МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 371
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Мариянка, лежах 3 дни, в неделя ме изписаха. А за храната на мен ми хареса, като за болнична даже е доста добра. Всеки ден ми носеха менюта и аз си избирах. Предупредиха ме, че касата поема 3 лева на ден за храна, останалото си го доплатих, но да вмъкна само че в менюто си имаше и цени на храните, тъй че не съм останала изнанадана. Накрая платих малко над 30 лева за целия престой + храната, т.е. по 5,8 на ден + 14,20 за храна Hug

# 601
Здравейте момичета, изписаха ме в неделя, а само преди седмица в Дева Мария се роди и моето малко момченце. Много съм благодарна на екипа от лекари, които проведоха операцията и които в последствие се грижеха за мен и за детето. А именно - д-р Минчев Старши и д-р Минчев Младши, които ме оперираха, д-р Игнатов, който ме наблюдаваше стриктно по време на цялата процедура, на акушерките Юркюш Ахмед - която присъства на операцията и Калина Гяурова, която ежедневно беше до мен и ме подкрепяше. Очарована съм от доброто отношение и коректността на целия лекарски екип, екипа неонатолози и акушерки, както и от обслужващия персонал. Искам да кажа на всички тях едно голямо и сърдечно "Благодаря". По повод храната, която коментирате, след секцио се следва режим на захранване или диета, така че не мога да коментирам храната - за мен беше подходяща и достатъчна. Лично аз съм много доволна. Simple Smile Пожелавам успешно раждане на бъдещите мами.   bouquet

# 602
  • Бургас
Inna, честит ти бебешок Simple Smile Да е жив и здрав! Ти с избор на екип ли беше или които се паднаха на смяна?

# 603
Ако храната все още е такава, каквато беше когато аз раждах, значи е супер Wink Първо, второ, трето, възможност за избор на меню, плодове всеки ден /тогава беше сезонът на пъпешите и дините/, аз лично останах мнооого доволна Peace
Като гледам сме били по едно и също време. Храната беше наистина мнооого добре, една мацка идваше с един таблет и записваше кой какво иска от менюто..

# 604
Храната си беше наред. Мен даже ме накараха да попълня една анкета, където имаше въпрос за това как определяме болничната храна  Laughing Аз записах "като не болнична"  Laughing Laughing Имаше някаква част, която се поема от болницата, а остатъка се доплаща, но са някакви смешни суми 15-20 лв, според това какво си ял. Но е хубаво, че ти дават право на избор. 
На мен ми е любопитно... не знам дали могат да дават такава информация от болницата... имаше едно момиче, което пристигна с отлепена плацента и кървеше много. Знам, че всички хвърчаха като луди покрай нея... дали е добре това момиче и бебчето и?  Praynig

# 605
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте, записвам се да ви следя.

За сега съм като пате в калчище не знам към коя болница да се насоча. Раждала съм в МБАЛ при Душепеев и съм доволна, сега обаче термина ми е точно по коледните празници и си имам една идея как може да ме посрещнат, то доктора добре, ама то не е само той в тази болница...

В момента съм записана на ЖК при Дорийска, но вчера на ФМ се видя, че имам отлепване на плодния сак, което тя или е пропуснала да види (бях на преглед мин. сряда и ме гледа с ехограф) или е станало след това - не смея да твърдя точно.

Утре съм отново на ФМ при Хубчев, който ми прави и ФМ и когато бях бременна с първото си дете. Аз много се шегувам за него, че е турбо експедитивен, защото прегледите при него не траят дълго и не е от най-обяснителните, но пък в мед. среди имат високо мнение за него, а за мен то е по-важно от мнението на бременни (без да искам да засегна когото и да било).

Та въпросчетата ми са - Въпреки, че не съм решила категорично дали да се отпиша от Дорийска, искам да знам Хубчев води ли ЖК? Изобщо някой води ли ЖК в Девата или само в Св.София?
Кой д-р бихте ми препоръчали ако се отпиша от Дорийска, да ви кажа много съм наплашена с тази бременност - първо кървене, после контракции във 2-ри месец, след това ми прилоша буквално зад волана, с 2 вида вродени анемии съм - Таласамия и липса на глюкозо-6-фосфат, сега и това отлепяне... искам наистина някой, който да е в час, не ми трябва да ми се обяснява много много или да е мил, просто да си разбира от работата, както и да няма проблем с издаването на болнични, защото аз категорично след всичко това по-скоро ще напусна, но на работа няма да се върна.

