Бремелинки от ВАРНА

• 48 334
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Има ли майчета, които са си избрали да раждат в АГ? Интересува ме по скоро тези които ще раждат секцио. Акушерката беше казала на отворените врати, че майчетата ще са 3 дни в реанимация , а на 4 ден и дават бебето. Чудя се какъв багаж да приготвям за болницата, най-вече за бебчето. Пеленки или дрешки за тези 3 дни и после де. Ще трябва ли да се носи адаптирано мляко също за тези 3 дни..Приемам всякакви мнения. Нека обменим опит  Hug

# 616
  • Варна
mims_70, три дни в реанимация?!?  #Crazy Та това ми звучи невъзможно! Мен предния път един ден ме държаха в реанимация - в деня на операцията, а после си ме преместиха в нормална стая. Вярно, че беше в София, ама това едва ли е от значение. Аз мисля да раждам секцио в АГ, днес ще поразпитам, тъй че после ще споделя.

# 617
Дани и аз се учудих че ще са три дни, но миналия месец на отворени врати, акушерката така каза...Може да се засечем в АГ-то. Дай да сформираме някакъв примерен списък за това какво ще трябва да носим. Simple Smile

# 618
Аз мисля, че тогава акушерката се обърка. Тя първо каза един ден в реанимация, после в нормална стая и на 3-я ден дават бебето. Понеже няколко момичета питаха отново и отново и задаваха почти един и същи въпрос по различен начин, а и самата акушерка някак не я биваше много в конструктивните отговори, накрая това излезе.

# 619
  • Варна
Една приятелка роди миналата седмица в АГ Варна, държаха я 2 дни в реанимация - в 7:00 сутринта я приеха и подготвиха документите, секцио към 9:00, цял ден и цяла нощ в реанимация, после още един ден и една нощ... и чааааааааааааак след това, в 15:00 следобед(на третия ден от постъпването) й донесоха бебето. Без да е имало някакви усложнения с нея или с детето. Просто такава била практиката. Още една причина кракът ми да не стъпи в АГ.  Grinning

# 620
За даването на бебето на 3-я ден няма спор, точно така правят, да ги питаш що  Thinking  Ама 2 дни реанимация ме учудват.

# 621
  • Варна
Аз родих преди две седмици в Майчин дом със секцио и още на втория час докато бях в реанимация ми донесоха бебка и я сложиха на гърда да засуче, на едната ми ръка имаше абокат със системи, а на другата постоянно апарат за кръвно и пулс, което изобщо не се оказа пречка. Още същата вечер бях в нормалната си стая и детето беше при мен. И аз не разбирам, защо в АГ продължават с тази практика да не дават бебетата, считам го за доста нехуманно.

# 622
Имам роднина, която преди година и половина роди в Майчин дом секцио и тя беше така - бебето засукало 2 часа след операцията. А в АГ акушерката взе, че се изцепи, че кърма най- рано на 3-я/ 4-я ден щели да имат родилките със секцио  Simple Smile  затова нямало смисъл да ги дават по- рано...

# 623
  • varna
Копирам списъка за ОБ, който любезна съфорумка ми прати, тя чете тук, може и да се реши да пише  Simple Smile

за майката:

2 бр - нощници
5 бр - бикини
1 пак - следродилни превръзки
1 пак - каквито си ползваш превръзки
2 пак - лигнин
1 бр - помпа за кърма /ако се наложи/
1 пак - еднократни чаршафи /10 бр в опаковка и струват м/у 3.00 -5.00 лв/
1 бр - чаша,лъжица,вилица,паста и четка за зъби,шампоан,сапун
2 бр -хавлии /малка и голяма/
направление от доктора който е следил бременноста,всички изледвания,лич
на карта
монети по 0,50-1 лв за телевизор

за бебо
30 бр - памперси
2 пак - бархетни пелини
5 бр - ританки
5 бр - камизолки /бодита/
2 пак - мокри кърпи
1 бр - биберон залъгалка
2 бр - шишета / при необходимост/
1 бр - бебешко олио и шампоан HIPP

Това е един вид разширен списък, не този, който дават от отделението на Отворените врати.

Добре, за майките разбирам, ама за бебетата защо са им по 5 бр от всичко, аз колко време ще седя в тая болница  newsm78 И какви са сега тия бархетни пелени, и защо трябва непременно на Хипо да е всичко, аз мисля Бочко да вземам пък.
За АГ-то, силно се радвам, че няма да съм там, нещо хич не ми харесва тая практика, пък и продължавам да чувам за някакви "задължителни" списъци и пари под масите, дано не е вярно.

# 624
  • Варна
От ходенето в Деня на отворените врати в АГ-то днес мога да кажа:
1. Парите не са под масата, а са си обявени официално - като искаш да си с планирано секцио, плащаш си 430 лв. за екипа, това ти включва престоя до 5 дни по клинична пътека на петия етаж. Парите се плащат след раждането. Ходих да уговоря дата за секциото, записаха ме. Парите, казаха, след като родиш. Ако си ходиш да раждаш естествено и само с направлението, пари никой не ти иска за консумативи, само си с един етаж по-надолу.
2. Попитахме дали трябва да купуваме консумативи за секциото. Старшата каза, че никой не ни задължава да купуваме нищо (явно от раздухалия се наскоро въпрос по темата). Каза, че списъкът е пожелателен, но никой не може да ни задължи и да ни върне, ако не сме го изпълнили.
3. Питах за бебетата, родени през жегите, дали имат изисквания за облеклото при изписване. Казаха, че всяка майка си преценява сама дрешките и никой не я задължава бебето да е покрито с дълги ръкави и крачоли. Така че всяка е свободна да си избира  Simple Smile
4. Няма изисквания за брой памперси и марка козметика. За петия етаж казаха, че те ще си стоят при нас и когато ни дадат бебетата на третия ден, тогава вече ще си ги сменяме и мажем с каквото искаме. Нищо не оставало в болницата, взимаме остатъка за вкъщи. Старшата препоръча да вземем 1-2 памучни или бархетни пелени, с които да си постиламе легълцето или да ги слагаме под бебето, докато го гушкаме. Това по чисто хигиенни причини. Те също не се оставят в болницата.

Това, което не ми хареса, е държането на детето далеч от майката. След секцио бебето се носело да му се порадва майката и после се носи на третия етаж, където си отседява самичко до третия ден. Съгласна съм, че на майката в такъв момент не й е много възможно да обслужва себе си, камо ли бебчето. Съгласна съм, че не е и много удобно да разкарват бебетата по етажите - кой на четвърти, кой на пети... Бацили по асансьорите бол. Кърмата наистина не идва веднага, на мен предния път ми дойде към третия ден. Ама въпреки тези съображения, пак си искам бебето да го виждам  Cry Този контакт от първите дни е много важен, важно е и да се слага бебето на гърда, дори и да няма мляко, така се стимулира лактацията. А те ще ги хранят изкуствено на третия етаж, докато ни ги дадат окончателно.

Друго в момента не мога да се сетя. Писах за нещата, дето мен ме вълнуваха, но ако някоя от вас се сети за нещо - да пита.  Hug

# 625
  • Варна
За ОБ: жените, раждали секцио, обикновено престояват в болницата 5 денонощия. Затова и за бебето всичко е по 5 броя. Понякога са нужни и повече. Държат дрешките да са от две части(ританки + камизолка), за да могат по-лесно да се преобличат бебетата. Когато взимат кръв от петичката, по-лесно е да се смъкне само долницата. Аз обаче си мисля да се запася само с бодита + чорапки, тъй като в края на юли ще е ужасно горещо.

Бархетните пелени се продават окомплектовани. Купуват се или от аптека, или от бебешка борса. С тях повиват новородените. В стаята за фототерапия(за децата с жълтеница) бебетата са увити като пашкулчета само с такива пелени. Чудя се дали и през лятото също ги завиват така - обездвижени, пристегнати и омотани в няколко ката памук. В жегата.  Rolling Eyes

Избрали са козметиката да е на определена марка, в случая - Hipp, тъй като за всички новородени мазилото е едно. Къпят ги в обща стая(бокс) и на мивката е заредено с едно общо шише от козметиката. Освен това, ако някое бебе прояви алергична реакция, ще е напълно ясно, че е от точно тази марка.

# 626
  • varna
Тинтири, мерси за разясненията  Hug Аз мисля да взема един комплект за изписване, и то по-летен, защото смятам да раждам нормално дай боже! Ако се обърне на секцио винаги  мога да пратя някой да ми донесе още дрешки, струва ми се.

# 627
Аз днес ходих да ме гледа д-р Николов,незнам ходил ли е някой при него.Много ми хареса,спокойствието ,с което ми обясняваше.Може и при него да раждам.Вие при кого сте се насочили.Аз сьм много раздвоена.Ходих и при Георгиев,ама голям наплив е там и няма време да ти обяснява много много.Чудя се.

# 628
Слънчице, аз се чудя за Николов. Ти направо да говориш с него ли отиде или му се обади първо? Днес ми казаха, че приема в петък от обяд някъде.
И как мина при него, преглед ли беше или? Какво се плаща?
П.П. Засипах те с въпроси, извинявай!  Embarassed

# 629
Здравейте момичета аз за сега съм секцио и мисля да говоря с танев той да ме изражда .Преди няколко дни ходих и взех този сдисък в аг и накупих всичко сега чакам само момента да дойде .на 16,05 ще се срещна с танев да уговаряме дата за секциото .Някой имали мнение за него ? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт