Жива вода

• 101 580
  • 133
  •   1
Отговори
# 90
Преди време си взех такъв уред и пробвах около седмица, но не мисля, че имаше особен ефект. Може и да помага в някакви случаи, но да я изкарват поредната панацея...  Rolling Eyes

# 91
Интересна и много полезна информация Simple Smile Бихте ли споделили кои извори около София препоръчвате ?
Здравейте,
не съм от София  Simple Smile . Мога да дам само общи насоки - например ако каптаж на извор е в местност, която има скални породи от гранитен или кварцов тип, със сигурност водата е добра като енергетика. Но трябва естествено да е проверена за химическо замърсяване от органите за това и т.н., за да се ползва за пиене. Аз говоря за полезността от енергийното и съдържание, не за химията.
Ако е извор в природата, трябва да е в сенчесто място /на слънце водата се скрива/ и високо в планината. Обикновено такива водоизточници са в корените на дървета и водата е много бистра, студена и чиста. Планински реки след бързеи също са силно активни и полезни, стига да няма нагоре водопой на животни и замърсяване.
В нормалния случай може да се ползват всякакви каптирани извори не много близо до населените места, като може да се налее водата в пластмасови туби от 19 л. и после да се прелее в стъклени съдове /ако има от печена глина е по-добре/, за да се запази повече време. Водата ще е доста по-добра от тази от водопровода или бутилираната, усеща се и на вкус.

Преди време си взех такъв уред и пробвах около седмица, но не мисля, че имаше особен ефект. Може и да помага в някакви случаи, но да я изкарват поредната панацея...  Rolling Eyes
Уредът за електролитна обработка не е панацея /както беше писал някой и по-нагоре в темата/. Накратко ще обясня защо:
1. Голямата част от уредите, продавани у нас не са с оригиналната руска конструкция от времето, когато е открит ефектът на произведените от тях анолит и католит върху организма. Истинската конструкция не е с глинено гърне в средата, а с брезентова торба - разликата е в качеството на преминаване на  йоните през тази полупропусклива мембрана. С брезент са и всички домашнонаправени уреди като на д-р Нешев и хората които са получили значима полза. Проблемът е че брезентовото изпълнение няма търговски вид  Simple Smile Освен това  хората проектирали уреда с глинено гърне не са специалисти по водата, а инженери и за тях тия малки подробности нямат значение  Wink
2. Да речем, че сте си намерили електролизен уред с брезентова торба. Тя се пере лесно, може да имате два-три бр за смяна, а и се прави с шевна машина за 5 минути. Такива правеше д-р Нешев и работят отлично. Самият уред представлява два електрода от ламарина /най-добре неръждаема, не алуминий!/, един диод за 2-3 лв, глим лампа, плексигласова плочка за закрепване на електродите, кабел с щепсел и това е то. Това цялото нещо заедно с брезентовата торба е 15-20 лв. + малко труд от познат елтехник за свърже нещата правилно. Електродът за живата вода трябва да е от вътрешната страна на торбата. В домашното изпълнение се ползва и срязана 5 л.туба от минерална вода, но може да е всякакъв друг пластмасов съд
3. Обработката трае 20-25 мин. Може да се ползва вода от чешмата, която филтрирате химически през кана Брита, Аквафор или каквато имате. Става и с бутилирана, тогава не трябва филтриране. В резултат имате около 3 литра т.нар. "жива" вода с високо РН в торбата и 1-1,5 л. мъртва около нея. Изваждате торбата на мивката /тече малко/, изливате в друг съд. Останалата в съда в който е била обработката, е т.нар. "мъртва" вода, която е с ниско РН. Аз я изливам, но който има рани, абсцеси и т.н. може да дезинфекцира с нея.
4. Всичко това касае само и единствено електролизния уред за производство на "жива" и "мъртва" вода по смисъла който е разпространен. Аз не споделям това мнение, затова слагам думите в кавички.
5. Ефектът от използването на т.нар. "жива" вода /от брезентов апарат/ е изтегляне на излишната вода от клетките и изхвърлянето и от организма. С нея си отиват и доста боклуци, което има здравословен ефект. Най-общо казано, пиеш 200 грама, излизат 300  Simple Smile Същевременно има лека сухота в устата и трябва да се пие и нормална вода. Не трябва да се прекалява, максимум 1 л на ден.

Дано съм ви бил полезен. Другия път ще продължа темата с традициите, за да разберете как влияят материалите на качеството на изворната вода и какво става в организма когато се пие такава.

Поздрави!

# 92
Интересна и много полезна информация Simple Smile Бихте ли споделили кои извори около София препоръчвате ?
Здравейте,
не съм от София  Simple Smile . Мога да дам само общи насоки - например ако каптаж на извор е в местност, която има скални породи от гранитен или кварцов тип, със сигурност водата е добра като енергетика. Но трябва естествено да е проверена за химическо замърсяване от органите за това и т.н., за да се ползва за пиене. Аз говоря за полезността от енергийното и съдържание, не за химията.
Ако е извор в природата, трябва да е в сенчесто място /на слънце водата се скрива/ и високо в планината. Обикновено такива водоизточници са в корените на дървета и водата е много бистра, студена и чиста. Планински реки след бързеи също са силно активни и полезни, стига да няма нагоре водопой на животни и замърсяване.
В нормалния случай може да се ползват всякакви каптирани извори не много близо до населените места, като може да се налее водата в пластмасови туби от 19 л. и после да се прелее в стъклени съдове /ако има от печена глина е по-добре/, за да се запази повече време. Водата ще е доста по-добра от тази от водопровода или бутилираната, усеща се и на вкус.

Уредът за електролитна обработка не е панацея /както беше писал някой и по-нагоре в темата/. Накратко ще обясня защо:
1. Голямата част от уредите, продавани у нас не са с оригиналната руска конструкция от времето, когато е открит ефектът на произведените от тях анолит и католит върху организма. Истинската конструкция не е с глинено гърне в средата, а с брезентова торба - разликата е в качеството на преминаване на  йоните през тази полупропусклива мембрана. С брезент са и всички домашнонаправени уреди като на д-р Нешев и хората които са получили значима полза. Проблемът е че брезентовото изпълнение няма търговски вид  Simple Smile Освен това  хората проектирали уреда с глинено гърне не са специалисти по водата, а инженери и за тях тия малки подробности нямат значение  Wink
2. Да речем, че сте си намерили електролизен уред с брезентова торба. Тя се пере лесно, може да имате два-три бр за смяна, а и се прави с шевна машина за 5 минути. Такива правеше д-р Нешев и работят отлично. Самият уред представлява два електрода от ламарина /най-добре неръждаема, не алуминий!/, един диод за 2-3 лв, глим лампа, плексигласова плочка за закрепване на електродите, кабел с щепсел и това е то. Това цялото нещо заедно с брезентовата торба е 15-20 лв. + малко труд от познат елтехник за свърже нещата правилно. Електродът за живата вода трябва да е от вътрешната страна на торбата. В домашното изпълнение се ползва и срязана 5 л.туба от минерална вода, но може да е всякакъв друг пластмасов съд
3. Обработката трае 20-25 мин. Може да се ползва вода от чешмата, която филтрирате химически през кана Брита, Аквафор или каквато имате. Става и с бутилирана, тогава не трябва филтриране. В резултат имате около 3 литра т.нар. "жива" вода с високо РН в торбата и 1-1,5 л. мъртва около нея. Изваждате торбата на мивката /тече малко/, изливате в друг съд. Останалата в съда в който е била обработката, е т.нар. "мъртва" вода, която е с ниско РН. Аз я изливам, но който има рани, абсцеси и т.н. може да дезинфекцира с нея.
4. Всичко това касае само и единствено електролизния уред за производство на "жива" и "мъртва" вода по смисъла който е разпространен. Аз не споделям това мнение, затова слагам думите в кавички.
5. Ефектът от използването на т.нар. "жива" вода /от брезентов апарат/ е изтегляне на излишната вода от клетките и изхвърлянето и от организма. С нея си отиват и доста боклуци, което има здравословен ефект. Най-общо казано, пиеш 200 грама, излизат 300  Simple Smile Същевременно има лека сухота в устата и трябва да се пие и нормална вода. Не трябва да се прекалява, максимум 1 л на ден.

