МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 414
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • Burgas, Bulgaria
TDI   - аз те разбирам , ама чудесно .... в ситуация е друго , тук е лесно и не започвайте моля да ме убеждавате в противното .....
в неделя сме на преглед при Шивачев ,надявам се да няма проблеми Simple Smile

# 646
Добре де ... newsm78, нали всеки път се записват трите имена и задължително телефона, че на мен ми ги искат 2 пъти (По телефона като си запазвам час(обичайно месец преди преглед) и после на място като отида на преглед). Никой ли не се обажда да отмени даден час например newsm78

# 647
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Добре де ... newsm78, нали всеки път се записват трите имена и задължително телефона, че на мен ми ги искат 2 пъти (По телефона като си запазвам час(обичайно месец преди преглед) и после на място като отида на преглед). Никой ли не се обажда да отмени даден час например newsm78

Аз час си имах и доктора ме прегледа. Просто едно момиче на рецепция 10 мин. ми твърдеше, че нямам час и че д-ра си е тръгнал. Добре, че настоявах, че имам час и обяснявах, че съм си го запазила и т.н. и в тези 10 мин. дойде друга нейна колежка, пак от рецепция и без да съм и казала имената си тя ги каза, пита аз ли съм, и след като и потвърдих влезнах на преглед. Доктора си беше там. Просто се възмущавам на това, че първата рецепционистка искаше да ме прати вкъщи без да ме е прегледал лекар, да съм се разходила с това отлепяне до Ветрен и да нямам назначено лечение, защото тя не е видяла нещо в монитора си и защото незнайно как беше решила, че д-р Хубчев си е тръгнал. За мен това не е сериозно просто. И да ви кажа аз бях единствената на рецепция не са били 1000 човека, че да са се объркали.

Съжалявам, но за мен факта, че имат много работа момичетата на рецепция, също не е оправдание.

Както и да е, наистина съжалявам, че повдигнах въпроса, явно и тук, както и по другите теми не се дава да се каже нищо по-различно от суперлатив за болницата.

Аз при Хубчев ще продължа да си ходя, но поне да възстановят резервацията през сайта, за да мога с принтскрийн на страницата да доказвам, че имам час  Crazy

# 648
Не, не е така! Тук се обсъжда и хубаво и лошо, затова е направена темата   Flutter
Хайде да си пожелаем повече хубави моменти и по-малко притеснения  Hug

# 649
Здравейте момичета:)аз също имах такъв случай с рецепцията-имах дата и час за секциото ми и се бях уговорила с лекаря,а те ми казват че той изобщо не е в страната!30 минути се разправях с тях,а накрая се обадих на доктора да може да дойде на рецепция,за да ме пуснат-а той вече беше оперирал 2 момичета!Нямам думи просто!

# 650
Anipalaz, писах на лични да не натоварвам тук темата с оплакванията си, само държа да спомена във форума, че за мен момичетата на рецепция са били некомпетентни в няколко случая и никога не съм очаквала от тях да ми казват колко ще ми излезе преглед със съответните назначени допълнителни неща или изследвания от лекаря.Тоест, обяснението Ви не се отнася за случаите, за които писах аз.Обяснила съм по-подробно в личното съобщение!

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 22:21 от Wild*Orchid

# 651
Момичета, има ли някой който да си води ЖК при д-р М.Минчев.
Аз си я водя при него. Скоро ме попитаха измерали ли са ми корема на ЖК, даже за първи път чувам
за такова нещо, нито съм теглена, нито кръвно, всичко е много набързо, видеозон, кръв и урина последния път, или може би в следващите месеци започват тези неща?
Може ли да споделите мнение.

# 652
Момичета,може ли някоя от вас да ми каже добър мамолог в Бургас.Ходила съм при д-р Хрусанов и на два ехографа-единия в Девата,другия в Света София.На ехографите нищо не се видя,но си имам някаква болезнена бучица.Казаха ми,че е напълно нормално,след кърмене да е така,но аз се притеснявам,майка ми почина от рак на гърдата съвсем скоро.Възможно ли е да е останало нещо след запушен канал?Предварително благодаря за споделените мения   bouquet
д-р Хрусанов.

# 653
  • Бургас
Айла , корема трябва да ти го мери всеки път от момента на констатиране на бременността, както и тегленето.
Виж тук -
http://www.nhif.bg/web/guest/223
Намери в приложенията линка на Приложение №13 - Майчино здравеопазване. Там като таблица има всичко, което докторът по здравна каса трябва да ти прави. Ти се следиш по каса, нали?

# 654
  • By the sea
На мен въобще не са ми мерили корема Blush Чак от такова съществено значение ли е Crazy

# 655
  • Бургас
Да. Освен корема, се мери и тазът. Така се изчислява големината на плода и се преценя дали тазът не е тесен, дали няма да възникнат рискове и евентуално да се наложи цезарово сечение. По големината на корема се преценя и дали бременността върви нормално - може пък малкият корем да е белег за малък плод.
Всичко това сигурно се вижда и на ехограф, но щом са го написали хората, че се прави всеки месец, а в последния триместър - по два пъти на месец, значи има значение.

# 656
  • където мечтите се сбъдват
Аз пък не мисля,че това мерене на корема е особено важно.От гинеколог знам,че единственият сигурен начин за определяне големината на вътрешния таз е рентген,а това няма как да стане при бременност.Така че външното мерене е ала бала.За големината на плода също не може да се съди по големината на корема.Меренето на кръвно и килограми всяка бременна може да си ги прави в къщи.

# 657
  • Бургас
Две бременности имам, корема не са ми го мерили нито веднъж...
Първия път имах много малък корем, почти не се забелязваше, че съм бременна, а родих бебе 3700 и 53см. Втория път имах също толкова малък корем, бебето се роди 3200. Казвам го, в смисъл, че ако разчитах само на външното мерене на корема, то изобщо нямаше да бъде показателно... Но е добре все пак да се прави и то сигурно.

# 658
За мамолог и аз бих препоръчала д-р Хрусанов, но дано да няма нищо тревожно. За корема и меренето му, не смятам че е толкова важно, особено след като ни правят ехографии постоянно. За мен това с меренето си е останало от време оно, когато лекарите не са разполагали с модерна апаратура, поне така си мисля.  Hug

# 659
С първата бременност не са ми мерили корема, кръвно точно 2 пъти и 1 път се качих на кантара в кабинета
Сега с втората кръвно 1 път само, на кантар в кабинета не съм се качавала, но корема ми го мерят.
Другите бременелки от темата за термин август и юли казват, че им мерят всички показатели и даже ги записват някъде  Crazy Тук в Бургас  май не е така
Да не започнем да спамим сега, ще се карат  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт