е имало развитие, някакво действие по общо бъдеще и т.н.
А от раздяла/развод никой не е застрахован.
При авторката обаче връзката си стои на едно място от години, макар и да живеят при родителите му.....те дефакто живеят повече като гаджета, отколкото като двама души с някакви намерения за градене на общ живот, с или без подпис и деца.
И предполагам това му е трън в очите на бащата.Че вече 6 години са заедно, пък една чиния не са си купили, дет се вика, образно.Просто тя работи, той работи, явно често празнуват и излизат поотделно, щом на нея не й прави особено впечатление, че и Нова година всеки си празнува сам...Това са си отношения на гаджета, не на хора, решили да градят нещо заедно.

# 261
  • Плевен
Andariel, аз те разбирам като цяло. Просто имам предвид, че отношенията се развиват, а не просто се заявяват. Или поне моя опит е такъв. Първо съм излизала с някой, после почва да идва да ме вземе, разменя по някоя дума с родителите ми и те го приемат като гадже, неговите мен ме приемат по същия начин. После почваме да живеем заедно и роднините най-вероятно си казват "а тези ще се женят". После почваме да ходим у родителите му на гости, той казва "това е Станислава" и до там, а те се държат с мен като със снаха /предполага се, че във времето, той като е разказвал за мен, хората сами ме припознават като такава/. Даже моите наблюдения са, че родителите повече дават зор за внуци, а дали ще се женят младите, им е на втори план.
Това представяне по-скоро е характерно за по-старо време, когато младите са излизали тайно /тъй като не е било прието да имат интимни отношения без брак/ и един ден водят вкъщи един напълно непознат човек и го представят като снаха/зет, за да могат вече да са интимни легално пред близките си, а не да се крият.

# 262
  • София
И сега хората не водят всяко гадже вкъщи да се запознават родителите с него, а се води този, с когото нещата вече са сериозни и вървят към семейство. По-скоро това с вземането от къщи е старовремско - да  знаят с кого излиза дъщерята или синът, и да го преценяват като бъдещ роднина. Днешните времена не предполагат искане на разрешение или легалност за правене на секс, дори родителите нямат никаква представа колко и какви са сексуаллните партньори на порасналите им деца, още повече заради това, че все по-рядко децата живеят в един и същ град с родителите, пък и да живеят, предпочитат да са самостоятелни. Аз да живея под наем, пък познай как нашите ще познават мъжете, с които си лягам! Така да се каже "приходящиите" не са с толкова висок статут, че да ги запознавам с родителите си.

# 263
Аз се запознах с родителите два месеца преди сватбата и то по настояване на моята майка. И си беше запознаване, не представяне. А имахме връзка две години преди това. Преди това той беше живял с друго момиче при родителите си.

Краси, какви градежи, какво развитие? Фондовата борса ли ще превземат, нова частица ли ще откриват, какво толкова? Авторката в първия си пост пише, че всичко е било "тип-топ". Явно обаче мама и тати не са харесали евентуалната бъдеща снаха и са си показали отношението. Пък и разговора е пресъздаден от сина  и не се знае точно какво и защо е казано. На нея притеснението й е, че се е променил след разговор с бащата, а не отношението на самия баща.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 00:28 от Анонимен

# 264
Аз не държа да познавам приятелките на синовете си.
Приемам и варианти като:
"Ние вече от две години живеем заедно."
"Ние от три месеца сме женени..."
"Ние сме бременни в 3-ти месец...."
без дори да съм виждала очите на момичето.
Но държа да имат ясно установени взаимоотношения, след като ме запознават с нея.
А не да се курдисат в къщи, пък да продължат да си живеят с години като гаджета.

# 265
При авторката обаче връзката си стои на едно място от години, макар и да живеят при родителите му.....те дефакто живеят повече като гаджета, отколкото като двама души с някакви намерения за градене на общ живот, с или без подпис и деца.
И предполагам това му е трън в очите на бащата.Че вече 6 години са заедно, пък една чиния не са си купили, дет се вика, образно.Просто тя работи, той работи, явно често празнуват и излизат поотделно, щом на нея не й прави особено впечатление, че и Нова година всеки си празнува сам...Това са си отношения на гаджета, не на хора, решили да градят нещо заедно.
Ми не съм съгласна с вас, това че не е написано, не значи, че не се случва, вие какво искате, цял роман да ви изтипоса тук. Момичето ясно написа още в началото, че е била щастлива, и че всичко е било наред. Вие я изкарахте "никаквица" (т.е. без никакъв статут), а на мен ми се струва, че статут си е имала. Пък и това с живеенето под чужд покрив, какъв чужд покрив?! Всички знаем, че етажите от къщата се разпределят между децата(оставят като наследство), и на практика те не са на родителите. Бившият ми "свекър" беше много властен човек, помня какви проблеми правеше на бившата ми "снаха", но мъжът й застана зад нея и са си заедно хората, с времето нещата се уталожиха.
И стига с тази Нова година, ако мъжът ми е поканен от шефа си за Нова година, пък аз изпитвам някакво неудобство да отида, нямам никакъв проблем да го "пусна" да върви сам, наистина този тип мероприятия са важни. Друг е въпросът, че тук семейството е на голяма почит, и е хубаво половинката да присъства.

# 266
За съжаление тази история ми напомня за бившото ми гадже.Главният герой обаче беше майка му, а не бащата.Мразеше ме от дъното на душата си тази жена.Може и никога да не разбера защо.Бяхме заедно 5 години, живеехме в тяхна къща, родителите му на долния етаж.Ей богу, направи и невъзможното, за да ни скара.Синът й застана на нейна страна.Болно и обидно е, факт.
Когато трябва да избира между родител и жена (не разбрах дали си му законна такава), е доста трудно да предположиш реакциите на човека до себе си.Според мен проведи един сериозен разговор с него, но не очаквай баща му да се промени.Би било голяма грешка от твоя страна.

# 267
  • Плевен
Ами точно заради казаното в последните страници от всички, аз си мисля, че баща му дава зор за внуци, дори и да не го казва директно.
Сина е живял с момичето 4 години, после още година и половина при семейството си, което за тях трябва да е показателно, че имат сериозни отношения. Мисля, че ако бащата не приема сериозно връзката, няма да ги пусне в къщата си. Сега като се замисля, може би разговора си е бил точно такъв - момичето е самотно, ти пътуваш, тя ще те остави и ще си намери някой сериозен, вие как ги мислите нещата, не сте малки, тя какво прави у нас като не и обръщаш внимание, ако нямате планове то по-добре да си ходи момичето и да си гледа живота и т.н. с две думи " я се спрете с тая работа и си направете бебе".

# 268
Добре де, как си обяснявате фактът, че татенцето близо две години не е имал нищо против връзката и съжителството под покрива му, а сега изведнъж променя мнението си? Предполага се, че и в началото е бил точно толкова властен и месещ се, колкото е и сега, но тогава не е имал нищо против, а сега има?

За всеки с капка здрав разум е ясно, че бащата е усетил/видял/узнал нещо, което е влязло в противоречие с разбиранията му, и вече прави въпросното съжителство неприемливо. Сега, дали е разбрал за странична връзка на сина си, дали нещо свързано с авторката, което тя естествено няма да сподели, или просто вижда отстрани студенината и празнотата в отношенията им - няма как да знаем, и не ни е работа.

Истината е, че авторката трябва да изпие до дъно горчивата чаша, че в този дом е нежелана. И колкото по-бързо приеме фактите, толкова по-добре за нея. Все още има надежда да запази някакво достойнство и самоуважение, но ако продължи да се инати и да си затваря очите, накрая може да бъде наранена много жестоко. Така че вместо да се демонизира таткото, и да се търси под вола теле, да си вдига багажа докато не е станала съвсем за смях.

# 269
Истината е, че авторката трябва да изпие до дъно горчивата чаша, че в този дом е нежелана. И колкото по-бързо приеме фактите, толкова по-добре за нея. Все още има надежда да запази някакво достойнство и самоуважение, но ако продължи да се инати и да си затваря очите, накрая може да бъде наранена много жестоко. Така че вместо да се демонизира таткото, и да се търси под вола теле, да си вдига багажа докато не е станала съвсем за смях.

Тя багажа от дома на таткото си го е вдигнала, въпросът е дали и синът му мисли, като него. Възможно е и разговорът да е бил доста по-различен, да са изказани негативни мнения за момичето и сега приятелят й да е раздвоен между родителите си и нея, затова да се държи по-различно от обикновено. Ако се обичат достатъчно и стоят по-далече от родителите всичко ще е наред.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт