Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 58

• 48 474
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Елена Алексиева,

По повод на "интелигентните 4" - няма да го приемам лично, защото за мен всички гледащи този филм са интелигентни, независимо на кого от героите симпатизират.

Аз съм от "Сюлейманките", но това не ми пречи да виждам и останалите герои. Ако коментирам повече Хю, то това е защото за мен Ибо и Хю светят с отразената светлина на султана. Ако Ибо е постигнал нещо, то е защото султана му е дал тази възможност, но от това, което съм чела и което виждам във филма - просто не е оправдал даденото му доверие. За мен интелигентния човек е този, който направлява събитията в желаната посока, а не този който се самоизтъква. Не го разбирам Ибо защото с тази безрезервна подкрепа от султана и пълен карт бланш да взима решения, се заби в собствените си противоречия. Може би някои го виждат като величие, но за мен това е комплекс. Ако беше държавник, щеше да оцени, че е на върха, над него е само султана, и нямаше да използва правомощията си "да се прави на по-велик от султана". Извинявай, че като "сюлейманка" виждам ситуацията като "подаваш пръст, откъсват ти ръката".

Хю я разбирам защото и аз съм майка и дори ме е страх да се замисля какво бих направила, ако някой ми каже, че ще ми избие децата едно по едно.  А през погледа на Сюлейман /от филма/ - "Хю е тази, която ме обича дори и след като е имало и други жени, бди когато съм болен, пази децата ми и е по-щастлива от мен защото аз се раздвоявам между синовете си. Минал съм през ада на периода "да остана жив" и я разбирам."

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.

# 556
82 серия, трейлър 2

С.Ибрахим, Паргалъ Ибрахим...
С.О, приятелю, аз моля Всевишния да не ме изпитва с болезнена скръб от твоята загуба.
С.Ти за мен си по-близък от брат...
И.Господарю... Не тъгувайте, Господарю!
Господарю, искате ли напролет да заминем в Маниса. Ще си спомним старото време.
И.Аз съм Ибрахим. Верният страж на великите порти, които се издигат на границата на ада и рая...Робът Ибрахим...Ибрахим, който всеки ден вижда своя труп в бездънните очи на Господаря си. Ибрахим, за чиято смърт молят, когато извършват намази...

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 23:06 от Izabele

# 557
  • София
И Аз нямах особено добро мнение за гледащите турски сериали, сестра ми половин година ме навиваше да гледам ВВ, а Аз все и казвах да не ми губи времето с глупости.
Та така докато изгледах първият епизод, сега сряда вечер и бомба да падне в хола, не може да ме спре да изгледам серията  Laughing
И при мен ситуацията беше същата. Колко ме навиваха да почна да гледам ВВ, а аз ги бях обявила за ненормални.  hahaha
Ела да ме видиш сега - гледам го като облъчена!  Shocked

Михайлов И.А. това май не е Малкочоолу?!?  newsm78

# 558
Към (((Hurrem))) , престани да ни вадиш очите с тези големи букви.Смятам знаеш, че във форумите това не е прието и не се толелира.Нищо лично  Peace

# 559
Gawina ,

приемам мението ти, макар да е различно от моето.  Колкото до "интелигентните 4" , то беше отпратка към друг съфорумец, не е мое хрумване. Аз също смятам, че този филм изисква различна от обичайната за турските сериали аудитория и вярвам, че тук я има ...поне на 90 %, а не само 4 на брой..

# 560
  • до най слънчевия бряг
Честита Нова Година,Дами!  Hug

Поздрав с една сцена между Малкочоолу и сестрата на Грити - само че от друг сериал  Whistling

Мих ,честита да е ама отдавна не си идвал и забрави как изглежда Бали бей , този е  Кенан Имирзалъоглу/от Езел и   участва  в новия сериал на Берг /
Влизай по често ,че виж какво става  Joy Joy

# 561

Кетти,

За Айшето може и да са имена на домашни любимци, но за хората, който имат поне основно образование не са. Повярвай, че няма човек, който ако не е абсолютно неук, да не знае тези имена.

Ти не ми схвана мисълта, ама нейсе...

И.Аз съм Ибрахим. Верният страж на великите порти, които се издигат на границата на ада и рая...Робът Ибрахим...Ибрахим, който всеки ден вижда своят труп в бездънните очи на Господаря си. Ибрахим, за чиято смърт молят, когато извършват намази...

Това изчерпва всичко.
И допълнение от фрагмана---"че се е надявал да умре като воин"
А не в съня си.Това и насън сигурно не си го е помислял.За един воин, макар и самозабравил се, трябва да му се отдаде достойна смърт.
Защо СС не го извика на "дуел", така да се каже истински.На живот и смърт, като толкова му стана черен.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 23:03 от ketti

# 562
Gawina ,

приемам мението ти, макар да е различно от моето.  Колкото до "интелигентните 4" , то беше отпратка към друг съфорумец, не е мое хрумване. Аз също смятам, че този филм изисква различна от обичайната за турските сериали аудитория и вярвам, че тук я има ...поне на 90 %, а не само 4 на брой..

bouquet

Извинявай, помислих си, че е твое мнение. Чета постовете ти защото са ми интересни, нищо че сме на различни позиции, а досега не бях забелязала да издребняваш.

