Честита Нова Година, за всяка Януарка подаръче ще има! - N:10

• 40 874
  • 718
  •   1
Отговори
# 195
Здравей , Дари. Ти къде се изгуби толкова време? Ние сме добре и също както при теб бухалчето не му се излиза на студено - няма никакъв нишан за раждане  Laughing
На нас май толкова ни хареса да сме си тук като бременелки заедно , че сега дребосъците отказват да излизат  Hug
Иначе и аз ходя на тонове през 2-3 дни и чакам. Док каза ,че ме чака до 17-ти и действа по друг начин  hahaha

# 196
Vergin за мое огромно съжаление още съм си тук 4 дена след термина (лентичката показва грешно малко), без никои нищо да прави (юк политика) чакаме до събота и евентуално другата седмица ще ме пратят на индукция ако няма раздвижване, което ми се вижда много. Аз съм вече в голям стрес защото просто всички около мен само питат а нищо на лице и положението е изнервено от моя страна. А на бебето му е тясно вече вътре и ми избива ребрата и органите. ooooh!

Разкасът на Boubou направо ме наплаши още повече, само се моля всичко да мине добре като тръгне. Praynig

Valentin не е ли по- добре секцио, в смисъл разкритието повече от 10 см няма как да стане, и те се подсигуряват хем за тях хем за теб. Не се самонавивай.

А колкото до мързела страшна работа ама заради желязото, пак е ниско тази сутрин ми звъняха да ми кажат... Няма да ги пия повече тея хапчета просто се чувствам ужасно оттях, а и му е време на бебче да излиза та да не пада повече.

# 197
I_v_E Честито бебоче Hug
Boubou Честито и на теб,виждам че и ти си била на парацетамол Mr. Green
Да се отчета и аз с новини около чужбината...Вчера най-сетне ни изписаха и махнаха всички тръбички и жички стърчащи от Крис,направо не можах да го позная миличкия.Даваха му 5 дена антибиотици за инфекция,но каква инфекция и те не знаехе общо взето.Не искаше да с ехрани през устата и затова искаха да го наливат сус сонда,та имаше големи разправии,защото прекаляваха и накрая стигнахме до там,че да се карам със сетрите всеки път щом дойдат за поредното наливане,но в край на сметка ставаше така както аз преценя.Не беше лесно да се боря с разбиранията им,ама какво да се прави.Вече сме много по-добре и започнахме да се храним през устата,сега само се надяваме количеството храна да се увеличава,че да сме сигурни,че расте и наддава добре.Какво да ви кажа момичета...в къщи си е най-добре,макар че като нова мама имам притеснения и съмнения,но съм сигурна че скоро и това ще премине щом свикнем един с друг Hug

# 198
Привет!
И аз нямам новини - тази нощ отново имах контракции с фалшив елемент- нито тапата ми  е паднала..нито нищо.Днес ходих на църква да ми четат молитва за леко раждане. Тъй като скоро не бях излизала навън и ми беше малко трудно да стигна църквата,въпреки,че е на 10-15 мин от нашия блок. На връщане сякаш ми беше по-леко и реших да стигна и до пазара, да се разтъпча малко и разходката ми се отрази добре. Сестра ми ми беше казала,че преди да роди тръгнали с мъжа и да се разхождат пеша 2-3 часа и след това получила контракции и тръгнало раждането. Мен малко ме е страх да тръгна на дълга разходка сама,а мъжа ми - само с колата и не се навива на дълги разходки пеша,особено вечер след работа - хем е изморен,хем е и студено. Не ми остава друго освен къщната гимнастика...

# 199
evasnake1, честито бебче Красимир, да расте здрав и голям и да радва мама и тати!

valentina0577, какви са тия приказки, какъв провал?!? Все едно нещо е зависело от тебе  Simple Smile Това си е Божа работа дето се вика. И направо си за бой с тая депресия, че после наистина да имаш защо да плачеш Wink Никакъв провал не е това, даже напротив, виж какво голямо бебче носиш, значи добре се е грижило твойто тяло за бебо.  Hug  Има мами дето ще ти завидят дори  bouquet

Аз пък да ви се оплача, момичета, вчера ходих на офталмолог, да ми гледат очните дъна дали ще мога да родя нормално. И лекарката много тактично отбелязва "а, те напоследък всички дето искат нормално накрая изкарват половин нормално и цяло секцио"  Crazy Е може ли така да говори! ooooh! Аз не й се впрегнах много, щото тя е офталмолог, ама все пак, може ли така да ги дрънка, мен точно от такова развитие на нещата най ме е страх...но в крайна сметка както дойде.

polity-rage, браво, че си си отстоявала мнението за детето! Аз не знам дали щях да имам тая смелост, най-вече нямаше да съм сигурна, че аз съм права, а те - не. Но може би сега така си мисля, ама ако ми дойде до главата ще е съвсем друго и хич няма да им се церемоня. Браво на тебе, че си се преборила да става твойто, майката дори неопитна да е, знае най-добре! Много се радвам, че бебчо вече е здрав и си е вкъщи, сега ще му дойде апетит голям ще видиш  Hug

# 200
Здравейте и от мен Simple Smile

Ние вече сме вкъщи, гледаме се и свикваме един с друг. Аз вече се повъзстанових от раждането и съм  по-добре, тия дни като имам време ще разкажа как протече. Като цяло съм доволна от болницата и от лекаря.

Честита принцеса на Кости, да ти е жива и здрава и много да ви радва!

Честито и на всички нови мами, не успях да прочета всички страници.

Тони, търпение, чакаме новини Hug Като се роди бебчо е много хубаво, но се наслади напълно на това очакване накрая.

# 201
  • Варна
Здравейте, момичета!
Ние сме си вкъщи вече от понеделник насам, но още не мога да свикна с режима - ако може да се каже, че има такъв. За жалост няма кой да ми помага, добре че мъжа ми ще е тук още няколко дни, че иначе с двете деца е направо мисията невъзможна... С едното не ми е проблем, обаче сега и двете искат постоянно внимание, голямата се сърди че не и се обръща внимание и стана много чувствителна, но се надявам че скоро ще се "климатизирам" и ще имам повече време. Нямам време много да пиша, така че ако изтърва нещо - извинявайте.
Честито на всички новородили - и аз също не мога да не честитя лично на Кости - може и да е късно... Пожелавам на всички бързо възстановяване и здрави и пухкави бебчета и по-малко ревливи...
Колкото до раждането - второто раждане беше много по-бързо и лесно от първото, но и по-болезнено. Вечерта на 3.01 усетих контракции на 7 см. Започнах да ги засичам и предупредих мъжа ми че усещам че наближава раждането, и може би тази вечер или на сутринта ще трябва да ходим в болницата. В 22 часа реших да звънна на лекаря да го предупредя и да го питам ако стане през нощта на него ли да звъня или да тръгвам към болницата. По негово нареждане искаше веднага да отида до болницата да ме прегледа дежурния и да му се обади да го информира как съм. След това досъбрах багажа, взех си един душ, оправих се и в 23 бях в болницата. Разкритието беше 2 см и доктора ме пита ако искам да остана, ако искам да си ходя и като станат по-начесто да се върна, но според него към 3-4 часа ще почнат болките... Реших да остана да не разхождам втори път мъжа ми и дъщеря ми и поне да ме наблюдават. И така настаниха ме в стая нормална да лягам да спя. Към 3 часа ме провериха за разкритие и то все още си беше 2 см. и докторите решиха че няма да е скоро - пратиха ме да спя... В 6:40 ми звънна доктора да ме пита как съм и вече бях с контракции на 5 мин. Прегледаха ме и и разкритието беше 5 см., но всичко беше търпимо. В 7 ме заведоха в предродилна и ми спукаха водите. Минути по-късно контракциите бяха 3 за 10 мин. с продължителност над 60 сек. Исках обезболяване, но анестезиолога дойде в 7:30 и докато ми сложат упойката стана 7:45. Тогава ми пуснаха и окситоцин, но никой не ме прегледа за разкритие. Болките не намаляха въобще и след като аз настоявах че нещо не е наред с епидуралната и че усещането е все едно бебето излиза доктора ме прегледа и установи че разкритието е пълно. И така същинските болки бяха от 7 до 8 часа, като в 8 ме преместиха в родилно и на вторият напън усетих главата, на третият - бебето излезе. Напъните ми бяха перфектни - точно три напъна на минута. Всичко мина идеално - вече съм в страхотна форма - днес ми махнаха шевовете и се чувствам все едно не съм раждала.
Разказах ви надълго и на широко - Деси надявам се да съм била полезна - много съм доволна от всичко в болницата - както от самите лекари, така и от вниманието на акушери и педиатри след това. Пожелавам ти същото като моето бързо и леко раждане там - а виждам, че Гери не е писала, но тя пък е очарована от лекаря при който доколкото знам и ти ще раждаш.
Сега си имаме проблеми с кърмене и безсънни нощи, но това май не е за тази тема, а и Боби се събуди - така че е време пак да се слагаме на гърда...
Между другото само да кажа за майките раждащи за втори път нормално - на вторият и третият ден след раждането болките от свиването на матката са много силни - все едно ще раждате втори път - аз не знаех, нямаше кой да ми каже - но една от лекарките ми обясни че при второ раждане е нормално /а лекаря преди нея ме уплаши, че може да е останало нещо от плацентата/...
Ще се опитам тези дни да изчета всичко и да се включа по темите.
Кости - Ивона ми харесва наистина много...

