Препарати за съдомиялна - 5

• 69 479
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Само аз не знам какво се случи с Дедо... Много липсва.

аз съм научила всичко от него, от теб Чери, Джема, Гес  Hug Гледам, че не се е логвал във форума тази година, но беше писал, че няма много време, а и момичетата сме се справяли чудесно.
Вейда, от него точно съм запомнила, че не е само липсата на фосфатите критерий за еко ами има още много неща. И че биото са по-малко ефикасни и по-скъпи от еко. Последните два, което показваш са точно био
Бобулина, ако по стъклото или по арматурата в банята ти остават бели капки, значи ти е твърда водата. Ти при всички случаи си сложи сол, а настройката и гланца ще е проба - грешка Simple Smile

# 256
Вейда, от него точно съм запомнила, че не е само липсата на фосфатите критерий за еко ами има още много неща. И че биото са по-малко ефикасни и по-скъпи от еко. Последните два, което показваш са точно био

Мисля, че нито един от показаните от мен препарати не е био.
Иначе - съгласна съм с теб. Биото са по-скъпи, по-неефикасни, но според мен са по-щадящи. Един препарат може да е еко, само защото е произведен по щадящ природата начин, без задължително да е безопасен за нея веднъж като тръгне по канала.
Затова написах без фосфати, без да подчертавам био ли е, еко ли е, или е просто без фосфати.

# 257
Е, каква е ползта да използваш препарат, който не ти мие добре съдовете, след това да пускаш втора миялна или да премиеш тук-там останало? Така хем 2 пъти вода, хем 2 пъти препарат... Кое му е щадящото да пускаш по 2 миялни?

# 258
  • Русе
Или да доизмиваш на ръка, което е още по-голям разход.
Щадящо за природата да, но не и на фона, аз да съм недоволна. Затова си ползвам Феърито, колкото и да е зле екологично, а за слабозамърсените ГГ. За гланца съм съгласна да е еко, защото той наистина остава по съдовете.

# 259
Става въпрос за целия цикъл на производство на един препарат и какво е съдържанието му, не само за това дали (евентуално) ще се наложи да се пусне втори път миялна.
Ето малко дефиниции.
Аз също ползвам главно Феъри, неведнъж съм го казвала.  Peace

# 260

Мисля, че нито един от показаните от мен препарати не е био.
Иначе - съгласна съм с теб. Биото са по-скъпи, по-неефикасни, но според мен са по-щадящи. Един препарат може да е еко, само защото е произведен по щадящ природата начин, без задължително да е безопасен за нея веднъж като тръгне по канала.
Затова написах без фосфати, без да подчертавам био ли е, еко ли е, или е просто без фосфати.

както съм писала, последните два твои линка са на препарати ,които се характерезират като Био. Това са Vivre Vert и Attitude. Първият е френски с EcoCert, вторият американски с щатски стандарт. Първият не е био, не е и еко, това е Sun на Unilever. Линкът с дефинициите не са общовалидни, а са на друг френски производител. Наистина правилното е да се гледа европейската сертификация с Еcolabel (цветето), защото няма друг общоприет и общовалиден стандарт за Европейските производители. Тези неща ги разисквахме в темата за био-козметиката.  Peace

# 261
Аз пък използвам само ГГ и досега неизмити съдове съм нямала. Бях си купила от германско Сомат 10, еми не намерих никаква разлика в качеството на измиването... Та ползвам си ГГ , готвя в керамични съдове и нямам проблем с измиването.

# 262
Венито, няма да споря кое е био и кое не. Аз не виждам на нито една от двете опаковки да пише био, нито пък да има символ на някакъв био сертификат, пък може и да са био.
В едно нещо съм сигурна - това, че един продукт е сертифициран Ecolabel, не означава че той е био.

# 263
Всъщност има ли нужда да спорите, темата е за споделяне на препаратите , които използваме Peace

# 264
Венито, няма да споря кое е био и кое не. Аз не виждам на нито една от двете опаковки да пише био, нито пък да има символ на някакъв био сертификат, пък може и да са био.
В едно нещо съм сигурна - това, че един продукт е сертифициран Ecolabel, не означава че той е био.

за Ecolabel си абсолютно права, но и аз не съм казала никога, че тези с Ecolabel са био. За обозначението на двата коментирани препарата за био говорят сертификатите които посочих - френския EcoCert и щатския NOP. Има ги като символи. Не е задължително да пише Био. Какато казах няма все още световен стандарт,използват се най-различни терминии  като organic, natural и т.н.
Като чета май сме на едно мнение, че е хубаво да се използват еко-препарати.mama Tin е права, че спорът е излишен.         

# 265
Наистина има Еcocert, следващия път ще гледам с очилата.  oops

И да, хубаво е да се използват еко препарати. Съгласна съм и с това:

Щадящо за природата да, но не и на фона, аз да съм недоволна.

Опитвам се да балансирам.  Peace

# 266
  • Русе
И аз, Вейда. Simple Smile

# 267
Наистина има Еcocert, следващия път ще гледам с очилата.  oops

И да, хубаво е да се използват еко препарати. Съгласна съм и с това:

Щадящо за природата да, но не и на фона, аз да съм недоволна.

Опитвам се да балансирам.  Peace

много е хубаво, че сме на едно мнение. Като гледам в някои теми какви словесни битки се водят, а тази е наистина полезна. Да съобщя, бях пак в Карфур, нали писах, че подреждаха тяхната сол. Сложили са цена 7 и нещо, почти 8 лева. Увеличението е почти с 50 % Crazy Оляха се!

# 268
В Т-маркет в момента има 28 таблетки Finish за 5лв. Който им е фен, може да се възползва.

# 269
  • Русе
Еее, тия от Карфур меко казано са се оляли. Похвалихме нещо и дай да му надуят цената. Аз така и не съм ходила да видя в нашия, че всички сме болни, но ще гледам до края на седмицата да се замъкна.

Общи условия

Активация на акаунт