Дано съм ви бил полезен. Другия път ще продължа темата с традициите, за да разберете как влияят материалите на качеството на изворната вода и какво става в организма когато се пие такава.

Поздрави!

Благодаря за тази информация!  bowuu Но откъде може да се закупи оригинален уред?!  newsm78 Rolling Eyes

# 93
Най-добре е да си направите, не знам в момента дали някой ги произвежда. Пазарът се напълни с лъскави уреди от 70 до 3200 лв., а това което работи със сигурност просто няма външен вид и е евтино. Ще се опитам да си взема уреда /дал съм го преди пет месеца назаем и не ми го връщат/ и ще го снимам, за да видите устройството му. Другият вариант е да се поръча на някой майстор да направи десетина броя /за да има някакъв интерес/ по схемата.
Ако някой е ходил лично в Троян при бай Нешо, вероятно има такъв уред. Само да му смени електродите с неръждаеми, защото в оригинала са алуминий който не е много полезен.
А, пропуснах нещо в предния си пост - има по разни описания едни такива изказвания, че "живата" вода с високо РН била сивкава и мътна, а "мъртвата" имала кисел мирис и вкус. Общо взето, това показва единствено, че водата сложена в съда не е била филтрирана и чиста  Simple Smile И човекът не е пипал електролизен уред и не е правил такава обработка лично... Ако пък се образуват парцали и голямо количество бяла пяна /малко е допустимо/, значи водата е доста варовита и пак не е филтрирана качествено. Пяната може да се обере с дървена лъжица и се изхвърля, а водата си се ползва.

Малко се отклонихме от темата, защото според мен идеята е да се разбере как може да се получи  истинска жива вода - а електролизната не е точно такава. Утре ще пиша и в тази насока повече.

Поздрави!

# 94
Нямам излишно време, пък и желание да се правя на майстор.  Grinning Но ако продават някъде истински уредчета с брезент, бих си купил и пробвал отново. Този, който го купих преди няколко години, беше точно с глинена кана и струваше някъде около 60 лв. май.  newsm78 Rolling Eyes

# 95
  • София
Според мен голяма грешка е да се бърка католита с пречистена вода, в която е разтворена сода или други там капки, които алкализират водата. Това да са две различни неща.

Що се касае до керамичните разделители, бих спорил, но не мисля, че това е смисъла на темата.

# 96
Нямам излишно време, пък и желание да се правя на майстор.  Grinning Но ако продават някъде истински уредчета с брезент, бих си купил и пробвал отново. Този, който го купих преди няколко години, беше точно с глинена кана и струваше някъде около 60 лв. май.  newsm78 Rolling Eyes
Разбира се. В момента движа три проекта и нямам време, но смятам до края на годината да поръчам на един приятел-майстор да направи десет-двайсет комплекта от оригиналния вариант. Не за бизнес, а за близки и приятели.
Смятам, че работи по-добре от тези, които са в момента на пазара, макар да е прост и нелъскав  Simple Smile Като стане факт, ще пусна едно съобщение тук и който иска, ще му изпратя.
Според мен голяма грешка е да се бърка католита с пречистена вода, в която е разтворена сода или други там капки, които алкализират водата. Това да са две различни неща.

Що се касае до керамичните разделители, бих спорил, но не мисля, че това е смисъла на темата.

Абсолютно. Две различни неща са и никой не ги смесва. Аз просто казах че е добре да се филтрира чешмяната вода преди да се подложи на обработка с електролизен апарат. Иначе пуска пяна, бели парцали, които после се утаяват и т.н.
............................
Нека продължа с едно инфо, което постепенно ни доближава до същността на темата. Стана малко като четиво с продължение, но дано ви е интересно  Simple Smile
Относно практиките на народа ни по отношение на водата. Те са пряко свързани със съхранението на природната и „живост” или естествен заряд на жизнена енергия. Не е случаен фактът, че глинените съдове за вода я съхраняват не само студена, а и дълго време без да се разваля. Глината е естествен природен материал и когато се пече, в структурата на материала се формират микропори, които поемат от околната среда и задържат естествен заряд от позитивна енергия. Медните или медсъдържащи съдове /бронз, месинг/ пък не задържат, а провеждат енергията и отдават в течността – не е случайно че хубавото кафе се прави в джезве от медна ламарина.
Стъкло, дърво и порцелан са неутрални като материали, а при железните съдове положението е съвсем зле – железните съединения работят в обратна посока, защото са негативни по отношение на природната жизнена енергия. Има интересна история за драстичното намаляване на добивите от пшеница в северна България при въвеждането на железните рала и направеното изследване по въпроса по поръчка на цар Борис, но ще се спра на нея друг път, за да не се отвличаме от темата.  
В по-старо време, когато хората са усещали малко повече нещата защото са живели близо до природата, чешмите са се правели със каменни, медни или дървени чучури /последното при липса на пари/. Никога с железни. Желязото убива естествените качествата на водата, но мед, камък или дърво – не. През последните 70-80 години знанието за това е изчезнало и всички извори се каптират с железни тръби.... Затова, когато видите каптирана чешма с няколко чучура, не е лошо да пиете от най-късия – там водата е най-добра.
В Алпите избягват да ползват железни тръби при каптаж на извор – предпочитат медни. Нещо повече, в някои планински градини хората в Австрия /особено в Бад Ишл, родно място на Виктор Шаубергер/ използват не железни, а медни сечива – лопати, гребла, мотики и т.н. Доказано е действието на медсъдържащите сплави за повишаване на плодородието – и това, плюс поливането на растенията със специално обработена вода /и за този метод мога да разкажа по-нататък/ е достатъчно да имат отлични добиви без никакви изкуствени торове. Биоземеделие в най-чист вид.
Засега приключвам че стана дълго. Другия път ще разгледам как работят всякаквите магнетизатори, озонатори, структуризатори и прочее изделия на японската и друга техника на нашия пазар. Професионално се занимавам с това и имам достатъчен, пряк опит.  
Поздрави!

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 09:06 от caduceus

# 97
# 98
# 99
Мерси!  bowuu
Днес ще ви пиша за обработките на водата, които извършват най-разпространените уреди на пазара.
1. Традиционно най-позната е обработката с магнитно поле и получаването на т.нар. "магнитна" вода  Simple Smile Това естествено не е точно наименование, защото който е ходил на училище и има поне средно образование знае, че немагнитен флуид като водата не може да се намагнетизира... Т.е. ако вземеш един пирон и го пуснеш през магнитно поле през средата на да речем кръгъл магнит с дупка, /каквито има по високоговорителите/, пиронът ще прихване частично магнитни свойства. Също така като го търкаш в него и т.н.. Това обаче не става с дърво, мед, алуминий и т.н. както и с олио, ракия, оцет и естествено вода  Laughing
Това, което ще се получи ако вода мине през магнитно поле /и то силно/ е, че ще се разбият определени клъстери в нейната структура и в резултат ако е варовита, няма да отлага котлен камък по тръби и бойлери. Единствено това!!! Има малък полезен ефект върху тялото и растенията поради по-лесното усвояване от клетките /клъстерите са вече надробени/, но нищо повече. Същото нещо се отнася до всякакви магнитни гривни, накити и т.н. Например тези:
http://www.chudesa.net/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B … 1%82%D0%B2%D0%B0/