# 202
Здравейте, здравейте Hug
Благодаря отново на всиЧки за пожеланията, да ви се връщат!

Наистина с бебЧетата вкъщи е малко по-трудно да се вклюЧваме редовно тук, но ще е  докато си установим режима.

При мен нещата се припокриват горе-долу с това, което е написала Руми. Каката стана доста Чувствителна, сеща се, Че и се яде тоЧно, когато кърмя малката и т.н. Слава Богу аз имам помощ, майЧето е тук, и по-скоро тя се занимава с Маринела. Но все пак се опитвам да не я изолирам много, много. Даже я моля да ми помага с бебето - да ми подава памперси, да изхвърля мръсните, да гледа докато къпя малката и така.

Честито на новообебилите се мами, да са им живи и здрави рожбите, нищо друго няма знаЧение.
Бубу, Поли Hug

# 203
Честито evasnake1 и бебе Красимир! Да слушка много и да расте здрав и силен!   bouquet

Относно английските раждания - причината, заради която ни карат да сме на този парацетамол е, че са много заети и не искат разни мами с по 1 см разкритие да им ползват статите. Не е правилно по-скоро от психологическа гледна точка, защото в този момент си объркан, уплашен и ти се иска някаква сигурност. А пък предпочитата естествени разкъсвания пред епизотомия, защото изследвания показвали, че зарастват по-лесно. Ми може да е така, ама аз сам обезобразена така да се каже сега...
nevbi моля те не се притеснявай, въпреки всичко аз нямам лошо чувство от раждането. Имаше перипетии да, но не беше толкова зле. Сега поне знаеш да им кажеш, че си на парацетамол и да не те баламосват.
valentina0577, погледни от положителната страна, няма да си разваляш органите отдолу, знам че ти се струва малко утешение, но на мен това ми е болна тема сега.
polity-rage   bouquet
Kosty   Heart Eyes
Rumi07 страхотен разказ, demii чакаме и от теб!

# 204

Аlllure и Пепеляшка - благодаря ви много за бързите отговори за кърменето! Дай Боже да се справим успешно с Бебка с кърменето!

# 205
И аз с едно Червено въпрсЧе: И моите зърна се разраниха, от едното дори кръв протиЧа. Имам опасението, Че днес беба погълна от тая кръв. Опасно ли е ? Как да процидирам в слуЧая?

# 206
Добре дошли на най- новите бебенца и честито на мамите и татковците. Кураж на оставащите. Не се притеснявайте. Когато решат бебетата, тогава е най-добре за тях. Аз незнайно защо съм супер спокойна. Така беше и предният път - все едно няма да ми се случва на мен. А не е като да беше лесно. Почти както Бубу го е описала, но добре, че се забравя. И аз си мислех ,че няма начин да си го причиня втори път, ама 3 съм запланувала  Laughing
polity - дано вече да нямате такива преживявания и да се гушкате с Крис у дома.
И аз преди 2 нощи реших, че ще раждам (имах регулярни контракции на 5 мин. но без други признаци, а и като се знам, че не раждам лесно), та си викам я да заспивам...че и аз и Рая, а вече и мъжо сме болни...къде ти. И така ми се размина  Mr. Green
Кости - не каза как е името на Малечка  Grinning Аз да ти кажа това с по-големите "бебета" го очаквам и от моята щерка. И без това брат и е решил да и развали Рождения ден....и да се пръкне точно тогава.

