Професионални серии за коса - тема 46

• 64 420
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
В момента ползвам маската milk_shake Active Yoghurt Mask - тя също ми мирише на ванилия. И отново е тежка, но за дължините това нещо ми допада.
Маската мирише на ванилия,но според мен хич не е тежка.Като се има предвид че имам нормална фина коса,нормален скалп.Нямам проблем.Нито омазнява,нито ми става тежка или сплескана косата,напротив,винаги имам обем...Аз съм много доволна от нея Peace

# 391
Здравейте. Обмислям да си поръчам Redken Extreme Cat Reconstructor, но бих искала да зная точно съдържанието му( не само активните съставки), а не го намирам никъде. Ако някой го има и не го затруднява да го напише, ще му бъда благодарна. Още един въпрос - имам термичния цимент, но не ползвам сешоар, нито преса... та в този случай какво предназначение мога да му намеря? Ако го ползвам като маска със затопляне и после отмия дали ще има ефект? И изобщо този цимент нещо като кератин(протеин) ли е? А Fiberseutic маската протеинова ли е или хидратираща?

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 16:15 от Eualia

# 392
Здравейте!  Laughing
От известно време чета темата ви и намирам много полезни съвети. Благодаря за което  bouquet
По принцип имам мазна коса, но напоследък положението съвсем се влоши. Мия я вечерта и го другата вечер е започнала да се омазнява в корените, а краищата са сухи. Боядисвам я в близък до моя цвят. Ползвам шампоан L'oreal Delicate Color, за да избегна бързото падане на цвета. Редувам го с шампоан против омазняване на Alfaparf, но той вече не ми действа. Преди да я изсуша слагам термично мляко L'oreal Absolut reapir и след това коприната на CHI. Но напоследък не изглежда, а и не я чувствам добре. Моля, препоръчайте ми какво да използвам, за да стане пак здрава и хубава.
Пробвала съм Ботокс терапията, но не видях голям ефект.
Замислям се за хидратиращия шампоан на Матрикс http://www.enzo.bg/kozmetika/matrix/matrix-biolage-hydratherapie … aben-free-250-ml/ и за шампоана на Тиги http://www.enzo.bg/kozmetika/tigi/tigi-bed-head-colour-combat-co … sashampoo-250-ml/
Също така се чудя дали бамбукът на Алфапарф би бил подходящ за мен, защото се притеснявам от загряването да не ми падне цвета Praynig
Извинявам се за дългия пост, ще се радвам ако някой даде мнение   bouquet

# 393
  • Бургас / София
LolliPop_4e аз не съм много компетена, ама моята коса е като твоята с мазни корени и сухи крайща. Тези продукти, които ползваш не са подходящи...Първо шампоана на Лореал прави блясък, това допълнително омазнява корена поне аз така мисля, а и този шампоан се води за суха коса, доколкото знам...Коприната на Чи също се води за суха коса, а хидратиращи продукти не знам за какво ти трябват понеже и те са за сухи коси. Хора кажете ако греша, но много момичета в темата пишат, че са с мазни корени и ползват хидратиращи продукти, което за мен не е правилно Simple Smile . Аз ползвам дълбокопочистващият на Макадамия + хидратиращият балсам за сухите крайща + крема на Макадамия за къдрици и това е.. Като свърша шампоана на Макадамия ще взема на Джойко за чуствителен скалп, но хидратиращ не бих си взела при омазняване на скалпа...

# 394
  • в 1001-та нощ
LolliPop_4e , деликат колор е безсулфатен и не почиства идеално косата, а като се има предвид какви тежки финиши ползваш  Rolling Eyes

направи едно дълбоко почистване и ползвай и друг шампоан от време на време  Peace

# 395
  • София
Mikkey, аз шампоана не съм го купувала. Само CAT спрея.

Eualia,

Redken extreme CAT - protein reconstructing for distressed hair 150 ml

Ingredients:
Water, magnesium sulfate, laureth 23, taurine, hidrolyzed wheat protein, sodium benzoate, cocamido propyl Betane, salicylic acid, sodium chloride, hydrolized wheat starch, parfum, polyquarternium 10, arginne lysine hydrochloride/lysine hcl, linalool (d43757/3)

Малко се изкьоравих докато го пишех, така че ако има грешки се извинявам   bouquet

