Професионални серии за коса - тема 46

• 64 441
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Моят код  Mr. Green

1a / F /  ii / br / ntr

# 346
mirra1 Ще ти опиша как усетих, че имам нужда от Реконструктора.

Като го купих го сметнах за супер смотан продукт....все едно балсам за коса от 5 лева. Пробвах го около 2-3 пъти и го оставих. Явно тогава косата ми е била напълно ок и не ми е трябвал.
Но преди 1-2 месеца си обезцветих част от косата и като част от "План спасение" се сетих да го ползвам. Веднага усетих разлика...все едно ми спаси косата. Стана по-здрава и мека. Самият косъм не се теглеше вече като ластик. Чак след около 4-5 процедури отново започнах да я усещам гадна на допир още под душа и тогава го спрях веднага. Явно каквото му е било нужно на косъма си го е взел.

Благодря ти;)

mirra1, аз съм голям фен на реконтсруктора, но виждам че кодовете ти са ntr/dr, което според мен го прави неподходящ за твоята коса. Може да засили усещането за изсушена коса. Ако го ползваш , то би трябвало да е много рядко, колкото да компенсира някакви дребни загуби на протеин. При мен ситуацията е като при Жаки, но те и кодовете ни са близки Simple Smile

# 347
Цитат
[author=kaalina link=topic=696186.msg23996136#msg23996136 date=1357653588]
Днес си поръчах Silk keratin на CHI но четох във форума, че ако ползваш протеини трябва да подхранваш много косата. Каква маска на Керастаз бихте ми препоръчали, решила съм това да е следващата марка. Косата ми е изрусена и изтощена.

За мен абсолютната класика в този случай за фина коса е http://zlatnaribka.com/podhranvashta-maska-za-mnogo-suha-kosa-ty … -ml-298-2346.html. Смятам я за универсален подхранващ продукт.
Ако косата е плътна - http://zlatnaribka.com/podhranvashta-maska-za-mnogo-suha-kosa-pl … -ml-298-3488.html

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 07:03 от unterdenlinden

# 348
  • София
Моят код:

2c / C / iii / blo / tr

# 349
Да, но и те не дават пълна яснота. Може да се добие бегла представа, така да го кажем.
По принцип като някой чуе изрусена коса, или изрусявана от 10+ години веднага асоциацията е, че е силно увредена или екстремно суха, късаща се, цъфтяща и тн. А както виждате сме доста руси в темата и на всички косата ни е различна.
Примерно моята е сухичка, но не чак екстремно много. Даже бих си я определила като нормална. Има блясък, жива е. Виждала съм много руси коси и честно казано повечето нямат нищо общо с моята.
Така че и тези фактори могат да ни заблудят дали даден продукт е за нас.

При тъмните коси  (боядисани) аз например почти винаги си мисля, че всичко им е наред. Но и там има цъфтеж, много суха или мазна коса. Много е индивидуално.
Ако е изрусявана 10г и редовно е подстригвана или е къса, няма да е тотално или прекалено увредена ...Особено ако е поддържана с добра козметика!За дългите коси по-може.Иначе моята боядисана коса е напълно нормална.Нито суха,нито мазна...
Мисля си за кодовете че ще стане точно както някой момичета тук писаха,че ако някой нов влезе в темата,ще има да се чуди какви са тези работи в подписите ни.Всеки 2-3 въпрос ще е точно такъв,убедена съм...И вместо да питаме новите какъв тип коса имат,те ще ни питат кое къде да разшифроват и кое какво значи.Аз съм за директните описания както го е предпочела и silver birch...

# 350
Moмичета, нали е ясно, че така написани, стърчащи из една от темите, скоро индивидуалните кодове ще се изгубят.
Надявам се, не съм пропуснала нещо.    newsm78

# 351
  • Варна
Момичета дайте мнение за шампоана Форс Вектор ,помня че някои от вас пишеха че са доволни от него наистина ли има ефект   Thinking http://zlatnaribka.com/shampoan-sreshtu-nakysvane-na-kosata-lore … html#.UO0X3Kx3zQ0

# 352
  • Чукарландия
Момичета дайте мнение за шампоана Форс Вектор ,помня че някои от вас пишеха че са доволни от него наистина ли има ефект   Thinking http://zlatnaribka.com/shampoan-sreshtu-nakysvane-na-kosata-lore … html#.UO0X3Kx3zQ0

Аз съм много доволна, но съм ползвала цялата серия. Само от шампоана не знам дали ще има голям ефект. Peace

# 353

Аз съм много доволна, но съм ползвала цялата серия. Само от шампоана не знам дали ще има голям ефект. Peace
И аз го харесвам особено в комбинация с маската, преди съм го ползвала без и малко ми пресушаваше, сега го няма този ефект. Но преди след него слагах друга маска и ми се получаваше много добре. Сега съм купила даже голяма опаковка, защото ми харесва, ама кой знае кога ще свърши сигурно никога  Mr. Green Mr. Green

# 354
  • In transit
Искам да споделя и да потърся съвет.... Снощи ми дойде серията екстрийм - шампоан, САТ протеина и балсама. Измих със шампоана два пъти, защото от първия седеше недоизмита. Втория път сложих по малко, но се разпени много хубаво. Изцедих косата ( не съм я забърсвала с кърпа) и напръсках по цялата дължина. Дигнах я с една щипка и продължих с банята. След 5 минути измих и щях да слагам балсам, обаче обърках и пак съм грабнала шампоана  Embarassed В момента, в който го сложих на косата и се разпени много усетих какво направих  Joy. Изплакнах и сложих и малко балсам все пак. Измих, подсуших и сложих малко от маслото на макадамия за финиш.
Сега косата ми е с много блясък и една пригладена такава, няма обем..жива стои, но не я усещам по силна, жилава, не е суха никъде.
Кажете какъв трябваше да е ефекта от този така рекламиран сред вас САТ протеин и от серията като цяло и така ли се процедира с протеина? Дали защото обърках балсама със шампоана "развалих работата"? Трябва ли задължително след него да сложа балсам като го отмия и може ли вместо балсам да завърша с някаква маска ..примерно форс вектор?  

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 10:18 от Mikkey

# 355
  • Варна
Благодаря ви момичета, аз търся по-мек шампоан ( например Митик ойл много добре ми се отразява), но се боря и с накъсването  Wink Една колежка ползва само маската форс вектор и не вижда голям ефект, явно наистина трябва цялата серия.

# 356
Благодаря на всички за съветите  Hug Като ви чета имам чувството, че досега само съм си мила косата, колкото да не е мръсна. Много интересна и полезна информация намирам в темата.

MarinaKoteva,нещата от ягодката са по-изгодни в Златна Рибка защото няма митници,няма ддс.та,няма да се занимаваш с глупости...Маската файбърсютик 200лм в Рибката е 23.40+3лв.доставка,а в ягодата 47 Shocked
Предложих ти:
Маска за силно изтощена коса Lakme Deep Care 250 мл и Шампоан за суха и изтощена коса Lakme Deep Care 300 мл
За съжаление, още не мога да отворя сайта златна рибка. След като ми отвори очите за разликата в цените, се поразрових и намерих на разпродажба Fiberceutic- а за 15лв. в enzo. Но се отказах да го взимам след като vanina_ch обясни, че се използва след ампула с ботокс. Ще поръчам шампоан и маска L´Oréal Intense Repair, маската е на промоция , а шампоана е на редовна цена. Чудя дали да не взема и олиото Mythic Oil.

# 357
MarinaKoteva,не зная защо Рибката не ти се отваря newsm78 Аз съм споделяла че от Енцо имах купени 2 серии на ЛП,но и двете серии не ми се сториха читави Confused Ти си прецени.Имах и една издънка със серия на Шварцкопф П.
Момичета,къде е легендата за новите кодове?Искам да видя кой с каква коса е!Да се връщам на предните страници където е коментирано ли?
N.B.Благодаря на милата съфорумка която ми обясни къде да ги търся Hug

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 10:46 от bubka:)

# 358
MarinaKoteva,не зная защо Рибката не ти се отваря newsm78 Аз съм споделяла че от Енцо имах купени 2 серии на ЛП,но и двете серии не ми се сториха читави Confused Ти си прецени.Имах и една издънка със серия на Шварцкопф П.
Момичета,къде е легендата за новите кодове?Искам да видя кой с каква коса е!Да се връщам на предните страници където е коментирано ли?

Bubka, легендата за новите кодове е на първа страница под снимката, но все още не е окончателно решено дали ще се използва.  На стр 22 има още малко обяснение към легендата.Има и плюсове и минуси. Тази легенда не обхваща всички типове коса и нюансите. От друга страна предлага някакво оеднаквяване в критериите, за да е ясно какво разбираме под гъстота на косата, колко точно е къдрава или какъв е точно вида на косъма. Кодирането би затруднило всички нови потребители и ще възникват постоянно едни и същи въпроси. От друга страна, изброяването на типа коса - руса, чуплива, мазни корени, гъста, боядисвана, малко е досадно, защото трябва да вникнеш в думите, докато сравнение от типа:
2a/F/ii/blo/tr
2c/M/iii/blo/ntr          механично и визуално показва разликата, а и поредността на показателите е една и съща.  Другият проблем е къде да стои тази информация, защото с тези профили участваме и в други теми. Въобще... може би да пуснем една анкета: кодове, обяснения или да няма въобще инфо за типа коса newsm78

# 359
Да,вече ми обясниха къде да гледам PeaceИначе на мен не ми е досадно да прочета точно и ясно написано на чист български кой с каква коса е Peace за мен това е по-лесно.Но щом всички искат кодове,ще си коригирам подписа по някое време Wink

Общи условия

Активация на акаунт