# 207
Цитат
Кости - не каза как е името на Малечка   Аз да ти кажа това с по-големите "бебета" го очаквам и от моята щерка. И без това брат и е решил да и развали Рождения ден....и да се пръкне точно тогава.
Laughing Тъкмо ще си го празнуват заедно, пък и ти ще минеш номера с едно бърфдей парти Wink

Относно името, в крайна сметка избрах Ивони - от начало го бях избрала, пък и бебка се роди малко преди Ивановден. Въпреки че един свещеник (роднина на ММ) каза, че името не произлиза от Иван, то е с френски корени. На мен обаче самото име ми харесва, а и татко ще се радва, мислейки, че внучката носи името му Wink

# 208
  • Германия
И аз с едно Червено въпрсЧе: И моите зърна се разраниха, от едното дори кръв протиЧа. Имам опасението, Че днес беба погълна от тая кръв. Опасно ли е ? Как да процидирам в слуЧая?
Не е опасно, Kosty и добре дошло на бебето, а на теб бързо възстановяване. Ако има там от ланолиновите компреси, те принципно помагат- между кърменията се налага върху зърното. Другото, което помага за зарастване са въздушните бани.
Иначе за да се намали натиска в/у разраненото място, можеш да промениш леко позата на бебето, така че раничката да се пада в ъгъла на устните му. (Доколкото е възможно, разбира се) и...бебето като поема гърдата, колкото повече поеме, толкова по-добре; хем зърното е навътре, хем и повече стимулация на гърдата. Когато бебето се слага още при първите признаци на глад, шансът да суче по-спокойно е висок, иначе прегладнелите се нахвърлят като невидели и не им пука много дали са обхванали оптимално гърдата и дали мама я боли. Confused

# 209
Ето и някои нови мами ,ако не са имали още  време да се похвалят и тук ,живи и здрави да са им бебоците   :

bebe1 / Пловдив / роди на 23.12.2012 г. / момиченце Валентина / 2.750 кг. / 48 см. / термин 16.01.2013 г. /

steiska_123 / Разград / роди на 25.12.2012 г. / момче Ивайло / 3.250 кг. / 50 см. / термин 21.01.2013 г.

desitto / Плевен / роди на 27.12.2012 г. / момиче Теодора / / 3.100 кг./ 49 см. / нормално раждане / термин 06.01.2013 г.

pamivo / София / роди на 27.12.2012 г. / момче Ивайло /    / 3.150 кг. / 49 см. / секцио / термин на 15.01.2013 г. /

Shu6omiga / София / роди на 27.12.2012 г. / момиченце Габриела / 2.730 кг. / 48 см. / секцио / термин 13.01.2013 г.

Кора / Холандия / момче Jeremy Rodolf Savov Berkman / роди на 31.12.2012 г. / 3.350 кг. / 51.30 см. / термин 22.01.2013 г.

peace123 / Русе / роди на 01.01.2013г. / момче Берк / 3.600 кг. /48 см. / секцио / термин 03.01.2013 г.

iii / Варна / роди на 04.01.2013 г. / момиченце Магдалена / 3.500 кг. / 51 см. / термин 10.01.2013 г. /

Скарлина / Варна / роди на 04.01.2013 г. / момиченце / / / термин 05.01.2013 г.

Atenaia / Ямбол / роди на 05.01.2013 г. / момче Даниел / 3.150 кг. / 50 см. / термин 07.01.2013 г. / секцио

Dotti / Пловдив / роди на 08.01.2013 г. / момиченце Тедияна / 3.300 кг. / 49 см. / термин 11.01.2013 г. / секцио

ivanela.hristova / Велико Търново / роди на 09.01.2013 г. / момченце Димитър / 2.950 кг. / термин 20.01.2013 г. / спешно секцио

nqgolova / Добрич / роди на 09.01.2013 г. / момченце Матей / 3.850 кг. / 52 см. / термин 17 януари 2013 г.

newsm30 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76

Общи условия

Активация на акаунт