За емиграцията...по-различно.

• 62 007
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
ако се отнася за това което писах, звучи грозно само за хора, които живеят някьде другаде и не знаят за какво точно става вьпрос. Азиатци не означава само китайци и включва-индийци, шри ланци, филипинци, иранци....... Горе долу това е преобладаващата маса, сьвсем видимо в Торонто. Проблемът не в различните култури, а това, че се опитват да си налагат културата, което се позволява от мултикултурната политика на страната. т.е. никой не е задьлжен да научи официалния език на Канада . Изпита за гражданство е толкова лесен, че се минава с минимално говоримо познаване на езика.  greendream, до колкото сьм чела в Кебек национализма е много по силен. Забравих кой град/село в Кебек бяха официално приели нещо като справочник за новодошли, в който се споменава за носено за забрадки за мюсюлмани, коледни дьрвета,и  католически цьркви. На хората започва да им писва да са толкова гостоприемни кьм другите култури, че чак да им се качват на главата.
Малко се отдалечих от темата и това което написах може да се дискутира в отделна тема.  

ето една интересна статия, в подкепа на написаното
http://www.torontosun.com/2011/12/02/gatineau-offers-values-guide-to-newcomers

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 23:34 от Linden:)

# 76
  • Там,където се събуждам щастлива.
Linden Simple Smile, братовчед ми е в Торонто и го казва същото. Той казва, че само взимат помощи от държавата, раждат деца и до там...Интеграция 0,0.

# 77
  • ENGLAND
Linden:) същото е и в Англия, местните видимо са супер толерантни, но пък попаднеш ли само между тях с такава омраза понякога говорят за всички емигранти. Тук не само езика не щат да учат, но и толкова пари се дават да им се осигуряват преводачи.
Сори за отклонението.
По въпроса, за мен тия екзотични дестинации са само за след пенсионирането, малко там, малко тук всяка година.

# 78
И аз щях да пиша същото за Англия. Още преди 13 години англичанин ми каза да си събирам и да заминавам натам. Мечтата ми беше да живея там, но си остана само мечта.

# 79
Linden Simple Smile, братовчед ми е в Торонто и го казва същото. Той казва, че само взимат помощи от държавата, раждат деца и до там...Интеграция 0,0.

А пък българите където й да отидат, красят всичко и са все най-образованите и работливите.

Много грозен разговор сте заформили.  Sick

# 80
междодругото тази тема за екзотичните дестинации ми припомни един филм, препоръчвам ви го, весел е и е актуален по темата. Двойка франзуци заминават за Израел на екскурзия и страшно им харесва. Мьжьт е лекар( Жерар Депардьо) и решават да се преместят за постоянно, като той се надява да работи в местна болница. Шока е доста голям, в сравнение с първоначалните впечатления.

http://www.imdb.com/title/tt1160012/

Иначе и аз си мисля че обсъжданите места предпочитам да ги посещавам за ваканция. Спомням си в Куба, винаги се шегуваха, че всичко се случва по Кубинско време, но сьм сигурна че извън курортите наистина е така.

# 81

А пък българите където й да отидат, красят всичко и са все най-образованите и работливите.

много може да се спори по темата, зависи под какьв ьгьл гледаш на вьпроса. Например аз не сьм чувала за бьлгарин да е убил семейстовото си защото са станали прекалено канадци.
и изобщо защо трябва да се сравнява бьлгари и други. Написах мнение от позиция на гражданин на страната в която живея, а не на бьлгрка.

# 82
много може да се спори по темата, зависи под какьв ьгьл гледаш на вьпроса. Например аз не сьм чувала за бьлгарин да е убил семейстовото си защото са станали прекалено канадци.

Еe, как не си ли спомняш българският психолог, който уби жена си и двете си деца в Монреал ... с действаща практика тук, със супер къща на Западния остров. Беше около 2006-2007 г.

ето, намерих статия
http://www.canada.com/montrealgazette/news/story.html?id=346b155 … p;k=93995&p=1

Последна редакция: пн, 14 яну 2013, 02:44 от greendream

# 83

и изобщо защо трябва да се сравнява бьлгари и други. Написах мнение от позиция на гражданин на страната в която живея, а не на бьлгрка.

Сравнявам, защото тук сме българи, имигранти, но с такава широка ръка критикуваме други имигранти, все едно сме невероятни от първия ден - помощи не сме взимали, местния език знаем пефректно, още отпреди да сме пристигнали, богатеем и плащаме данъци като богаташи, нали...

# 84
Не ми звучи грозно, но това е въпрос на гледна точка.
Мога да споделя личен опит от Торонто. Да, масово се идва( визирам споменатите националности от Linden:) ), за да се живее от помощи като в същото време са си обърнали апартаментите на дрогаджийски манифактури, с което тероризират нормалните наематели. И това не е изолиран случай. Масова практика е.
Разбира се, ако нямаш досег или не си пряко засегнат няма и да ти направи впечатление, но е факт.

# 85
Аз пък предлагам да се върнем на темата за пенсиониране по топлите  страни  Grinning

# 86
  • In my tropical dream
........  и тук не говорим къде ще се пенсионираме.

Прощавай, но точно за пенсиониране по тези райони си говорим  Peace  За това темата е озаглавена с ".... по-различно"  Wink

Ти прощавай, но както обикновено сте се отплеснали и не сте по темата; а сега съвсем надругаде забихте.

Клоним преди всичко към топъл климат...
Но и не сме пенсионери все пак...Трябва си и някаква работа.

# 87
  • Монреал
В този ред на мисли, клишираните Хаваи отговарят на това и на доста голяма част от другите изисквания. Само трябва да ударим една зелена карта за USA.
занасяш се, Хаваите са туристическа зона, не пенсионерски комплекс  Joy Joy
Ни най-малко. Първо, не съм пенсионерка, няма бъда и след 5год, нито след 10 и въобще съм далеко от пенсия и тук не говорим къде ще се пенсионираме. Второ, за теб може да са туристическа зона, но за 1,4млн. души е мястото, където живеят.

В Хавай е рай само за туристите и за милионерите кинозвезди, за съжаление. Местното население работи главно в обслужващата сфера за не-толкова високи заплати, а цените на всичко са безумно скъпи. Единственото предимство е, че след работният ден отиват да ударят по един сърф  Mr. Green.

# 88
Hear означава ли че ако някой "кореняк" изкаже сьщото мнение, само тогава ще се приеме за валидно. Може да сме имигранти, но сме приели страните, в който живеем за  втора родина и е нормално да имаме мнение по различни вьпроси и да се вьлнуваме от нещата които се случват. Това което ти твьрдиш е доста едностранчиво мислене.

# 89
И на мен ми е грозно, пък и необосновано. Но подобно отношение от страна на новите граждани към "по-долните" имигранти си е обичайно. Само като си помисля колко неща може да не хареса у мен съседът , само да поиска...

Една от най-добрите ми приятелки замина за Нова Зеландия преди година, като изостави докторантура и работа в голяма международна фирма. Винаги е искала да прекара живота си на плажа, с малко стрес и много свобода. Ужасно щастлива е, въпреки неясното бъдеще и малкото пари, а снимките й са божествени!

Хавай е наистина ужасно скъпо място. Галон мляко е поне $7, безнинът и той е поне $4 на галон.

Общи условия

Активация на акаунт