Честита Нова Година, за всяка Януарка подаръче ще има! - N:10

• 40 857
  • 718
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Стоик си ти с тези 3 часа тонове, но и бебчетата, милите, откъде да знаят, че на нас ни е дискомфортно Whistling

Нищо не разбрах от това земетресение, случайно прочетох в нет-а. Дано няма повторение като миналогодишното, че не си е работа да си в болницата и да ти се случи това. Една приятелка го беше преживяла със секцио същия ден, още не са я били раздвижили......рипнала да ходи да си търси детето по етажите.

# 166
И аз не съм усетила никакво земетресение. До колкото разбрах в Пловдив се е усетило силничко.
Предния път на тонове и моя дребосък беше заспал и док. го побутна от тук от там и се разбуди и тоновете се оправиха. И мен ме пускат за не повече от 15 минути , какви са тези 3 часа?

# 167
Усетихме го, да.  Simple Smile Не беше кой знае колко силно, но се поразклати мебелировката.

Теди, мен с първото раждане ме предизвикаха - не е нещо страшно, не се притеснявай, ако ти се наложи.  Peace

# 168
Усетихме го, да.  Simple Smile Не беше кой знае колко силно, но се поразклати мебелировката.

Теди, мен с първото раждане ме предизвикаха - не е нещо страшно, не се притеснявай, ако ти се наложи.  Peace

Данооооо,не се налага че ме е страх искам да си родя около термин,тоест другата седмица  и да не мисля за престой в болницата,следене на тонове  или нещо друго....
 Simple Smile
Доста мами са казвали ,че предизвикването е ужасно,но явно при всяка мама е различно.  Peace

# 169
  • Германия
Аз имам въпрос към ЛЛЛ
Чувам различни мнения за това дали трябва да се доизцеждам след като накърмя малката. Първоначално й давах само от едната гърда на едно хранене. После започнах да давам и от двете. По едно време тя искаше да яде през час и половина и аз започнах да се доизцеждам за да стимулирам производството на кърма, защото си помислих, че остава гладна. Сега пък се притеснявам да не започна да имам прекалено много мляко. Как да разбера дали й е достатъчно това, което й давам? И това, което най-много ме вълнува е дали трябва да се доизцеждам и да давам ли от двете гърди на едно хранене?

Katelinka, не е нужно рутинно изцеждане, ако бебето суче редовно и е доволно. Дали бебето получава достатъчно мляко можеш да се ориентираш по поведението му и..пълните пеленки. Едно заситено бебе често заспива след кърменето или просто си лежи и кротува. Има бебето, които се засищат от една гърда на кърмене, други имат по-голям апетит и търсят да сучат и от двете гърди...а има и такива, на които майките предлагат повторно първата гърда. Та според това дали детето търси, ще усетиш дали има нужда от още. През първите седмици докато се регулира лактацията повечето майки предлагат и двете гърди на всяко хранене. И..щом има input има и output  Mr. Green сиреч ако има от 5 нагоре напишкани и от 2 нагоре наакани пеленки, кожата е розова и еластична, лигавиците влажни; явно глада и жаждата на бебето са задоволени. Ако започне да търси по-често, може да е фаза на скок в растежа, нещо естествено при развитието на бебетата  Peace

# 170
Добър вечер от мен Simple Smile Скоро не съм влизала,защото нямам време.Ние сме още 2 в 1,вече се преносваме,ама какво да се прави ще се чака.Дадоха ми час за 11,ако до тогава не съм родила да ме включват на системи.Всеки ден съм с болки,но нищо.

Честито на всички родили!Пожелавам ви,на вас и на децата ви много здраве щастие и късмет Simple Smile  Hug  bouquet

Лека вечер от мен  Hug

# 171
  • Германия
и аз имам питани към ЛЛЛ
Едното зърно ми е много разранено,даже имам дупчица от едната страна.много ме боли по време на кърмене.мажех постоянно с Лансинох,от снощи с Гермастан.
Как мога още да си помогна да зарасне по-бързо?
Не мога да изцеждам-боли,нито силиконовите зърна облекчават.Единствено като смених позата малко намалява болката.

Аучччч!!!!!!!!! Sad Мазането с ланолинови кремчета помага, друго което помага са т.нар. "въздушни бани" . Ето ти сама си намерила начин на облекчиш положението- лека промяна на позата, опитмално поставяне на гърдата...Би могла да опиташ да поставиш бебето така, че ъгъла на устните му да се падат точно там, където е разраненото. Така натискът е най-малък и зърното се щади. По възможност, ранното слагане на гърда помага срещу лакомото сукане; друго, което облекчава е кратко, но често слагане на гърда (така хем няма продължително дразнене на раничката, а чрез честото слагане пък гърдата си продължава да бъде стимулирана). И..златното правило- бебето да е поставено оптимално на гърдата, когато зърното е максимално навътре в устата, не се "прегризва" от челюстта. Стискам палци да премине по-скоро  Peace

# 172
Искам да се извиния, че се включвам пак, без да съм изчела всичко. Много бебнца имаме вече. Искам да честитя на всички и да им пожелая бебенцата да са здрави и да са добри майки. Аз се оказах доста смотана майка до сега. Ужасно изморена, бебето с обаркан режим, недояла, недоспала... изобщо не се справям... Слава богу бебето е добре и ака и пишка, е не спи много и си поревава, но това е само заради мен.

Благодаря на всички за пожеланията и си спомням, че хора ме бяха питали нещо, но аз вече една седмица не знам на кой свят съм.

# 173
Здравейте,
вече много взеха да ми писват нещата. Тази сутрин към 5 часа се събудих с болки през три минути, към 7 се поразходих и минаха. Днес бях на тонове - вижда се че има леки контракции, но нищо конкретно....От следобед досега ме боля корема - като преди да ми дойде - тъпо и постоянно, като от време на време ме стяга малко повечко. Страх ме е да се метна до Шейново, за да не ме връщат и да изглеждам тъпо. Много взе да ми писва вече #Cussing out
ако ще се почва - да се почва, мамка му. Ако не - пък да не ме боли нищо, мамка му.
Ами май това е засега

В яда си пропуснах да честитя новите бебчовци - да са живи и здрави и много да ви радват!

# 174
Мимик , не се ядосвай . Явно така ще е. Мен цял ден ми се стяга корема. Отвреме навреме съм с менструални болки ,които се задържат по доста време , а през деня бях и с отслабване в областта на кръста ,ама нищо. Аз нали все съм с уговорки , та се надявам да прескочим следващите два дена , ама не го мисля. Когато - тогава ! Peace

# 175
Малко късно но да се запиша  Simple Smile

# 176
Здравейте, да се похваля и тук:) днес се роди бебе Дарина 3400, 52см, секцио.
Честото на всички мами, които гушкат бебчовците  Hug ,а на чакащите още малко търпение.

# 177
Иве, честита щерка Дарина! Да ви е жива и здрава и много да ви радва !    bouquet

# 178
  • София
Здравейте, да се похваля и тук:) днес се роди бебе Дарина 3400, 52см, секцио.

Честито,  маме I_v_e Hug Малката Дарина - с манекенски мерки!Дати е живо и здраво детенцето, много поводи за радост да ви носи, а на теб - бързо възстановяване!!!

Boubou , мила, изпращаме ти цялата ни положителна енергия!!!Въобще не се притеснявай колко често или не влизаш тук - имаш си приоритет и то най-хубавия newsm30 А за притесненията ти, че не се справяш, ми мирише на следродилна депресия Hug Като един абсолютен лаик на този етап ти пожелавам от сърце скоро да отмине!!!

Момичета, един въпрос - да сте имали проблеми със съня, когато е наближавало време за раждане?

Много хубав ден ви пожелавам newsm51

P.S. Забавно - бременната ми линийка спря обратното броене Thinking...или се движи в някой друг часови пояс

# 179
Добро утро!   food010
Велина , усилено търсим някакви нишани вече , а? Laughing
Моите проблеми със съня са отдавна. Не ,че не мога да спя съвсем , но се будя много лесно и със силни болки навсякъде.По сто пъти ставам до тоалетна или да отпушвам носове...

Пловдивчанки , честит ви нов апарат против жълтеница.Силви Вартан ви го е подарила  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт