Професионални серии за коса - тема 46

• 64 432
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
Има ли професионални продукти за стимулиране растежа на косата ?! Можете ли да ми предложете нещо ?

# 376
  • софия
zvanche  Peace почти всички терапии се правят от хора и понеже сме хора и ние можем да ги правим, но е хубаво да е с разбиране, за да не стават грешки  Peace

кератинова терапия е много общо казано, фризьорите наричат така много терапии, знаеш ли с кои продукти беше?

дори е хубаво да правиш разнообразни подобни терапии, не само едно и също  Peace

Не, разбира се Crazy Имам доверие на фризьорката и ... така. Дори и с каква боя ме боядисва не съм обърнала внимание. Знам само, че е хубава Embarassed

Щом е добре да се правят разнообразни терапии, каква мога да правя в домашни условия? Честно казано, кератинова терапия ми звучи като арганово масло, напр., т.е. кератин = вещество (някакво) Blush (не се смейте много на невежеството ми)

# 377
  • Велико Търново
Има ли професионални продукти за стимулиране растежа на косата ?! Можете ли да ми предложете нещо ?
Аз съм ползвала този тоник и съм доволна Peace - http://zlatnaribka.com/hidratirasht-tonik-za-rastej-na-kosata-ph … -ml-313-2704.html
Но съчетавам и с добавки за коса-от биотина ми расте много бързо косата Wink

# 378
Доверие имам само на себе си Grinning Винаги проверявам и питам какво ми се слага на косата. Веднага усещам нови миризми и текстури.
Ако косата на един човек е много изтощена то надали фризьорката ползва нещо много добро.
Или след това в къщи не се ползват подходящите маски, шампоани, финиши и тн.

# 379
mirra1, аз съм голям фен на реконтсруктора, но виждам че кодовете ти са ntr/dr, което според мен го прави неподходящ за твоята коса. Може да засили усещането за изсушена коса. Ако го ползваш , то би трябвало да е много рядко, колкото да компенсира някакви дребни загуби на протеин. При мен ситуацията е като при Жаки, но те и кодовете ни са близки Simple Smile

За 2 минутния ли става въпрос? За мен е страхотен продукт. Хидратира ми добре и изглажда. И с времето не ми се е променил резултатът. Ползвам го през едно миене. Веднъж хидратиращи, веднъж него (макар че и той ми хидратира, но нали се води протеинов)  Peace
[/quote]

unterdenlinden, silver birch, Благодаря момичета;)

# 380
  • София
Отзиви за серията Elixir Ultime на Kerastase.

Косата ми е изрусена, суха, гъста с дебел косъм, къдрава с голям обем.

Ароматът на цялата серия е абсолютно същия, какъвто е на класическия серум Elixir.
Шампоанът е с констистенция на гъсто, безцветно желе. Прави много хубава пяна, измива добре, но не толкова силен да прави косъма скърцащ.
Консистенцията на маската е много гъста. Стоях с нея 20 мин. под шапка+ хавлия без загряване.
При измиването, косата нямаше нужда от гребен. Беше перфектно разресана и гладка.
Резултат: Усещам косата си много добре хидратирана, мека (но не прекалено) и плътна.
Определено Керастаз не ме разочарова отново.

# 381
  • София
Но съчетавам и с добавки за коса-от биотина ми расте много бързо косата Wink

Може ли да споделиш кой биотин взимаш   bouquet

# 382
  • Велико Търново
Този пия в момента- http://www.iherb.com/Now-Foods-Biotin-5-000-mcg-120-Vcaps/3319   bouquet

# 383
  • In transit
Искам да споделя и да потърся съвет.... Снощи ми дойде серията екстрийм - шампоан, САТ протеина и балсама. Измих със шампоана два пъти, защото от първия седеше недоизмита. Втория път сложих по малко, но се разпени много хубаво. Изцедих косата ( не съм я забърсвала с кърпа) и напръсках по цялата дължина. Дигнах я с една щипка и продължих с банята. След 5 минути измих и щях да слагам балсам, обаче обърках и пак съм грабнала шампоана  Embarassed В момента, в който го сложих на косата и се разпени много усетих какво направих  Joy. Изплакнах и сложих и малко балсам все пак. Измих, подсуших и сложих малко от маслото на макадамия за финиш.
Сега косата ми е с много блясък и една пригладена такава, няма обем..жива стои, но не я усещам по силна, жилава, не е суха никъде.
Кажете какъв трябваше да е ефекта от този така рекламиран сред вас САТ протеин и от серията като цяло и така ли се процедира с протеина? Дали защото обърках балсама със шампоана "развалих работата"? Трябва ли задължително след него да сложа балсам като го отмия и може ли вместо балсам да завърша с някаква маска ..примерно форс вектор?  

Привет,
Шампоан, подсушаване с кърпа, напръскване (5 мин. се стои) отмиване и хидратиращи маска за няколко минути.
На мен косата ми става много хубава от него. Нямам изсушени участъци. Хидратирана е и се усеща здрава някак. Нито прекалено мека нито твърда. Нормална.
Но ако видя, че имам накъсани косми, веднага поне 2 поредни измивания го ползвам.
Иначе през седмица, даже и повече.
а пени ли ти се шампоана?  Thinking В рибката видях днес, че не правел пяна поради специалните си съставки...моя определено доста добре се разпени особено втория и третия път  Grinning

Бисквитка, чакам отзиви и от теб  Hug

# 384
Обикновено съм съгласна с Аглая, но този път имам някои уточнения.
Аргановият шампоан на МШ не мирише на ванилия( нито на друго сладко). Ароматът му е друг, както и на маската.
Довечера ще го помириша, за да съм по-точна в определението си.
Иначе - не се пени много, наистина и е тежък шампоан. Намирам го за приглаждащ даже, а маската "издухва" в Космоса приглаждащия ефект от Олео Релакс - богата консистенция, която косъмът изпива.   Crazy

По въпроса с кодовете разсъждавам като Бубка и Алена и едва ли ще си напиша код, защото виждам, че рядко някой чете, преди да зададе въпрос.
Feeling препоръчай ми друг шампоан тогава на Милк шейк   bouquet Маската да разбирам,че е хубава,така ли   bouquet

# 385
Mаската е наистина маслена. Въпросът е нуждаеш ли се от такава маска. За плътен и сух косъм е дар.   Heart Eyes
Да ви призная, моят косъм от доста време вече е в добро здраве и продуктите, от които имах нужда преди, вече са ми тежки.

По въпроса - ще огледам асортимента им и пак ще ти пиша.      Hug

# 386
Благодаря ти , *Biskvitka*! Ще направя и аз такава комбинация.

# 387
Mаската е наистина маслена. Въпросът е нуждаеш ли се от такава маска. За плътен и сух косъм е дар.   Heart Eyes
Да ви призная, моят косъм от доста време вече е в добро здраве и продуктите, от които имах нужда преди, вече са ми тежки.

По въпроса - ще огледам асортимента им и пак ще ти пиша.      Hug
Като цяло искам нещо хидратиращо - шампоан и маска но от една серия(марка),защото винаги досега съм използвала комбинации(шампоан и маска) от различни марки

# 388
  • в 1001-та нощ

аз предпочитам добавки, иначе за локално приложение - грижа за скалпа - под формата на спрей, ампули .... например на дюкре, фито ... от сорта  Peace

zvanche  Peace почти всички терапии се правят от хора и понеже сме хора и ние можем да ги правим, но е хубаво да е с разбиране, за да не стават грешки  Peace

кератинова терапия е много общо казано, фризьорите наричат така много терапии, знаеш ли с кои продукти беше?

дори е хубаво да правиш разнообразни подобни терапии, не само едно и също  Peace

Не, разбира се Crazy Имам доверие на фризьорката и ... така. Дори и с каква боя ме боядисва не съм обърнала внимание. Знам само, че е хубава Embarassed

Щом е добре да се правят разнообразни терапии, каква мога да правя в домашни условия? Честно казано, кератинова терапия ми звучи като арганово масло, напр., т.е. кератин = вещество (някакво) Blush (не се смейте много на невежеството ми)

арганът няма общо с кератина, едното е масло, другото е протеин, но могат да се съчетават  Peace ще свикнеш, никой не се ражда научен

може да ти е правила терапията на EKS или на Алфапарф

разгледай кератиновата терапия ан ЕКС, бамбуковата на Алфапарф, Млечният протеин на МШ, ботокса, колагеновата терапия  Peace реню С

можеш да ползваш и ампули  Peace

# 389
Обикновено съм съгласна с Аглая, но този път имам някои уточнения.
Аргановият шампоан на МШ не мирише на ванилия( нито на друго сладко). Ароматът му е друг, както и на маската.
Довечера ще го помириша, за да съм по-точна в определението си.
Иначе - не се пени много, наистина и е тежък шампоан. Намирам го за приглаждащ даже, а маската "издухва" в Космоса приглаждащия ефект от Олео Релакс - богата консистенция, която косъмът изпива.   Crazy

На мен този шампоан наистина ми мирише на ванилия. Не го бъркам с друг, защото само този шампоан на Милк шейк съм ползвала. Може би е въпрос на обоняние, не знам - за мен е ванилия и, както казах, ми идваше малко тежък.

В момента ползвам маската milk_shake Active Yoghurt Mask - тя също ми мирише на ванилия. И отново е тежка, но за дължините това нещо ми допада.

Може би следващия път бих си взела серията за обем на Милк шейк. Но имам някакво предчувствие, че шампоаните им не биха ми харесали. Нямам обяснение защо, може би защото аргановият не ми допадна.

Общи условия

Активация на акаунт