# 396
silver birch златна си   bouquet  Светкавично си го поръчвам!

# 397
Като се присъединявам към мнението на Алена за едно първоначално дълбоко изчистване на косата, ще си позволя да дам и своята гл.точка. Принципно зимата косите имат два основни проблема - изсушаване на дължините и бързо омазняване на корените, което прави общия вид на косата доста лош. От една страна причината са шапките и шаловете, които носим, от друга - климатиците и отоплението като цяло. При мен дори лятото корените ми се омазняват по-рядко, отколкото зимата, а косата ми е тънка, изрусявана до бяло и пр. (т.е. не предразполагаща към омазняване) . Противно на логиката, че трябва да се използват шампоани за мазна коса, много специалисти съветват точно обратното - използване на хидратиращи серии, които овкарват и задържат влага в косата и така възстановяват баланса й (а омазняването в корена е реакция точно на нарушен баланс между корени и дължини). Аз също, въпреки че съм една от малкото, чиято коса може нон стоп да кара само на силни протеинови серии, в подобен случай прибягвам до екстремно хидратиране. Добър вариант би бил преди измиване да използваш Еластисайзър на Филип кингсли или някакви масла (на Макадамия или на Афоджии есенциалните масла, аз тях слагам поне 6-7 часа преди миене). След това измий с хидратиращ шампоан (аз за хидратация ползвам хидратиращият на Афоджии, но ти можеш да огледаш и другите серии, в зависимост от бюджета, с който разполагаш. като едно от най-добрите се сочи оранжевата серия на Керастаз http://zlatnaribka.com/podhranvashta-maska-za-mnogo-suha-kosa-ty … -ml-298-2346.html , но има и други добри, виж макадамията примерно, за която има отлични отзиви) . След това сложи хидратираща маска.

тук действа принципа: Клин клин избива Simple Smile))) И като цяло много потребители са споделяли, че ако използват шампоани за мазна коса, силно пресушаващи и пр., проблемът се решава за момента, но се завръща с нова сила.

Аз лично имам и друг трик за зимата - след като хубаво напоя косата си, когато вече е изсушена на 90 процента, в корените впръсквам сух шампоан на Фито (с бялата капачка) ....и така получавам сухи корени (шампоанът ще я държи в кондиция поне 2 дни) и отлично напоени дължини.

# 398
cityofangels, колко често използваш дълбокопочистващия шампоан на Макадамия?
a.l.e.n.a, би ли могла да ми препоръчаш някакви конкретни шампоани? Също така искам да заздравя малко косата, защото започна да се накъсва напоследък. Някакви насоки и в тази посока ако може  bouquet
Оказа се, че съм доста невежа в грижите за косата Embarassed Безсулфатния шампоан на L'oreal нарочно си го избрах, уж да запазва цвета на косата, а термо крема наистина сякаш ми идва в повече..

fitblond, благодаря за съветите, ще пробвам трика със сухия шампоан. Аз имам на Balea, надявам се да свърши работа  bouquet

# 399
  • in a Lovesong
Здравейте отново  Peace Чета всичко с интерес и всеки ден откривам нови неща благодарение на вас   bouquet Показвам снимка на косата си цък (така изглежда след комбинирането на шампоана на Aphogee за изтощена коса + крема за къдрици на Macadamia + обикновени кристали) и си побутвам питанката от преди няколко страници:
Каква маска може да се комбинира с шампоана на Aphogee и също така дайте съвет с какъв друг шампоан да го редувам този на Aphogee... много ми харесва ама ми се струва, че малко ми омазнява корените или може би се дължи на крема и кристалите  newsm78

Абе въобще не знам и аз какво правя, експериментирам главно и не знам тази комбинация дали е подходяща за мен  Mr. Green

# 400
  • Бургас / София
cityofangels, колко често използваш дълбокопочистващия шампоан на Макадамия?
a.l.e.n.a, би ли могла да ми препоръчаш някакви конкретни шампоани? Също така искам да заздравя малко косата, защото започна да се накъсва напоследък. Някакви насоки и в тази посока ако може  bouquet
Оказа се, че съм доста невежа в грижите за косата Embarassed Безсулфатния шампоан на L'oreal нарочно си го избрах, уж да запазва цвета на косата, а термо крема наистина сякаш ми идва в повече..

fitblond, благодаря за съветите, ще пробвам трика със сухия шампоан. Аз имам на Balea, надявам се да свърши работа  bouquet
Сега съм решила поне 1 месец да го ползвам.. Мия си косата на третият ден, а преди това ползвах на Ф. Кинглсли за скалпа и нямаше много резултат.. И аз имам сухият шампоан на Балеа и съм много доволна, може да ти спести един ден  Peace . Аз обаче не мисля, че хидратиращ шампоан ще ми се отрази добре, трябва ми някаква статия за да повярвам, че регулира мазният себум...И аз бях така като теб в началото, благодарение на форума косата ми се оправи и скалпа.Преди ползвах шампоан за суха коса в началото ми се отразяваше добре, но после скалпа ми се омазни доста...