Има една доста смешна, истинска история с един мой приятел който си носеше силен неодимов магнит в задния джоб на панталона. Болеше го ставата и прочел човекът, че трябва да се "магнетизира" мястото за да мине. В резултат, веднъж излезе от една железария с няколко големи пирона, залепнали за задните му части /за джоба/  Laughing и за малко да го обвинят в кражба. Просто при разходката покрай сандъците с пирони, нещата станали по естествен път Wink
В обработката на водата с магнитно поле има смисъл тогава, когато се ползва не магнитното, а скаларното поле /още се нарича торсионно, оргонно и т.н./ което е дефазирано на 90 градуса спрямо магнитното и поляризира например две от страните на постоянен паралелепипеден магнит. Тази технология обаче почти не е разпространена и в момента се патентова. Без фалшива скромност мога да кажа, че е разработена от мен и колегите ми, като се прилага основно при автомобилите и повишаването на горивната им ефективност. Толкова засега относно магнитните и скаларни полета при тях. Който има повече интерес, да ми пише лично съобщение и ще го насоча към повече информация, за да не излезе че правя реклама.

2. Озонаторите се ползват предимно при дезинфекция и трябва да се внимава, защото озонът в големи концентрации е отровен. Има медицински прибори за това и не е много за широката публика.
3. Йонизирането е метод на обработка предимно на въздух с високо напрежение. Въпреки това, чета тук-там и за йонизирана вода и прочее безумия. Както вече казахме, водата може да се йонизира чрез радиоактивно лъчение и прочее вредни методи както всички материи през които минава гама лъчение. Да се твърди обаче, че при престояване например в турмалинова чаша водата се йонизирала, означава единствено че пишещия го си няма хал-хабер от физика... Да, при някои минерали има ефект на подобряване на качествата на водата /както и на други материи/ но това не е йонизация, а съвсем друго явление.
4. В това направление особено много са изследвани кварцовите монокристали - и да, ако имате достатъчно прозрачен такъв / с оптична ос на симетрия/ може да го ползвате, като натопите пирамидалния му връх в съд с вода. Става най-добре с шише, като се напълва догоре и кристалът се закрепя в отвора на шишето. Водата за няколко часа наистина става лековита. Кристалът трябва да стърчи с плоската си основа си навън, като тя не се допира до нищо /негативна е/. От време на време не е лошо да се чисти с течаща вода и да се подържи на слънце.

Засега толкова, утре ще продължа. Важното предстои
Поздрави!

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 12:49 от caduceus

# 100
Здравейте,
ще направя малка пауза по темата за активирането на вода /предстои да разгледам механичното активиране чрез вихрово движение/, за да изясня едно доста разпространено заблуждение. Това, че колкото повече вода пиете, толкова е по-добре за тялото. Т.е. темата за т.нар хидратация, която е модерна и разисквана по медиите, здравни предавания и статии.
Както вече споменах в преден пост, не е важно колко вода пиеш, а с какво качество. Когато организмът е дехидратиран силно вследствие някакъв сериозен проблем, естествено е да се оводни максимално добре с каквото е налично, за да се извършват правилно процесите в тялото - все пак то е съставено от 70-75% електролити. Концентрацията им /гъстотата/ над някакво критично ниво пречи на основни жизнени функции. Не говоря за такива случаи - тогава пиеш вода независимо каква, в по-сериозни количества, докато нещата се нормализират. Такъв е опитът на д-р Ферейдун Батманджелидж /вижте линка от Уикипедия за него/ който е излекувал от сериозни болести пациентите в един затвор само с пиене на вода по схема.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0% … D0%B8%D0%B4%D0%B6

