МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 12

• 71 389
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, момичета. Аз водя ЖК при д-р Минчев.
Бях на ФМ в Дева Мария при д-р Драгнева. Останах доволна, много подробно обясняваше, прегледа беше поне 20 мин.гледа ни на 4D имаме и диск. В 20г.с. каза, че бебето е от мъжки пол.
Днес бях при д-р Калчева, прегледа - платих за 4D а всъщност беше 2D беше 5 мин, каза най-важни
съществени неща и за моя най-голяма изненда - момиче !!!
Как е възможно при толкова напреднала техника, да се правят подобни грешки.
Добре, че съм купила съвсем малко сини неща, а точно щяхме да започваме детската стая,
и сега последно се чудя на кой да вярвам  Thinking

# 616
Аз съм на ЖК при др. Драгнева и не съм особено доволна от нея, даже въобще, но няма да изпадам в подробности, не искам да се натоварвам с нея по никакъв повод вече. Както и да е, и аз бях при нея на ФМ и нито веднъж за цялата ми бременност не е била напълно категорична за пола, дори на последния преглед, а съм в осми месец. Аз бих изчакала с покупките и цветовете или бих заложила на неутрални засега. И без това има доооооста време за тях Simple Smile

# 617
Да, така е рано е, но сестра ми живее в чужбина и лятото се прибират , та ми се искаше
да ми донесе разни неща, но както казваш, че е не сигурна всеки път, може би
трябва да се доверя на Калчева newsm78

# 618
Ами като цяло тя избягва категоричността на пола и не само. А иначе ти си решаваш на кого да се довериш, аз бих изчакала още малко  Simple Smile
С тези пластмасови спекулуми и аз съм имала срещи и не съм имала оплаквания, дано не ми се и случи.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 12:24 от Wild*Orchid

# 619
И от други места чувам за този спекулум! От какъв материал е, явно не е железен на какъвто съм свикнала newsm78
За д-р Драгнева и Хубчев са много противоречиви мненята, а за д-р Минчев за първи път чувам лошо мнение.
Пожелавам на всички по-малко лоши моменти   bouquet

# 620
  • Бургас
и аз за Минчев за пръв път чувам лошо мнение, а се следя при него от самото начало на бременността....всъщност той като ме е гледал също с такъв пластмасов спекулум за еднократна употреба какъвто беше споменат не е имало нито болка нито проблем...и Недялков като ме гледа пак с такъв спекулум пак не е имало болка ни най-малко...единствено тази девойка нещо не знаеше как да го "вкара" имам чувството....

А за Драгнева и Хубчев наистина са противоречиви мненията....аз не бих повторила при Хубчев примерно феталната за 3 минути която ми направи без 4д дори...но други гледам са си доволни Simple Smile

# 621
Момичета, някой може ли да каже как става записването на името на бебето в Девата и ако
не искаме второто име да е с окончание "ов"/"ев" трябва ли да се попълва предварителна молба някъде?

# 622
На дъщеря ми второто име завършва на -вна - баща и е руснак. Нямахме проблем, не се наложи да ходим в служба ЕСГРАОН да подаваме молба. Там се подава молба при по-особени искания - при различно второ име (от бащиното), примерно, и др. Това е, което зная, не съм експерт обаче, ни най-малко. Simple Smile
А в Девата внимавайте с имената - имат навик да пишат по "инерция" като видят имената на бащата и после най-нагло лъжат, че не можело да бъде името така и така, както искате, а всъщност просто ги мързи да поправят по книгите си и другите документи - щото, видиш ли, на много места, и в Родилно, и в Неонатологията, вече било записано така. Това за мен е изключително възмутително - Стефка Узунова, когато беше старша там (нямам идея дали все още е, не ме е грижа), го е правила това нещо за мой ужас, когато разбрах, и се оплаках за това на шефа на болницата. Най-вече с турските имена, защото те имат право на избор по закон дали второто име да е бащиното първо или това на дядото (бащата на бащата). Както и да е, имайте едно наум и разчитайте на информацията от ЕСГРАОН, предстаставителите на закона, които разрешават или забраняват, а не на тази от болницата, където явно се срещат и "индивидуалности" със собствено "творческо" мнение.

# 623
За Минчев и аз за пръв път чувам лошо мнение. Лично аз си водех ЖК при него, той ми водеше и раждането и освен с добро, с друго не мога да го споменавам. Не веднъж ме е гледал с такъв спекулум за който говорите, но явно е до нагласа, при мен не е имало болка, нито кървене. Лично аз като се качвам на магарето гледам да съм спокойна и да не се стягам при вида на спекулума. Преди съм имала жесток първи досег с този уред, но тогава бях в МБАЛ Бургас при др Габровска, ужасно беше, не ща и да си спомням.

# 624
Епизиотомията с упойка ли е? Питам, че мен със сигурност ще ме резнат  newsm78

# 625
  • Бургас
Мирянка ако ползваш епидурална/спинална няма да ти сложат...но ако нямаш такива може да ти сложат локална Simple Smile

# 626
Аха, питам защото предния път се разкъсах и изпуснаха да ме срежат и не са ме зашили както трябва, че ми се скъса конче и сега трябва да го оправят. Срязването ще е предвидено

# 627
desi_sunshine , съжалявам за неприятно изживяване, което си имала в нашия кабинет. Ще го сведа до знанието на д-р Хубчев, който е завеждащ отделение. Д-р Минчев е професионалист в работата си съм далеч от мисълта, че парична за това може да е некомпетентност.  Надявам се, че си добре и всичко е наред с теб.  Hug

# 628
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Епизиотомията с упойка ли е? Питам, че мен със сигурност ще ме резнат  newsm78

На мен са ми правили в МБАЛ. Там като те шият слагат местна упойка, самото клъцване е без упойка, но аз и без това нищо не усетих, казват, че от контракции, напъни и т.н. епизотомията не се усеща.
Не знам дали и в Девата е по същия начин.

Аз от Хубчев както казах съм много доволна. Само към девойките на регистратура имам забележка - има една с дълга кестенява коса - отивам вчера на регистратура и казвам "имам час за 15:20 за д-р Хубчев", при което девойката ми казва "ами той си тръгна". И аз и казвам ама как така си тръгна! Аз с това отлепяне бях полудяла, записах си първия възможен час, много ми беше важно да ме прегледа... и й казвам на девойката, че не е възможно, аз съм си записала час при д-р Хубчев преди 2 дни по телефона, как така си е тръгнал?! При което д-ра ми минава зад гърба и го виждам как влиза през вратата, тази която е с карта. И в този момент дойде едно русо момиче, което седна на регистратура точно срещу мен, каза ми имената, пита аз ли съм, казвам "да" и тя ми казва "да имате час при д-р Хубчев в 15:20", а другата с кестенявата коса се обажда "ааа тъй ли, къде го видя? аз нищо не виждам тук" ... направо нямам думи...

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 13:54 от TDI

# 629
Момичета, някой може ли да каже как става записването на името на бебето в Девата и ако
не искаме второто име да е с окончание "ов"/"ев" трябва ли да се попълва предварителна молба някъде?

За да се запише презимето на детето без тези окончания е необходимо преди раждането и  двамата родители да направят нотариално заверена декларация, в която заявяват своето искане. А след самото раждане, отново двамата родители отиват в ЕСГРАОН и пишат заявление до кмета на града за позволение  презимето на детето да се впише както е посочено в декларацията.
Тромава и мудна е процедурата, но бюрокрацията в държавата ни е такава ...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт