Отговори
# 690
Какво разбираш под "не иска да яде"?  Simple Smile

# 691
  • Обетованата земя
Леле, затова трябва да се изчита всичко и тогава да се пише. Ами то аз докато честитя зъбчетата на Атин шушко, те взели, че изчезнали... hahaha Да се оправяте бързо!  Hug Дано не се стига до болница!!!
Блонди, и вие да оздравявате, дърпай с помпичката и пръскай физиологичен разтвор!  Hug
За скриването на текста, вече си е като преди при нас.  Grinning
Моята малка душичка напоследък така ми дърпа циците, захапва и забравя да пусне и си се оглежда на ляво надясно, или се скрива в сгъвката на ръката ми, а аз умирам от болка, да не съм от гума.  ooooh! Незнам как да я отуча. Точно почне пак да суче и батко й направи някой маймунджълък и тя да не изпусне нещо, и следва пак рязко обръщане с цице в уста.  Crazy Crazy Crazy
Екзо, бил е малкият дявол, в такива моменти оценяваме, че най-важно е да сме живи и здрави!  Hug
Много сладки Ивайличка и Борко!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Такива бузки-само за целувки!
Благодаря на Гунди и Белверде за споделеното инфо, копнах го и излезе 60 и няколко страници, но ще се опитам да го изчета, трябва да се преговаря. Аз моите неща съм си ги писала в тефтер, та няма ка да ви ги копна.  Mr. Green Четох че и Биби е постнала нещо такова, но не го намерих. Май наистина чета по диагонал последните дни.  Blush
Галка, при нас заспиването след дългия нощен сън е най-лесно, но вечер, когато вече е превъзбудена, често се случва да си пореве докато заспи. Аз не я оставям, правя всичко възможно да е спокойна, но тя явно има нужда да си излее емоциите. А да я приспя на ръце не се е случвало от както беше на 1-2 месеца. Блонди, не я отказвам.  Mr. Green Иска ми се да не го беше научавала, ама тя си го харесва. И все пак не винаги й помага, като е разстроена, лапа го пуска го, не помага. Но пък често заспива и с него, особено ако е заспала, нещо се разбуди и хоп палеца и пак е заспала. Предпочитам да смуче биба, но тя е на друго мнение.  Grinning В повечето случаи си заспива сама на шезлонга, някой я люлее(сутрин може и без никой да я люлее), в количката също заспива на момента, ако й се спи. Най-лесно заспива на гърда, засмуква и се отрязва.  Crazy
Маги, Фокса в СЗ го затвориха.
Васето, мерси за идеята за закаляване, може да я приложа на Матеа.  Hug
Аз си купих всички книжки на Санома Блясък, и почнах да чета за възпитанието на децата (1-3 г.) и там пишеше същото за проходилките. Ей сега ще го намеря и ще цитирам.
Дафи и мен ме е страх да не е качила този месец малко и педи така да ми каже. Този период е рисков.  Crazy
Аз подкрепям Гунди, дето крие от педиатъра си, че не захранила, понякога те си знаят своето и ти го налагат от инат, а ти знаеш че има нови тенденции и си си прав, та по-добре да си спестиш обяснения и спорове с лекар.  Peace
Блонди, ти ме изуми онзи ден като каза че от 2 през ноща до 17 часа не е яла, наистина ли или аз не съм разбрала?  Shocked Матеа и тя е от сукалчетата, дето се будят нощем през 2-3 часа да сучат. Иначе пък през деня си прави по обяд 5 часова пауза, докато спи.  Laughing Между другото тя още спи от нощния си сън. Как ми се падна такова сънливо бебе, пу-пу да не й е уроки!  Heart Eyes
А онзи ден Иво дойде при нас с Теа, гушна й ръката, цунка я и ми каза"Мамо, аш ноно ничам Теа! " Никога не ми го беше казвал, разтопи ме!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 11:12 от didi24

