Честита Нова Година, за всяка Януарка подаръче ще има! - N:10

• 40 860
  • 718
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте ,
 аз не съм от много активните и не знам дали ме помните ,но ето ме .
Честито на всички, които вече гушката своите бебоци, пожелавам ви да са  здрави и много да ви радват.Успех, безпроблемно раждане на всички чакащи.

И аз да се похваля на 02.01. се появи  моето малко момченце Атанас.

Поздрави,

# 151
Честито бебче , Лиляна! Да ви е жив и здрав малкия Атанас и много да ви радва! smile3525

# 152
  • sofiq
здр. цяла нощ имам силни болки в лявата част на краста които минават и към корема ама са постояни и силни според мен не са контракции, но ако може някой да сподели дали е имал такива преди раждането ще съм много благодарна Simple Smile

# 153
Честито Костиии!!! 

# 154
Честито на Кости и на всички нови родители! Бъдете живи и здрави, бебчетата ви и семействата ви!

# 155
Честито на лиляна! Да й е жив и здрав юнакът Атанас!    bouquet

# 156
Аз имам въпрос към ЛЛЛ
Чувам различни мнения за това дали трябва да се доизцеждам след като накърмя малката. Първоначално й давах само от едната гърда на едно хранене. После започнах да давам и от двете. По едно време тя искаше да яде през час и половина и аз започнах да се доизцеждам за да стимулирам производството на кърма, защото си помислих, че остава гладна. Сега пък се притеснявам да не започна да имам прекалено много мляко. Как да разбера дали й е достатъчно това, което й давам? И това, което най-много ме вълнува е дали трябва да се доизцеждам и да давам ли от двете гърди на едно хранене?

# 157
и аз имам питани към ЛЛЛ
Едното зърно ми е много разранено,даже имам дупчица от едната страна.много ме боли по време на кърмене.мажех постоянно с Лансинох,от снощи с Гермастан.
Как мога още да си помогна да зарасне по-бързо?
Не мога да изцеждам-боли,нито силиконовите зърна облекчават.Единствено като смених позата малко намалява болката.

# 158
  • Пловдив
Честито на всички нови мами  Heart Eyes  bouquet Аз  още чакам моя малчо...
Тони и аз се радвах на снега, но вчера бях да ми взимат кръв да видим какво се случва с хемоглобина ми, и във вниманието си да не се хлъзна така яко паднах   ooooh! добре че присвих колене и ударих тях, а не коремче.
Вече ми е много трудно спането имам ужасни болки ниско доло, миналата вечер имах контракции на 3мин,но се оказаха лъжливи.

# 159
 лиляна честита радост ! Нека малкия бъде много здраво и щастливо бебче   bouquet

Gerry.P и аз много внимавам да не падна , ама както се вижда и от твоя разказ с гледане не става! Радвам се , че си ок и падането не е било фатално Hug За болките ниско долу и аз съм така , но нямам силни болки , а тъпи и продължителни- при мен казаха ,че се дължи на скъсена шийка и взимам Диаспорал

Аз днес се търкалям цял ден и се чудя какво да правя newsm78 Иначе утре съм отново на тонове  Mr. Green и се подготвям от сега да си отвися пак 3 часа....аман...

Стойте си на топло и почивайте ! Hug

# 160
  • София
Честито на мама Лиляна и бебче Атанас Hug

3 часа на тонове?!!!Какво те правят теб, направоооооооо - мен, ако ме сложат на тази твърда кушетка за толкова време в някоя супер неудобна поза, след това не знам как ще ме вдигнат от там с тези проблеми в кръста, които си отглеждам. А днес, както си бяхме на тонове, и моето малко си заспа, та две акушерки + докторката минаха да я посъбудят, като първите две въобще не ги отрази Joy Живи здрави, малко остана до края - още веднъж ще слушаме тонове при постъпването ми в болницата и.......

Иначе започна да ми става някак си една идея по-спокойно - багажът е почти готов, вчера взех финалните документи (не, че някой щеше да ме върне без тях де Grinning, но никога не се знае), ще оставя тати да сглобява легълцето докато сме в болницата...знам, че сигурно има сто задачи да се свършат, но някак си ми е по-лежерно.

roni, е днес вече май се сбутахме при д-р Лазарова, но ме бяха овързали за тонове и докато свършим, ти вече беше заминала. Какво реши след разговора-запознаване с нея - тя ли ще бъде на финала?

# 161
Аз имам въпрос към ЛЛЛ
Чувам различни мнения за това дали трябва да се доизцеждам след като накърмя малката. Първоначално й давах само от едната гърда на едно хранене. После започнах да давам и от двете. По едно време тя искаше да яде през час и половина и аз започнах да се доизцеждам за да стимулирам производството на кърма, защото си помислих, че остава гладна. Сега пък се притеснявам да не започна да имам прекалено много мляко. Как да разбера дали й е достатъчно това, което й давам? И това, което най-много ме вълнува е дали трябва да се доизцеждам и да давам ли от двете гърди на едно хранене?

Katelinka, ето какво пише в моята книга "Хранене на бебето" на проф. Лиляна Трифонова. Цитирам само най-важното, защото инфото е много...