Inna13  Честита рожба! Да ти е жив и здрав, да има едно незабравимо детство и много да ви радва   bouquet

# 606
  • Пловдив
TDI , бягай от Дорийска колкото можеш по-бързо.В Девата мисля, че Драгнева води ЖК, за мъжете не знам.Който и да избереш - успешен финал ти желая   bouquet

# 607
Inna13  честито бебче да ви е живо и здраво Simple Smile
TDI и аз съм на мнение, че е по-добре да бягаш от Дорийска надалече. Аз също имах тежка бременност и бях на два пъти в голям риск, особено като се има в предвид, че много трудно забременях. Добре че не останах при Дорийска, защото ако зависеше от нея в моето положение следвал кюртаж, а сега си имам прекрасно момченце. За в Девата незнам кой води жК, аз си водих ЖК при Минчев в Света София и съм изключително доволна от него. Няма значение кого ще избереш, важното е да ти вдъхва доверие. Успех на финала  Embarassed

# 608
Здравейте, записвам се да ви следя.

За сега съм като пате в калчище не знам към коя болница да се насоча. Раждала съм в МБАЛ при Душепеев и съм доволна, сега обаче термина ми е точно по коледните празници и си имам една идея как може да ме посрещнат, то доктора добре, ама то не е само той в тази болница...

В момента съм записана на ЖК при Дорийска, но вчера на ФМ се видя, че имам отлепване на плодния сак, което тя или е пропуснала да види (бях на преглед мин. сряда и ме гледа с ехограф) или е станало след това - не смея да твърдя точно.

Утре съм отново на ФМ при Хубчев, който ми прави и ФМ и когато бях бременна с първото си дете. Аз много се шегувам за него, че е турбо експедитивен, защото прегледите при него не траят дълго и не е от най-обяснителните, но пък в мед. среди имат високо мнение за него, а за мен то е по-важно от мнението на бременни (без да искам да засегна когото и да било).

Та въпросчетата ми са - Въпреки, че не съм решила категорично дали да се отпиша от Дорийска, искам да знам Хубчев води ли ЖК? Изобщо някой води ли ЖК в Девата или само в Св.София?
Кой д-р бихте ми препоръчали ако се отпиша от Дорийска, да ви кажа много съм наплашена с тази бременност - първо кървене, после контракции във 2-ри месец, след това ми прилоша буквално зад волана, с 2 вида вродени анемии съм - Таласамия и липса на глюкозо-6-фосфат, сега и това отлепяне... искам наистина някой, който да е в час, не ми трябва да ми се обяснява много много или да е мил, просто да си разбира от работата, както и да няма проблем с издаването на болнични, защото аз категорично след всичко това по-скоро ще напусна, но на работа няма да се върна.

Inna13  Честита рожба! Да ти е жив и здрав, да има едно незабравимо детство и много да ви радва   bouquet
Дано успееш да намериш най-добрия лекар за теб. Що се отнася до Дорийска - тя е един много некомпетентен лекар, ако въобще може да се нарече така. Аз също водих консултацията си при нея - не прави изследванията, които ти се полагат по каса, пълна незаинтересованост за състоянието ми, а да не говорим, че до последно твърдеше, че ще имам момче, а другите лекари, с които съм се консултирала момиче. Е, имам вече 6 месечна дъщеря. Тя един пол неможе да познае и то до последно, а да не говорим да види нещо друго. Успешен финал!