# 692
  • Варна
eli_nikol,
наказанието за проходилка ми събра очите Crazy
Teffita,
и на Бобо ръцете са все студени. Уф, дано не се запушиш, и мен пак започна да ме боли едната гърда при сукане и взе да ми писва на моменти Whistling
Екзо,
ужас... добре, че се е отървал, направо ме побиват тръпки от такива истории. Малкият дявол е бил, дано това да е най-лошото, което ви застига Hug
milanova123,
и аз се чудя с какво да го забавлявам цял ден това дете, понякога като е спокоен го оставям сам да се забавлява, той си мърмори нещо под нос, надявам се да не постъпвам много зле, но ми се изчерпва въображението и възможностите Crossing Arms
Биби,
бързо оздравяване на Пепи Hug Тук няма сняг, но една мъгла гадна... Много ми се ще да се вдигне, че да излезем малко.
Гунди,
благодарско   bouquet Не че нещо, ама понякога ми се струва, че това захранване е наука за поне едно висше Embarassed
Блонди,
бързо оздравяване Hug
Гале,
същата картинка, ама съвсем, само дето ние и вечер сме така! Дребният снощи и тази сутрин е много крив, по-точно сменя настроенията за секунди, може да се хили и в следващия момент да избухне в истеричен рев, после пак да се захили и пак да реве... Какво е това чудо? Не знам да се шашкам ли, да го приемам спокойно ли... Снощи с триста зора заспа и в следващия час три пъти се буди с плач... Накрая поне заспа и спа спокойно цяла нощ. Но сутринта пак рева много преди да заспи, и аз съм в чудо вече, и аз се ядосвам, после съжалявам, че съм се ядосала, мъкааа ooooh!
Дафи,
да не е от студеното, някакъв вид студова алергия? Намажи с подходящ крем, както каза Блонди.

# 693
Диди, завиждам ти за спящото бебе - искам и аз такова, ама няма.

Дафи, предния ни месец беше такъв. Малко наддаде според педиатъра, но тя си суче нощем. Иначе през деня беше по същия начин - цокне и вземе да блее. Обаче, на мен ми направи впечатление, че точно тогава кърмата ми не течеше силно. Може би това я отказваше, ето в момента, на силна струя започва да блее на накъде си чак като се позасити.

Благодаря ви за отговорите за преспиването - ще се мъча да въведа някакъв ритуал и за  дневното заспиване. Сигурна съм, че в количката ще заспи, но ми се вижда като крайна мярка (когато сме си у дома )и не ми се иска да я свиквам така. Но накрая ще прибегна и до това.

# 694
Какво разбираш под "не иска да яде"?  Simple Smile
Яде само от едната гърда, като посуче малко и почва да се дърпа, говори ми, смее ми се, с голям зор успявам да я накарам поне едната гърда да изсуче. Втората почти винаги си остава пълна. А тази сутрин и двете си останаха пълни, съвсем малко сукна от едната. Минават си 3 часа и повече, а тя въобще не се сеща да яде, ако не и дам кой знае кога ще се сети  Rolling Eyes Може би правя грешка и трябва да я чакам сама да си поиска, но нали мисля и за лактацията си  Mr. Green

Галка, имаме 1 нощно хранене, тогава добре си суче. Сега ме замисли за струята  newsm78 От едната гърда тече по-слабо и нея въобще не я обича  Crazy Освен да почна и аз да се наливам с вода, да видим пък тогава.

Месечинка, не вярвам да е от студеното, защото ние не излизаме много често  newsm78 Ще мажа с крем днес и утре и ако няма подобрение ще я заведа при педи.

# 695
Еха, това за проходилките и мен ме  Shocked Shocked
И на Анди ръцете все са студени още ехеее откога  Mr. Green
Галка  Hug Hug
Блонди, да се оправяте  Hug
Гунди, да, това имах предвид, объркала съм се  Blush
Биби, да оздравява любимия ми батко  Hug
Екзо, много ми стана мъчно  Hug в такива моменти осъзнаваш какво имаш  Hug
И нас сутринта ни събудиха с кофти новина, че на баба му ще й правят много сериозна операция на сърцето и ММ ще дава кръв..и аз бих дала, ама май не мога нали? освен, че кърмя - май трябва да е минала 1 година от ражданеот  newsm78 някой запознат да каже  Hug
Гунди, Белверде, благодаря ви  Hug и аз почнах да си правя такъв файл, от същите места горе-долу  Mr. Green

# 696
  • Варна
Бютка,
дано се оправи бабата на мъж ти Hug

Забравих да ви кажа какво сънувах - че се свалям с Джон Бон Джоуви Joy

# 697
Абе какви са тези вашите сънища - Стинг, Джон Бон Джоуви  Joy

Бюти, дано всичко мине добре  Hug

# 698
  • София
Екзо, радвам се че мъжът ти е добре, дано всичко при вас вече се оправи Hug Радвай се на дребосъците, най-важното е те да са добре, за други неща не се ядосвай, особено за свекървата Hug
Тефи, мерси за милите думи Hug
Радвам се че инфото ви е било полезно, файла ми е 55 стр. и много ме натоварваше толкова много инфо, затова седнах и извадих само най-важното. Отделно си направих табличка с нашето захранване по дни, по грамаж, но то си е индивидуално за нас.
Аз пък не съм се отказала от ориза, все пак това е био ориз, подложен на стриктен контрол, марката на кашата е хубава, така че няма какво да ме притеснява. Аз също няма да спра да консумирам Simple Smile
Галка, аз имам една малка тайна за неспокойно бебе, ревящо, действа като с магическа пръчка и няма по-добър метод, винаги ми помага, а е уникално прост - нагорещяваш едно одеалце (на радиатор или каквото ползваш) и завиваш детето, успокоява се моментално, сгушва се и заспива Simple Smile Дано ви помогне и на вас:hug:
Блонди, оправяйте се бързо, къде сте настинали?
Боре, кавала съм го и друг път, но пак да си кажа, Ачето е голям сладур, много е хубав, пу-пу Heart Eyes
И Ивайла е супер лъчезарно бебе с красиви очи, като слънчица Hug
Муки, на мен ми изглежда като зачервено, а не като синина. Дано не е нищо притеснително Hug
Моят тези номера с балончетата с уста ги правеше преди две седмици, вече не са актуални Laughing
Бюти, дано всичко мине както трябва. За кръвта, трябва и да сте еднакви кръвни групи, 0 може да дава на всички групи - тя е универсален дарител, а на нея може само 0. За раждането и аз мисля, че имаше нещо, сигурно няма да можеш. Confused
Би-би, много сняг, да ooooh! Пепи бързо да се оправя  Hug

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 11:48 от belverde

# 699
Белверде, има логика за одеалцето, защото ми прави впечатление, че се събужда (ако е задрямала при кърмене, или при гушкането) когато легне в студеното легло. Сега като пиша се сещам, че Софи беше писала, че винаги като кърми има някаква пеленка, която остава заедно с бебето като го оставя в леглото. Ще го пробвам - дано подейства.

# 700
Сега не мога да се включа адекватно, ще излизаме Grinning

Ето една песновка от Бургас
Скрит текст:

Всички болни да оздравяват Hug

# 701
Диди, много миличък Иво  Heart Eyes И Криско понякога изпада в такива умиления, но бърза да приобщи към любовта си и кучето после  hahaha
Иначе за неяденето - да, правилно си разбрала. Тя всеки ден от 5-6 сутрин до обяд не яде, понякога и до 1-2, различно. Ама както си иска - така. Важното е, че за 24 часа й се събира задоволително количество  Simple Smile

За кърмата и наливането с вода - не мисля, че има някаква връзка. То ако така ставаше, нямаше да има майки с малко кърма. Просто вие няма да се обезводните, а кърмата не се влияе. И при Хедра го пише, и в болницата ни го обясниха. Тярбва да се пие, разбира се, но и 15литра д апогълнете за деня, няма да произведете повече кърма, както ако си пийнете нормалните 1.5-2 литра. 4л ми се струва много и товари бъбреците.  Rolling Eyes

Дафи, нормално е поведението й денем, любопитни са, разсейват се. Евентуално трябва да се кърмите сами, в затъмнена, тиха и спокойна стая, но пак няма гаранции.  Simple Smile

Месечинке, ти се зарази от Стинг  Joy Мен пък редовно ме ухажва Том Ханкс  hahaha

