Препарати за съдомиялна - 5

• 69 479
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Михаела, моята свекърва е със същият Бош. Няма кой знае какво да търсиш по книжка с упътване - програмите са 3 броя.

За нивелирането - хубаво е машината да е с лек наклон назад.

# 241
Sourcherry, знаех, че ти ще си в помощ   bouquet Свекърва ти ползва ли и трите програми, защото на мен освен на 1-вата на 2- ра и 3-та винаги ми оставя препарат въпреки, че слагам половин таблетка. А няма как когато я почиствам да слагам половин тубичка, нали се слага цялата, та затова първо пускам една програма, ако има пяна /което има винаги/ пускам още една и затова си мислих, че аз някъде греша, а както каза то не ти трябва инженерно образование да я разбереш.  newsm78

# 242
Оставя пяна, защото вероятно препарата идва в повече и нивелацията не е наред.
Тя ползва и трите програми, но мие с Финиш на прах и сама дозира на око.

В четвъртък ще ходим на гости и ще я попитам коя точно програма ползва най-често.

Моето лично мнение е, че е нужно да редуцираш количеството препарат, т.е. да го намалиш. Явно половин таблета е много, четвъртинка ако опиташ?
Друг вариант - гел или прах за индивидуално дозиране?

# 243
Mihaela Kozhuharova, с малка съдомиялна най-добре прах или гел, а таблетка само за силно замърсени и само на дълга програма. За това ти остава таблетка - не може да се разтвори при кратък цикъл. Аз имам програма за 30мин, за леко/нормално замърсени(час и нещо) и силно замърсени (около 2ч.) и на кратката само с гел мия. На Финиш табл. пише, че ако искаш да използваш на кратка програма таблетка, да се сложи на дъното на миялната в близост до филтъра, ако искаш пробвай и така.

Мия със Сомат Мулти пърфект, взехме го за 10лв - 650мл. С едно шише долу-горе 2м изкарах.

# 244
Благодаря ви, момичета Hug  Исках да са еко- таблетките и затова таблетчици на ГГ взех, но явно ще потърся гел и ще изпробвам. И според мен теча е от нивелацията, леки капчици от вратичката от лявата страна, но като работи час и нещо и водата си е много. Тя ми е под мивката и едва влиза, та не знам как ще успея да я повдигна...  Thinking Но тази помощница и в банята ще я свържа само и само да я ползвам   Joy

# 245
Михаела, ГГ можеш да делиш и на четвъртинки и така да я зареждаш.
Геловете са с фосфати, не бих заменила изцяло биоразградимото с тях.

# 246
Михаела, ГГ можеш да делиш и на четвъртинки и така да я зареждаш.
Геловете са с фосфати, не бих заменила изцяло биоразградимото с тях.

това написах и аз току що в другата темичка за съдомялните Joy
Чери Hug

# 247
Мдааа, Венито и Чери, изчетох ви мненията в четирите теми за препаратите и с ваша помощ се насочих именно към ГГ таблетки и гланц, сол или на Финиш или на Фриш Актив, зависи коя ми купи мъжо  и препарат за почистване на машинката пак на Фриш Актив, заради което и постта ми от началото на 17 страница започва именно с благодарност към вас и Дедо разбира се Simple Smile

# 248
Само аз не знам какво се случи с Дедо... Много липсва.

# 249
  • Sofia
...препарат за почистване на машинката пак на Фриш Актив, заради което и постта ми от началото на 17 страница започва именно с благодарност към вас и Дедо разбира се Simple Smile
Къде се продава този препарат за почистване на машината?

# 250
Аз лично си поръчвам всички неща от тук http://freshaktiv.eu/ , но някои ги има и в Карфур понякога

# 251
Този в синята бутилчица- Maschinenpfleger За поч. на машина 250мл
ID 44128, Венито ми го препоръча Simple Smile Много е добър, като Сомата, а е и по- евтин, но не мога да го сравня с Финиша, защото той не ми се побира в кошничката  не съм го ползвала.

# 252
Финиш не е за побиране в кошницата, а се поставя като чиния - между шишовете на долната кошница.

# 253
Сещам се за няколко течни препарата за миялна, които са без фосфати. Единият е този, преди време бях питала, дали тази марка може да се намери по нашите магазини за паралелен внос, но никой нищо не каза, явно ги няма (таблетките им също са без фосфати).
По био магазините има течни препарати за миялна: пример
Знам и за този. На сайта им пише, че предлагат продуктите си в доста европейски страни, вкл. Гърция и Румъния, може би ще дойдат и на нашия пазар...  Thinking

# 254
  • На брега на реката
Благодаря ви момичета, златни сте. Дойде ми машинката . Много е хубава, но ще чакам до другата седмица за да ми я монтира мъжлето, щото трябва да се поразкърти малко Embarassed. Ще продължавам да ви следя с интерес и като я монтираме ще пиша резултат. А да питам да знае случайно някой, каква е твърдостта на водата за Козлодуй, защото на упътването за ползване на лентичката пише да се потопи за минута,така и направих, но се оцветиха всички квадратчета, после видях на руското упътване пише за секунда така, че явно не е вярно отчитането. Прочетох и на първа страница за твърдостта - пише за региона много мека, но пък остават доста петна по стъкло,та май е твърда така , че се чудя за настройките на солта и гланца.  Май ще бъде проба - грешка и така докато уцеля Blush.

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 06:23 от Бобулина

Общи условия

Активация на акаунт