# 609
Момичета, благодаря на всички за хубавите пожелания.
На въпроса - не, не бях с избор на екип, не съм заявявала в заявлението избор на Оператор или на Анестезиолог, но бременността ми водеше д-р М.Минчев и имах планирана дата на секцио т.е. той беше там за операцията. Другите медици, предполагам, че бяха на смяна - в този ден имаше доста планови операции и е възможно някой от тях да е бил там за своя пациентка, на която води бременността. В операция влизат доста хора - мисля, че бяха към 7-8 човека в залата. Наблюдават те постоянно. 
За храната, както казах и по-горе, аз съм доволна. Още в началото ни казаха, че храна над 3 лв. се доплаща и си имаше меню. Така че е въпрос на избор, освен ако лекуващият лекар не прецени, че трябва да се спазва някаква диета. 
TDI, за Дорийска не мога да кажа как е като лекар от личен опит, но моята племенница се роди при нея и тя води и самата бременност. Знам, че бяха доволни от нея, но тук не става въпрос и за патологична бременност или някакви усложнения..
За ЖК, д-р Минчев води в Св. София, д-р Драгнева в Девата, а има и нови лекари. Например, д-р Недялков беше водел бременността на едно от момичетата, с които бях в една стая, а я изражда по спешност д-р Татарова. Доволна е много и от двамата. Друго момиче беше при д-р Драгнева. И тя беше много доволна от нея. За д-р Ангелов - не знам къде води ЖК, но мисля, че е само в Девата, а за Хубчев знам, че е само в Девата. Можеш винаги да попиташ на рецепция, т.е. на телефона в сайта на Девата. В интерес на истината, всички са минавали на визитация докато бях в Девата и мога да кажа, че всички бяха много внимателни към пациентите.
TDI, стискам палци всичко да се оправи при теб. Най-важното е да си почиваш и да се пазиш.
Лека вечер момичета.   bouquet

# 610
  • Бургас
Инна, май сте били с мойта дружка Росито в една стая Simple Smile

А колкото до лекарите, Хубчев е единствения който ми направи фетална морфология за 3 минути, с диск със запис 2 минути и нещо, като дори не пусна 4д-то...толкова съм разочарована от него...и то защото очевидно идваше от операция и бързаше да си ходи....като му казах че трябва да ми вземе и секрет той повика някакво момиче да ми вземе секрет....при което тя не знам как точно се опита да ми вкара спекулума но зверски ме заболя....казах й...при което тя продължи да натиска...и то ме болеше само от ляво...имам чувството че накриво ме натискаше вътре със сила....накрая ми обясняваше колко ми било възпалено влагалището че чак кървяло представяте ли си? А точно предната седмица си бях правила микробиология и всичко беше наред....та взе ми секрет тя , вади и някакви клечки с кръв и ми обясняваше как съм кървяла от огромните възпаления дето имало...пуснахме секрета в лаборатория и резултата е чист като момина сълза....

Направо яко побеснях, как може при положение че колко пъти й казах че зверски много ме боли и се дърпам тя да се опитва да ми го натиска навътре и настрани със сила, че чак да ме разкърви и после да ми обяснява че съм кървяла защото съм имала огромна инфекция....а то няма нищо такова....Е кървях и зацапвах 2 -3 дни и ми мина ама не е там работата...честно се бях притеснила да не ми предизвика раждане този преглед и тия болки които ми причини....

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 08:50 от *Таничка*

# 611
Инна, май сте били с мойта дружка Росито в една стая Simple Smile

Да, с Росито бяхме в една стая, през едно легло. Поздрави я от мен като се видите.  Simple Smile

