Основен ремонт на панел 63 кв колко ще излезне :))

• 10 692
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Банята излезе (преди 2 години) около 2000 лв за материалите като сме търсили промоции,директно от производител и т.н., но все пак и качество де. За труд 1200 лв. Кухнята- на тераса, малка е- 1200 лв за шкафове и труд, отделно абсорбатор,мивка,батерия ,контакти и т.н. - 2000 лв общо всичко, офертата ни беше от познат(т.е. може би с малка отстъпка), за ламинатите са писали вече, шпакловка ок. 5-6 лв/кв.м. Дограма- 1800 лв, ламинати- 1000 лв грубо без монтажа.

# 16
Пообиколете магазините, вижте горе-долу цените и започвайте да смятате. Като получите евентуален краен резултат го умножете поне по 2 Peace  Винаги излизат наглед малки и незначителни неща, които също струват пари, понякога и повече отколкото очакваме. За времето важи същото Peace
Успех   bouquet

# 17
  • София
За гарсониера 46кв.ремонта ми излезе 12000лв с обзавеждането.

# 18
Една нормална кухня с уредите е около 5000 лева;
Прилична баня около 3000 лева;
Дограми, интериорни врати и нова входна врата около 4000-5000;
Смятайте на спалня по 2500 лева средно (шпакловка, боя, ламинат, комплект мебели от магазин с незадоволително качество...);
Коридор около 1500 лева (шпакловка, боя, замазка, плочки, гардероб или портманто);
Накрая хола около 2500 лева (шпакловка, боя, ламинат, секция, диван и маса);
Външна топлоизолация около 1000-1500 лева;
Получаваме около 22000 лева, ако искате всичко да е чисто ново и сравнително евтино. Към тази сума може да се добавят още към 1000-1500 лева за пердета, щори, ключове, контакти, осветителни тела килимчета и още хиляди други неща за да получите един уютен дом. Даже 1500 лева няма и да ви стигнат...

Въобще тази тема е толкова разтеглива... колко може да излезе един ремонт, може и "x" лева, може и "y" всичко зависи какво искате като краен резултат.

По - добре ако имате някакви спестени пари за ремонт кажете колко са за да Ви кажем от къде да почнете и до къде ще стигнете и да ви се дава съвет, кое от къде да купувате вместо да се лутате като мухи.

# 19
Нещата са много относителни, но ще се опитам да отговоря така: всичко зависи какви точно операции искате да бъдат извършени и съответно качеството на услугата. Защото, примерно банята не е само ВИК и плочки, има и гипоскартон (влагоустойчив), ЕЛ, евентуално замазка, евентуално варова мазилка преди плочки и тн. При шпакловките също, ами ако стените са криви, а това е панел голяма вероятност да са криви, значи трябва да се изправят, което е допълнителна работа и то не малко. При ламината сходно, самия ламиниран паркет изисква една перфектна основа, за да не се надува после, което означава саморазливна замазка примерно или друго подобно решение. Дограмата е също много относителна, евтиното PVC (3 камери бяло, бяло) може да Ви излезе 1800 лв, алуминиевата 3000 примерно, а хубавата дървена дограма поне 5000 лв. Топлоизолацията също, важен е материала за изолация (стиропор, неопор и тн.), важна е мазилката (минерална, полимерна, силиконова и тн.) важно е и на кой етаж е, ако е на по-ниските може със скеле, ако е на по-високите отиване на алпинисти. Всичко това има значение при ценообразуването. Ел инсталацията ако се сменя също ще оскъпи ремонта, а е добре да се смени сега. При боядисването също има разлика от латекс до латекс. Има евтин латекс за по 25 лв бака, има такъв, който е в пъти по-скъп сребърни йони. Цвета на боята също има голямо значение, по наситените цветове са по-скъпи. И така мога още няколко часа Simple Smile Правил съм такива тежки ремонти, и винаги сумата излиза повече. Ориентировъчно за основен ремонт на старо жилище с Вашата квадратура, с по-базови материали и едно приемливо качество поне 16000-20000 лв ще Ви струва с фирма. С майстори можете и на 14000-18000 лв да отидете, но ще трябва Вие да се занимавате с доставките на материалите, организацията, с контрола, с разправията с различните майстори, което е време, енергия, нерви, разходи и тн. И не е гаранция качеството накрая какво ще е. Ако вече искате наистина много високо качество на материалите и услугата, сумата става чувствително по-висока граница е небето Simple Smile И като за финал, всеки който си прави ремонт, къща или друго СМР, разберете че колкото повече един Възложител предоговаря цената на Изпълнителя, тоест кара го да намалява офертата си, то последния ще му изпълни поръчката с най-евтините материали и по-ниско качество, без изобщо да му го каже, особено ако е недобросъвестен.

# 20
... а това е панел голяма вероятност да са криви...

Живяла съм във всякакъв вид строителство, най-правите стени са точно в панела. Най-кривите в ЕПК-тата. Тухлата е някъде по средата, но не клони към правите.

П.П. Човекът е изборил точно какво ще ремонтира, оставете дограмите, ел. инсталациите и мебелите, явно вече ги е оправил, така само го обърквате  Peace

# 21
едни 15 000 лв ще ми стигнат или не ?
до ключ ?

# 22
Да. Според мен  Simple Smile

# 23
  • София
до ключ ?

На кантар.

# 24
Ремонта ще е цялостен
- дограма
- вик
- ел
- настилка
- баня
- врати

Общо взето абсолютно всичко Simple Smile

"Не се сърди, човече" четете внимателно човека го е написал, наблягам на думите "цялостен" и "абсолютно всичко" значи не говорим за една баня и освежаване с латекс. Виждал съм много панелки от вътре и е пълно с криви стени, като сложиш мастара и нивелира става ясно. А ако опънеш канап още повече. Панелните блокове са се строяли много бързо, гонели са срокове и бройка, въпреки панелния характер, качеството не е било очевидно такъв приоритет през соца.

# 25
до ключ ?

Не. Но това ще споделите и сами след като свършите с ремонта.

# 26
...Панелните блокове са се строяли много бързо, гонели са срокове и бройка, въпреки панелния характер, качеството не е било очевидно такъв приоритет през соца.

Всички са построени с еднакво "качество". Споделих моите впечатления, занимавам се с имоти и имам поглед в/у почти целия сграден фонд в София. Но всеки има право на мнение  Peace

Надявам се авторът да сподели след ремонта  Simple Smile

# 27
...Панелните блокове са се строяли много бързо, гонели са срокове и бройка, въпреки панелния характер, качеството не е било очевидно такъв приоритет през соца.

Всички са построени с еднакво "качество". Споделих моите впечатления, занимавам се с имоти и имам поглед в/у почти целия сграден фонд в София. Но всеки има право на мнение  Peace

Надявам се авторът да сподели след ремонта  Simple Smile
искаш да кажеш че панелката като стройтелство е добро ?

# 28
Това е отделна тема, но да, аз лично избрах за моето семейство панел.
Всичко зависи от конкретната сграда.
Коментарът ми по-горе беше за стените  Simple Smile

# 29
Ще ви споделя обективно какво ми е мнението за панелите. В близост са до училища, болници, магазини, метро и тн. Имат, да речем, добро вътрешно разпределение, добри са при сеизмични въздействия. Друг плюс е, че квадратурата е реалната, без разни идеални части. Недостатъците, обаче не са малко. Имат крещяща нужда от топлоизолация и шумоизолация, нужда от нови инсталации, занемарени общи части, често има и проблеми при покрива, както споменах криви стени и ъгли, в следващите 15-20 години и поддръжка на конструкцията трябва да се направи. А и при панелите има много съседи и реално трудно може да се постигне и разбирателство с околните. Лично аз ако си купувам жилище, не бих заложил на панелен блок, разбира се и новото строителство има страшно много кусури, просто човек трябва да е много нащрек. Надявам се никой да не съм засегнал с това мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт