МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 355
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
притеснявах се, защото нали казват да не се вдига нищо ще да не се отворела раната...затова.
Чак толкова лесно не се отваря, споко  Simple Smile
Просто в общи линии, известно време, бебето трябва да е най-тежкото нещо, което ще вдигаш. Но разбира се, че можеш да си го вдигаш, носиш, гушкаш, кърмиш и т.н.

# 541
  • Бургас
Значи да съм спокойна, ако кажат че трябва да е секцио. А с къпането как е, след колко време може?

# 542
  • Бургас
Значи да съм спокойна, ако кажат че трябва да е секцио. А с къпането как е, след колко време може?
Да, бъди спокойна. Аз като човек минал през едно нормално раждане без усложнения и едно планово секцио, мога да ти кажа, че на секциото се чувствах много по-спокойна и много по-добре. Нормалното раждане за мен беше съпроводено с много повече стрес, усилия и не по-малко количество болка.

Относно къпането - в деня преди да ме изпишат ми сложиха водоустойчива превръзка, дотогава внимателно под душа.
Исках по-рано такава превръзка, но било добре да е дишаща първо и затова преди това ми слагаха от другите.

# 543
Все пак искам да попитам колко по-рано се прави планирането на секцио? Аз вече бих искала да имам дата и да се подготвям, но не знам дали не е рано. Освен това в последния месец колко често трябва да се ходи на прегледи при АГ?   Simple Smile

Датата трябва да обсъдиш с гинеколога си. Избрала ли си кой да ти бъде оператор? Заедно, с оглед на състоянието ти, ще прецените кога да бъде.
През последния месец ходих всяка седмица на тонове и преглед аз.

От моето планово секцио аз съм доволна, както и от отношението на мед. екип и условията в болницата, особено в сравнение с първото ми нормално раждане в МБАЛ ... 
Имам само 1-2 забележки: наложи се да чакам ден и половина консултация с лекар интернист, докато имах около 38 градуса Т и ме тресеше, добре че дежурният АГ д-р Ангелов ме прегледа и без да чакаме въпросната консултация ми назначи АБ, след това нещата започнаха да се оправят. В същото време пък съм много доволна от лекарката, която дойде да ме прегледа, макар и чак на другия ден. Но то съвсем без забележки не може предполагам, ако не е едно, ще е друго, важното е, че като цяло раждането на детето ми остана един хубав спомен. Чак ми се иска да потретя ... ама не ми стиска на тези години да се напъна за трето дете  Mr. Green
С две ръце препоръчвам като анестезиолог д-р Янев / в случай, че си избираш такъв/. И лично аз, много се радвам, че избрах спинална упойка, а не пълна.

Благодаря за информацията, Мон. Д-р Минчев ми води бременността и не искам да сменям лекаря за раждането, а за анестезиолога - колебая се дали да правя избор или да се доверя на този, който се падне в смяната. Много ми се иска и на мен раждането да ми е един от най-хубавите спомени в живота, но в последно време / от хормоните ли или от какво/ се панирам и се притеснявам за дребни неща. Надявам се по-рано да обсъдя с АГ-то датата на раждането, за да съм наясно и да си чакам вече бебока. Simple Smile

# 544
Инна, аз бях при едно момиче- анестезиоложка, не й знам името, но тя също беше много внимателна и съм излкючително доволна. Беше се паднала на смяна, но доколкото зная, всички анестезиолози там са кадърни Simple Smile

# 545
И аз водих бременността си при д-р Минчев , той ми прави и секциото. Доволна съм много.  Датата е определихме 2 седмици преди термина ми , но ако искаш може да настояваш да я определите и по рано едва ли ще е проблем, а теб ще те успокои наистина Simple Smile

# 546
  • Бургас
И на мен Минчев ми води бременността и щом казвате че сте доволни от секцио при него значи мога да си го избера в екипа ако се наложи. Сега не знам при новите условия на болницата със секциото как стои в/са...колко се плаща, какво включва? Че до сега все за нормално се интересувам...

# 547
  • Бургас
При положение, че следиш бременността си при техен лекар, секциото струва 250лв. Плюс разни други неща ако пожелаеш допълнително, изследванията за бебето ако искаш и т.н. Разгледай калкулатора за раждане на сайта им.

# 548
  • Бургас
да знам че беше 250, ама не помня включваше ли избор на екип и упойка или се плащат отделно...трябва да разпитам. Калкулатора не го знам дали е верен...

# 549
250 е без избор на екип, но включва упойката Simple Smile

# 550
  • Бургас
мерси Неве Simple Smile

# 551
Здравейте, най-после си взех 45-дневния болничен и говорихме и за датата на секциото. Горе-долу се трябва да е 10-тина дена до две седмици преди термина. Така че при следващия преглед ще я уточним окончателно. Но и аз не мога да разбера калкулатора в сайта на Дева Мария. Избирам си секцио, лекар, изследвания на бебето и ТВ на ден примерено и ми дава сума първо 430 лв,  а по-долу сума 1180лв. И коя е вярната сума? Не мога да се ориентирам. Може би някоя майка, която е раждала скоро може да помогне. Simple Smile

# 552
Здравейте, най-после си взех 45-дневния болничен и говорихме и за датата на секциото. Горе-долу се трябва да е 10-тина дена до две седмици преди термина. Така че при следващия преглед ще я уточним окончателно. Но и аз не мога да разбера калкулатора в сайта на Дева Мария. Избирам си секцио, лекар, изследвания на бебето и ТВ на ден примерено и ми дава сума първо 430 лв,  а по-долу сума 1180лв. И коя е вярната сума? Не мога да се ориентирам. Може би някоя майка, която е раждала скоро може да помогне. Simple Smile

Според мен това е сумата, която се плаща, ако не се следиш при техен лекар.

# 553
Да, надявам се да е по-ниската сума, тъй като ми се иска да включа и избор на анестезиолог. А виждам, че има и рехабилитация/раздвижване след раждането. Предполагам, че и това ще е полезна услуга - особено след секцио.  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 21:34 от Inna13

# 554
  • Бургас
Мон, малко извън темата за Дева Мария, но би ли споделила, като човек минал през нормално раждане и през секцио, къде кое би предпочела? И кое е по-болезнено?

Общи условия

Активация на акаунт