Тенерифе - идеи?

• 71 857
  • 404
  •   1
Отговори
# 210
Какво имаш предвид, че за нас няма удобни? То и до Тенерифе масово хората пътуват с прекачване през западноевропейски град.

В момента примерно едноседмични Берлин-Лас Палмас (Гран Канария) отиване и връщане е 60 евро през септември. А от България има много начини за стигане до Берлин.

Не бих нарекла "удобство",това да трябва да пътувам за Канарите през Германия!Удобство за мен означава да пътувам до там директно от България.За жалост обаче сме малък пазар...

# 211
  • София
Явно всеки има различно представа за удобство, аз примерно не бих тръгнала с чартър от София до Канарски острови, затова коментирах, че е еднакво дали до Тенерифе или Гран Канария.  Бих предпочела, ако Уиз или Раян имаха директен, но пред с прекачване и чартър бих избрала първото.

Ние се прекачвахме в Испания. Германия беше като пример, понеже тъкмо гледах тяхна оферта.

# 212
Здравейте, обръщам се към тези, които могат да ми окажат съдействие при намирането на сайт за градски транспорт в Тенерифе и Фуертевентура. Юни месец ще пътувам с мои приятелки, но не успях да намеря сайт като този на центъра за градска мобилност в София. Бихте ли могли да ми кажете. Ще бъдем в южната част на Тенерифе.

# 213
Това е сайта на обществения транспорт

http://titsa.com/index.php/en/

# 214
Ако има директен полет някога от България до Канарските няма да е много удобен. 5-6 часа в лоу кост си е абсолютно наказание, предпочитам да са 2х3 часа.
Дори псевдо чартърите на агенцийте ни в 90% не са дирекни, минават я през Барселона, я през някъде другаде.
Септември е най-добрия месец за посещение на Караските острови, без значение кой точно стров, тогава водата е най-топла 24-25 градуса.
Фуеревентура както се каза е за сърфисти и за хора, които няма да търсят нещо друго освен плаж, просто няма нищо друго на този остров. Освен това е и по-ветровит, ,макар за последното да има различни зони и може да се подбере нещо, иначе самите плажове са много добри, не знам в близост до Европа да има нещо подобно.

Малките осторви са много интересни, но за там трябва още полети и време. Като цяло няма лош остров, може би най-малко интересния без нещо много запомнящо се е Г. Канария.

Относно 'изхабения' Тенерифе има и такива места, но острова е голям и предлага много и разлчни видове почивки за всеки вкус и джоб.
 От наблюденията ми, над две трети от хората ходят на най-силно туристическите места и общо взето не виждат и половината от интересните места и зони, но това зависи от подготовката и желанието на всеки.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 17:47 от Alexslav

# 215
Чартърите на тур. агенции са директни, не кацат в Барселона.

# 216
Чартърите на тур. агенции са директни, не кацат в Барселона.
Така ли ти казаха? Както казах, в повечето случаи кацат някъде по пътя, а тия дето тръгват от Варна примерно, кацат 2 пъти, в София и още някъде.
Вероятно има и директни, но не са често срещани.
А и това е най-малко важния въпрос от едно решение дали да се ходи до там или не.

# 217
Ами летях миналата година с такъв чартър, какъв ти е проблема?

# 218
Летяла съм с чартър до Тенерифе преди 3 години от София. Беше директен и в двете посоки. 5 часа бе полетът. Не беше чак толкова изморително с интересна книжка.

# 219
Някой може ли да ми каже ориентировъчно как са цените по ресторантчетата и магазините за хранителни стоки.Ние сме резервирали закуска и вечеря и ще се храним или от магазина или на разни ресторантчета,капанчета.Миналата година бяхме в Салоу и ни направи впечатление,че беше много евтино,особено по магазините за хранителни стоки,ама тук дали ще е така?!

# 220
  • София
на Тенерифе е още по-евтино. Нали е безмитна зона. Все едно си в България за магазините за хранителни стоки, но цените са в евро. Пазарувай от големите хипер маркети.
В ресторантите е по-скъпо, но пък рибата никъде не е евтина. Ама след като имате закуски и вечери, на обед може и по-леко да минавате, някой сандвич или картофки...

# 221
Има големи разлики в цените между различните магазини и зони в Тенерифе. По южната част е значително по-скъпо, все пак там основно са туристи.
В евтинте зони, нещата в магазина са както в БГ, приравнени към едни и същи пари лв-лв или евро-евро, като и много хранителни  продукти са по-евтини.

# 222
Благодаря ви за отговорите!Ние наистина смятаме на обед по-леко да я караме,предимно плодове или някакви тостери или салати някъде.Миналата година,когато бяхме пак в Испания намерихме някакви супер добре изглеждащи череши на цена около 2 евро някъде и на обед ,единия ден изкарахме с тях.Сториха ми се супер евтини на фона на това,че в Германия по това време,ако въобще има са по 7-8 евро...Там обаче беше континентална Испания,а тук е остров и то доста по-отдалечен и затова реших да попитам. Simple Smile

# 223
  • SF
Радвам се, че темата е жива.
Аз смятам да бъда в Северната част на острова през август. Какво време мога да очаквам? Казват, че там винаги вали.
Но пък била по-живописна и по-интересна от южната. Разкажете къде какви са плажовете.

# 224
За август не знам,но ние преди три дена се върнахме от там и за голямо наше съжаление на случихме с времето...За всичките десет дена,които бяхме там повече от 21 градуса не стана,почти винаги духаше и през цялото време(освен последния ден)беше облачно.Иначе самият остров много ни хареса.Това е вече новото ми любимо място!Ние бяхме в Пуерто де ла Круз и ходихме на плая Хардин.Много ни хареса.Пясъка е черен и въобще не лепни.Отвсякъде е заобиколен със зеленина.Плая де лас Тереситас също го посетихме и той много ни хареса макар,че на мен лично ми е малко прехвален.Там беше слънчево за разлика от Пуерто.Ако те интересува нещо друго,питай.

Общи условия

Активация на акаунт