Баща му се намеси...

• 33 324
  • 631
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Хърмаяни, тъкмо се редактирах, че съм чувала за тази традиция, но не познавам хора, които да носят фамилия по такъв начин. Аз защото по бащина линия съм от другия край на България - благоевградско, та там е въпрос на чест да се носи семейната фамилия и не признават такива традиции фамилията да е името на дядото

# 331
По-голямата ми част от приятелите в момента живеят или живяха именно по този начин - двойки са от няколко години и живеят заедно........................ Развиват се професионално и си живеят живота.....
Аз ей това хич не го разбирам.А и явно бащата , в случая, също......
След като още им се живее, не им се поемат отговорности, защо се събират?    newsm78
Ами, да си живеят живота, да си се срещат като гаджета, да си хойкат, докато им писне от почивки и купони.И като се почувстват готови за нещо по-сериозно вече, като общо домакинство, семейство, дете, да се събират.И да си уреждат живота заедно.

Лично мнение......аз тук не усещам емоцията.
Не е отишла с него в дома на родителите не защото не е била готова да скъсат, а от финансова гледна точка.Разделното посрещане на Нова година не е проблем, но се пуска тема точно в първите часове на 2013 г.Не прочетох какви планове имат с този мъж.Звучи ми малко като живеене ден за ден, като основните събития се определят от него, а тя безропотно /или не толкова/ се съгласява.Сега тя щяла да напусне къщата.Ама и той щял да я напусне.Заедно?Поотделно?Този мъж май не знае какво иска.Не разбрах и тя какво иска-семейство с него?Бъдеще?
Именно.    Peace
Предполагам, че и баща му също не вижда никакъв напредък във връзката им...довел сина една жена, живеят заедно, ама всеки "живее и работи" за себе си, гради кариера, той с вечните командировки и празници на една страна, тя -самотна , според кандидат-свекъра, на друга.....ако не всеки, то поне повечето родители биха се запитали "Абе, вие за какво изобщо сте заедно?И защо я доведе тук, като теб все те няма?"

Преди две години моят син имаше приятелка някъде от Велико Търново.Ходи да празнува Коледа и Нова година 2010 с нея.Каза, че спал у тях.Питах, родителите й нямат ли против това....каза, че не.Ами, различни хора, различни нрави.Разделиха се.Е, питам аз, всяка година дъщеря им ще води нов приятел ли?
Аз точно това се опитвам да избегна.Не желая да се запознавам с всяко ново гадже на синовете ми.Като се почувстват достатъчно "стари" и отговорни вече за сериозни отношения и семейство, моля, няма проблем....ще се запозная с момичето, и това е .
Да не говорим, че при сегашната мобилност може направо да се запозная и с 2-3 годишно внуче.   Laughing     НАш познат се ожени в Канада за българка, и тук свекърите се запознаха и със снахата , и със 2 годишната си внучка.

# 332
  • София
След като още им се живее, не им се поемат отговорности, защо се събират?    newsm78
Ами, да си живеят живота, да си се срещат като гаджета, да си хойкат, докато им писне от почивки и купони.И като се почувстват готови за нещо по-сериозно вече, като общо домакинство, семейство, дете, да се събират.И да си уреждат живота заедно.
Аха, скуката е равно на семейство с отговорности. Отлично.  Laughing

# 333
  • София
Те за шест години връзка са изчерпали един 20-годишен брак, според мен.
Да, и на мен ми се струва мъжът по-властният, но по-скоро инфантилно-властен - тропа с крак и като не му е по сгодата е готов да съсипе отношения, независимо дали с жена или баща. Лично за мен би ми било адски неприятно да живея с някого 4 години под един покрив, и той да ми каже, че местенето ще ни направи от гаджета нещо повече. Какво повече?

# 334
По-голямата ми част от приятелите в момента живеят или живяха именно по този начин - двойки са от няколко години и живеят заедно........................ Развиват се професионално и си живеят живота.....

Пак казвам - това, че само живеят заедно без брак и без деца и че могат, когато преценят, да се забавляват/почиват/празнуват или каквото там поотделно, не означава автоматично, че го правят с други хора от срещуположния пол в авантюра. Даже напротив - не знам някой от тях да изневерява. Сигурна съм, че моите приятели не са инцидентен случай. Много млади хора живеят така в днешно време - някои след време се разделят, други създават семейство .Уредили са си живота заедно барабар с почивките и купоните - последните в повечето случаи заедно, но се случва и поотделно и хич не се оплакват.

# 335
След като още им се живее, не им се поемат отговорности, защо се събират?    newsm78

Пак казвам - това, че само живеят заедно без брак и без деца и че могат, когато преценят, да се забавляват/почиват/празнуват или каквото там поотделно, не означава автоматично, че го правят с други хора от срещуположния пол в авантюра. Даже напротив - не знам някой от тях да изневерява. Сигурна съм, че моите приятели не са инцидентен случай. Много млади хора живеят така в днешно време - някои след време се разделят, други създават семейство .Уредили са си живота заедно барабар с почивките и купоните - последните в повечето случаи заедно, но се случва и поотделно и хич не се оплакват.
О.к.
Ама аз пак не разбрах.....защо се събират да живеят заедно, след като не искат нищо сериозно и отговорно?
Какво им пречи всеки да си живее при родителите/сам, да се срещат като гаджета и т.н.?
И като пиша забавления поотделно, нямам предвид изневяра.
Те , по описаното, просто наистина си живеят като гаджета.Разликата е , че вечер се прибират под един покрив, вместо всеки в дома си.
За мен е абсолютно безсмислено подобно начинание.Ако имам гадже, но още не искам семейство ,деца, повече отговорности, защо ми е да се събираме в общ дом?

# 336
  • София
Е, как защо - делят си разходите, сексът е редовен, безплатен и без много напъване, на мъжа има кой да му пере дрехите и да му сготви, а тя не е сама!

# 337
Е, ако младежите са студенти в друг град, няма лошо да си делят наема един с друг, вместо с еднополови съквартиранти и да се чудят кой да освободи терена. Същото е и ако единия живее самостоятелно, а другият се попресели у него за известно време. За удобство. Стига да не ангажират родителите си с някакво обвързване от битово-емоционално естество, нищо не пречи и вече доста често се случва.

# 338
  • София
Да де, само дето съквартирантите не правят секс, а всеки си има по една стая и си води там гаджетата. Тук има претенции за любовна връзка и..., ха, сега де, дали да го нарека "семейство"  newsm78, а не за съквартиранство. Не че не може гаджета да живеят заедно, но шест години, баси, това вече не е гаджосване!

# 339
Някои хора и по 20 години живеят заедно без да се женят и да имат деца.

# 340
Андариел, аз не говоря за ШоШ и нейното съжителство, което очевидно е на друга плоскост. Поне тя така си е представяла семейството в етапа без деца. За мъжа й, можем само да гадаем.

# 341
  • До морето :)
Сега ще кажете, че щом една двойка сключи брак или булката е бременна, или до половин година трябва да е надула корема.  hahaha И разбира се, чак след брака да се говори за съвместно съжителство.

Просто на хората им е хубаво да живеят заедно, да заспиват заедно, да се будят заедно, да вечеря и закусват заедно. Защо всеки трябва да го прави при мама и тати, след като може да са заедно?

ШоШ, според мен на приятеля ти ми е станала неудобно от родителите му. Кани те да живеете при тях, да направите крачка напред, но те изведнъж се оказват против. И той не знае как да постъпи сега. Поставил ти е ултиматум, бил е сигурен, че родителите му няма да направят проблем, а се оказва, че е сбъркал. Събирайте си двамата багажа и отивайте на квартира.   bouquet

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 14:17 от Лече-Буболече

# 342
Е, ако младежите са студенти в друг град, няма лошо да си делят наема един с друг, вместо с еднополови съквартиранти и да се чудят кой да освободи терена. Същото е и ако единия живее самостоятелно, а другият се попресели у него за известно време. За удобство.....
По принцип е така.И не е нещо лошо или чудо невиждано....
Но, според мен има един проблем.
Точно от такива нерегламентирани, някак случайни и уж за удобство събирания се появяват все повече самотни майки с малки бебета.
Какво имам предвид?
Запознават се двама, влюбват се, единият живее сам, и решават, защо да не се съберат, ще делят разходи, секса ще е достъпен .....но и двамата възприемат това събиране само като улеснение на битовия живот, нищо повече.До тук нищо лошо, и двамата се чувстват добре в това положение.
Но, белята става.Момичето забременява.В първия момент са стъписани, не очакват, не желаят подобно развитие на нещата, чувстват се още млади/малки, не им се занимава с отговорностите по дете......но , от друга страна, обичат се, какво пък толкова, ще си го родят.
И тук започва проблема.Жената ,дори и до момента на забременяването дори да не си е помисляла още за дете, вече като бременна, започва да се настройва в посока мама и бебе. Природа, срещу нея трудно се върви.
Докато кандидат-таткото обаче, е друга бира.На него още му се живее, започва да се чуди и да се сърди-какво толкова е направил, че някой е издърпал удобното килимче изпод краката му...
Ако се случи и по-проблемна бременност, или жената да е с повече претенции, изобщо не е чудно, че толкова много млади татковци си събират багажа и зарязват младата кандидат-майка да се оправя сама.
Защото те всъщност изобщо не са искали това, не са били готови за това, просто жимотът заедно ги е улеснил за момента.
Затова и не разбирам и не възприемам за нормално и правилно събиране от вида :"Ами, добре ни е заедно, защо не!"
А да се събират хора, които са преминали етапа на тийн връзките и са готови да се справят и с непредвидени обмстоятелства.

# 343
  • До морето :)
Но го има и другия вариант - хората докато не се съберат да живеят заедно, няма как напълно да се опознаят. И станала белята, заживяват заедно от немай и къде, а се оказва, че въобще не са един за друг. Аз съм за съвместното съжителство преди брака и децата. Peace

# 344
Но го има и другия вариант - хората докато не се съберат да живеят заедно, няма как напълно да се опознаят. И станала белята, заживяват заедно от немай и къде, а се оказва, че въобще не са един за друг. Аз съм за съвместното съжителство преди брака и децата. Peace

Аз също.
Но , когато и двамата са готови да задълбочат отношенията си.
А не да се събират с всяко ново гадже, пък като стане белята, да си бият шута.Щото още не им било време за деца....
а иначе, варианти много.

Общи условия

Активация на акаунт