Отговори
# 360
Тралала, тая болка при секс не е нормална  newsm78 3-4 пъти в седмицата- хич не ми звучи да му е зле на твоя мъж  Joy Joy

# 361
  • София
Здравейте мацки
След малко сме на консултация с дребосъка и да видим доки какво ще каже.Според вас да почваме ли сокчетата,понеже доки миналия месец ми каза от тоя да ги почваме.Тя Емма иначе освен млякото никакви други течности не иска да приеме  Mr. Green Вие говорите за захранване водено от детето-това значи ли,че Емма като ми откаже категорично на обяд мляко ами иска пюре,че се водя по детето  Crazy Шегувам се разбира се.Няма да спирам да питам,пък който ме отрази ОК.Пак ще питам,мога ли да слагам АМ в пюретата на ХИП или по-добре да й ги давам без млякото  newsm78 Доки знам че ще каже без мляко,затова питам вас  Mr. Green .Чета и по други места,но или аз не намирам хубави статии или наистина на 5 месеца едва ли не вече пържоли трябва да яде.Жълтък и аз видях,че масово пише в 5тия месец да се въведе,а според мен е адски рано  Shocked Аз не мисля да въведа жълтъка преди да стане на 8-9 месеца  newsm78
Момичета,не се притеснявайте за кърмата толкова.5 месеца малко ли са,че и все още имате,не е спряла от раз.Според мен си е супер.Емма какво да каже като може би 1 седмица изкара изцяло на кърма и след това до 1 месец смесено и след това край  Cry Нищо му няма сега на джеремето.Да чукна на дърво дори не е боледувала досега.Много добре сте се справили,не се косете  Hug
ДБС значи можем да дадем копър,целина или джоджен  newsm78 Това пък хич не го знаех.
Аз мисля днес пак да питам доки за това аз да правя пюрета,макар че знам какво ще ми каже  Crazy
Секс и ние правим сравнително често.Около 2-3 пъти в седмицата,но не винаги имам желание.Поне съм спокойна,че и вие сте така  Hug

# 362
Момичета, много ми е неприятно, че ме слагате под един знаменател с Тайра, която аз също скоро нахоках и мисля, че греши. За мен 4- 5 дни е- пак казвам, оптимален вариант и не е нужно да въвеждам един зеленчук по 10 дни. Вчера си изложих плана (евентуален- разбира се). Този месец, само зеленчук, 6- ти, плод, 7- ми мислих месо, но явно ще е глутен, макар, че Гунди също има право. А иначе аз си подпитвам. Simple Smile Просто ми е интересно. Чета и в нета, но мнението на вече миналите по този път е безценно.  Благодаря.

dbs, аз това правя. Меша ги. Копър, джоджен и целина не съм давала, но иначе като ги въведа някои няколко дни, после 2 до 3 дни ги меша с предна храна. За сега няма обаче да овкусявам. Ще се придържам изцяло към зеленчуците в чист вид.  Hug  bouquet

Тайра, нищо лично, просто беше въвела хаотично някакви и доста неща. Не помня, моркови, круши, и не помня, извинявай, за което. Simple Smile

# 363
Не е ли рано за целина?  Thinking Особено за Викчо с тия алергии е по-добре след годинката  Simple Smile Може би като подправка само да може по-рано, ама не по-рано от 7-8 месеца някъде  Simple Smile

Тралала, много е рано за жълтъче на 5 месеца  Rolling Eyes Минимум на 8 навършени се дава  Peace
Аз лично домашни яйца и мляко особено не бих предложила на малко дете  Rolling Eyes

Интересно ми е защо в Бг правят тия кръвни изследвания на 6-месечните бебета? Такова чудо като нисък и проблемен хемоглобин при здрави бебета няма.  Simple Smile

Ще спре косопада, момичета, после ще станете като таралежи от новопоникващата коса  smile3511  hahaha

Тайра, слага се АМ в пюретата, да. Ако дохранваш веднага след това може да не слагаш, но ако не дохранваш - слагай. Сокчета - след годинката разредени с вода. Преди това са напълно ненужни. След 6-ти месец директно пресни пасирани плодове (подходящи за възрастта).

# 364
Според вас да почваме ли сокчетата,понеже доки миналия месец ми каза от тоя да ги почваме.ДБС значи можем да дадем копър,целина или джоджен  newsm78 Това пък хич не го знаех.
Аз мисля днес пак да питам доки за това аз да правя пюрета,макар че знам какво ще ми каже  Crazy

Тайра, темата със сокчетата си я нищихме доста дълго. Разбирам да си от нередовно влизащите, да си я пропуснала. За другото, да може, но се добавят на принципа на подправките само за вкус. Не е лошо, ако имаш желание да си систематизираш инфото и да определиш по какво ще се водиш. Това което правиш ми се струва много хаотично и непоследователно.

Блонди за вкус само, като подправка. За хемоглобина - нивата му се опретелят вътреутробно и зависи от този на майката. После не се набявя желязо чрез кърмата и ако на 6м. е по-нисък се определят храни, чрез които да се набави (боровинки, месо жълтък). Може да се направи ускорена схема за захранване, така, че хем да се въведат по-бързо, хем да е плавно.

# 365
Тралала, тая болка при секс не е нормална  newsm78 3-4 пъти в седмицата- хич не ми звучи да му е зле на твоя мъж  Joy Joy

Ще вземе да заслабне от толкова упражнения  Joy Ама така де 9 месеца бях на сухо  Joy и сега си наваксвам  hahaha
Иначе за болката не знам, преди година, питах  АГ-то ми  и той не можа да ми обясни точно - каза, че имам раничка и може да се дължи на нея тази болка, от това, че съм с обърната матка или от това, че ММ е много природно надарен  Laughing

Блонди  Hug значи имам достатъчно време за жълтъче  Laughing  
За прясното млеко ми се иска да се науча да го квася преди това - разбира се по-натам като може вече да си яде всичко  Simple Smile но за яйца не смея да давам купешки  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 12:11 от TrAlAlaa

# 366
  • София
ДБС мерси за инфото за подправките.Това специално не го знаех и никъде не съм го и прочела.Като подправки все намирам сол,масло,захар  Crazy
Иначе не мисля,че го карам хаотично-детето яде морков,тиква,пащърнак и картоф.Плодови съм й давала,но рядко.Заместих хранене според препоръка на педиатъра,но пък и не мисля,че е заместено като давам и АМ(колко да слагам като лъжички на 125гр. пюре-аз сега слагам 3 лъжички.)
За съжаления нямам възможност да си филтрирам всичко,защото често пиша с детето в скута,а вечер нямам желание за такива неща.За сокчетата имаше противоречиви мнения,някои вече дават дори,затова исках пак да попитам.Чета редовно,но това не означава за съжаление,че мога да запомням всички мнения.Както и да е.Просто ще чета кой какво пита и толкоз,защото когато аз питам същите въпроси като другите,решавате да нападате мен най-вече...Аз изчезвам да отидем на консултация и после ще се включа да кажа колко сме наддали и какво ми каза този път педиатъра за хранене,сокчета и такива неща  Hug Hug Hug

# 367
Ама как ви е намаляла кърмата, бе, моята за щастие е оки, аз като усетя,че намалява и вземам мерки...аз ще се боря за тая кърма със зъби и нокти...
кви мерки взимаш бе кака newsm78 Tired Кажи да пробвам. Само не казвай, че слагаш Нията по-често, че както се видя Маги не е най-страстното кърмаче и ако не пуска на поне 100 струйки ми е толкова обидена, че ме награждава с такъв рев ooooh! Добре, че сме на последен етаж и не я чуват комшиите, че до сега да са викнали социалните....тя така пищи - все е дно я коля, а не че и предлагам цица, която пуска само на 3 струйки ooooh!

Аз имам теория за това, че намалява. Мисля, че е от преумора и от това, че малко или много сме по-изнервени....факт е, че като бяхме на Арда вечер в 8 изцеждах по 100-130 мл, а в деня вкойто се върнахме в София повече от 20-30 не успявам Tired Иначе нищо друго не се е променило...ям си нормално....не спя повече (даже там спях по-малко, че от купони не остана време за спане)...Единствената разлика е, че там бях супер щастлива и спокойна....беше ми супер готино, а тук пак е рутина...

Забравих да пиша на Елси и Ани Захав, че имам и аз баба в Казанлък и съм израстнала там, че почти 3 години (от 3 до 7 с 1 година прекъсване) са ме гледали там баба и дядо:) Много го обичам този град:) Hug Hug Hug

Тралала - и на теб исках да напиша за Субев,  че наистина е един от най-добрите педиатри в София. Имам много близка приятелка, с която заедно си гледахме големите деца, та нейното беше при него и със сигурност знам, че за тях не е препоръчвал да захранват със сок, т.е. за да ви е казал така на вас - значи си има основание. Нямам идея какво е, но явно не е случайно. Аз съм от майките, дето са против сокове, но ако той ми каже да почна със сок - бих го послушала. Яно взема предвид нещо индивидуално за вас newsm78 newsm78

