Сингапур и Куала Лумпур 2013 – 2018 г.

• 51 061
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
braziliaКъде продължава разказа ти?

# 211
Темата била много стара за повдигане, обаче на мен ми идва по-подходящо да пиша тук, не да отварям нова. Благодаря за насоките и идеите - направихме един 7дневен Сингапур и можеше още, не ни стигна напълно. Много интересно място, фаворитите ми са
+ Gardens by the bay
+ Universal studios
+ Lau pa sat
+ зоопаркът

Едно минусче за опашките, навсякъде и за всичко. Още един минус за цените Simple Smile намаленията във вивосити ни изкушиха, но не мога да сравнявам с бг цени, а тези в емирствата са почти същите; интересни са азиатските колекции, различните от европейския и близкоизточния пазар, та ако му се пазарува на човек, има какво Wink
И тези покемони навсякъде, майко мила Simple Smile не очаквах, че манията продължава.
Ако има въпроси, мога да отговоря според личния си икспириънс Simple Smile

# 212
  • София
Здравейте, записвам се в темата заради Куала Лумпур. Открай време ме влече Малайзия и вече сериозно се замислям да организирам сама пътуването, макар че досега все сме ползвали агенции  newsm78...

Още съм на прекалено ранен етап - опитвам се да подготвя примерен бюджет и програма (с ходене до Борнео, а ако останат време и пари - и до Лангкави или Пенанг), та въпросът ми е следният: колко дни престой в Куала Лумпур ще са нужни за основните забележителности в града и наоколо?
("На първо четене" открих поне десетина еднодневни и полудневни турове, всичко ми се вижда интересно, но все пак трябва да избера само част от тях ? Да добавя и това, че ще бъдем с детето...)

Ще съм благодарна за всеки съвет...

# 213
Запис да ви следя. Септември ни престой пътуване до Сингапур . Ще сме там 15 дни , всякакви препоръки ще са ни от полза.
Желая на всички Ви прекрасни пътешествия .

# 214
Здравейте!

Много ми се ходи и на мен до Сингапур и КЛ. Не мога да се ориентирам, кога е най-подходящото време за посещение?

Гледам и сайта на Външно министерство, доста притеснителни неща пише за КЛ:
"Като цяло, в страната се препоръчва особено внимание по отношение на личната безопасност. Има случаи на въоръжени нападения. За чуждестранните туристи обстановката е сравнително добра, въпреки случаите на улични грабежи. В големите туристически центрове се препоръчва повишено внимание към местата с голяма струпване на хора, както и барове, дискотеки, училища, базари, религиозни обекти. Препоръчва се оригиналите на документите да се оставят на сигурно място в хотела, а извън него да се носят само копия от тях. Във всички части на страната са регистрирани случаи на тропическа треска, за която още не съществува ваксина. Периодично възникват случаи на холера."
Това е за Сингапур:
"Министерство на здравеопазването на Република Сингапур публикува актуална информация за разпространението на болестта „Зика”в Сингапур. Правителството е предприело мерки за борба с комарите от типа „Aedes“, които причиняват болестта „Зика” и „Денге”.

Дали е безопасно да се посещават тези страни неорганизирано  newsm78

# 215
...
Дали е безопасно да се посещават тези страни неорганизирано  newsm78
Даже е препоръчително!  Laughing
Сингапур е една от най-лесните за организация, ориентация и посещение държави не само в този район.
КЛ е ... малко по-цветен, но и той не е проблемен.

# 216
Като гледам няма изисквания за задължителни ваксини, нито за Сингапур, нито за КЛ. Ох, много се притеснявам специално за КЛ, тъй като с дете ще ходя. Той е голям, на 15 ще е тогава, но все пак...

Ще помоля, ако някой е запознат с времето да се включи. Гледах няколко сайта, все различно дава. Евентуално за септември се ориентирам, 2018 г.

За полетите какво ще кажете, май към Катарските авиолинии се насочвам. Излиза ми 1360 лв., двупосочно, даже има безплатни нощувки в Катар  Simple Smile Отиване към Сингапур, връщане от КЛ. Същата е цената и ако връщането е от Сингапур. Или пък да го направя първо КЛ 2-3 нощувки, след това Сингапур  newsm78

Ще прочета отново цялата тема. Благодарности на всички, които се включват Simple Smile

# 217
  • София
Сингапур се намира на екватора и там вали почти ежедневно през цялата година. Една идея по-малко са през юли, а през зимния период - от октомври до януари е малко по-дъждовно.
От този сайт можеш да видиш как се движат средните температури и валежи по месеци http://www.holiday-weather.com/singapore/averages/september/
Можеш да провериш там и за Куала Лумпур.

# 218
Аз съм била в по-дъждовния период и не беше проблем.
Вали, извали се и бързо изсъхва.

Аз бих направила първо КЛ и после Сингапур.
Така сетивата ще са в градация, но в градация ще са и цените.
На 15г. си е направо мъж, та не го мисли - ще му бъде интересно.

От София винаги предпочитам Катарците в посока Азия - така пътя почти се разделя и не е толкова досадно пътуването.
Нощувки в Доха бих предвидила само, ако имам желание да посещавам града, иначе гледам да съм с минимален престой.
Обикновено през този месец правят промоция и можеш да видиш какви цени ще има, но ... все пак, ако пътуването е септември, то няма и много време до тогава...
Ако билета само до едната точка - Сингапур или КЛ е значително по-евтин, то спокойно можете да си купите такъв и да ползвате друга компания за полета между двете.

# 219
Благодаря много за включванията, дами  Hug

Май така ще го направим - първо КЛ, след това Сингапур. Моля, пишете все пак, ако чуете за някакви опасности, болести или нещо подобно.

Мимии, аз за септември 2018 г. планирам  Laughing

За нощувката в Доха - така и така е безплатна, не пречи да разгледам града си мисля  Simple Smile

# 220
...
Мимии, аз за септември 2018 г. планирам  Laughing
...
Laughing
Така е по-добре.

И двата града са много хубави и има какво да се види в тях.

# 221
  • София
Здравейте! Купихме си билети за месец юни до Сингапур. Кацаме в 15,30 часа на 20.06. Обратният полет ни е на 26.06 в 00,30 часа. Освен Сингапур искаме да посетим още и Куала Лумпур.  Имаме  5 дена и няколко часа. Първо  от кой   град да започне екскурзията ни?  Кой е най-евтиният вариант за трансфер между С и КЛ.?

# 222
Най-евтиният вариант е с автобус, но отнема към 6 часа, а в зависимост от трафика, понякога и малко повече. Друг вариант, но не е най-евтиният, е AirAsia, Malindo, Scoot - нискобюджетни авиокомпании. Разстоянието между летището в КЛ и самия град е около час, като има автобуси, влак или юбер.
За времето, с което разполагате, бих останала в Сингапур. Градът има какво да предложи. До/от КЛ ще ви отиде един ден в пътуване и поне един ден за града, така че не съм убедена колко е оправдано да се видят двата града за малкото време, с което разполагате.

# 223
Здравейте! Купихме си билети за месец юни до Сингапур. Кацаме в 15,30 часа на 20.06. Обратният полет ни е на 26.06 в 00,30 часа. Освен Сингапур искаме да посетим още и Куала Лумпур.  Имаме  5 дена и няколко часа. Първо  от кой   град да започне екскурзията ни?  Кой е най-евтиният вариант за трансфер между С и КЛ.?
От който вие си изберете.  Simple Smile
Може би една идея е по-добре да започнете с КЛ, но после цените ще ви се види скъпо в Сингапур.
Аз лично харесвам много повече Сингапур, но всеки има различен вкус.
Най-евтино е с автобус, но и самолетните билети не са скъпи.

# 224
phristova, ние ходихме до Куала Лумпур с автобус. Беше много комфортно пътуването, на прилична цена и около 4 часа беше по смомен. И те спира автобусът в самия град, което също е предимство.

Иначе и на мен Сингапур ми хареса в пъти повече от Куала Лумпур. Ние имахе 10 дена и бяхме отделили 4 дена за Куала Лумпур, за което после съжалявах малко. Ако сега си правех програмата наново, повече от 2 нощувки за Куала Лумпур не бих планирала.

Последна редакция: нд, 21 яну 2018, 13:32 от Linda 2

Общи условия

Активация на акаунт