Екзо, малкият дявол е било, не го мислете повече  Hug

Педиатър, дето да ни вземе в събота, не намерихме, разбира се  Rolling Eyes Да сме ходели в спешното. Тя няма Т°, яде си, само силна хрема. И ще чакаме наравно с разбити глави например  ooooh! Засега ще си караме на капките Несивин и се надявам да й размине без усложнения  Rolling Eyes

# 702
  • София
Здравейте мацки  Hug
Блонди бързо оздравяване на теб и Ками  Hug
Екзо ужас е това с мъжа ти.Добре,че нищо му няма  Hug
Галка за съжаления и аз не мога да ти помогна.Преди Емма беше така на всяко едно спане и й давах чай както бях споменавала.Сега от месец насам най-добрият й приятел е бибата и нямаме проблем с нито едно спане.Дано е само период при вас  Hug
На мен вчера ми се стовари гардероба  #Crazy Той е такъв платнен от Икеа и отдавна вече беше пътник ама вчера реши че няма да го бъде повече.Едвам го удържах да не падне с всички сили върху прозореца,че щяхме и дограма да правим.Толкоз от мен,че сега ММ го ремонтира гардероба докато си купим друг да изкара още малко и трябва да помагам  Mr. Green Нали все е майстор.

# 703
Добро утро от нас. Излюпихме се.

Първо съвсем егоистично малко да ви подразня, идеално се наспах. Simple Smile Виктор яде в 12 снощи и днес стана да яде чааак в 9. После заспа и стана в 11.  Mr. Green Не мога да спя повече. (тука ще яда майните от някой, даже не само от един, а от по- голямата общност тука  Mr. Green Mr. Green)

Да видим какво запомних, че не отворих друг прозорец, а ви четох с кафето.  Peace

Блонди, дано се оправите.  Hug

Екзо, миличка, много съжалявам за това, което е станало, но се радвам, че е малкият дявол. Идете запалете свещ. Simple Smile   bouquet

Много хубави бебенца на Бореборе и Кашпи.  Heart Eyes

Бюти, дано всичко с баба му на Иво мине добре.  Praynig Кажи как е минала първата лъжичка. Simple Smile

Би- би и вие, миличка да оздравявате, то това време ужас.

Галка, не мога да ти помогна, Виктор заспива само на ръце. Simple Smile  Close

Марли, точно това пием и ние: калциев глюконат- половин сутрин и половин вечер.

Един съвет моля, под каква форма се вкарва тиквичката- варена и намачкана ли ?!?

Хаха, смях се и за чушката, че как на такова малко бебе чушка ?!?  Crazy  Joy

Леле, затова трябва да се изчита всичко и тогава да се пише. Ами то аз докато честитя зъбчетата на Атин шушко, те взели, че изчезнали... hahaha Да се оправяте бързо!  Hug Дано не се стига до болница!!!

hahaha Зачезнаха- да, днес не съм ги  Joy търсила. Диди, много миличко от страна на Иво, но децата често са мн откровени.

Сефте чувам за платнен гардероб.  newsm78

Само за протокола, на нас никой не ни е споменавал болница- просто аз изтръпвам само като си помисля за този факт. Виктор все по същият начин си има хрипове и си кашля, вече не знам.  ooooh! Наблъскан е катооо... бомбичка.

Извинете ме, не се сещам за друго. Малко дълго стана май.  newsm78

# 704
Благодаря ви момичета  Hug Както винаги сте много мили  Heart Eyes
Бютка: Дано се оправи на мъжа ти бабата. За кръвта аз не съм запосната и не мога да ти дам съвет....Sad
Блонди: И моите бяха по същият начин, давеха се със сополите и покашляха, но аз имам една джаджа за изсмукване на сополки(единият край се слага в носа на детето, а другият е в моята уста и аз изсмуквам сополките). Много е ефикасно, но не знам при вас дали го има това. Друго, което им помогна е солена вода. На нас ни бяха изписали едно със много силна струя и им отпушвах супер нослетата. А като ходихме на доктор ни изписаха Осциококциум по една ампулка на двамата да я разделям, но при вас знам , че не се дават туку така лекарства по аптеките. Дано се оправите по-бързо всичките. Heart Eyes
Всички болни да озравяват  Hug

Общи условия

Активация на акаунт