# 612
  • Бургас
задължително ще я поздравя, ние се чуваме редовно Simple Smile

# 613
Здравейте,

Идвам тук да споделя неприятното си впечатление от преглед в МЦ Дева Мария при д-р Минчев. Нямах информация за него и се доверих на служителка на болницата, която познавам покрай служебни взаимоотношения. Нямах време да проучвам - лекарят, при който бих отишла, д-р Гамишев, се оказа, че вече не работи там, затова трябваше да избера някой друг. От фирмата ми поеха разхода, но конкретно за тази болница, така че нямах избор. На 37 години съм и съм ходила достатъчно на гинекологични прегледи, имам и едно дете на 5г.(нормално раждане). Досега, обаче, толкова болезнен преглед не ми се беше случвал. Въпросният спекулум, от който се оплакват и други по-назад, забелязах - нещо не е наред. Струва ми се, че беше някакъв пластмасов, като за еднократна употреба евентуално, но не съм сигурна, с периферията го мярнах като успя да го извади най-сетне. При ваденето му вече наистина не се търпеше и аз започнах да "бягам" от магарето с охкане и учудения въпрос "Какво става, защо боли толкова?", отговорът на който беше: "Ами, така - малко по-трудно излиза." Как, пък, досега не ми се беше случвало на толкова прегледи подобен проблем, а точно при въпросният лекар!? Shocked Нищо лично, повярвайте ми, но все пак при положение, че човек изсипва немалко пари в тая болница, и да получи и тоя "бонус"... Народе, качват ни се на главите, като почнете от политици, та до лекари и кой ли не!!! Аз работя с чужденци и зная как те биха реагирали на тоя абсурд, но аз чисто по български, само се оплаквам тук и просто не бих отишла отново в Дева Мария - просто не мога да разчитам на гол късмет да попадна на свестни хора, които така или иначе ги има там, все пак болницата е голяма и изпълнява много функции и услуги, но управлението и очевидно не е в състояние, като, разбира се, изхождам и от други мои, лични, наблюдения и опит, но ще се въздържа да споделям в този пост. Например, лично аз не бих се доверила на акушерка Стефка Христова - Узунова, ако някой се интересува, ще уточня защо, като най-вече имам предвид лоялност и човещина и това е от мой личен опит, а иначе не съм раждала при нея, само са ми споделяли отрицателни отзиви и относно работата и.
Да се върна на неприятния преглед - взе ми секрет за микробиология и също така цитонамазка. Сега - зная, че взимането на цитонамазка е болезнено и разкървяващо и съм ок с факта, че слабо кървях /съвсем светло на цвят/ същия ден и май малко и на другия ден. Но от взимането на самия секрет болка реално не усетих, защото борбата със самия спекулум, бе паметната в тоя случай. Не желая да бъда остъргвана отново по тоя начин, а при това и на цена, която ми е доста нереална. А вие?
После ме гледа и на ехографа и не видя миомата ми. Относно това не мога да кажа нищо. Може наистина да е изчезнала, макар че лекарското мнение не би потвърдило това за възможно, по всяка вероятност. Но лекарското мнение, както знаем, в днешно време, никак не е меродавно вече - много зависи от лекаря и от доколко си актуализира информацията съобразно със съвременните открития и научни заключения - знаем, че там нещата се променят вече все по-бързо!
На същия този ехограф, преди година, така се случи, че ме гледаха и Люцканов, и Драгнева. Драгнева ми видя миомата, Люцканов не успя. Говорим за малко образувание, смятам стана ясно. Така, че това е само подробност - не бих винила лекар, че не може да я види, може би е просто въпрос на повече опит с ехографски изследвания, а те не може да са компетентни по всичко, не е и нужно. Simple Smile
Това е, което реших да споделя - иска ми се да е, защото смятам това за безобразие, още повече човек да си мълчи и да търпи и да бяга, и други след него да си патят, а тарикатите в тая държава да печелят на гърба на заблудения и прецакан народ. Но дали това е основния и единствения ми мотив, не се знае. Simple Smile Честно казано, не смятах да го правя, за да не си навличам негативни емоции обратно към себе си, и ми се иска това да не е проява на отмъстителност от моя страна, защото се стремя да живея според определени морални и духовни разбирания и порядки, които съм възприела последните 1-2 години, но... кой знае!? Simple Smile Каквото е такова, и его-реакция да е, имах нужда, споделих и това е! Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 юни 2013, 15:14 от desi_sunshine

# 614
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Здравейте,

Копирам си направо ЛС до една съфорумка, за да не пиша всичко наново, тя да си знае ако и направи впечатление  Peace

Сега се върнах от ФМ при Хубчев и съм много доволна. Има коренна разлика в сравнение с предния път, когато бях бременна с Борис.
Сега ми показа гръбнака, една ръчкичка, две ръчички, крачета, стомахче, показа ми и някаква нахална или не знам каква кост, която при Даун била една, обаче при нас е съвсем нормална. Според мен доста обстойно беше и всичко едно по едно ми обясняваше  Peace

За отлепването му казах, то и той си го  видя де, пита ме пия ли нещо за него и аз му казах, че моята докторка нищо не ми е изписала (без да му казвам коя е и т.н.) и той ми изписа Дуфастон, Папаверин, Магнерот и Но-шпа и ми казва "сега ще ти изпиша едни неща, ама искам наистина да ги пиеш, да не забравиш"  Laughing     в смисъл повдигна ми и малко духа, че аз тука два дни направо не знаех по коя земя ходя.  Tired  И най-вече защото се чувствах безсилна - знаех, че имам проблем, но никой нищо не ми изписваше за този проблем и все едно си блъсках главата в стена  Tired
Сега съм доста по-позитивно настроена.  Mr. Green

Хубчев ЖК не води, каза че на преглед мога при него да ходя и като дойде време за секцио да си го избера. И така ще взема да направя.  Peace  
До сега да ви кажа той ми вдъхва най-голямо доверие.  Peace

Благодаря ви, момичета за мненията и за подкрепата  Hug

Ще продължавам да ви следя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт