Знаете ли, че водомерът трябва да се тества на всеки 5 години?

• 2 958
  • 22
  •   1
Отговори
http://www.vodomer.bg/

Днес научех за този закон по не много приятен начин и бързам да го споделя с Вас,да не стане както при мен....

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 18:17 от Mamma

# 1
  • Sofia
Сподели повече за проблема,нищо нередно не видях...

# 2
Проблема е,че не съм знаела,че трябва на всеки пет години да си свалям водомера и да го нося в измервателна служба,където със сигурност да ми го замерят дали отчита правилно.Със сигурност ще трябва да им платя за това.Иначе има глоба...парична!Вие знаете ли за това?Въобще някой носил ли е водомер за замерване в такава служба на всеки 5 години?

# 3
Проблема е,че не съм знаела,че трябва на всеки пет години да си свалям водомера и да го нося в измервателна служба,където със сигурност да ми го замерят дали отчита правилно.Със сигурност ще трябва да им платя за това.Иначе има глоба...парична!Вие знаете ли за това?Въобще някой носил ли е водомер за замерване в такава служба на всеки 5 години?

Сам не можеш да си свалиш водомера. Викаш специализирана фирма (оторизирана при това) и тя го прави това упражниение.

# 4
  • Стара Загора
Не съм носила водомера си досега за проверка и не знам и някой друг мой познат да го е правил.
Нашите водомери са от по нов тип-с дистанционно отчитане.
Мисля че на няколко пъти идва представител от ВИК за проверка на водомера.

# 5
Не съм носила водомера си досега за проверка и не знам и някой друг мой познат да го е правил.

И аз не знам за мои познати,нито пък аз съм носила до сега.Водомерът ми е нов-но наближава да навърши 5-те години и когато ми казаха днес в ЕVN-даже какво ми казаха,направо ми се скараха,че не знам законите и се втрещих,та го намерих да го прочета и го пускам да образовам и други неосведомени по въпросите и законите на ВиК

# 6

Сам не можеш да си свалиш водомера. Викаш специализирана фирма (оторизирана при това) и тя го прави това упражниение.
За това питам дали някой го е правил?

# 7
  • София

За това питам дали някой го е правил?

Ние сме го правили, никак не обичаме да подхранваме нароилите се фирми-паразити, затова се обърнахме директно към Софийска вода. Дойдоха, смениха водомерите (струваше малко повече, отколкото свалянето, тестването и връщането на старите водомери, обаче отнема по-малко време). Докато чакате да ви върнат водомерите след тестване (около ден), те ви свързват тръбите, за да можете все пак да си ползвате водата.

Между другото, срокът за тестване вече е удължен на 10 години - http://www.segabg.com/article.php?id=613802

# 8
Jarrita,благодаря!
Сега ще го разпечатам и ще отида утре при служителката,за да и покажа,че съм се ограмотила за законите на ВиК,но ще я питам също-защо тя не се е ограмотила,при условие,че работи в тази сфера..
И беше доста груба!

# 9
  • Sofia
Ние ги сменихме на 8-та година,дойде човек от ВиК и ги смени,пломбира,регистрира за 1/2 час,имаше някаква промоция за нов за 40лв.,а за сваляне,тестване и пак поставяне беше близо 30лв.,затова избрахме да ги подновим.Нямаше никакви глоби за просроченото време след 5-та год.

# 10
  • София
Знам го това, да. Някаква фирма редовно ни лепва съобщения на вратата, като ни съобщава, че на 5 години трябвало да се проверяват.

# 11
Съгласно Заповед А-441 от 13.10.2011г. на ДАМТН, периодична проверка на индивидуалните водомери се прави на всеки 10 години за всички водомери, които към 2012 г. са в срок на метрологична годност (номинален разход Qn: 5m³/h ).

Промениха срока и от 5 години, вече е на 10 години.

# 12
  • Sofia
Това не ни беше казано когато дойде техника,макар,че единия водомер,който е само за пералнята не се ползва много често,както другите и можеше да си остане...Повече от година я има тази промяна,а не се осведомяват абонатите целенасочено

# 13
Съгласно Заповед А-441 от 13.10.2011г. на ДАМТН, периодична проверка на индивидуалните водомери се прави на всеки 10 години за всички водомери, които към 2012 г. са в срок на метрологична годност (номинален разход Qn: 5m³/h ).

Промениха срока и от 5 години, вече е на 10 години.

Аз пък зная, че го промениха това лято.

# 14

И аз не знам за мои познати,нито пък аз съм носила до сега.Водомерът ми е нов-но наближава да навърши 5-те години и когато ми казаха днес в ЕVN-даже какво ми казаха,направо ми се скараха,че не знам законите и се втрещих,та го намерих да го прочета и го пускам да образовам и други неосведомени по въпросите и законите на ВиК

EVN какво общо имат с ВиК ? Thinking

По темата - нашите са на много повече от 5 години , не са проверявани .

Общи условия

Активация на акаунт