Препарати за съдомиялна - 5

• 69 517
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Споделете как ги делите таблетките на Fairy, сега се пробвах, гранулите се разхвърчаха, получи се едно голямо нищо.

Според мен тези капсули не стават за "разделяне". За тези с трите вида гел да не говорим... От поста на vilka 43 разбрах, че гелът попива в прахообразната част, но не разбрах как прахообразната част остава на две добре оформени части, а не на "купчинка" след разрязването на капсулата.

# 151
Споделете как ги делите таблетките на Fairy, сега се пробвах, гранулите се разхвърчаха, получи се едно голямо нищо.

Според мен тези капсули не стават за "разделяне". За тези с трите вида гел да не говорим... От поста на vilka 43 разбрах, че гелът попива в прахообразната част, но не разбрах как прахообразната част остава на две добре оформени части, а не на "купчинка" след разрязването на капсулата.

аз съм на същото мнение. Опитах да разделя една Платиниум, от чисто любопитство като ви чета, но стана на нищо. Аз съм с голяма миялна и ги използвам само при много загорели. Мисля, че не си заслужава да се дават пари за скъпа таблетка, която после да се мъчиш да делиш и да похабиш. По-добре, като сте с малка миялна, да ползвате прах или гел, или таблетка, която лесно се дели.

# 152
Пробвах да деля таблетката от чисто любопитство, четох тук че става и ми беше интересно дали е възможно. Резултата не е чак отчайващ, но реших да питам дали няма някаква тънкост, която изпускам. Simple Smile Трябва всичко да се пробва!

# 153
  • София
Аз също винаги деля таблетката на 2, а съм с голяма миялна. Не виждам никаква разлика в измиването. С нож си правя малък разрез в средата на таблетката, колкото да се захване ножа, да не се плъзне. После с чук за пържоли удрям рязко и готово.

# 154
  • Някъде на път....
Аз я режа само с нож през средата - реже се идеално.  Peace

# 155
Феъри аз също разрязах с нож и ми се получи идеално.
Моята миялна е Бломверг GSS 9284x 20, на 45 см и разхода и по книжка е 9 л на икономична програма на 50 градуса - предварително измиване, измиване при студено изплакване,горещо изплакване, сушене. Разхада на ток е 0,74 квтч, но това е само за тази програма.При другите програми не стоят така нещата.На програмите на 70 градуса има по едно студено и 2 горещи изплаквания и там е 15-16 л разхода на вода Mr. Green

# 156
  • София
Аз я режа само с нож през средата - реже се идеално.  Peace
ГГ например се реже лесно, но аз съм със Сомат в момента, а те са много твърди и не става само с нож.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 11:55 от verche

# 157
  • Някъде на път....
Аз я режа само с нож през средата - реже се идеално.  Peace
ГГ се реже така лесно, но аз съм със Сомат в момента, а те са много твърди и не става само с нож.
Да, може, не знам - аз никога не съм ползвала Сомат.  Wink

# 158
  • Gone with the wind
Нашите си режат сомат и финиш от тези с топчето от горе. Аз обаче не режа - не съм имала проблем с измиването, чиниите ми нямат дъх на препарат, пък и не пускаме миялна всеки ден, та не виждам смисъл от тази занимавка. Повечето пъти ползвам ГГ, само с по-замърсени (загорели или мазни) тенджери и тигани слагам феъри.

# 159
  • София
Като новак и аз да попитам Embarassed
Купих си от новите Финиш Куантум както бях споменала преди-надали това нещо може да се дели-то си е на малки сини и бели гранулки с топче посредата -всяка от трите части отделно опакована/ама го обясних/
Та реших да пробвам програвите - като чета инструкциите
Но вчера пуснах  напрограма 1час-така се казва
На нея пише 27гр препарат,уж сметнах и излиза че едан таблетка е ОК
Ама ме притесни това че на другата-Интензивна ,мия пак с една таблетка- 2часа и странното е че разхода на вода е по -малък на тази от 2часа newsm78
Аз ли нещо не разбирам но така пише:
интензивна- 4/23гр препарат - 120мин- 0,70kv/8,4литра вода
1час - 27гр препарат- 60мин- 0,77/10,0литра вода
Ама нормално ли е за два часа да е по малко водата от тази за един час или това е потребление на час
Никъде не пише и се пообърквам
Уреда е Мидея wqp8-b9241B

# 160
Като новак и аз да попитам Embarassed
Купих си от новите Финиш Куантум както бях споменала преди-надали това нещо може да се дели-то си е на малки сини и бели гранулки с топче посредата -всяка от трите части отделно опакована/ама го обясних/
Та реших да пробвам програвите - като чета инструкциите
Но вчера пуснах  напрограма 1час-така се казва
На нея пише 27гр препарат,уж сметнах и излиза че едан таблетка е ОК
Ама ме притесни това че на другата-Интензивна ,мия пак с една таблетка- 2часа и странното е че разхода на вода е по -малък на тази от 2часа newsm78
Аз ли нещо не разбирам но така пише:
интензивна- 4/23гр препарат - 120мин- 0,70kv/8,4литра вода
1час - 27гр препарат- 60мин- 0,77/10,0литра вода
Ама нормално ли е за два часа да е по малко водата от тази за един час или това е потребление на час
Никъде не пише и се пообърквам
Уреда е Мидея wqp8-b9241B

Мисля че моята е същата като вашата, само че е за вграждане. И аз съм още новак, само от месец я използвам. За сега съм доволна как мие, но имахме проблем с грешка  Е4.  Погледни какво пише в описанието. http://www.technohit.bg/products/2012/10/02/sdomiyalna-9k-midea-wqp8-b9241b/
Има едно "Защита от преливане". И като се задейства тази защита миялната блокирва и дава на екрана само грешка Е4. А за да се изчисти тази грешка трябва да се махне капака отдолу на дъното на съдомиялната и да се махне събралата се там вода. И тъй като моята е вградена представи си какво става:) Звъннахне до сервиза да питаме защо вече два пъти се появява тази грешка - след 7-8 цикъла и блокирва. От там ни казаха че понеже е по-малка (9 комл.) трябва да слагам по-малко препарат, защото иначе се запенвало и пяната малко по-малко се събирала и така се задействала тази защита. Използвах този Финиш http://sadomialni.bg/Finish-таблетки-All-in-1-42.htm и слагах цялата таблетка, кой да ти знае:)
От сервиза ми казаха да си купя Сомат - обикновен и да деля таблетка на половина. Да ама аз вече си бях поръчала 2 кутии  Грюн Грийн, пък и исках да използвам Еко таблетки и за това сега си мия с тях само че ги деля на половина. Имам останали таблетки от Финиша. Пробвах ги и те се делят, малко трудно но става. Аз ги деля на ръка, предполагам че с нож може да е по-лесно. Само че като ги деля на ръка и червеното топче остава само на едната половина. Половинката с топчето използвам на програма 3в1, а другата без топчето на нормалната или интензивната.

# 161
А за разхода на вода и ток малко се съмнявам, че е така както е написано. Упътването на моята миялна е на английски и понеже нищо не схванах ходих до магазина да си поискам упътване на български. Дадоха ми едно на миялна Краун с обяснението, че тя била същата от същия завод, но с друго име. И да, всичко е еднакво, от вътре и от вън, програмите, дисплея и т.н. само че има малки разлики в разходите на ток, вода и препарат и то на едни и същи програми.
Та за това си мисля че ги пишат както им кефне тия разходи на ток, вода и препарат.

# 162
А за разхода на вода и ток малко се съмнявам, че е така както е написано. Упътването на моята миялна е на английски и понеже нищо не схванах ходих до магазина да си поискам упътване на български. Дадоха ми едно на миялна Краун с обяснението, че тя била същата от същия завод, но с друго име. И да, всичко е еднакво, от вътре и от вън, програмите, дисплея и т.н. само че има малки разлики в разходите на ток, вода и препарат и то на едни и същи програми.
Та за това си мисля че ги пишат както им кефне тия разходи на ток, вода и препарат.

Скоро стана въпрос за разхода на миялните. Оказа се, доколкото разбрах, че има някакъв стандарт, според който даваните годишни разходи за ток и вода са за еко цикъл, на база 280 пускания на година. Не знам дали е всеобщо прието за всички марки и всички държави, но е доста далеч от моя личен стандарт.  Simple Smile

# 163
Галина, самият факт, че са направени в един и същи завод, изобщо не означава, че са 100% идентични качество - цена, може пък наистина да имат разлика, при все че са и с различно име. Peace

Аз доста се оплаквах, че течният Мултипърфект на Сомат не ми мие добре тенджерите и тавите.
И разбрах къде ми е грешката - понеже моята е за 6к. като сложиш една тава или една тенджера, остава място вътре за няколко чаши и най-много за една чиния. И поради тази причина реших да слагам по-малко препарат. Обаче, това ми е била грешката. Като си сложа цяло отделение препарат се измиват перфектно! Тенджерата, в която си варих телешко и беше престояла доста време неизмита (2 дни Embarassed Embarassed ) се изми перфектно!
Така че, за сега се отказвам да си купувам таблетки, нещо не ми се занимава с делене, пък пяна по машинката Stop , с течния препарат си е чиста работата, дано утре има още от промоционалния Сомат в Кауфланд.

# 164
  • Gone with the wind
В упътването на моята машина пише, че при интензивните програми се повишава разходът на вода (май и на ток пишеше), което е логично според мен, защото се предполага, че за много по-малко време машината трябва да свърши същата работа, което все пак иска повечко ресурс.

Общи условия

Активация на акаунт