Да преправим старите мебели с любов - 19 тема

• 81 934
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Моля за помощ! Грундирах с бороконтакт и минах една ръка Аквис гланцов, но дървото стои грапаво. Нормално ли е или съм объркала нещо?  Thinking

# 616
А преди да боядисаш не беше ли грапаво?  Thinking

# 617
по-скоро стои грапаво от грунда - дървото беше лакирано, аз затова и сложих бороконтакта. Мисля довечера да го изшкуря, но не зная с колко фина шкурка? Thinking

# 618
хм, не би трябвалод а загрубява от борото, да не е от боята, тя Аквиса малко стои на "зрънца" съвсем образно казано.

# 619
ами... не знам и аз Sad Ох, ще пробвам с шкурка - дано се получи

# 620
Аз приключих с боядисването на шкафчето и скрина и да си призная съвсем гладко си е, няма никъде грапавини... трябва да им сложа дръжки и ще ги снимам да ви ги покажа  Simple Smile
В тоя ред на мисли някой знае ли откъде бих могла да си намеря подобни дръжки, но да са черни, че досега попадам все на нечерни Sad

# 621
Аз приключих с боядисването на шкафчето и скрина и да си призная съвсем гладко си е, няма никъде грапавини... трябва да им сложа дръжки и ще ги снимам да ви ги покажа  Simple Smile
В тоя ред на мисли някой знае ли откъде бих могла да си намеря подобни дръжки, но да са черни, че досега попадам все на нечерни Sad

Провери ли в големите магазини - Бриколаж, Баумакс...?

# 622
Момичета, някоя от вас беше ли правила подобна лампа?
Дали не се разпада лесно?

Аз правих такава лампа  Peace В кухнята е, нищо и няма. Е, друг е въпроса, че не мога да я изпера, но като се поизцапа ще я изпера и сначале - балон, Ц200, съхнене и  така...до като ми омръзне

# 623

Аз правих такава лампа  Peace В кухнята е, нищо и няма. Е, друг е въпроса, че не мога да я изпера, но като се поизцапа ще я изпера и сначале - балон, Ц200, съхнене и  така...до като ми омръзне

А, VK,  добре че се включваш  Hug
Тъкмо тези дни размишлявах дали само с Ц200 да я правя или с лепило за тапети с добавено ц200.

Ти до каква степен го разреди лепилото?

# 624
  • софия
Лампата е маниакална. Толкова е хубава че ми се струва невъзможно да я направя! Страх ме хваща дори да пробвам  Crazy

# 625
  • Пловдив
Здравейте момичета,

извинявам се че се включвам ей така от нищото. Чета Ви с удоволствие и само мога да завиждам за въображението и сръчните ръце.
Имам една молба, преди седмица се нанесохме в наша си къща, но имам една камина, която има дървен перваз, който си пасва на вратите, но изобщо не на обзавеждането което съм избрала. Чуденето ми е, дали мога с някакво масло да го избеля, да не е кафяво-жълто, а по сиво. Ето така изглежда сега:
http://shegunova.multiply.com/photos/album/81/Renovation#photo=9

Вратите са също кафяви, но там мога да изчакам една година преди да се заема с тях.

Благодаря ви много

# 626

Аз правих такава лампа  Peace В кухнята е, нищо и няма. Е, друг е въпроса, че не мога да я изпера, но като се поизцапа ще я изпера и сначале - балон, Ц200, съхнене и  така...до като ми омръзне

А, VK,  добре че се включваш  Hug
Тъкмо тези дни размишлявах дали само с Ц200 да я правя или с лепило за тапети с добавено ц200.

Ти до каква степен го разреди лепилото?

Като боза да е. То е гъсто и ще видиш зор Hug
Това е моята

https://plus.google.com/photos/103756488488347349953/albums/5767 … 664754?banner=pwa

С такова мильо разполагах с такова я правих. Ако имаш разноцветни можеш да импровизираш.

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 20:06 от VK

# 627
Моля за помощ! Грундирах с бороконтакт и минах една ръка Аквис гланцов, но дървото стои грапаво. Нормално ли е или съм объркала нещо?  Thinking
на мен това ми се случи със стълбата. Мателияла е ЧАМ. Изшкурих я перфектно. Наслаждавах се на гладкостта и плъзгайки ръка по нея. Перфектна! Направо нанесох Аквис. Първа ръка  - попи  и се разроши. Реших че втората ръка ще го замаже. не - втора ръка - пак грапаво. Направо ми се ревеше. Мъжът ми обаче ми обясни каква е ситуацията. Прахът от шкуренето прави гладкостта на дървото . Въпреки забърсването със суха кърпа - той си остава там в жилките. След намокряне с боя като Аквис, прахът полепва по четката и се разнася оставяйки грапавини навсякъде. В интерес на истината след 24 часово изсъхване на 2рата ръка, леко шкурване, забърсване с мокра кърпа и ТРЕТА ръка - и проблема се реши.

# 628
Моля за помощ! Грундирах с бороконтакт и минах една ръка Аквис гланцов, но дървото стои грапаво. Нормално ли е или съм объркала нещо?  Thinking
на мен това ми се случи със стълбата. Мателияла е ЧАМ. Изшкурих я перфектно. Наслаждавах се на гладкостта и плъзгайки ръка по нея. Перфектна! Направо нанесох Аквис. Първа ръка  - попи  и се разроши. Реших че втората ръка ще го замаже. не - втора ръка - пак грапаво. Направо ми се ревеше. Мъжът ми обаче ми обясни каква е ситуацията. Прахът от шкуренето прави гладкостта на дървото . Въпреки забърсването със суха кърпа - той си остава там в жилките. След намокряне с боя като Аквис, прахът полепва по четката и се разнася оставяйки грапавини навсякъде. В интерес на истината след 24 часово изсъхване на 2рата ръка, леко шкурване, забърсване с мокра кърпа и ТРЕТА ръка - и проблема се реши.

И на мен ми се случи при омасляването на два плота. Бяха перфектно полирани, а след омасляването "настръхнаха". Минахме ги с много фина шкурка и всичко си дойде на мястото, отново са като коприна  Grinning

# 629
Благодаря Ви много момичета   bouquet Табуретката е почти готова, само трябва да сложа плата и ще я покажа.

Общи условия

Активация на акаунт