Искам да засегна по-скоро темата за ежедневната ни доза вода и течности. Когато пиете сериозни количества /1,5-2 л на ден или повече/ вода или течности с ниско съдържание на жизнена енергия /чешмяна, бутилирана, пакетирани сокове, газирани напитки и т.н./, тялото не печели, а всъщност губи енергия за да ги усвои. Това води до парадокса че хора които ядат много плодове, а почти не пият вода, са далеч по.здрави от тези, които се наливат с по 2-3 литра на ден. Водата, съдържаща се в прясно изцедените сокове или директно при ядене на плодове съдържа естествената жизнена сила, която липсва в бутилираната или налята от мрежата вода.
Отделен въпрос е, че при сериозна дехидратация на тялото се наблюдава и повишена чувствителност към болка и изострени нервно-стресови състояния. Повече по въпроса може да видите в една статия от местна медия, в която излагам тези факти /поводът бяха Дните на планинската вода в Тетевен, ежегодно събитие/.
https://lovechmedia.com/%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0 … %BE-%D1%81%D0%B2/

Ето и линк към статия за връзката на дехидратацията с автоимунните заболявания:
http://www.revmatologia.org/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/article/%D0 … D0%BD%D0%B8%D1%82

Поздрави!

# 101
Взех да се замислям защо ли се занимавам да пиша тук, като е явно че си говоря сам. Липсата на коментари в такава важна тема е доста озадачаваща... Може би бъркам нещо в изказа или не ме разбирате - кажете ако е така. Просто е странно.
Поздрави

# 102
  • София
Взех да се замислям защо ли се занимавам да пиша тук, като е явно че си говоря сам. Липсата на коментари в такава важна тема е доста озадачаваща... Може би бъркам нещо в изказа или не ме разбирате - кажете ако е така. Просто е странно.
Поздрави

Липсата на коментари, може да означава, че не всички разбираме от тези работи за да вземем отношение. Това не означава, че не ни е интересно и не четем.

Чакам за стигнете до зеолита.

# 103
ОК. Зеолитът е пространна тема, но ще я засегна съвсем общо защото нямам време в момента.
Това което се продава в Б-я е селадонит, със зеленикав или сивкав цвят. Клиноптилолитът е розов и мек минерал, който се намира под слоя селадонит. Това го пишеше черно на бяло и на една табела при гъбите в с. Бели пласт, която после изчезна. Има и статии по въпроса - за който иска да прочете малко популярна минералогия.
И споменати двата минерала са зеолитни, но селадонитът е по-твърд и не пропуска вода. Лечебните подпочвени води в селото минават през по-рехавия пласт клиноптилолит под селадонита. Затова и гъбите са с твърди зеленикави шапки /горен слой селадонит/ а пънчетата са розови от клиноптилолит  и съответно ерозирали като по-меки. Всичко което се продава работи много, много по-бавно и слабо от розовите пластове истински клиноптилолит, които са под зеления. На места излизат свободно покрай пътя и има чисти розови плочи, които могат да се вземат без да се чука и кърти нищо.
Много хора вече разбраха, че ги лъжат със зелено-сивите камъчета, защото не получават голям ефект като ги топят във вода и пият. Еми как да имат, като не е този минералът - проста и логична работа, но кой да помисли малко  Simple Smile Аптеките нямат никаква полза от нещо което да им вземе хляба - затова се лансира минерал който не работи, а истината се потулва тихомълком.
Иначе зеленият зеолит става за филтри, като обогатител на тор, а и за котешки тоалетни. Фирма Бентонит го продава за няколко лева 25 кг чувал, а търговците го трошат, пекат в печки и продават за 5 лв, 250 грама в пликче  Simple Smile Но те не са виновни - като има кой да купува. Необразован и доверчив народ - болен народ.
Поздрави

# 104
  • София
Благодаря за информацията. А от какво се получават тия мехурчета, като пусна зеолита във водата?

Общи условия

Активация на акаунт