Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 58

• 48 928
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
То беше ясно,че след това изказване лъва ще изяде звероукротителя си!
Само се питам,както и тогава Ибрахим  самозабрави ли се с тази реч,която се записва или разчита на това,че СС ще му прости Всичко!? newsm78

# 346
"----Ибрагим говорит,что  он – древо жизни османов и пока он жив, государство будет процветать.."

Досега Империята процъфтяваше и е време да върже,и Ибрахим да си обира крушите...накратко казано..

# 347
  • Мюнхен
То беше ясно,че след това изказване лъва ще изяде звероукротителя си!
Само се питам,както и тогава Ибрахим  самозабрави ли се с тази реч,която се записва или разчита на това,че СС ще му прости Всичко!? newsm78

Той като че ли разчиташе и на това, че СС не чете тези записки. И ако Хюрем не беше накарала Аяз да се разрови, може би никога нямаше и да ги види. Но определено Ибо се самозабрави. То бяха приказки, маниери, подсмиване. Мислеше се за недосегаем. Определи себе си за укротител на султана, за орел а султанката за гълъб, демек врабче, което само му се мотае в краката. Все пак тя не е вече робинята от преди.

# 348
  • Мюнхен
"----Ибрагим говорит,что  он – древо жизни османов и пока он жив, государство будет процветать.."

Досега Империята процъфтяваше и е време да върже,и Ибрахим да си обира крушите...накратко казано..

hahaha hahaha

# 349
Добро утро!

Преди няколко дена, когато коментирахме поведението на Ибрахим, Елена Алексиева твърдеше , че той е казал тези думи защото е дипломат Laughing Laughing Laughing

Дипломатическите отношения и преговори ИЗКЛЮЧВАТ обиди.
Ако обиди дипломат отсрещната страна се нарича дипломатически скандал- разваля отношенията на двете страни.
Ако обиди Своята страна- веднага е приключил, като дипломат и като политик.
Затова коментара на посланиците беше, че няма да е дълго на този пост- защото те са дипломати и знаят правилата за водене на преговори.
Никой не се и замисли да приеме думите му по друг начин освен, като обида към Султана, защото те просто си бяха обида и то много груба.
Ибрахим може да е добър войн, добър цигулар, добър Везир- но дипломат не е добър.
Видяхме отношението му към всички- не успя да спечели на своя страна никой, за него не каза добра дума никой, създаде си много врагове с поведението си и горделивостта си, не показа респект към никой- дори към Султана. Ако Сюлейман не го беше спрял, след няколко години наистина може би щеше да се пробва да го свали от власт в полза на Мустафа, защото Той е решил, че Мустафа трябва да е Султан- а нали Той решава какво ще става в ОИ.

Спомнете си Сюлейман когато говореха за заплатата на Ибо, колко респект имаше в думите му когато каза - Те са превзели Истанбул.
Сюлейман е завзел много територии, но и през ум не му минава да се сравнява с прадядо си.
Ибрахим не само няма респект към никого, но дори се смята за по- по от всички.
Коментара на книгата на Макиавели - няма смисъл да се коментира. Laughing

Шах Султан много бързо разбра Хатиджето, само докато каза Династия и веднага и показа, че нея няма да може да я манипулира. Ако искам Хатидже да си отива вече , то е заради това да не чувам вече от нея думата ДИНАСТИЯ Laughing Laughing Laughing

Какво толкова се ядоса, че Хюррем е казала истината за Ибо newsm78, защо не искаше сестра и да знае, защото щеше да излезе истинската причина поради, която тя мрази Хюррем?

Гледам сериала вече 80 серии, но не разбрах с какво заплашва Хюррем династията. Ако има някой, който и за момент не допусна, че Сюлейман ще умре- то това е тя.
Нито веднъж не каза пред децата си лоша дума за Махидевран, Хатидже, Ибрахим, Мустафа или когото и да е .
Мисля , че заплахата е само в болният мозък на Хатидже, да за Мустафа и Ибрахим има опасност, но тя е същата, каквато е за Хюррем и синовете и.
Мустафа е толкова от династията- колкото и другите принцове, не виждам защо те да имат право да го пазят и да искат той да е Султан , а Хюррем да не прави същото за децата си #Crazy
Шах много правилно го каза на Хати - опасност за династията или за Ибрахим?