# 401
Обикновено съм съгласна с Аглая, но този път имам някои уточнения.
Аргановият шампоан на МШ не мирише на ванилия( нито на друго сладко). Ароматът му е друг, както и на маската.
Довечера ще го помириша, за да съм по-точна в определението си.
Иначе - не се пени много, наистина и е тежък шампоан. Намирам го за приглаждащ даже, а маската "издухва" в Космоса приглаждащия ефект от Олео Релакс - богата консистенция, която косъмът изпива.   Crazy

На мен този шампоан наистина ми мирише на ванилия. Не го бъркам с друг, защото само този шампоан на Милк шейк съм ползвала. Може би е въпрос на обоняние, не знам - за мен е ванилия и, както казах, ми идваше малко тежък.

В момента ползвам маската milk_shake Active Yoghurt Mask - тя също ми мирише на ванилия. И отново е тежка, но за дължините това нещо ми допада.

Може би следващия път бих си взела серията за обем на Милк шейк. Но имам някакво предчувствие, че шампоаните им не биха ми харесали. Нямам обяснение защо, може би защото аргановият не ми допадна.

Може да е до обоняние, знам ли...
Моето е кофти, признавам си го най-чистосърдечно, но не усещам ванилия. За който е ползвал олио шампоана на МШ, по-скоро до неговия аромат се доближава. Току-що заврях носа си в бутилката.   Laughing   Blush
А спомняш ли си консистенция, цвят?
Не всичките им продукти миришат млечно-ванилено. Един от шампоаните им(но кой беше   newsm78  ) мирише на бадеми.
Мога да снимам продуктите, но няма как да пресъздам аромата.   Confused

Mаската е наистина маслена. Въпросът е нуждаеш ли се от такава маска. За плътен и сух косъм е дар.   Heart Eyes
Да ви призная, моят косъм от доста време вече е в добро здраве и продуктите, от които имах нужда преди, вече са ми тежки.

По въпроса - ще огледам асортимента им и пак ще ти пиша.      Hug
Като цяло искам нещо хидратиращо - шампоан и маска но от една серия(марка),защото винаги досега съм използвала комбинации(шампоан и маска) от различни марки

Заедно, тези два продукта действат чудно.   Peace
Подхранващо-омекотяващи са. Неутежняващи. Ох, дали точно този шампоан не миришеше на бадеми(или той, или шампоанът за боядисана коса беше.   newsm78   Embarassed
Пяната играе роля на маска. Много пухкава и готина.   Heart Eyes

Ако се включи Freya, нека ме подсети кое й обещах да снимам. Не намирам поста. Ще снимам шампоана и маската Про-Кератин, а след включването й, ще постна фото на съдържанието, за което питаше.      Hug

# 402
Има ли професионални продукти за стимулиране растежа на косата ?! Можете ли да ми предложете нещо ?
Аз съм ползвала този тоник и съм доволна Peace - http://zlatnaribka.com/hidratirasht-tonik-za-rastej-na-kosata-ph … -ml-313-2704.html
Но съчетавам и с добавки за коса-от биотина ми расте много бързо косата Wink
        Аз пия същият биотин като Biskvitka,доволна съм Peace,иначе по въпросът с кодовете и на мен не ми допада идеята,не виждам нищо лошо в това да описваме косите си,все пак нали това е целта на темата да се комуникира,след дългият ден сядам в темата и това ме разтоварва и не бих си поставила за цел да запомням кодовете,това е мое мнение разбира се.

# 403
Аз също смятам, че това с кодовете е малко излишно упражнение, най-малкото защото всеки нов ще се чуди какво е това и ще пита. Плюс това няма как винаги да се връщам на първа страница за да проверявам кое какво е, а няма да си поставя за цел да ги запомня със сигурност или всеки път да си пиша кода Peace

# 404
  • Варна
Здравейте:)
Нещо не разбирам къде бъркам, никога не съм имала толкова ужасна коса както след еластисайзъра и протеиновата на Афоджи,а имам нужда от терапия,косата ми е доста изтощена.
Някоя друга терапия да ми предложите?

Общи условия

Активация на акаунт