Да преправим старите мебели с любов - 19 тема

• 81 923
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • ГОре на черешата...
Не е паркет, а дюшеме/дъски/ - целият апартамент е "подкован" така. Нямам никакво намерение нито да го махам, нито да го покривам с ламинат. Ето така изглежда нашата спалня/моля, абстрахирайте се от Крум Laughing, нямам по-подходяща снимка, от снощи е - т.е. циклен и лакиран преди почти 6 години/.

Та някак този цвят не ми се връзва с венегето-астра и затова търся вариант за нещо по-подходящо, не толкова жълтеещо и топло Thinking....

# 556
  • софия
Не мога да се абстрахирам от Крум, мнооооого е сладък!  Heart Eyes

# 557
О, Крум, разкош! Heart Eyes

# 558
  • В градината...
Не мога да се абстрахирам от Крум, мнооооого е сладък!  Heart Eyes
Peace Blush

# 559
  • ГОре на черешата...
За пода нищо ли няма да кажете Crossing Arms hahaha Hug

# 560
Че то под ли е имало на снимката? Thinking

# 561
Не е паркет, а дюшеме/дъски/ - целият апартамент е "подкован" така. Нямам никакво намерение нито да го махам, нито да го покривам с ламинат.

Трябва да си луда, за да го махнеш, или покриеш с нещо друго. Дървото си е дърво. Хубавото на маслото е, че има УВ защита и предпазва от промяна на цвета във времето. Дори само да го изциклиш, ще стане по-светъл. Като го запечаташ с масло, дори и безцветно, ще си остане така. Та, първо го изкицли, а после ще решиш какво да го правиш.

Аз пък да се похваля с нещо, което не е преправяне на мебели, но е преправяне на детски стаи. ВЕЧЕ ИМАМЕ ТАПЕТИ! Децата си избраха доста екстравагантни декори, особено синът ми. Неговите са на две срещуположни стени такива: http://www.tapetia.com/wp-content/gallery/hipfun-tapeti/07_20402.jpg
и такива: http://www.tapetia.com/wp-content/gallery/the-best-2013/148_232608.jpg
Сега иска двете други противоположни стени /на които се пада прозорецът и вратата за стаята/ да бъдат в ярко, наситено синьо. Ще ме умори тоя младеж. Мебелите му са бяло и бяло с черно. Сега не мога да снимам, защото обикновено в тази стая се влиза с каска /отвсякъде дебнат препятствия, които може да се стоварят на главата ти, никога не подрежда това дете!/.

# 562
  • ГОре на черешата...
В никакъв случай няма да го махам - здраво е, с чудесни шарки и противно на очакваното - не се очуква/драска чак толкова лесно - щом издържа на терора на малкия Дзвер Whistling.
Ето снимах сега, утре ще снимам и на дневна светлина:
Скрит текст:

- тук се вижда колко много е потъмнял от слънчевата светлина, по светлото петно е било покрито винаги с пътека - сега като се замисля - дали пък няма да върви венгето с него - защото така ще е в началото, доста по-светло:

-а тук се вижда и част от коридора, който е циклен мисля 2,5 години по-късно и не е така потъмнял, защото не се огрява пряко от слънчева светлина

-ето в коридора под пътеката колко е по-светло и не оранжавее толкова:

Всъщност нищо чудно да е лакирано с различни лакове, ама като не помня...

Та сега виждайки снимките на НЕпотъмнялото от светлина дюшеме, смятате ли че е удачно с мебелите или наистина да тонираме първоначално?

В момента дюшемето в детската стая е плътно покрито с мокет и боядисвано навремето поне 3-4 пъти с блажна боя Outta Joint. Така че - циклим и...а сега де - лак, байц, масло newsm78

# 563
Здравейте, попаднах случайно на темата и мога да съм полезна. Циклихме дюшеме, то неминуемо потъмнява когато се огрява от слънцето , ако е чамово за друг вид не знам . На нас ни потъмняха и чамовите мебели.След циклене веднага се лакира , за да не се цапа , лакират го тези които циклят и после другите две ръце може и вие. Ние лакирахме с лак садолин, доста е скъп 56 лв 2,5 кг, но сме мн доволни не се драска дюшемето и се води самовъзстановяващ се . Дано съм била полезна Hug

# 564
  • ГОре на черешата...
sisitons, благодаря, това ми е пределно ясно, аз се интересувам как да избегна това жълтеещо потъмняване.
Реших да пробвам начина, описан от Ред шу в стара тема - ще купя по една кутия лазурен лак бял и лак за под и ще пробвам на една дъска.
Може и с байц да пробвам - до началото на април трябва да знам какво ще правим в самата стая.

# 565
  • Gone with the wind
За дюшеме ние добавихме лак с цвят към лака за дюшеме. Държах на цвета за да избегна ефекта на жълтеенето.
Спалнята мислех да я омаслия (защото надали друг ще ми се върже на акъла да свърши тази работа) но в момента май клоня отново на лак, защото няма как да се сгъна толкова след някой друг месец

# 566
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
sisitons, благодаря, това ми е пределно ясно, аз се интересувам как да избегна това жълтеещо потъмняване.
Реших да пробвам начина, описан от Ред шу в стара тема - ще купя по една кутия лазурен лак бял и лак за под и ще пробвам на една дъска.
Може и с байц да пробвам - до началото на април трябва да знам какво ще правим в самата стая.

само да вметна, че ако байцвате и после, след време решите да променяте цвета към по- светло, доста ще се затрудните, защото байца попива в дървото.
аз лично бих използвала лазурен лак и след това безцветен лак за паркет.
успех и чакаме снимки!

# 567
  • София
Аз пък след лакиран паркет (с лак висок клас на Дулукс - доста по-скъп от Садолин), а в друга стая омаслен (Осмо), ще предпочета маслото 

Flutter

# 568
  • Пловдив
Как да обясня на тия които циклят паркет да не задълбават, че искам само лака да свалят??? Събирам оферти по телефона и ... аман! 3 досега ми обясниха, че тая с маслото дето я мисля няма да стане, искат да лакират. Вече ще казвам, че искам само циклене, пък аз ще лакирам и няма да се обяснявам с тях. Обаче искам да са съвсем нежни с паркета ми, пък те... или не ме разбират или се правят, че не ме разбират.

# 569
  • густо майна Филибето
Янтра, искат да лакират, защото това си е работа, съответно и пари Wink

Аз съм за масло, цветно Peace
 Не съм го прилагала на чам, но вече няколко месеца се храним на дъбова маса, обработена само с безцветно масло, няма такъв разкош!
 Най-готиното е, че мазни петна никога няма, попиват си Laughing Извън нормалното забърсване, веднъж седмично мия здраво с абразивната част на гъбата и миещ препарат, защото все пак се храним там, без да застилам. Доста мръсотия пада Wink
 Затова си мисля, че за под е добре да е нещо по-тъмничко, а не естествения цвят на чама.

Общи условия

Активация на акаунт