# 563
Изключително тежък фрагман, направо не ми се гледа тази серия.
Елена, благодаря ти за хубавите постове   bouquet  bouquet  bouquet
Съжалявам, че ще го кажа, но не мога да се въздържа.
(((Hurrem))), фенката те прати да си пуснеш концерт на Пайнер, аз те съветвам да изгледаш един американски кървав екшън. То там много мисъл няма. И вместо да се обиждаш, прояви малко уважение не към историческия образ Ибрахим, загинал изключително нелепо, а към шепата хора, които го харесваме и разбираме. Не е трудно, просто си запази едрия болднат шрифт за себе си. Защото мен, като филолог, най-много ме дразни неграмотността във всичките й форми.

denisass, виждам, че ти доставя някакво извратено удоволствие да наричаш Ибрахим роб, направи го около 10 пъти. Роб или не, стойността му като истински приятел, спътник и довереник на Великолепния Лъв е в пъти по-висока от стойността на всичките му наложници, съпруги и жени, взети заедно. Dore Mi е охарактеризирала много добре хасекито, нямам какво да добавя. В интерес на истината ми хареса поста ти за Нигяр и Ибрахим.  Обаче опитите ти да оригиналничиш, иронизирайки хората, които харесват даден екранен образ, са особено неуместни и нелепи.Peace

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 23:08 от gphilipova

# 564
В интерес на истината ми хареса поста ти за Нигяр и Ибрахим.  Peace

gphilipova ,  smile3525

В интерес на истината и аз харесах поста на  denisass за Нигяр и Ибрахим.  thumbsup Дори помислих, че той е дело на Фенката под прикритие.  Wink Peace

# 565
Изключително тежък фрагман, направо не ми се гледа тази серия.
Елена, благодаря ти за хубавите постове   bouquet  bouquet  bouquet
Съжалявам, че ще го кажа, но не мога да се въздържа.
(((Hurrem))), фенката те прати да си пуснеш концерт на Пайнер, аз те съветвам да изгледаш един американски кървав екшън. То там много мисъл няма. И вместо да се обиждаш, прояви малко уважение не към историческия образ Ибрахим, загинал изключително нелепо, а към шепата хора, които го харесваме и разбираме. Не е трудно, просто си запази едрия болднат шрифт за себе си. Защото мен, като филолог, най-много ме дразни неграмотността във всичките й форми.

denisass, виждам, че ти доставя някакво извратено удоволствие да наричаш Ибрахим роб, направи го около 10 пъти. Роб или не, стойността му като истински приятел, спътник и довереник на Великолепния Лъв е в пъти по-висока от стойността на всичките му наложници, съпруги и жени, взети заедно. Dore Mi е охарактеризирала много добре хасекито, нямам какво да добавя. В интерес на истината ми хареса поста ти за Нигяр и Ибрахим.  Обаче опитите ти да оригиналничиш, иронизирайки хората, които харесват даден екранен образ, са особено неуместни и нелепи.Peace
Роб се нарича самият Ибрахим!
За жена му да не говорим къде го поставя!
Стойността на един човек се измерва по различен начин от всички заобикалящи го! За съжаление това не винаги е истинската същност, но уви така се приема!
Колкото до иронията: защо в едната посока я приемате и дори аплодирате, а в другата ви обижда и се чувствате лично засегнати!?
 Така изглежда като висша форма на тесногръдие и супер консервативност!

# 566
vvi , прави разлика между роб и "роб", нарочно е в кавички.Схващаш ли мисълта на Ибрахим между роб-като статус, и роб-като принадлежност към идея и ценности?
Ето това май е тесногръдие.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 23:26 от ketti

# 567
  • Таралежът е птица упорита - докато не го ритнеш, не излита...
Дами, лишено е от смисъл да се нападате една друга.
Аз, като професионален спец по човешката душа, си мисля, че е добре да ви напомня, че в спора не бива да се правят личностови квалификации, защото е проява на лошо възпитание!
Нека да запазим добрия тон!!!

# 568
vvi , прави разлика между роб и "роб", нарочно е в кавички.Схващаш ли мисълта на Ибрахим между роб-като статус, и роб-като принадлежност към идея и ценности?
А самият Ибрахим къде се слага? В роб или "роб"? Защо дори и след като "му беше поверен света" той продължи да смята за себе си предното(с кавички или без) Thinking
Ако има разлика между Хюрем и Ибрахим тя е ето тук! Тя надмогна етикета "роб"(независимо,че в харема  и нравите тогава това е много съмнително като свобода да кажем на свободно движение), а Ибрахим не можа!
Тя се бори да постигне свободата си( макар и с женски мурафети), а той независимо,че я имаше не я прие!Свободата на духа е по-силна от свободата от оковите! Единият го постигна,другият не успя!

Пп:Много "свобода" натрупах, но нарочно не исках да я замествам с други думи!

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 23:37 от vvi

# 569
Дами, лишено е от смисъл да се нападате една друга.
Аз, като професионален спец по човешката душа, си мисля, че е добре да ви напомня, че в спора не бива да се правят личностови квалификации, защото е проява на лошо възпитание!
Нека да запазим добрия тон!!!
Като професионален спец и по личностниквалификации не писахте нищо за Ибрахим.Как го виждате?За Хюрем разбрахме  PeaceТук никой няма лошо възпитание, има недостатъчно  Wink

Общи условия

Активация на акаунт