"Търпеливо изчакайте детето да се насуче. Следете състоянието на гърдата. Тя трябва да се изпразни добре.При отделяне на достатъчно кърма детето се кърми само от едната гърда. Редувайте гърдите при всяко кърмене. Това е необходимо, за да се поддържа лактацията. Ако кърмата не е достатъчна, тогава може детето да се кърми и от двете. Дайте възможност на детето напълно да изпразни гърдата ви, едва след това ако желае му предложете да суче и от другата гърда. При следващото кърмене се започва от гърдата, която е била втора при предшестващото. ..."

Относно изцеждането пише, че е според индивидуалния случай, според активността на бебето при сукане и състоянието на гърдите на майката , дали има застой, болезненост и т.н.

Кога не се налага изцеждане?

"Ако кърмите детето си , когато то пожелае, ако то суче добре и кърмата не се задържа, не се налага изцеждане. Препоръчително е вместо да изцеждате да поставяте детето по-често на гърда. Да се изчежда кърмата е едно, а тя да бъде изсуквана от детето е друго."

Кога се налага изцеждане?

Общо взето пише, че се налага ако детето е болно, недоносено, не може да суче по някаква причина пълноценно, при премахване на застой на кърма, който води до намаляването й, при отсъствие от дома, болезнени уплътнения , задръжка на кърма (лактостаза) ".

Аз самата ще трябва да цедя един път на ден заради прием на л-тироксин заради Хашимотото, което имам, за да разполагам с кърма ако бебето реши да поиска да суче, а не са минали 3 часа от приема на лекарството ми след първото сутрешно кърмене.

Имате ли достатъчно кърма?

Пише, че може да се прецени по поведението на бебето и наддаването му. Ако през първите месеци наддава по 150-200г. седмично , то явно получава достатъчно.

Има ли обективни показатели, показващи , че бебето не приема достатъчно кърма?

Накратко : - на двуседмична възраст теглото на бебето е с 10% по-малко от това ри раждането
- На 3- седмична възраст не е компенсирало физиологичното спадане на теглото
- Наддава по-малко от нормата
- Ако отделя светла, бледожълта урина значи всичко е наред
- Състояние на бебето - ако то не е доволно от кърменето, плаче , иска да суче или суче продължително. Това са ориентировъчни показатели, че е гладно. Тогава изпражненията са твърди, сухи , зеленикави и в малки количества.

какво да направите ако се съмнявате , че нямате достатъчно кърма?

- Увеличете броя на кърменията, хранете детето всеки път когато пожелае
- Кърмете през нощта, всеки път от двете гърди
- Изцеждайте гърдите след всяко кърмене през деня и през 3 часа през нощта
- Едно от условията за запазване на кърменето е да се ограничи приема на вода и други течности
- Честото сукане и носене на ръце увеличава контакта кожа - кожа, което се отразява благоприятно върху количеството отделена кърма.
- Някои витамини влияят благоприятно: витамин Е - 10-15 мг. 2-3 пъти дневно.
никотинова киселина 40-50мг 2-3 пъти дневно 10 минути преди кърмене.
витамин Ц и А увеличават защитните свойства на кърмата
- Овесени ядки, боза, пчелно млечице, мляко увеличават млечната секреция....

Относно появата на много болезнени рагади пише, че може да се наложи спиране на кърменето за 24 часа. "Изцеждайте с помпичка и давайте кърмата на детето. Ако е болезнено само едното зърно, слагайте бебето най-напред на здравата гърда. След това продължете с болезнената. Не издърпвайте енергично зърното от устата на детето.Изцеждайте добре гърдите след кърмене.оставяйте гърдата открита повече време. Не мажете зърното с крем!"....

Това е от мен. Успех, момичета! Скоро и аз ще съм на вашето дередже (Амин дай Боже!) Heart Eyes Hug

# 162
Честито на Лиляна и бебчето да и е живо и здраво.
Аз бях днес на последна ЖК и доки каза,че май скоро няма да раждам,а мен ме е страх да не трябва да лежа в болница или да ми предизвикват раждането.Затова искрено се моля другата седмица вече да има напредък,бебка да излиза ,стига съм мяткала шкембак  preggo

# 163
Gerry.P , добре че си успяла да реагираш и да свиеш крачета , че не е станало нещо лошо. От нашия сняг няма и помен отдавна , но когато има моят мъж не ме пуска да мръдна сама никъде.Само с придружител под ръка  Laughing ,което доста ме дразни понякога ,ама има право човека.
Връщам се от тонове аз. Всичко е наред.Казаха ми да правя повече разходки,за да помагаме на родилния процес , само че в този "кочан" не знам какви разходки да правя.  People Santa
Аз днес съм с доста чести контракции, менструални болки и лека слабост в кръста. Дано не е повик ,че нещо ще се случва ,защото точно утре и вдругиден мъжа ми има изпити и ще е малко кофти да се случи точно сега  Confused

Теди ,и мен ме беше страх да не се наложи да ми предизвикват раждането , ама майка ми ме успокои че е лежала на системи за предизвикване и нито е боляло ,нито пък нещо е станало  Joy Каза ,че като не е писано каквото и да направят - все тая

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 16:49 от AtenaotnA

# 164
Усетихте ли заметресенито  Rolling Eyes мами ? Аз лично не съм го усетила , но всички започнаха да ми званят и ме панираха  Crossing Arms сега само се услушвам... Дано и вие не сте го усетили Praynig

Velina25  бебка много заспива и тоновете са прекалено равни за което ме връщат на повторение... питаш ли ме все глава ме боли....

Общи условия

Активация на акаунт