# 368
Добър ден и от мен!
Сами,честито ви захранване,дано все така гладко да ви върви!
Тринити,честито ви возило,леко и безаварийно да си го карате!
Диди,ЧРД на патерици,всичко най-прекрасно ти желая!
Кашпи,много се радвам,че притесненията ти се оказаха неоснователни и Ивайлето е добре Hug
beauty_ ,аз си приготвям предварително затоплена вода в термоса,имам една кутия АМ и шишета в спалнята,щото гледам по-бързо да става и да не се разсънвам Laughing.
tayra,според мен е рано за заместване на цяло хранене,нищо,че слагаш АМ.Аз правя така-правя кашата с АМ и отделно след половин-един час дохранвам само с мляко,защото веднага след кашата Велито не го иска млякото.
За захранването,Дафи-хич не е толкова сложно,колкото изглежда,важното е,да се водиш по бебето.Аз тоя път карам много бавно -13 дни вече сме само на оризова каша и пюре от тиква,до края на петия месец смятам да дам и морков,всичко останало-след шестия.Добре й се отразява на бебка това хранене,регулира й се коремчето,свикна с кашата вече,яде я с удоволствие,днес вече стигаме пълна порция от 90 гр.
Обаче от снощи забелязах едни ситни пъпчици по дупето,5-6 са,не знам дали е подсечено това,няма зачервяване,само пъпчици.Кажете с какво да я мажа,Судокрема не върши работа засега.

# 369
здравейте,  Hug Hug

аз още не съм захранила  Embarassed Embarassed май не останахме много   Hug

Ивка, ако е подсичане, аз процидирах по следния начин: на всяка смяна на памперс и мих дупето с водичка само на чешмата и обилно с Бепантен. За един ден се оправи. Ако е от храната, не мога да помогна  Hug Hug

Тринити, честото рекламно лице и честита нова кола  Hug
Кашпи, радвам се че Ивайлето е добре  Hug
дбс и Адриана е много впечатлена от взаимното ни готвене  hahaha

хайде връщам се да дочета, при кой какво ново  Joy

# 370
Тралала - и на теб исках да напиша за Субев,  че наистина е един от най-добрите педиатри в София. Имам много близка приятелка, с която заедно си гледахме големите деца, та нейното беше при него и със сигурност знам, че за тях не е препоръчвал да захранват със сок, т.е. за да ви е казал така на вас - значи си има основание. Нямам идея какво е, но явно не е случайно. Аз съм от майките, дето са против сокове, но ако той ми каже да почна със сок - бих го послушала. Яно взема предвид нещо индивидуално за вас newsm78 newsm78

Hug Да затова ми го предложиха много майки и познати при него да се запишем, защото е много добър педиатър  Simple Smile За соковете - Субев нищо не ми каза особено за Сашето, само да му давам сокчета първата седмица и след това пюрета и аз се зачудих, защо но щом така е казал, така и правим Flutter  Мислех си, защото детето е било само на кърма и си наддаваше добре и сега откакто сме на АМ също наддава - 7400кг е и си помислих, че заради това първо на сокове  newsm78 или просто да не се запече и по-бързо да му привикне коремчето нямам идея  Embarassed

# 371
simi ,мерси,ще го пробвам тоя крем,не ми се вярва да е от храна,защото пъпчиците са само по дупето,а и нова храна не съм въвеждала от 7-8 дни.Иначе се мием при всяка смяна на памперса,ама тия дни ги смених,може от това да е.

# 372
На 25-та страница се записвам и се връщам да чета! ooooh! Бюти , Hug

# 373
Здравейте момичета,

За много години, да сте живи и здрави, много щастливи мигове през новата година!

ЧРД на Диди   bouquet !

Блонди, на теб честита прическа.
На мен косата не ми пада, но тя и да пада не се вижда, много е  къса.

От НОИ утре ще ми преведат парите за ноември и декември.

За сядането и аз изчаквам, но Марто много се пъне, като Емма на Софи, не ще това дете да лежи и това е ..., смених количката вече е в лятната  на 45 градуса, така се понасят  излизанията навън, в зимния кош беше същински ад.

За захранването - дадох му днес да пробва тиква, домашна от село био  Joy , въобще не беше очарован, не знае какво точно да прави, плези език, ближе ... смешко.

Ати, бързо да се оправя шушко и ти и половинката.

Хайде отивам да гладя, после да чистя, че къщата ми се нуждае от  newsm28 newsm79 newsm75 , но мен яко ме мързи .... а трябва и да готвя ...пфуу няма край...

# 374
simi ,мерси,ще го пробвам тоя крем,не ми се вярва да е от храна,защото пъпчиците са само по дупето,а и нова храна не съм въвеждала от 7-8 дни.Иначе се мием при всяка смяна на памперса,ама тия дни ги смених,може от това да е.

о, да,щом не си въвеждала толкова дълго време нова храна, не вярвам да е от това. Но виж от новата марка памперси, нищо чудно  newsm78 Hug

Общи условия

Активация на акаунт