Спирам, че много се разписах Embarassed
Приятен ден на всички и лека работа на работещите! Laughing

# 350
  • с/у ОколоМръсТното
Най-накрая ви догоних и вече с нетърпение чакам еп.81 преведен.
Поздравления и поклон пред къртовския труд на Невин и Елена (ако не бъркам)...  Heart Eyes  bouquet

И съм се сетила нещо да ви питам.
Целият досегашен сюжет се развива във всички посоки, но не и около образа на следващия султан - Селим.
А какво става със Мехмет, че Селим завзема трона?
Простете, ако вече сте дали отговор на този въпрос, но ми е непосилно да чета всичките предни теми (макар да съм им хвърляла по едно око чат-пат).

# 351
  • Сливен
denisass хареса ми поста ти. И аз и много други мислят така. Аз не харесвам Ибрахим, в началото му симпатизирах, но се превърна в надут комплексар. Нищо хубаво не видях в него последните серии.  Но да не забравяме, че цялата тази надменност у него я създаде Султана. С привилегиите,които му даде, отговорните постове,увеличаването на заплатите, подарените статуи и т.н.
Аз много малко схванах от серията. Беше ми скучна,защото нищо не разбирам. Добре,че Невин превеждаше и Випчето постваше.Много ви благодаря Hug Hug Hug
А обесилата се беше Фатма,нали?
А как беше "династия"на турски?
Шани Мехмед умира млад на 22 години от шарка. Мисля,че в Маниса.

# 352
Най-накрая ви догоних и вече с нетърпение чакам еп.81 преведен.
Поздравления и поклон пред къртовския труд на Невин и Елена (ако не бъркам)...  Heart Eyes  bouquet

И съм се сетила нещо да ви питам.
Целият досегашен сюжет се развива във всички посоки, но не и около образа на следващия султан - Селим.
А какво става със Мехмет, че Селим завзема трона?
Простете, ако вече сте дали отговор на този въпрос, но ми е непосилно да чета всичките предни теми (макар да съм им хвърляла по едно око чат-пат).
Мехмет умира на 20 години от болест!
Според някои легенди Махидевран му изпраща болна от едра шарка наложница и той се заразява(както видяхме от филма,те обвиняватза заразяването на малкия Сюлейман -Хюрем, така че има логика в тази работа)
Денисас, добре казано!

# 353
Цитат
Коя според вас /или сценаристите/ще е  причината за смъртта на Ибрахим/Паргалъ?  (Гласуването приключено: Пет., 14 Дек. 2012, 18:03)
Предателство към ОИ    - 30 (13.5%)
Предателство към султан Сюлейман    - 85 (38.3%)
Предателство към исляма    - 1 (0.5%)
От самолюбие ще се провъзгласи за султан    - 33 (14.9%)
Изневярата към Хатидже    - 6 (2.7%)
Ще стане жертва на интриги    - 58 (26.1%)
 Ще загине невинен    - 7 (3.2%)
Друго/моля,споделете в темата    - 2 (0.9%)

Общ брой гласове: 222
И да постна резултатите от една анкета правена преди доста време! Laughing
 smile3501 на позналите!
 Оказахме се прави,че предателство-обидата ще е капчицата преляла чашата!

# 354
  • с/у ОколоМръсТното
Мерси, момичета...  Hug
Много тъжен край за Мехмет, както и за Мустафа, разбира се...
Хю си има своите грехове. Факт.

# 355
Привет и от мен!
Ето едно пресложение :да си пуснем пак анкета за забавление Hug
Например Кой е следващия сериозан опонент на Хюрем?-Шах Султан,Рустем,Кадията ,някой нов.
Моля,дайте и вие някакви предложения  Praynig

# 356
Привет и от мен!
Ето едно пресложение :да си пуснем пак анкета за забавление Hug
Например Кой е следващия сериозан опонент на Хюрем?-Шах Султан,Рустем,Кадията ,някой нов.
Моля,дайте и вие някакви предложения  Praynig

Мустафа

# 357
Е,випче не си ли закусвала Rolling Eyes все си кратка ,ми дай идея може с друг въпрос,аз писах ей така като видях,че се сещата какво сме гласували преди. ooooh!
Може кой ще е следващият Велик Везир-това е спешно,че може скоро да кажат Mr. Green

# 358
Аз пък друго си мисля,че Ибрахим чете книгата "Владетеля" на Макиавели..

"Мъдрият владетел никога не трябва да държи на думата си, когато това би било против неговите интереси."

Николо Макиавели

# 359
Ехооо,вие какво се замислихте всички?

Общи условия

Активация на акаунт